BELEDİYE
BELEDİYE HaberleriSarıyer Belediyesi'nde maaş skandalı
Sarıyer Belediye Başkanı Oktay Aksu’nun 12 CHP’li meclis üyesini SAR-BEL üzerinden maaşa bağlaması tartışma yarattı. AK Parti’nin eleştirilerine yanıt veren Aksu, “İsterseniz sizi de yönetim kuruluna alalım” diyerek tepki topladı.
- A-
- A
- A+
Sarıyer Belediye Başkanı Mustafa Oktay Aksu'nun, belediye iştiraki SAR-BEL üzerinden 12 CHP’li meclis üyesini maaşa bağlaması kamuoyunda tartışmalara yol açtı. Belediye meclis üyelerinin “huzur hakkı” adı altında aylık gelir elde etmesi, SAR-BEL’in zor durumdaki mali yapısıyla birleştirilince, karar eleştirilerin odağına yerleşti. Bu üyelerin SAR-BEL’e aylık maliyetinin 300 bin lirayı aştığı belirtiliyor.
Sarıyer Söz Gazetesi'nin haberine göre, Sarıyer Belediyesi’nin Aralık ayı meclis oturumunda AK Parti Grubu adına söz alan Abdullah Erol Akkuş, CHP’li üyelerin maaşa bağlanmasını eleştirerek, belediyenin şeffaf yönetim anlayışına aykırı bir tablo oluştuğunu dile getirdi. Akkuş’un eleştirilerine yanıt veren Oktay Aksu ise tartışmaları daha da alevlendiren bir açıklamada bulundu. Aksu, “Batık bir şirketi yeniden yapılandırmak için böyle bir yöntem izliyoruz. İsterseniz sizi de yönetim kuruluna alabiliriz” ifadelerini kullandı.
Aksu’nun bu çıkışı, SAR-BEL’in neden batık durumda olduğu sorusunu da yeniden gündeme getirdi. Belediyeden yapılan açıklamada, maaş değil, “huzur hakkı” ödemesi yapılacağı belirtilse de bu uygulamanın şirkete yıllık maliyetinin yaklaşık 3 milyon 600 bin lirayı bulacağı ifade ediliyor.
“HUZUR HAKKI ASGARİ ÜCRET SEVİYESİNDE”
Tartışmalar sırasında AK Parti grubunun söz talebini reddeden Aksu, “Bu konunun burada tartışılmasının bir anlamı yok. İsterseniz bunu dışarıda yüz yüze konuşabiliriz” diyerek, eleştirilere kapalı kapılar ardında çözüm arayışı mesajı verdi. CHP’li meclis üyelerinin asgari ücret düzeyinde huzur hakkı alacağını belirten Aksu, “Katıldıkları toplantılar başına ödeme yapılacak. Hizmet etmek istiyorsanız, AK Parti grubunu da yönetim kuruluna alabiliriz” dedi.
MİKROFONLAR KAPATILDI, CEVAP HAKKI VERİLMEDİ
Aksu’nun açıklamaları sırasında yanıt hakkı talep eden AK Parti üyelerinin mikrofonları açılmadı. Başkan Aksu, “Söz vermeyeceğim, burada konuşmaya gerek yok” diyerek tartışmayı sona erdirdi. AK Parti grubunun bu durum karşısında meclis oturumunun işleyişine dair eleştirileri dikkat çekti.
SAR-BEL’in mali durumunu iyileştirme gerekçesiyle atıldığı belirtilen bu adım, şirketin ekonomik geleceği kadar, yerel yönetimlerdeki şeffaflık ve hesap verebilirlik tartışmalarını da beraberinde getirdi.
Epstein mankenleri cinsel ilişkiye zorladı
Operatör değişikliği e-Devlet’e taşınacak
Rus uyduları İran için Türkiye'yi gözetliyor
Trump yönetimine karşı 'Krallara Hayır' protestosu
'Savaşı İran kazanıyor'
'On yıllar sürecek çatışmanın zemini hazırlanıyor'
Mutlu Işıksu AK Parti’den istifa etti
'Bilge Lideri ve MHP’yi örseleyecek davranışlardan kaçınmak gerek'
Yüzde 5 harcamayan, NATO'da söz hakkını kaybedecek!
Bahçeli'den İzzet Ulvi Yönter'in istifasına ilişkin ilk açıklama
'Polis kamerasından paparazi çıkaran düşmüşlüğe lanet olsun!'
Erdoğan, BlackRock CEO’su Larry Fink ile görüştü
Asırlık Türk devi Fişek Hırdavat resmen iflas etti
File Market, yüzde 280 kazançla satmış
'Pamuktan teknolojiye uzanan bir ekosistem kurduk'
UEFA Kupası İstanbul’daki Final Öncesinde Görücüye Çıktı!
SANAT VE BASIN EL ELE: ÜSKÜDAR SANATLA BULUŞTU
Uşak Belediye Başkanı gözaltına alındı
Marmaris Belediyesi’ne gece yarısı polis baskını
Şaban Kazdal Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi
Kocaeli’de eğlence mekanına kurşun yağmuru
Mehmet Arı, YSK üyeliğine seçildi
A Milli Takımı Play-off finaline yükseldi
Pestisit oranı en yüksek meyve ve sebzeler
'Geçici olarak bazı zorluklar yaşayabiliriz'
Motorine yine 6,10 TL'lik dev zam geliyor
Feti Yıldız'dan dezenformasyon yasası eleştirisi
'Temiz eller operasyonunu, sadece eli tertemiz olanlar yapabilir'
'Çocuk ölümleri milli güvenlik sorunu'
'Türkiye'yi yönetenler acil tedbir almalı'
Yükleniyor






