SİYASET
SİYASET HaberleriSıfırın 7 ile çarpımı yine sıfırdır
Sıfırın 7 ile çarpımı yine sıfırdır
- A-
- A
- A+
HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, “Amerika’da sıfırdan yüzde 7’ye çıkmış enflasyon. 7 kat artmış. Bizde 10’lardan 20’e çıkmış, 2 kat artış” diyen AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’a yanıt verdi. Beştaş, “Sayın Binali Yıldırım’a dört işlem bilgisi verelim. Sıfırın 7 katı, 7 değil sıfırdır. Daha bunu bilmiyor olacak herhalde. Dört işlem bilmiyorlar hakikaten. Akli melekeleriyle oynuyorlar vatandaşların” dedi.
Meral Danış Beştaş, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Beştaş, “‘Asgari ücret, vergiden muaf net 5 bin TL olsun’ dedik. Bu rakamın bir kuruş altında bile emekçilerle pazarlık yapılamayacağını da ifade etmek istiyorum. AK Parti’yi de buradan uyarıyoruz, asgari ücret komisyonunda işverenin, sermayenin sırtını sıvazlamayı bıraksınlar ve emekçiye hak ettiği onurlu bir yaşam için emeklerinin karşılığını versinler” diye konuştu.
Beştaş, özetle şunları söyledi:
'DÖVİZİN ARTMASIYLA ENFLASYONUN ÖNÜMÜZDEKİ AYLARDA EN AZ YÜZDE 15 ARTACAĞI DA BU DURUMDA KESİNLEŞMİŞ OLDU'
“Ekonomi değişmeyen tek gündem. Ülke gerçekten yangın yeri. Pazara, markete gitmenin lüks olduğu günlerden geçiyoruz. İnsanlar iki tane elma, bir portakal ya da bir mandalina alarak maalesef her gece ana haber bültenlerine konu olmaya devam ediyor. Kotalar da başladı. Tarım kredi kooperatiflerinde artık ürünlere kota uygulanıyor. Ve her geçen gün vatandaşın, yurttaşın alım gücü eriyor. Tam anlamıyla ekonomi alanında kaotik bir tablo var önümüzde.
AK Parti Genel Başkanı, ‘Faiz sebep, enflasyon sonuç’ dedi. Bir yılda Türk lirası yüzde 40 değer kaybetti. Hazine’nin borcunun yüzde 58’i döviz cinsinden oluşuyor. Ve Hazine’nin borcu, sadece bir ayda doların artmasıyla 430 milyar TL’nin üzerinde artış sağladı. Dövizin artmasıyla enflasyonun önümüzdeki aylarda en az yüzde 15 artacağı da bu durumda kesinleşmiş oldu. Asgari ücret 340 dolar seviyelerinden 240 dolar seviyelerine kadar düştü.
EKONOMİK BASİRETSİZLİK VE CEHALETİN BİR GÜNCELLEME GEREKTİRDİĞİ DE ASLINDA ORTADA: HDP olarak, asgari ücret konusundaki tavrımızı daha önce kamuoyuna. ‘Asgari ücret vergiden muaf net 5 bin TL olsun’ dedik. Plan Bütçe Komisyonu’nda, 2022 yılı bütçe kanunu görüşmelerinde buna dair bütün önergelerimizi verdik. Ve maalesef bu önergeler yine çoğunluk oylarıyla reddedildi. Ekonomik basiretsizlik ve cehaletin bir güncelleme gerektirdiği de aslında ortada. Bu rakamın bir kuruş altında bile emekçilerle pazarlık yapılamayacağını da ifade etmek istiyorum. AK Parti’yi de buradan uyarıyoruz; Asgari Ücret Komisyonu’nda işverenin, sermayenin sırtını sıvazlamayı bıraksınlar ve emekçiye hak ettiği onurlu bir yaşam için emeklerinin karşılığını versinler.
AK SAKALLI BİLGE BİNALİ YILDIRIM: AK Parti ekonomi yazarlarına, önceki dönem başbakanlarından Binali Yıldırım da eklendi. Keşke hiç konuşmasalar. Binali Yıldırım, dünyanın birinci ekonomisi ABD ekonomisiyle Türkiye’yi kıyaslıyor. Açıkçası iktidar partisi, herhalde her hafta kim ‘bizi batırdı’ kotası belirlemiş; bu hafta da Binali Yıldırım. Kendisi ‘Amerika’da sıfırdan yüzde 7’ye çıkmış enflasyon. 7 kat artmış. Bizde 10’lardan 20’e çıkmış, 2 kat artış. İyi mi, değil’ diyor. Akıllara zarar açıklamalar art arda devam ediyor. Bu arada ak sakallı bilgeye, Sayın Binali Yıldırım’a dört işlem bilgisi verelim. Sıfırın 7 katı, 7 değil sıfırdır. Daha bunu bilmiyor olacak herhalde. Dört işlem bilmiyorlar hakikaten. Akli melekeleriyle oynuyorlar vatandaşların. Ekonomik krizi düzeltemeyen iktidar, en iyi yöntem olarak vatandaşın akli melekeleriyle oynamayı tercih ediyor.”
'SELDEN KÜTÜK KAPAN BİR MANTIKLA YAPIYORLAR'
TBMM'de bugün görüşülen İçişleri Bakanlığı 2022 yılı bütçesine ilişkin Danış Beştaş, 'Bu bütçe, aslında yangından mal kaçırırcasına yürütülen bir bütçe görüşmesidir. Selden kütük kapan bir mantıkla yapıyorlar. Kesinlikle 2020 bütçesi fırsatçıdır, yağmacıdır. Batan bir ülkenin, aslında çöken bir ekonominin savaşa, ranta, yandaşa, savunmaya bu kadar bütçe ayırması, hiçbir şekilde izahı olan bir durum değildir' diye konuştu.
“HALK ONLARI ÇARPACAK”
Beştaş, “Halkın seçimdeki mantığı kesinlikle toplama üzerine değil. Halk çarpım tablosu üzerinden hesap yapar. Ve onlar toplama yapmaya devam ederken çarpılacaklar. Halk onları çarpacak çarpım tablosu ile” dedi.
Meral Danış Beştaş, HDP'ye açılan kapatma davasına ilişkin de şunları söyledi:
BU BİR TORBA DAVA: “Kapatma davasına ilişkin hukuk komisyonumuz ön savunmamızı verdi. Ve HDP’ye saldırı dalgaları durmak bilmiyor. Bu da Türkiye’yi kapatma davasına dönüşmüş bir tabloyu oluşturuyor. Aslında partimize açılan kapatma davasıyla faşizmi tam olarak kurumsallaştırmanın adımları da örülüyor. Bu, bir torba dava her şeyden önce. 843 sayfalık bir iddianame var. Yüzde 85’i üye, yönetici ve vekillerimiz hakkındaki ceza davaları ve soruşturmalardan doldurulan bir torba. HDP’lilere karşı mütemadiyen çalışan silah olarak kullanılan bir yargı var. Bu ceza dosyalarını, soruşturmaları üst üste yığmışlar ve hukuk, tabii ki ruhuna Fatiha okunmuş çoktan, bir torbaya dönüşmüş.
HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA TAHRİK DEĞİL IRKÇILIK ÇAĞRISIDIR: Elimize yeni bir bilgi geldi. Yarın Burhaniye’de kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda bir panel var. İstanbul vekilimiz Züleyha Gülüm de konuşmacı. Bu küçük ortağın Burhaniye ilçe başkanı Murat Kurt, şöyle bir bildiri yayınlamış. Paneli kınıyorlarmış. Ve Burhaniye Belediyesi’ne ‘Bu yanlıştan dönün’ diyorlar. Diğeri de eğer panel iptal edilmezse vatanını, milletini, bayrağını seven herkesi tüm il ve ilçe teşkilatları ile Reha Yurdakul Kültür Merkezi’nin önüne çağırıyorlar. Halkı kin ve düşmanlığa tahrik değil ırkçılık çağrısıdır. Linç çağrısıdır. Açıkça suç işleme çağrısıdır. Buradan iktidara ve küçük ortağına sesleniyorum. Yarın bu panel yapılacak ve o panelde olacak en ufak olgudan, olaydan siz sorumlusunuz.”
İran savaşı Türkiye ekonomisini nasıl etkileyecek?
Tarikatçılara Atatürk tepkisi gösteren Teğmen göreve dönüyor
Eren Holding, Çorlu'daki dev fabrikasını kapattı
Mehmet Cemil Acar’ın gizli serveti de ortaya çıktı
Ayhan Bora Kaplan davasından MHP’li yönetici çıktı
'Netanyahu terörü bölgesel ve küresel barışı tehdit ediyor'
NATO, ABD olmadan kağıttan kaplan
Emekliler zam talebiyle sokağa indi
Tom Barrack'tan yine skandal sözler
'Dikkat edin sırada Türkiye var'
'Muhalefetin gerçek oyu anketlere yansımıyor'
Muhittin Böcek'ten Akın Gürlek'in 'rüşvet' iddiasına yanıt
Tavuk etine üst üste zam
SGK 36 ilacı daha geri ödeme listesine aldı
Motorinin litre fiyatı 75 TL sınırına dayandı
Takipteki alacaklar 660 milyar liraya dayandı
'Türkiye, yeni bir iktidarı karşılamak üzere doğum sancıları çekiyor'
'Utanç içinde hatırlanacak bir tarih'
'Savaşın sebebi İsrail’dir'
Yeşil erik açılışı 4 bin TL'den yaptı!
Bodrum'a gelenleri kaymakam karşıladı
Ayhan Bora Kaplan'ın avukatı tahliye edildi
'Türkiye Ada'nın tamamının garantörüdür'
İstanbul’da 27 CHP’li başkanın 12’si görevden uzaklaştırıldı
Türkiye kira artışında dünya lideri
'Kazanan ithalatçı, kaybeden çiftçi olur'
'İmamoğlu 1 yıldır hapiste, Avrupa buna sessiz kalmamalı'
MGK’da 3 başkanlık kuruldu
İran’a 'saldırıları derhal durdur' çağrısı
'Donald Trump için 'azil' çanları çalıyor'
Yükleniyor






