Tarih: 19.05.2020 00:20

Sezgin Şener yasak park kavgasından sanık oldu

Facebook Twitter Linked-in

İMAR KANUNU MD 37 YE TERS.

İMAR KANUNU MD 37  OTOPARKLAR :

İmar planlarının tanziminde planlanan beldenin ve bölgenin şartları ile müstakbel ihtiyaçlar gözönünde tutularak lüzumlu otopark yerleri ayrılır. Otopark ihtiyacı bulunan bina ve tesislere lüzumlu otopark yeri tefrik edilmedikçe yapı izni, otopark tesis edilmedikçe de kullanma izni verilmez.

Kullanma izni alındıktan sonra otopark yeri, plana ve yönetmelik hükümlerine aykırı olarak başka maksatlara tahsis edilemez. Bu fıkra hükmüne aykırı hareket edildiği takdirde ilgili idarece yapılacak tebligat üzerine en geç üç ay içerisinde bu aykırılık giderilir.

Mülk sahibi tebligata rağmen müddeti içerisinde gerekli düzeltmeyi yapmaz ise, belediye encümeni veya il idare kurulu kararı ile bu hizmet ilgili idarece yapılır ve masrafı mal sahibinden tahsil edilir.

Savcı Murat Yön, Trafik Polislerinin yanında, yola park ettiği için kendini 155’e ihbar eden gazeteciye hakaret edene, takipsizlik kararı verince HSK ya şikayet edildi. Sezgin Şener'e verilen takipsizliğe itiraz edilecek.

İstanbul Büyükçekmece savcılarından Murat Yön, suçu sabit olan Sezgin Şener hakkında hakaretten dava açması gerekirken, delil yok dedi.

'İN AŞAĞI LAN KÖPEK!' DEDİ. KARAKOLDA İNKAR İNKAR ETTİ!

İstanbul Alkent 2000 Mahallesi Dilfeza Sokak'da arabalarını villasının garajı yerine, kamuya ait sokağa park eden Sezgin Şener ile kendisini 155'e şikayet eden yan villa sahibi Dursun Boran’ a hakaret ve tehdit etti. Boran, Şener hakkında 2016/ 17212 E. Soruşturma nolu suç duyurusu yaptı.

2 Trafik Polisinin yanında 'İN AŞAĞI LAN KÖPEK!' diyen sanık, Şener. B.Çekmece Karakolunda ki ifadesinde , ben kimseye öğle demedim dedi. Suçunu inkar etti. Kabadayılığı Karakolda bitti !

' İN AŞAĞI LAN KÖPEK! '

09 Nisan 2016 günü Dilfeza Sokağa 34 DV 8643 Siyah Mercedes Minübüsünü, garajı boş olmasına rağmen park ettiği öne sürülen Şener, iddiaya göre 2 gün boyunca aracını yoldan kaldırmadı. 10 Nisan Pazar günü ise babası olduğu belirtilen Bahattin Şener de, minibüsün arkasına 34 BA 3000 plakalı aracını park etti. Yan komşu Dursun Boran da, bu durumdan rahatsızlık duyarak Trafik Kanunu 61/C maddesinin ihlal edildiğini düşünerek şikayetçi oldu.

155'e yapılan ihbarla olay yerine gelen 34 A 70105 plakalı Trafik ekibinden polis memuru Ünal Kula, M. Suat Bıçakcı, yasak park ettiği öne sürülen 2 aracın fotoğraflarını çekip tutanak tuttu. İki araca da 92 TL park yasağından ötürü ceza kesildi.

Cezadan sonra arabalar, boş duran villanın garajına alındı. Araç sahibi Şener, minübüsü garaja alırken kapıya çarpıp aynasını kırdı ve gazeteci Dursun Boran'ın villasının önüne gelerek, 'İn lan aşağı köpek, in' şeklinde tehdit ve hakaretler ettiği iddia edildi. Bunun üzerine Boran, yeni suç işlediği için Şener'i tekrar polise şikayet etti.

TRAFİKDEN SONRA ASAYİŞ EKİBİ GELDİ

Dursun Boran, tehditler üzerine 155'i aradı, asayiş ekibi istedi ve Şener'den şikayetçi oldu. 11 Nisan 2016 günü de Büyükçekmece Polis Karakoluna giden Boran, Sezgin Şener'in, TCK 106 Tehdit, TCK 125 Hakaret, TCK 214 Suç işlemeye tahrik, TCK 123 Huzur ve Sükunu bozma suçlarından cezalandırılmasını, kamu davası açılmasını talep etti.

Polis memurları Çelebi Kurt ve Yaşar Çetin, şikayet üzerine Şener'i sanık olarak ifade vermek üzere karakola çağırdığı belirtildi.

ÇETİN GÜVENLİK GÖREVİNİ YAPMIYOR

Çamlıca sitesinin güvenliği sağlamak için senede yaklaşık 2 milyon TL ödediği belirtilen Çetin Güvenlik elemanları, bu tip durumları kontrol etmek ve düzeni sağlamada yetersiz kalıyor. Gazeteci Dursun Boran, güvenlik personelin görevini yapmadığını ifade ediyor.  

'GARAJLAR KAÇAK ODA OLDU'

Boran, Alkent 2000'deki villaların garajlarının odaya dönüştürüldüğünü, Büyükçekmece Belediyesi'nin de bu duruma sessiz kaldığını iddia etti. 'Pek çok villa sahibi, en küçüğü 4 oda 1 salon villaların garajlarını kaçak olarak, İmar Kanununa aykırı kapatıp oda yaptılar' diyen Boran, kamu alanlarının işgal edildiği, hizmetlerin eksik kaldığını belirtti.

Her villada ortalama 3-4 araba bulunuyor. Garajlar oda olunca, yollar otoparka çevrildi. Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkanlığının İmar Kanununa aykırı garajlarını oda yapanlara işlem yapıp, garajları projeye uygun hale getirmesi isteniyor.

Odaya ihtiyaç duyanların, bahçelerinin diğer kısmına ek oda yapmaları isteniyor. Aksi halde mahallede otopark kavgalarının devam edeceği görülüyor.

Bu olay nedeniyle, ceza davası açmayan Takipsizik Kararı veren savcı Murat Yön, Adalet Bakanlığı ve HSK ya görevi ihmalden şikayet edildi.

İlgili Haber :

http://www.silivriden.com/buyuksehir-alkent-2000i-kontrol-etmeli/1497/




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-DT9JLG88B3