OTOMOTİV
OTOMOTİV HaberleriŠKODA’dan tarihi satış başarısı
ŠKODA’dan tarihi satış başarısı
- A-
- A
- A+
Toplam pazar Mart ayında büyüyerek 96.428 bin adetle kapanırken ŠKODA, 5.204 adetlik satışa birlikte yüzde 6.81 pazar payı elde etti ve en çok satan ilk 5 marka arasında yer aldı.
Yüce Auto-ŠKODA mart ayında, aylık rekorun yanı sıra 2021 yılı ilk çeyreğinde şimdiye kadarki en yüksek ilk çeyrek başarısına imza attı. 2021 yılının ilk üç ayında gerçekleşen 156.464 binlik satış, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 57 artış gösterdi. 2020 yılının aynı döneminde önemli pazar payı elde etmişti. ŠKODA’nın Mart ayında satış performansı ise geçen yıla göre arttı.
İlk çeyrek verilerine göre ŠKODA’nın Türkiye binek otomobil pazarında payı yüzde 6.3 olarak gerçekleşti.
“2021 ŠKODA’nın rekorlarla büyüdüğü bir yıl olacak”
Yüce Auto-ŠKODA Genel Müdürü Zafer Başar, ilk 3 ayda yıla 7 modelle girmenin verdiği enerji ile tarihi bir satış başarısı gösterdiklerini belirterek “2021 yılı için toplam pazar öngörümüz 550 bin adetler civarında olacağı yönünde. Bu yıl toplam pazar bir önceki yıla göre hacim olarak düşebilir. Ancak biz ŠKODA markası olarak 2021’de büyümeye devam edeceğiz. Bu yıl hedefimiz olan 40 bin adetlik satış ve yüzde 7 pazar payına ulaşarak en çok satan ilk 5 marka içinde olacağımızı çeşitli platformlarda dile getirmiştim. İlk çeyrek satışları hedef ve programlarımızın doğruluğunu yansıtmaktadır. 2021’in ilk üç ayında tüketicilerin markamıza gösterdiği ilgiden dolayı çok memnunuz. Onların bu taleplerini çeşitli kampanyalarla desteklemek adına elimizden geleni yaptık ve bunun karşılığını aldığımızı net bir şekilde görüyoruz. Bu başarıyı genç ürün gamımız, artan marka imajımız ve geniş model çeşitliliğimizle artırmaya devam edeceğiz. Her geçen ay ŠKODA’nın daha iddialı olduğu bir ay olacak” dedi.
ŠKODA, Mart ayındaki başarısında Superb modeli 1.600 adet satış ile büyük rol oynadı. Markanın ilk üç aylık performansında ise en çok satan modeller sırasıyla OCTAVIA, KAMIQ oldu.
'Ülkemizde milyonlar yoksullukla savaşıyor'
Köpek sahibi olmak, kalp hastalığına bağlı ölüm riskini azaltıyor
'Erdoğan içerideki baskıyı gizlemek için jeopolitik kozunu kullanıyor'
Manavgat Belediyesi'nde gözaltı sayısı 40’a yükseldi
HAKMAR'ın sahibi Zeki Doruk hakkında yeniden tutuklama kararı
3,5 milyon vatandaş faturasını ödeyemediği için kömüre mahkum oldu
Yerli Karea Fit Yollara Çıkıyor!
'Normalleşme süreci geride kaldı'
'Türk milletinin İran halkı için ettiği dualar moral kaynağı'
HSK’den Yargıtay’a yeni atamalar
Murat Tüzel’den Prof. Dr. İlber Ortaylı İçin Taziye Mesajı
'Bizim en büyük kalkanımız kardeşliğimizdir'
Aslıhan Karalar yangının çıkış sebebini açıkladı
Yağmur Yüksel'in son hali olay oldu
'İstiklal Marşı’nın Arapça okunması sapkınlıktır'
İflas eden Yeşil GYO’ya kayyum atandı
'Her türlü tehdide karşı hazırlıklıyız'
Ali Koç, İmam Hatip öğrencilerine iftar verdi
Irak'ta Bağdat havalimanına İHA saldırısı
Bu pazar seçim olsa hangi parti ne kadar oy alır
Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti
'Kanal İstanbul birincil önceliğimiz değil'
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel gözaltına alındı
Cumartesi motorine ve benzine yeniden dev zam
'Kanunsuz emre uyarak silah almak suçtur'
Türkiye Enflasyonda OECD’den koptu
'Bir ayda 195 bin 576 kişi daha işsiz kaldı'
İmamoğlu’nun 5’inci X hesabına da erişim engeli
'İran füzelerini S-400 neden vurmadı?'
İBB davasında itirafçının iddiasına Davut Gül'den cevap
Yükleniyor






