BELEDİYE

BELEDİYE Haberleri

'Sorunları sahipsiz bırakmayacağız'

'Sorunları sahipsiz bırakmayacağız'

  • A-
  • A
  • A+

4 dönümden 16 dönüme çıkarılan alan üzerine 26 tekli, 6 çoklu kafes kapasiteli kedi barınağı; 50 kulübelik köpek barınak bölümü, 21 kulübelik köpek tedavi bölümü, 12 kedi kafesi, 9 köpek kafesi kapasiteli müşahede bölümü, 66 kişilik yemekhane, 90 kişilik eğitim salonu eklendi. Gelen ziyaretçilere eğitim verilmesi amacıyla tesis bünyesinde bir de konferans salonu bulunuyor. Ameliyat ve kısırlaştırma operasyonlarının yapılacağı bakımevinde dijital röntgen, köpek yıkama makinesi gibi teknolojik aletler de yer alıyor.

“ÇÖZÜMÜN ÖNEMLİ BİR PAYDAŞIYIZ”

İstanbullulara 7/24 hizmet verecek olana “Kemerburgaz Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi”nin açılışı, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü'nde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirildi. İmamoğlu, açılış nedeniyle gerçekleştirilen törende bir konuşma yaptı. Sokak hayvanları konusunun önemli, ancak genellikle görülmeyen ve konuşulmayan bir mesele olduğuna dikkat çeken İmamoğlu, “Ama çok temas edilmesi gereken, sıkı bir biçimde çözüme muhtaç bir konu. En büyük metropollerden birisi İstanbul’da, bu, çok daha fazla hissedilebilir durumda. Bir de tabii gündeme geliş biçimine baktığımızda; ülkemizde ne yazık ki işte kadına şiddet, sokak canlılarına yönelik şiddet görüntüleri, hepimizin vicdanını sızlatan, çok acı duyduğumuz, hiçbir zaman toplumlumuzun hiçbir ferdine yakıştıramayacağımız hususları da yaşamadık değil. Tabii bütün bu gelişmeleri üzüntü içinde takip ediyoruz; ama çözümün de en önemli paydaşı olduğumuzun bilincindeyiz, farkındayız. İstanbul halkının bize verdiği yetkiyi, bu anlamda en güçlü bir biçimde kullanacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

“SORUNLARI SAHİPSİZ BIRAKMAYACAĞIZ”

Kente ait sorunları sahipsiz bırakmayacaklarını, çözüm üreteceklerinin altını çizen İmamoğlu, sokak hayvanları konusunun tek başına bir kurum tarafından çözülecek bir mesele olmadığını vurguladı. Bu konuda özellikle hukuki düzenlemelerin yapılması gerektiğine dikkat çeken İmamoğlu, şunları söyledi:
“Bütün paydaşları sürecin içine katmayı, arkadaşlarımla önemli bir felsefe olarak kabul ettik. Çünkü, herkesin ortak mücadelesine ihtiyacımız var. Bu noktada hedef koyarken şunu da unutmadık; sadece hukuksal düzenleme değil, aynı zamanda yoğun bir biçimde en büyüğünden en küçüğüne kadar toplumsal bir bilincin sağlanması, hatta ve hatta bir kanun düzenlemenin de önünde bir konu olarak, strateji olarak önümüze koyduğumuz bir mesele.

Tabii, bu alanı, barınma yerini rehabilitasyon noktalarını, ameliyathaneyi, hayvan hastanesini nasıl değerlendireceğiz, nasıl yapacağız? Bu noktada da katılımcılığı önemsiyoruz. Bizim burada gizli bir alanımız yok. İnsanı, vicdani bir hizmet veriyoruz. Dolayısıyla burada verilen hizmetin, yapılan işlemlerin en ufak detayına kadar toplumla birleştirilmesi ve onlara bunu şeffaf bir biçimde aktarılması çok çok önemli. Aksi takdirde vatandaş, bilgi sahibi olmadığı noktada bizi sorgular bizi yargılar.”

“PANDEMİDE SOKAĞA BIRAKILAN HAYVAN SAYISI ARTTI”

Sokak hayvanları konusunun 39 ilçe ile bütünleşik bir alanda yönetilmesinin kıymetli olacağını belirten İmamoğlu, “Bu bağlamda arkadaşlarım, güzel adımlar attılar. Toplantılar düzenlendi. Tabi hiç kimse kendi sorumluluğunu bir başkasının üstüne atarak bu sorundan kurtulamayacağını da bilmeli. Aksine; bu sorunu çözmünü bir arada düşünmeli, bir arada uygulamaları desteklemeli. Aynı standartta her kurumun böylesi bir hizmeti sunmayı hedeflemesi gerekiyor” dedi. İstanbul’da çok yoğun bir hayvan popülasyonu olduğunu kaydeden İmamoğlu, kentin bu anlamda diğer dünya metropollerinin önünde olduğu bilgisini paylaştı. Pandemi döneminde sokağa bırakılan hayvan sayısının çoğaldığına dikkat çeken İmamoğlu, “Özellikle bu alana, bu bakım evinin mevcut alanında, sahipsiz hayvanlara dönük geçici bakımevi ve bu noktadaki genişlemesine dair rehabilitasyonları ve uygulamaları devreye aldık. Özellikle 7/24 çalışan arkadaşlarımız acil ihbarlara, acil ihtiyaçlara cevap verecek, onların yardımına koşacak. Bu anlamda İstanbul Gönüllüleri de bize dönük sıkı bir çalışma yürütüyorlar. Tabii aynı zamanda farklı gönüllü kurum ve kuruluşlar da bu işbirliğinin önemlinin paydaşı” diye konuştu.

“ADALAR’DAKİ SORUNU İNSANİ VE DEMOKRATİK BİR MODELLE ÇÖZDÜK”

Adalar’daki fayton meselesinin, sokak canlılarına yönelik politikalarına örnek olduğunu aktaran İmamoğlu, şunları söyledi:
“Çok tartışılıyordu, çok vicdan sızlatıyordu. Bunun üreterek, neredeyse 150 milyon liraya yakın bir bütçe yöneterek, bir belediyenin toplum vicdanını sızlatan bir konuda insani ve demokratik bir modelle nasıl çözüme kavuştuğunun önemli örneği olarak altını çizmek isterim. Burada hem canlıları koruyan, o güzel atları koruyan, kollayan hem de doğal yaşam ortamlarında sıkı güvenlik kuralları ile yani belli belediyelere, kurumlara bu sorumluluk devredilerek Türkiye'nin yaşayabilecekleri coğrafya gönderilmesine kadar sıkı bir yöntem uygulandı. Yine çağdaş bir çevreye, duyarlı bir ulaşıma geçiş sağlandı. Bu konuda mağdur olacağını düşündüğünüz insanlara hakları ödendi. Bununla da yetinmedik. O insanların hayata tutunmaları konusunda, bu işi daha önce yapan insanların ailelerine de başta Adalar’da olmak üzere istihdam konusunda da güç verdik, güç kattık. Bu noktadaki bu uygar çözüm yolumuzun, metodumuzun, belki de İstanbul’da değişen anlayışın sistemsel olarak anlatılması ve hissedilmesi gereken bir kavram olduğunun da altını çizelim. Bu noktada gerçekten bu gururu ve sevinci yaşıyorum. Emeği geçen bütün arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum.”

“TİTİZ DAVRANIYORUZ”

Geçici barınma evindeki 40 köpeğin, İBB iştirak şirketleri ve birimlerince sahiplendiğini belirten İmamoğlu, “İlk 20 tanesinin süreci bitti. Ama devamını istiyoruz. Belediyemizin oldukça fazla birimi, mekanı var. Genel Sekreter’imiz bu konuda çalışmaları başlatmalı. Böylesi geniş bir alan varken, ciddi bir sahiplenmeyi yapabiliriz. Bu sahiplenme, orada aynı zamanda bir doğa sevgisine, hayvan sevgisine ve hatta insan sevgisine katkı sunacak bir modeli de tetikleyebilir” ifadelerini kullandı. İmamoğlu, sahiplendirme süreciyle ilgili de şu bilgileri paylaştı:

“Titiz davranıyoruz. Buradaki müdürlüğümüze de bu konuda teşekkür ediyoruz. Sahiplendirmeden önce, gidiyorlar, mekanın doğru olup olmadığına bakıyorlar. Aynı zamanda üstlenecek personele dönük de bir süreç işletiyorlar. 24 saat bakımının üstlenilmesi konusunda hassas alanları tespit ediyorlar. Hatta burada sahiplendirilecek dostlarımızı da tesislere göre kategorize eden de bir ekibimiz var. Bunların hepsi çok özel bir işlem. İnanılmaz keyifle bunu dinledim. Örneğin İGDAŞ ikmal tesislerine kurt köpeği cinsi tercih edilirken, Darülaceze’ye veya yaşlı bakımevlerine daha uysal köpekler tercih edildi. Uzmanlar tarafından eğitimleri yapıldı. Tüm aşı ve buna dönük sağlık kontrolleri de elden geçirildi. Bu çok önemli. Gerçekten belediyeciliğin çok önemli bir alanından bahsediyoruz. Her canlıya kıymet vermek ve ona çözüm bulmak; bu, inanılmaz maneviyatı yüksek bir iş. İnsan olduğumuzun, yaşama katkı sunduğumuzun, sanki bu tür alanlardaki emeğinizle ödüllendirildiğiniz an gibi görüyorum.”

“İSTANBULLULAR’I BURAYA DAVET EDİYORUZ”

“Birazdan 3 dostumuzu yeni yuvasını teslim alacak arkadaşlarımıza teslim edeceğiz” diyen İmamoğlu, “Arkadaşlarımın verdiği bilgiye göre; İGDAŞ Ünalan İkmal Tesislerine 2 tane, İSBAK Genel Müdürlüğü’müze de bir canlımızı buradan uğurlayacağız. Gerçekten çok keyifli bir alan. Gerçekten bu tesis kıymetli. Tesis yapmak değil, nasıl yönetildiği daha önemli. Bir tesisi yapabilirsiniz ama içini aktive edemezseniz, sahiplendirme konusunda insanlar buraya gelip gitmiyorsa, vatandaş girip, onlara belirlenen alanlarda burayı sahiplenmiyorsa bunun bir anlamı yok. Daha önceki belediye başkanlığım döneminde, ilçemize böylesi bir alanı ciddi bir yatırım yaparak kazandırmıştık. Orası şu an, halka ait gibi işliyor; biliyorum. Ben de takip ediyorum dönem dönem. Burada da ben, sadece çalışanlarımızı, yol arkadaşlarımızı değil, aynı zamanda çocuklarımızı, gençlerimizi, kadınlarımızı, bütün hemşehrilerimizi buraya davet ediyoruz, bekliyoruz. Emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Sahiplendirilen köpekleri İGDAŞ Genel Müdürü Mithat Bülent Özmen ve İSBAK Genel Müdürü Esat Temimhan’a teslim eden İmamoğlu, kurdele kesiminin ardından tesiste incelemelerde bulundu.

 

Yorum Yazın

Rekabet Kurumu'ndan elektronik devi Dyson'a soruşturma

Adli emanetten 25 kilo altın ve 55 kilo gümüş sır oldu

'Gazzelilerin durumunu özleyecek hale geliriz'

Dr. İmdat Doğan, İnovoltis’in yeni İcra Kurulu Başkanı oldu

Üst düzey devlet görevlilerine 30 bin TL seyyanen zam

'Adalet, iktidarın keyfine bağlı olamaz'

'Özgürlüklerin herkese eşit uygulandığı Türkiye'yi herkes kabullenecek'

SGK'dan sahte emeklilik operasyonu

Zafer Çağlayan Burger King’i ENS Yapı Petrol Şirketi’ne devretti

Dilovası faciasında kamu kurumları yine ‘kusursuz’

'Sıkı para politikası uzuyor'

Gazeteci Furkan Karabay tahliye edildi

Toprakla bağ kuran bireyler yetiştirmek büyük önem taşıyor

İBB’nin 360° İletişim Modeli, Altın Pusula’da Ödüle Layık Görüldü

Be the Change Zirvesi Tokyo’da Genç Değişim Öncülerini Buluşturdu

Maduro Türkiye'ye mi sığınacak?

'TL'deki değer kaybı devam edecek'

Üç çocuğun beslenme maliyeti 28 bin TL’ye dayandı

'Ok yaydan çıktı, gemiler yakıldı'

Borsa İstanbul'da 'manipülasyon' operasyonu

Karadeniz Sahil Yolu çileye döndü

Otomotiv satışlarında kasım rakamları açıklandı

'Engelli Vatandaşlarımız İçin Her Gün Çalışıyoruz'

Sevinç Bakırcı'nın Sabiha Gökçen hakkında söylediklerine tepki yağdı

'Avrupa ülkelerinden daha iyi durumdayız'

Seçil Erzan’a 102 yıl hapis cezası

AYM'den vejetaryen hükümlüye hak ihlali kararı

Nüfusumuz artıyor, artış oranımız düşüyor

BYD Türkiye'yi oyalıyor mu?

Üç bal markası daha kirli çıktı

Yükleniyor

Maduro Türkiye'ye mi sığınacak?

ABD'li senatör Graham'dan Maduro'ya tehdit

Karadeniz'deki Rus tankerleri İHA'larla vuruldu

Suçla Mücadele Yerine “Hassasiyet” ve “Hoşgörü” Eğitimi

Zelenski bana hiç minnet etmedi

ABD’yi yöneten gizli dayanışma ağı ifşa oldu

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, insan avına katılan keskin nişancılardandı

İsrail, Lübnan’a hava saldırıları düzenledi

Tarihi Jeffrey Epstein tasarısı ABD Senatosu'ndan geçti

Trump Kaşıkçı cinayetinde Prens Selman'ı savundu

Derin Talu'nun o sözlerine tepki yağdı

Rabia Soytürk derin dekoltesi ile dikkat çekti!

Şevval Şahin fit kalma sırrını verdi!

'Saçımı 3 aydır yıkamadım'

Sümeyye Aydoğan aşkına bir şans daha verdi

Ece Erken, Kızılcık Şerbeti'ni yerden yere vurdu!

'Bu benim özel hayatımla alakalı bir durum değil'

Demet Şener'in olaylı aşkı yeniden başladı

Nesrin Cavadzade sevgili kriterini açıkladı

Emine Ün'ün dönüşü muhteşem oldu

Otomotiv satışlarında kasım rakamları açıklandı

BYD Türkiye'yi oyalıyor mu?

Danıştay, 10 yıllık 'bekleme şartı'nı durdurdu

Yeni Tonale ABD’de ilk kez sahneye çıktı!

Otomobil fiyatlarına büyük zam!

Tüketici parasını icra yoluyla aldı

Otomobil piyasasında yeni kriz endişesi

Mitsubishi Türkiye'den çekildi

Zorunlu trafik sigortasına da zam geldi

Tesla satışları Avrupa’da çakıldı

Üç çocuğun beslenme maliyeti 28 bin TL’ye dayandı

Üç bal markası daha kirli çıktı

Viral enfeksiyonlar acil servislerde yoğunluk yaratıyor

Sucuklu tost yiyen anne ile oğlu hastanelik oldu!

Üç firmadan biri ruhsatsız

Sıcaklığa bağlı ölüm oranı yüzde 63 arttı

CHP'den şehir hastaneleri için suç duyurusu

Şehir hastanesine kurayla alınan 12 personelden 5'i aynı soyadı taşıyor

İstanbul’da Kadınlara Özel VR Temelli Meme Sağlığı Eğitimi

Hava kirliliği ölüm nedenleri arasında üçüncü sırada

Gazeteci Furkan Karabay tahliye edildi

Türkiye'nin 'çakarlı gazetecileri' tek tek ifşa edildi

Basın ve ifade özgürlüğü raporunda çarpıcı tablo

YGD’den Gazetecilere Dijital Eğitim Atağı

Türkiye’de basın özgürlüğü alarm veriyor

Fatih Altaylı'ya 4 yıl 2 ay hapis cezası

'Milletleri Kurtaracak Olanlar Yalnız ve Ancak Öğretmenlerdir'

Hollywood yıldızı “25. Yıl İnternet Medyası Ödülleri” için Türkiye'de

Rekabet Kurumu'ndan 5 büyük reklam ajansına eş zamanlı baskın

'1600’den fazla içerik hakkında erişim engeli kararı verildi'

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 14 10 1 3 20 33
2.FENERBAHÇE A.Ş. 14 9 0 5 18 32
3.TRABZONSPOR A.Ş. 14 9 1 4 13 31
4.GÖZTEPE A.Ş. 14 7 2 5 10 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 14 6 1 7 7 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 14 5 6 3 -3 18
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 14 4 6 4 3 16
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 14 4 7 3 -4 15
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 14 3 6 5 -6 14
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 14 3 7 4 -7 13
15.İKAS EYÜPSPOR 14 3 8 3 -8 12
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 14 2 6 6 -17 12
17.GENÇLERBİRLİĞİ 14 3 9 2 -7 11
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 14 2 10 2 -13 8