Sıfırın 7 ile çarpımı yine sıfırdır

Sıfırın 7 ile çarpımı yine sıfırdır

Sıfırın 7 ile çarpımı yine sıfırdır
  • A-
  • A
  • A+

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, “Amerika’da sıfırdan yüzde 7’ye çıkmış enflasyon. 7 kat artmış. Bizde 10’lardan 20’e çıkmış, 2 kat artış” diyen AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’a yanıt verdi. Beştaş, “Sayın Binali Yıldırım’a dört işlem bilgisi verelim. Sıfırın 7 katı, 7 değil sıfırdır. Daha bunu bilmiyor olacak herhalde. Dört işlem bilmiyorlar hakikaten. Akli melekeleriyle oynuyorlar vatandaşların” dedi.

Meral Danış Beştaş, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Beştaş, “‘Asgari ücret, vergiden muaf net 5 bin TL olsun’ dedik. Bu rakamın bir kuruş altında bile emekçilerle pazarlık yapılamayacağını da ifade etmek istiyorum. AK Parti’yi de buradan uyarıyoruz, asgari ücret komisyonunda işverenin, sermayenin sırtını sıvazlamayı bıraksınlar ve emekçiye hak ettiği onurlu bir yaşam için emeklerinin karşılığını versinler” diye konuştu.

Beştaş, özetle şunları söyledi:

'DÖVİZİN ARTMASIYLA ENFLASYONUN ÖNÜMÜZDEKİ AYLARDA EN AZ YÜZDE 15 ARTACAĞI DA BU DURUMDA KESİNLEŞMİŞ OLDU'

“Ekonomi değişmeyen tek gündem. Ülke gerçekten yangın yeri. Pazara, markete gitmenin lüks olduğu günlerden geçiyoruz. İnsanlar iki tane elma, bir portakal ya da bir mandalina alarak maalesef her gece ana haber bültenlerine konu olmaya devam ediyor. Kotalar da başladı. Tarım kredi kooperatiflerinde artık ürünlere kota uygulanıyor. Ve her geçen gün vatandaşın, yurttaşın alım gücü eriyor. Tam anlamıyla ekonomi alanında kaotik bir tablo var önümüzde.

AK Parti Genel Başkanı, ‘Faiz sebep, enflasyon sonuç’ dedi. Bir yılda Türk lirası yüzde 40 değer kaybetti. Hazine’nin borcunun yüzde 58’i döviz cinsinden oluşuyor. Ve Hazine’nin borcu, sadece bir ayda doların artmasıyla 430 milyar TL’nin üzerinde artış sağladı. Dövizin artmasıyla enflasyonun önümüzdeki aylarda en az yüzde 15 artacağı da bu durumda kesinleşmiş oldu. Asgari ücret 340 dolar seviyelerinden 240 dolar seviyelerine kadar düştü.

EKONOMİK BASİRETSİZLİK VE CEHALETİN BİR GÜNCELLEME GEREKTİRDİĞİ DE ASLINDA ORTADA: HDP olarak, asgari ücret konusundaki tavrımızı daha önce kamuoyuna. ‘Asgari ücret vergiden muaf net 5 bin TL olsun’ dedik. Plan Bütçe Komisyonu’nda, 2022 yılı bütçe kanunu görüşmelerinde buna dair bütün önergelerimizi verdik. Ve maalesef bu önergeler yine çoğunluk oylarıyla reddedildi. Ekonomik basiretsizlik ve cehaletin bir güncelleme gerektirdiği de aslında ortada. Bu rakamın bir kuruş altında bile emekçilerle pazarlık yapılamayacağını da ifade etmek istiyorum. AK Parti’yi de buradan uyarıyoruz; Asgari Ücret Komisyonu’nda işverenin, sermayenin sırtını sıvazlamayı bıraksınlar ve emekçiye hak ettiği onurlu bir yaşam için emeklerinin karşılığını versinler.

AK SAKALLI BİLGE BİNALİ YILDIRIM: AK Parti ekonomi yazarlarına, önceki dönem başbakanlarından Binali Yıldırım da eklendi. Keşke hiç konuşmasalar. Binali Yıldırım, dünyanın birinci ekonomisi ABD ekonomisiyle Türkiye’yi kıyaslıyor. Açıkçası iktidar partisi, herhalde her hafta kim ‘bizi batırdı’ kotası belirlemiş; bu hafta da Binali Yıldırım. Kendisi ‘Amerika’da sıfırdan yüzde 7’ye çıkmış enflasyon. 7 kat artmış. Bizde 10’lardan 20’e çıkmış, 2 kat artış. İyi mi, değil’ diyor. Akıllara zarar açıklamalar art arda devam ediyor. Bu arada ak sakallı bilgeye, Sayın Binali Yıldırım’a dört işlem bilgisi verelim. Sıfırın 7 katı, 7 değil sıfırdır. Daha bunu bilmiyor olacak herhalde. Dört işlem bilmiyorlar hakikaten. Akli melekeleriyle oynuyorlar vatandaşların. Ekonomik krizi düzeltemeyen iktidar, en iyi yöntem olarak vatandaşın akli melekeleriyle oynamayı tercih ediyor.”

'SELDEN KÜTÜK KAPAN BİR MANTIKLA YAPIYORLAR'

TBMM'de bugün görüşülen İçişleri Bakanlığı 2022 yılı bütçesine ilişkin Danış Beştaş, 'Bu bütçe, aslında yangından mal kaçırırcasına yürütülen bir bütçe görüşmesidir. Selden kütük kapan bir mantıkla yapıyorlar. Kesinlikle 2020 bütçesi fırsatçıdır, yağmacıdır. Batan bir ülkenin, aslında çöken bir ekonominin savaşa, ranta, yandaşa, savunmaya bu kadar bütçe ayırması, hiçbir şekilde izahı olan bir durum değildir' diye konuştu.

“HALK ONLARI ÇARPACAK”

Beştaş, “Halkın seçimdeki mantığı kesinlikle toplama üzerine değil. Halk çarpım tablosu üzerinden hesap yapar. Ve onlar toplama yapmaya devam ederken çarpılacaklar. Halk onları çarpacak çarpım tablosu ile” dedi.

Meral Danış Beştaş, HDP'ye açılan kapatma davasına ilişkin de şunları söyledi:

BU BİR TORBA DAVA: “Kapatma davasına ilişkin hukuk komisyonumuz ön savunmamızı verdi. Ve HDP’ye saldırı dalgaları durmak bilmiyor. Bu da Türkiye’yi kapatma davasına dönüşmüş bir tabloyu oluşturuyor. Aslında partimize açılan kapatma davasıyla faşizmi tam olarak kurumsallaştırmanın adımları da örülüyor. Bu, bir torba dava her şeyden önce. 843 sayfalık bir iddianame var. Yüzde 85’i üye, yönetici ve vekillerimiz hakkındaki ceza davaları ve soruşturmalardan doldurulan bir torba. HDP’lilere karşı mütemadiyen çalışan silah olarak kullanılan bir yargı var. Bu ceza dosyalarını, soruşturmaları üst üste yığmışlar ve hukuk, tabii ki ruhuna Fatiha okunmuş çoktan, bir torbaya dönüşmüş.

HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA TAHRİK DEĞİL IRKÇILIK ÇAĞRISIDIR: Elimize yeni bir bilgi geldi. Yarın Burhaniye’de kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda bir panel var. İstanbul vekilimiz Züleyha Gülüm de konuşmacı. Bu küçük ortağın Burhaniye ilçe başkanı Murat Kurt, şöyle bir bildiri yayınlamış. Paneli kınıyorlarmış. Ve Burhaniye Belediyesi’ne ‘Bu yanlıştan dönün’ diyorlar. Diğeri de eğer panel iptal edilmezse vatanını, milletini, bayrağını seven herkesi tüm il ve ilçe teşkilatları ile Reha Yurdakul Kültür Merkezi’nin önüne çağırıyorlar. Halkı kin ve düşmanlığa tahrik değil ırkçılık çağrısıdır. Linç çağrısıdır. Açıkça suç işleme çağrısıdır. Buradan iktidara ve küçük ortağına sesleniyorum. Yarın bu panel yapılacak ve o panelde olacak en ufak olgudan, olaydan siz sorumlusunuz.”

 

Yorum Yazın

Mansur Yavaş’tan Alican Uludağ’ın tutuklanmasına tepki

Çevre konusunda çabalarımızı artırmamız lazım

Eğitim sisteminde kırmızı alarm

Yabancı yatırımcıdan 'vur-kaç' itirafı

Kurulan şirket sayısı bir önceki aya göre yüzde 13,1 azaldı

Kadın girişimcileri ihracatçı yapacak proje başladı

AK Parti içinde Mehmet Şimşek çatlağı oluştu

AİHM, kayyım ve ifade hürriyetiyle ilgili düzenlemeler hemen yapılabilir

Fiat Scudo Kamyonet, Yollara Çıkıyor

Adalet ve İçişleri’nde üst düzey atama dalgası

İftar menüleri kişi başı 7.800 TL'ye kadar çıkıyor

'Asker göndermeye hazırız'

'Terörsüz Türkiye çalışmalarında ciddi mesafe alındı'

Ardahan-Çıldır yolunda çok sayıda TIR yolda kaldı

'İran ile anlaşamazsak çok kötü şeyler olacak'

Özlem Çerçioğlu'nun yargılandığı davada, savcı beraat talep etti

Fatih Dönmez İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına getirildi

'Ankara’da kime operasyon yapılacağı belli'

Komisyon raporu 'AİHM ve AYM kararlarına uyulmalı' dedi

AK Parti'den zehir zemberek sözlerle istifa etti

Epstein soruşturmasında Prens Andrew gözaltına alındı

'Yasa dışı bahisin kökünü kurutacağız'

6,5 milyon genç ne eğitimde ne istihdamda yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ramazan mesajı

'Sivil Toplum ve Akademi İş Birliği Şart'

'Sporun birleştirici gücüne destek olmaya devam edeceğiz'

Konut satışları yüzde 4,7 azaldı

'O köprüleri sana sattırmayacağım'

'Öfke selinin yıkamayacağı hiçbir set yoktur'

Casperlar'ın devlete sızan köstebek ağı çökertildi

Yükleniyor

'İran ile anlaşamazsak çok kötü şeyler olacak'

Epstein soruşturmasında Prens Andrew gözaltına alındı

'En güçlü ordu bile tokat yiyebilir'

Tom Barrack: Beni uşağın olarak işe al

Trump yönetimi Epstein dosyalarını örtbas ediyor

'Yerel bir Kürt yönetimi istiyoruz'

Navalny’nin ölümünden Rusya sorumlu

'ABD ve Avrupa birbirine ait ama kendinizi savunmalısınız'

ABD ordusu İran'a karşı uzun soluklu operasyonlara hazırlanıyor!

'Adalet Bakanı olan savcının bir başka kurbanı'

Derin Talu'dan çok konuşulacak itiraf

'Kalbim sevmeye de, sevilmeye de açık'

Şeyma Subaşı şaşırtmaya devam ediyor

Sydney Sweeney'den yürek hoplatan pozlar!

Sahra Şaş ödül törenine damga vurdu!

Nefise Karatay'ın son hali gündem oldu

'Tramvaya asılmak gibi bana da asılmak yasaktır'

'Her kapı çaldığında polis geldi sanıyordum'

Yaren Güldiken kırmızı elbisesiyle sosyal medyayı salladı

Sörften sonra çok daha iyi bir insan oldum

Fiat Scudo Kamyonet, Yollara Çıkıyor

Sürdürülebilir Gelecek İçin Güçlü İş Birliği

Türkiye’nin En Beğenilen Otomobili Seçildi

Otomotiv sektöründe kârlılık baskı altında

Tesla verimlilikte zirvede, BYD sınıfta kaldı, menzil kralı Audi

MG’nin Hybrid+ Teknolojisi Yakında Türkiye’de!

Alfa Romeo’dan takas desteği avantajı

Volvo EX60, yılın ikinci yarısında Türkiye’de

Dijital kanallara güven arttı, kullanıcı sayısı yükseldi

Elektrikli otomobil sayısı 370 bini aştı

Beyaz ekmek gidiyor, 'tam buğday' geliyor

Harran Üniversitesi Hastanesi'nde rüşvet iddiası

Hastanelerde ilaç operasyonu, 5 gözaltı

Kamu hastanelerinde erişim krizi

Yanlış tercih metabolizmayı yıkıyor…

Vicdansız hemşire Bağrıyanık tutuklandı!

Huzurevi fiyatlarında rekor artış

Eczane eczane dolaşmaya son!

ABD, Dünya Sağlık Örgütü'nden resmen ayrıldı

Bütçeyi yutan şehir hastanelerine 6 tane daha ekleniyor

Bürokratın 'özel tuvaletini' yazan gazetecilere dava

Anadolu Medya Çalıştayı Ankara’da Toplandı

AYM, Anadolu Ajansı'nı kusurlu buldu

Ekol TV'ye "kara para aklama" soruşturmasında yeni gelişme

Hrant Dink'in öldürülmesinin üzerinden 19 yıl geçti

Acun Ilıcalı satış planını KAP'a bildirdi

RTÜK’ten TV kanalları ve dijital platformlara ceza

Haber sitelerine 'Google' darbesi

THY'den gazeteci Ali Kıdık'a uçuş yasağı

Burak Akburak İstanbul'da Gazetecilerle Buluştu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 22 17 1 4 40 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 22 15 0 7 31 52
3.TRABZONSPOR A.Ş. 22 13 3 6 17 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 22 11 3 8 15 41
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 22 11 4 7 11 40
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 22 9 7 6 13 33
7.KOCAELİSPOR 22 8 8 6 -1 30
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 22 7 6 9 -2 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 22 7 8 7 -9 28
10.CORENDON ALANYASPOR 22 5 6 11 -1 26
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 22 6 11 5 -5 23
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 22 6 11 5 -13 23
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 22 4 9 9 -9 21
14.TÜMOSAN KONYASPOR 22 4 10 8 -10 20
15.KASIMPAŞA A.Ş. 22 4 11 7 -12 19
16.İKAS EYÜPSPOR 22 4 12 6 -17 18
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 22 2 10 10 -26 16
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 22 3 16 3 -22 12