'Şimdi İsrail'in attığı imzanın arkasında durması gerekiyor'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ateşkes anlaşmasıyla her şey bitmiş değil. İsrail'in attığı imzanın arkasında durması gerekiyor. Daha evvel defalarca yaptığı gibi İsrail’in bir bahane bulup anlaşmadan çark etmesine izin verilmemeli" dedi.

  • A-
  • A
  • A+

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon Hayri Gür Spor Salonu'nda, Yapımı Tamamlanan Tesis ve Projelerin Toplu Açılış Töreni'nde konuştu. Trabzon Havalimanı'nın ihtiyacı karşılamakta zorlandığını belirten Erdoğan, "Çalışmalara önümüzdeki yıl başlamayı planlıyoruz. Deniz üzerine 3 Havalimanı’mızı Trabzon’a inşa edeceğiz." dedi.

Hamas ve İsrail arasında yapılan ateşkese ilişkin konuşan Erdoğan, "Ateşkes anlaşmasıyla her şey bitmiş değil. İsrail'in attığı imzanın arkasında durması gerekiyor. Daha evvel defalarca yaptığı gibi İsrail’in bir bahane bulup anlaşmadan çark etmesine izin verilmemeli" diyerek uyarıda bulundu.

Konuşmasında CHP lideri Özgür Özel'i hedef alan Erdoğan, "Ülke içinde başka, yurt dışında başka konuşanlardan olmadık. Yeni Türkiye'yi hasımlarımız dahil herkes kabullendi, ülkemizin anamuhalefeti hala kabul edemedi. Dün, Gazze'de parmağını bile kıpırdatmadı iftirasını atıyor. Türkiye'nin Filistin davasını anlatmak yerine kendi devleti hakkında açıkça yalan söylüyor. CHP Genel Başkanına sormak lazım. Yabancıların huzurunda ülkeni çekiştirmekten hiç mi hicap duymuyorsun?" şeklinde konuştu.

v.jpg

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

ERDOĞAN'DAN A MİLLİ FUTBOL TAKIMINA TEBRİK MESAJI

Dün gece Bulgaristan’ı 6-1'lik muhteşem skorla mağlup eden A Milli Futbol Takımımızı canı gönülden tebrik ediyorum. Bize ve milletimize futbol resitali yaşatan futbolcularımızı ve teknik heyeti kutluyorum.

"DENİZ ÜSTÜNE 3. HAVALİMANIMIZI TRABZON’A İNŞA EDECEĞİZ"

Trabzon’a tarihinin en büyük yatırımlarını yaptık. Son 23 yılda güncel rakamlarla Trabzon’a toplam 540 milyar TL tutarında kamu yatırımı yaptık. Trabzon-Samsun arası ulaşımı 2 saate düşürerek hızlı tren demiryolu projemiz ile Samsun’dan Artvin’e tüm şehirlerimizi birbirine bağlayacağız. Bugün şu müjdeyi vermekten büyük memnuniyet duyuyorum. Trabzon havalimanının ihtiyacı karşılamakta zorlandığını biliyorum. Yeni projeyi bitirdik ve inşallah ihalesini bu sene yapıyoruz. Çalışmalara önümüzdeki yıl başlamayı planlıyoruz. Deniz üzerine 3 Havalimanı’mızı Trabzon’a inşa edeceğiz. Yaparsa AK Parti yapar.

"RUSYA UKRAYNA KRİZİNİN ÇÖZÜLMESİ İÇİN ÜZERİMİZE DÜŞEN NE VARSA YAPMAYA HAZIRIZ"

Rusya-Ukrayna arasındaki savaş 4’üncü yılına girmek üzere her iki tarafta da on binlerce ölü, yaralı ve kayıp var. Savaşı sonlandırmaya dönük çabalarda henüz istenen netice alınamadı. Zaman zaman tırmanan bu kanlı savaş bölgemizle birlikte tüm dünyayı tedirgin ediyor.

Türkiye olarak burada dengeli bir politikayı izliyoruz. Çatışmaların durması, barışın tesisi için iki ülke ile de temas halindeyiz. Karadeniz’in güvenliğinin riske girmemesine büyük önem veriyoruz. Şimdiye kadar bunda başarılı olduk. Karadeniz'deki güvenlikte herhangi bir zafiyet oluşmadı. Her savaşta olduğu gibi burada da kazanan kan tüccarlarıdır. Biz bu krizin çözülmesinde üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız.

xbasliksiz-7.jpg

"GAZZE'DE ATEŞKES ANLAŞMASIYLA HER ŞEY BİTMEDİ"

2 yıllık soykırımın ardından Gazze'de kalıcı huzura giden ilk adım atıldı. Gazzeli kardeşlerimiz ilk defa rahat bir nefes alıyor. İsrail'in hava saldırıları nedeniyle oradan oraya sürüklenen siviller geri dönüyor. Bizim insani yardım tırlarımız da Gazze'ye ulaşmaya başladı. Bunlar 2 yıllık zulümden sonra bize umut veren gelişmelerdir. Ama ateşkes anlaşmasıyla her şey bitmiş değil. Şimdi çok büyük daha imtihan, insanlığı bekliyor. Şimdi İsrail'in attığı imzanın arkasında durması gerekiyor. Daha evvel defalarca yaptığı gibi İsrail’in bir bahane bulup anlaşmadan çark etmesine izin verilmemelidir. Gazze’nin yeniden süratle ayağa kaldırılmasıdır.

"YABANCILARIN HUZURUNDA ÜLKENİ ÇEKİŞTİRMEKTEN HİÇ Mİ HİCAP DUYMUYORSUN?"

Siyasetimizin gayesi dışardaki dostlarımızın sayısını artırmaktır. Ekonomide, ticarette savunmada var gücümüzle çalıyoruz. Ülke içinde başka, yurt dışında başka konuşanlardan olmadık. Türkiye bizim yönetimimizde uluslararası ortamda sözü dinlenen aktörü haline geldi. Yeni Türkiye'yi hasımlarımız dahil herkes kabullendi, ülkemizin anamuhalefeti hala kabul edemedi. Ülke içinde ne yaparlarsa yapsınlar ülke dışında Türkiye partisi gibi hareket etmesi gerektiğini anlatamadık. Yeni genel başkan selefinden çok daha heveskar çıktı. Avrupa'ya şikayet turları düzenliyorlar. Haklarında milyarlarca liralık yolsuzluk, rüşvet iddiası olan haramilerini yurt dışına kaçırmak için Batı'ya adeta yalvarıyorlar. Dün, Gazze'de parmağını bile kıpırdatmadı iftirasını atıyor. Türkiye'nin Filistin davasını anlatmak yerine kendi devleti hakkında açıkça yalan söylüyor. CHP Genel Başkanına sormak lazım. Yabancıların huzurunda ülkeni çekiştirmekten hiç mi hicap duymuyorsun? Kendi itibarını umursamıyorsun bu milletin gururunu çiğnetme. Bunlar değişmez, düzelmez, iflah olmaz. Onlar ne yaparsa yapsın sizin hakkınızı, hukukunuzu şerefimiz bilerek her yerde Türkiye'yi iftiharla temsil edeceğiz."

Yorum Yazın

Taziyeye giden Kocaeli Valisi Aktaş ve Belediye Başkanı Büyükakın'ı kovdular

Fenerbahçe, Kayserispor’u 6 gollü maçta devirdi!

Bayram tatili yıllık izinden sayılamaz

Vertigo şikayetiyle gitti, saatlerce MR'da unutuldu

CİMER yan gelip yatma yeri midir?

'Nüfus artış hızının böyle bir konuma gelmesi hazmedilemez'

Amedspor maçında Atatürk pankartı

Şevval Şahin fit kalma sırrını verdi!

CHP’li Nilüfer Belediyesine operasyon

'CHP, Numan Kurtulmuş'un başkanlık ettiği komisyondan derhal çekilmeli!'

Halı silkeledi, hapis cezası aldı

Zorunlu trafik sigortasına da zam geldi

Kalıcı barış için son derece ümitvarız, iyimseriz

'Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkmaya kararlıyız'

Emekli 15 yılda 10 metrekare kaybetti

“Dreams of November” Karma Sergisi Sanatseverlerle Buluştu

Berat Albayrak, Şeyh Edebali’nin türbesine gitti

'Önce tutarsızlıkların kırılması gerekir'

'Kapının önü alevdi, çocuklar bağırıyordu, kimse dışarı çıkamadı'

'Türkiye’nin desteği en net ve en kararlı olandı'

'Türkiye’de hayat pahalılığı problemi var'

'Türkiye demokrasi açısından tarihin en gerisinde'

'Ehliyetin yerine nepotizmi koyarsanız, devlet düzeni çöker'

'Hazırladığınız fezlekeler gidişinizi durduramayacak'

Hazine ekim ayında 196 milyar liralık açık verdi

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin başkan ve üyeleri suç işlemiştir

Türkiye Varlık Fonu’nun borcu 20 ayda 4,6 milyar dolar arttı

Merkez Bankası Başkanı Karahan konuştu, borsa düştü

Bursa merkezli dev ilaç firması iflas etti

26 kilo altın yakalatan memurun serveti say say bitmiyor

Yükleniyor

'Türkiye’nin desteği en net ve en kararlı olandı'

ABD Şam’da askeri üs kuracak

Nicolas Maduro'nun günleri sayılı

Fed, bu sene ikinci kez faiz indirimine gitti

Starmer’ın Ankara ziyaretine casusluk gölgesi

Gazze'de can kaybı 68 bin 527’ye yükseldi

Pentagon'un asker maaşlarını ödeyebilmek için bağış kabul etmesi tartışılıyor

ABD, Venezuela’da savaşa hazırlanıyor!

AB, Rusya'ya karşı 19. yaptırım paketini onayladı

Trump Çin vergisini yüzde 155'e çıkardı

Şevval Şahin fit kalma sırrını verdi!

'Saçımı 3 aydır yıkamadım'

Sümeyye Aydoğan aşkına bir şans daha verdi

Ece Erken, Kızılcık Şerbeti'ni yerden yere vurdu!

'Bu benim özel hayatımla alakalı bir durum değil'

Demet Şener'in olaylı aşkı yeniden başladı

Nesrin Cavadzade sevgili kriterini açıkladı

Emine Ün'ün dönüşü muhteşem oldu

Jenna Ortega'nın önü ayrı arkası ayrı olay

Cemre Baysel Cannes'ı yıktı geçti!

Zorunlu trafik sigortasına da zam geldi

Tesla satışları Avrupa’da çakıldı

OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE SIFIR HATA DÖNEMİ

Otomobil fiyatları yeniden yükselişe geçebilir

FIAT “Grande Panda” Türkiye’de

YGD “Türkiye’nin En Beğenilen Otomobili”ni Seçiyor

BYD'de Türkiye yatırımını İspanya'ya yapıyor

120 klasik araç, tarihi güzelliklerde yarışacak

Otomobil ithalatına yeni ek vergi

Motosiklet satışları rekor kırdı

Vertigo şikayetiyle gitti, saatlerce MR'da unutuldu

'Her bağış, birden fazla insanın yaşamını kurtarabilir'

MHP İl Başkanı'ndan sağlık isyanı

SGK borcu olan emeklilerin maaşından yüzde 25 kesinti yolda

Grip ve Nezleye Yakalanma Riskini Artıyor

Her üç kişiden biri ruhsal bir sorunla mücadele ediyor

Selda Öktem’den Şifalanma Enstitüsü

Diz yıpranmasının en önemli sebebi fazla kilolar!

Diyarbakır İl Sağlık Müdürü'ne 'makam aracı' soruşturması

'Yakında kalp damar ameliyatı yapacak hekim bulamayabiliriz'

Gazetecilere yurt dışı çıkış yasağı getirildi

Merdan Yanardağ'ın tutuklanması hak ihlali

CHP'den Ekim Ayı Basın Özgürlüğü Raporu

'Cumhuriyet, Özgürlük ve Eşitlik İdeallerinin Simgesidir'

Ebubekir Şahin, koltuğu Mehmet Daniş'e devretti

Aydın'da 4 gazeteci darbedildi

Gazeteciler, bununla tek başına mücadele edemez

TV100 ve Gerçek Gündem'den toplu işten çıkarma

'Karamsarlığa sürükleyen içeriklere müsamaha gösterilmeyecek'

Abdulkadir Çay, Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğüne atandı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7