BELEDİYE

BELEDİYE Haberleri

Satın almayın sahiplenin

Satın almayın sahiplenin

Satın almayın sahiplenin
  • A-
  • A
  • A+

Sokağa terk edilen ve sokaktaki yaşam koşullarına kolay bir şekilde uyum sağlayamayan hayvanların koruma altına alınıp bakımının üstlenildiği Kadıköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Evi'nden köpek sahiplenen hayvan severler, sahiplenme süreçlerini ve yaşadıkları deneyimi anlattılar. 

“SATIN ALMAYIN SAHİPLENİN”

Kadıköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Evi'nde gönüllü olarak çalışan ve köpek sahiplenmeye karar verdikten sonra Lumi ile karşılaşan Figen Özkan duygularını şöyle ifade etti:  “Zaten Lumi ile farklı bir iletişim bir bağ kurduk. Sahiplenmek istedik ve eşimle karar verip aldık. Hayatımda çok şey değişti olumlu anlamda. Bir bakışıyla duruşuyla size her şeyi ifade ediyor. Terkedilmenin verdiği bir korku vardı. Evin içerisinde çok tedirgindi biz seve seve ödül mamaları vererek sürekli güzel yaklaşımlarımız oldu. Lumi çok mutlu ve sevgi ortamında yaşıyor. Yemeklerinde alerji durumu olabiliyor. Bu yüzden çok dikkat ediyoruz. Evde de yalnız değil barınağımızdan sahiplendiğimiz biri engelli olmak üzere beş tane de kedi arkadaşı var. Çok güzel anlaşıyorlar. Seyahat etmeyi, misafiri insanı çok seviyor. Herkese tavsiye ediyoruz satın almayın sahiplenin bu canlara da güzel bir yuva verin istiyoruz ”

“ÜÇÜNCÜ ÇOCUĞUM OLDU”

“Beraber çalıştığı iş arkadaşı ile uzun süreden beri şirketlerine köpek alma düşüncesinde olan Aykut Baykut Reks ise “Geçici Hayvan Bakım Evi'ne randevu alıp gittiğimizde bütün köpekler ‘beni sahiplen beni sahiplen’ diyordu. Gerçekten bütün hünerlerini gösteriyorlar.  Sadece Reks toprağın altına kulübenin altına girecek kadar sakin duruyordu.  Ürkek duruyordu. O anda kanımız direkt olarak Reks’e kaynadı ve sahiplendik. İşin enteresan tarafı yavru ve erkek köpek almaya gittik. Büyük ve kız köpek aldık geldik. Reks’i sahiplenmeye karar verdikten sonra evini hazırlama dönemine girdiğimizde o akşam bir rüya gördüm. Rüyamda Reks yanımdan kaçıyor, koştur koştur peşinden gidiyorum, ‘eyvah’ diyorum. Araba çarpar bir şey olur diye kan ter içinde uyandım. Ertesi gün hemen hayvan barınağına gittim. Öğrenciler ve gönüllüler vardı. Çocuklar ben kızımı bir göreyim, bakayım. Bir rüya gördüm korktum dedim. Sonra gördüm sarıldık öpüştük koklaştık. Sonra şirketimize geldi ve çalışanlar çok sevdiler ilgi gösterdiler ve dolaştırmaya çıkardılar. Aldığımızda çok ürkek ve korkaktı. Çok ufak bir sesten, kâğıt sesinden bile korkuyordu. Bir yabancı geldiğinde kulübesine kaçıyordu. Sürekli saklanıyordu zaman içerisinde çocukların ilgilenmesi ve sosyalleşmesi ile ürkekliği azaldı. Bu yüzden tedaviler de gördü. Şuan da insanlarla anlaşabilen o masumane tavrını kaybetmeyen arkadaşları olan bir kızımız var. İki çocuğum var, üçüncü çocuğum oldu. Enerjinizi alıyor sizinle beraber olması büyük bir keyif veriyor” dedi.  

Kadıköy Belediyesi’nin“Satın Alma, Sahiplen” projesinin en güzel örneklerinden birini de Kadıköy Merdivenköy Mahallesi Seher Apartmanı sakinleri sergiledi.  Apartman sakinlerinden Celal Başin, Murat Tavşan, İrfan Başaransoy ile Sezgin Güldürsün Kadıköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Evi'nden Kont isimli köpeği sahiplendi. 

“KONT BENİM HAYATIMA GÜZELLİKLER GETİRDİ”

Apartman sakini İrfan Başaransoy  “Bakımevi’ne ilk gittiğimde hemen kulübede gördüm merhaba dedim. Bir baktı ve bence tamam bana soracak olursanız bizim dostumuz burada dedim. Arkadaşlarımı çağırdım. Hepimiz çok sevdik ve o da bizi çok sevdi. O andan itibaren dedik ki ‘Bizim apartmanımızda bizimle birlikte yaşayacak arkadaşımız bu’. Sonrasında Kont’u aldık ve her sabah sosyalleşmesi için dışarı çıkmaya başladık. Kont yağmuru sevmez, yağmur olmadığı sürece her sabah çıkarız. Benim hayatım böyle olmaya başladı. Komşularımız da çok seviyor ve mutlular. Hayatımda çok şey değişti. Benim hayatım Kont oldu artık”dedi.

“KONT’U KISKANIYORUZ”

Kont’a gösterilen yoğun ilgiyi anlatan Celal Başin ise “Şimdi yüksek katlı çok daireli binalarda bahçede köpek beslenmez diye sanki bir ön yargı var. Aslında beslenebiliyor biz de bunun ender örneklerinden biriyiz. Apartmandan ev alan ya da kiracı olarak gelen kişiler de hayvan sever olduğu için Kont’u benimsediler ve çok mutlular. Biz her akşam çardakta sohbet ediyoruz. Kont’un da yeri var. Komşularımızdan biri Kont’u sordu, biz de arsa sahibi dedik. Çok akıllı bir köpek... Bahçede yemekler yapıyoruz, kahvaltılar düzenliyoruz. O arada ‘Pamuk eller cebe, Kont’a mama parası’ diyorum herkes Kont’un kumbarasına para atıyor. O kadar çok kişi seviyor ki Kont’u, kıskanıyoruz. Çocuklar bile okuldan dönüşte bahçeye Kont’u sevmeye geliyorlar. Herkes ‘Nerden aldınız?’ diye soruyor. Biz de ‘Satın almayın, sahiplenin’ diyoruz” dedi.

“KONT BENİM KIRMIZI ÇİZGİM”

Kont’un kırmızı çizgisi olduğunu ifade eden Sezgin Güldürsün ise “Ben çok seviyorum. Bu apartmanda kırmızı çizgim diyorum kimse yanaşamıyor. Ben onunla yatıp kalkıyorum. En ufak sesinde gece saat kaç olursa olsun balkondayım. ‘Sakin ol oğlum’ dediğimde gider yatar. İlk duyduğumda ‘Alalım, ben yardımcı olurum’ dedim. Hiçbir şeyi eksik değil. Büyük sağlık harcamaları olur diye para da biriktiriyoruz. Barınaktan geldiği zaman ürkekti, hiç sesi çıkmazdı. Biz onu kendimize alıştırdık ”dedi.

“BİZİM İÇİN TERAPİ GİBİ”

Kont’un sağlığına iyi geldiğini ve onu doğayla yeniden tanıştırdığını anlatan Murat Tavşan ise “Sahiplendiğim ilk havyan… Onu beslerken evladımı besliyormuş gibi hissediyorum. Sırayla gezdiriyoruz bizim için de bir terapi oluyor kendisiyle yürüyüş yapmak. Boş zamanlarım oluyordu. Kahveye gidiyordum maddi ve manevi külfet oluyordu benim için. Çoğu alışkanlıklarımdan vazgeçtim ve Kont sayesinde doğayla iç içe oldum. Sağlığım için de çok iyi geldi, düzenli yürüyüş yapıyorum. İlk duyduğumda ‘tamam’ dedim. Geceleri uykum kaçtı. Evlat ediniyorsunuz zaten; her türlü bakımını ve sorumluluğunu alıyorsunuz.  Bilgim olmadığından dolayı bir tedirginliğim oldu ama aldıktan sonra hiçbir tedirginliğim kalmadı. Bizimle beraber onun da psikolojisi düzeldi. Barınaktaydı ve üzüntülüydü. Aldıktan sonra gün gün o üzüntüsü artık neşe haline geldi. İnsanlara tavsiye ediyoruz ”dedi.

 

Yorum Yazın

Turizm geliri üçüncü çeyrekte yıllık yüzde 3,9

'Hep beraber Türkiye olacağız'

'Sanki hukuk geri gelmiş gibi davranıyorlar'

Sosyal yardıma muhtaç hane sayısı 4,5 milyonu geçti

Gıda fiyatları Ekim'de yüzde 2,7 arttı

Ekim ayı enflasyonu yüzde 3,31 oldu

Sübvansiyonun yolu fiyatı düşürmek değil, geliri desteklemektir

Zam şampiyonu yine patates oldu

Sanatın zamansız dili yeniden tanımlanıyor

'Önerilerimiz pratik bir değer ifade etmedikçe...'

3 bin 700 kişi inceleniyor

Aldım Elime Gitarı…

Bakırköy Belediye Tiyatroları’ndan zengin program!

2026'da elektrikte yeni uygulama hangi aboneleri, nasıl etkileyecek?

Özgürlük kavramıyla her türlü gayri ahlakilik meşrulaştırılmaya çalışılıyor

'Hakkında soruşturma izni verilen görevliler hâlâ görevde'

'Mecliste olmayan protesto Anıtkabir'de mi oluyor!'

MHP İl Başkanı'ndan sağlık isyanı

Diyanet Cuma hutbesinde bu kez onları topa tuttu

'Bağlantı Hatası' vizyona girdi

“Artık Hepimizin Deliliğe Ait Bir Hatıra Defteri Var”

Çiftçilerin takipteki kredi borcu on ayda 1 trilyon 100 milyar liraya çıktı

Saraçhane davasında110 sanıktan 109'u beraat etti

Emekli ve memur maaşlarına ek artış yok

Ozan Elektronik Para'ya kayyum

Açlık sınırı 28 bin 412 TL’ye yükseldi

Aga Dayı’dan Cengiz Usta’ya Uzanan Efsane Lezzet “Buket Pide”

Tekstildeki kriz artık geçici değil kalıcı

Dış ticarette açık derinleşti

İmamoğlu'nun danışmanı İbrahim Özkan'a gözaltı

Yükleniyor

Fed, bu sene ikinci kez faiz indirimine gitti

Starmer’ın Ankara ziyaretine casusluk gölgesi

Gazze'de can kaybı 68 bin 527’ye yükseldi

Pentagon'un asker maaşlarını ödeyebilmek için bağış kabul etmesi tartışılıyor

ABD, Venezuela’da savaşa hazırlanıyor!

AB, Rusya'ya karşı 19. yaptırım paketini onayladı

Trump Çin vergisini yüzde 155'e çıkardı

Eski Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy cezaevine giriyor

İsrail, bu kez Refah'ı vurdu

Kazakistan’da Benzin, su, elektrik ve doğalgaza zam yasaklandı

Sümeyye Aydoğan aşkına bir şans daha verdi

Ece Erken, Kızılcık Şerbeti'ni yerden yere vurdu!

'Bu benim özel hayatımla alakalı bir durum değil'

Demet Şener'in olaylı aşkı yeniden başladı

Nesrin Cavadzade sevgili kriterini açıkladı

Emine Ün'ün dönüşü muhteşem oldu

Jenna Ortega'nın önü ayrı arkası ayrı olay

Cemre Baysel Cannes'ı yıktı geçti!

Melis Sezen’den sürpriz değişim!

'Hiçbir zaman böyle şeylerle bir ilgim olmadı'

Tesla satışları Avrupa’da çakıldı

OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE SIFIR HATA DÖNEMİ

Otomobil fiyatları yeniden yükselişe geçebilir

FIAT “Grande Panda” Türkiye’de

YGD “Türkiye’nin En Beğenilen Otomobili”ni Seçiyor

BYD'de Türkiye yatırımını İspanya'ya yapıyor

120 klasik araç, tarihi güzelliklerde yarışacak

Otomobil ithalatına yeni ek vergi

Motosiklet satışları rekor kırdı

Hyundai’nin fabrikasına şok baskın: 475 gözaltı

MHP İl Başkanı'ndan sağlık isyanı

SGK borcu olan emeklilerin maaşından yüzde 25 kesinti yolda

Grip ve Nezleye Yakalanma Riskini Artıyor

Her üç kişiden biri ruhsal bir sorunla mücadele ediyor

Selda Öktem’den Şifalanma Enstitüsü

Diz yıpranmasının en önemli sebebi fazla kilolar!

Diyarbakır İl Sağlık Müdürü'ne 'makam aracı' soruşturması

'Yakında kalp damar ameliyatı yapacak hekim bulamayabiliriz'

İlaç krizi Meclis'e taşındı!

Sağlıkta yapay zeka hangi seviyede?

'Cumhuriyet, Özgürlük ve Eşitlik İdeallerinin Simgesidir'

Ebubekir Şahin, koltuğu Mehmet Daniş'e devretti

Aydın'da 4 gazeteci darbedildi

Gazeteciler, bununla tek başına mücadele edemez

TV100 ve Gerçek Gündem'den toplu işten çıkarma

'Karamsarlığa sürükleyen içeriklere müsamaha gösterilmeyecek'

Abdulkadir Çay, Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğüne atandı

'Valiye şemsiye var, gazilere yok' haberine gözaltı

Elazığ'da gazeteciye pompalı tüfekli saldırı

Gazeteci Hakan Tosun'un beyin ölümü gerçekleşti

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 10 9 0 1 20 28
2.TRABZONSPOR A.Ş. 10 7 1 2 10 23
3.FENERBAHÇE A.Ş. 10 6 0 4 12 22
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 10 5 3 2 4 17
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 10 4 1 5 4 17
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 10 5 3 2 -3 17
7.GÖZTEPE A.Ş. 10 4 2 4 6 16
8.TÜMOSAN KONYASPOR 10 4 4 2 2 14
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 11 3 4 4 3 13
10.CORENDON ALANYASPOR 10 3 3 4 0 13
11.KOCAELİSPOR 11 3 6 2 -5 11
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
13.KASIMPAŞA A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 10 3 6 1 -9 10
15.GENÇLERBİRLİĞİ 10 2 6 2 -5 8
16.İKAS EYÜPSPOR 10 2 6 2 -7 8
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 10 0 4 6 -14 6
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 10 1 8 1 -12 4