Şu anda Edirne'deki en büyük hesabı İmralı'dakine verecek

Şu anda Edirne'deki en büyük hesabı İmralı'dakine verecek

Şu anda Edirne
  • A-
  • A
  • A+

Vatandaş ekonomik krizle boğuşurken, AKP grup toplantısında, 'Ülkemizdeki enflasyon artışı diğer ülkelerin altında kalmıştır, 2023 Türkiye için bayram olacak' ifadeleriyle 'Ekonomi güzellemesi' yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Şu anda Edirne'deki (Demirtaş) en büyük hesabı İmralı'dakine (Öcalan) verecek' açıklaması dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısından öne çıkan önemli başlıklar şöyle;

'Konuşmama, Şanlıurfa sınırında şehit olan Mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyerek başlamak istiyorum.

Nerede aklınıza bir terör bölgesi geliyor ise bizler Mehmetçik ile, polis ile, korucularımız ile var olmaya devam edeceğiz.

Milli Futbolcu Ahmet Çalık'a Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.

Bu süreçte bizim ne yaptığımızı, niçin yaptığımızı, nasıl yaptığımızı anlamak hem geçmişi hem de küresel gelişmeleri yakından bilmek gerekiyor.

Türkiye'nin Osmanlı döneminde başlayan ve Cumhuriyetin ilk döneminde de süren sanayileşme hamlesinin önünün nasıl kesildiğini hatılayın. Türkiye'yi köksüz bir ağaç gibi kurutmaya çalışanların ayak oyunlarını hatırlayın.

Türkiye'de hangi dönemde her kim ülkenin makus talihini değiştirmek için adım atmış ise başına gelmeyen kalmamıştır. Menderes'in akıbeti dar ağacında nihayete ermiş, Erbakan'ın Özal'ın önleri darbelerle kesilmiş. AK Parti'nin yılları bu habis zihniyet ile mücadele ile geçmiştir. Biz yaşadıklarımızı unutursak diğer insanlar elbette unutur.

Ülkemizin uluslararası alanda nasıl kuralsız, ahlaksız tuzaklara tecrit edilmeye çalışıldığını unutmadık.

Siyasi ve sosyal kaos denemelerini, PKK'dan DEAŞ'a kadar tüm terör örgütleri kullanılarak şehirleirmize ve sınırlarımıza dayatılan saldırıları birer birer bertaraf ettik. Biz milletimiz ile istiklalimize sarıldıkça, teslim olmadıkça, saldırıların cephesi daha da genişledi.

Savunma sanayii ürünlerinde ve çeşitli ticaret ürünlerinde ülkemize karşı uygulanan örtülü ambargo başka bir boyuta ulaşmıştır. Bu süreçte de önlemlerimizi alarak, mücadele saflarını sıklaştırdık. Serbest piyasa ekonomisi kurallarına uymayan bu tabloyu düzeltmeye başlarken koronavirüs salgını ortaya çıktı.

Türkiye koronavirüs sürecinde süratli ve etkin bir şekilde kendini korumaya almıştır. İmalatı ve istihdamı ayakta tutmayı esas alan yönetimimiz ile salgın döneminde son derece başarılı bir yönetim sergiledik.

 Ülkemizdeki enflasyon artışı diğer ülkelerin altında kalmıştır

Salgın süreci küresel ekonominin 2008 finans krizi ile bozulmuş dengelerini daha sert şekilde altüst etmiştir. Enerji ve gıda fiyatları başta olmak üzere EMTIA fiyatlarının yükselmesi ile gelişmiş ülkeler 5 katı, 7 katına çıkan enflasyonlar ile karşı karşıya kalmıştır. Tarihlerinde görülmemiş oranlara ulaştılar. Ülkemizde de enflasyon sorunu elbette vardır. Türkiye döviz sorunu gibi can yakıcı bi sorunla da boğuşmuştur. Enflasyonda da döviz kurunda da olduğu gibi ülkemizin gerçekleri ile uyuşmayan bir şişkinlik olduğu açıktır. Bu enflasyondaki bu şişkinliği aşacağız.

Ülkemizin hiçbir kesimini enflasyona ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz. Ülkemizdeki enflasyon artışı diğer ülkelerin altında kalmıştır.

'ÜLKEMİZİ BÜYÜTME STRATEJİMİZ HARFİYEN İŞLİYOR'

Enflasyon durumuna göre gerekirse Temmuz ayında çalışanlarımızın durumlarını yeniden gözden geçireceğiz. Biz çalışıp ürettikçe, büyüdükçe karşımızdaki sorunlar da küçülecek. Önceliğimiz istihdamı artırarak hedeflerimizi birer birer yerine getirmektir. Alınan tüm tedbirlerin istihdamı korumaya yönelik olduğuna dikkatleri çekmek istiyorum. Biz salgın döneminde 2 milyon 700 bin ilave istihdam ile onların başaramadıklarını başardık. Bizi bu yoldan alı koyacak hiçbir tehdide boyun eğmedik, eğmeyeceğiz.

2023 Türkiye için bayram olacak

Biz bu zamana kadar laf ile değil, icraat ile milletimizin karşısına çıktık. Önümüzdeki yaz ayında bu fedakarlık ve çalışmalarımızın karşılıklarını hep birlikte almaya başlayacağız. İşte o zaman 2023 Türkiye için tarihi bir dönüm noktası ve unutulmaz bir bayram haline dönüşecektir.

CHP'nin bunca muhalefet döneminde bir vizyon ortaya koyduğunu gören var mı? Altenatif teklif getirdiğini duyan var mı? Milletimizin derdine derman olduğunu duyan, bilen var mı? Yok. Ne işe yarar bu CHP? Bunun cevabını başındaki zata bakarak anlayabilirsiniz. CHP'nin başındaki zat yalan ve çarpıtma siyaseti ile milletimizi güldürüyor. Ülkede komdyen eksiği var ki orayı dolduruyor.

KILIÇDAROĞLU'NA 'BEDAVA ELEKTRİK' TEPKİSİ

Madem Kılıçdaroğlu işin eğlencesinde. Bu zat, Şanlıurfa'nın CHP'ye geçmesi halinde elektriğin bedavaya verileceğini söylüyor. Madem CHP Genel Başkanı'nın böyle bir hayali var. Biz de kendisine yardımcı olalım dedik. Arkadaşlarımıza talimat verdik. Nerede CHP'li belediye varsa çiftçiye bedava elektrik verilmesini teklif edelim dedik. Maksat Kılıçdaroğlu'nun sözünü yerde bırakmayalım. CHP Genel Başkanı'nı kendi tabanı ve millet nezdinde mahçup etmeyelim. Gerçi ilk başladığımız yerde 'Gidin onu Kılıçdaroğlu'na sorun' deseler de, belediye başkanının CHP Genel Başkanı'nın vaadinden haberi yok herhalde.

Değerli arkadaşlar, karşımızda böylesine ağzından çıkan sözden habersiz, gerçekler yüzüne vurulunca böylesine tepksizi, milletin beklentilerine cevap vermekten bu kadar uzak bir muhalefet tipolojisi var.

Bu muhallefet sorununu Türkiye nasıl çözer, bunu bilmiyoruz. Ülkenin yönetimine talipler ama ortada adayları yok. Cumhur İttifakı'na karşı bir ittifak kuruluyor ama aday kim olacak noktasında anlaşamıyorlar. CHP'nin kendi içindeki adaylık süreci saç saça baş başa kavgaya dönüşmüş durumda. Yakında adliyelik olurlar ise şaşırmayın.

HDP'Lİ VEKİLİN TERÖRİST İLE FOTOĞRAFINA TEPKİ: PARLAMENTODA GÖRMEK İSTEMİYORUZ

Önceki gün alçaklık bayrağını Bay Kemal'in başka bir yardımcısı devraldı. FETÖ ile Allah lafzını yan yana kullanarak ne kadar habis bir zihniyete sahip olduğunu bir kez daha gösterdi. Bırakın artık dinimizi istismar etmeyi. Dürüst olun, dürüst. Artık bu yaptıklarınız tutmuyor, bunlar artık geçerli değil. Ortaklarınızdan bir tanesi soyadı neyse. Terör örgütünden birisi ile tutuşuyor. Resimler yayınlanıyor. Günlerdir izledik, izlediniz. Ne yazık k ki PKK'nın bir uzantısı olarak bu kadın parlamentoda. Biz bununla ilgili olarak Karma Komisyon'a süratle gönderdik, gereği yapılacaktır. Biz parlamentomuzda bu tür birilerini görmek istemiyoruz.

'BAY KEMAL, İP, HDP NEDEN SUSUYORSUNUZ?'

Cumhur İttifakı gereken her şeyi söyledi. Bay Kemal sen neden susuyorsun, İP sen neden susuyorsun, HDP sen neden susuyorsun?

'BİZ GEREKENİ YAPACAĞIZ'

Bir şey söylerler ya da söylemezler, biz gerekeni yapacağız. Milletimize bunları anlatacağız. Bu teröristlerden oluşan parlamento demokratik bir parlamento olamaz. Parlamentoda demokrasiyi egemen kılmamız lazım.

'CHP'YE GÖNÜL VEREN KARDEŞLERİM ARTIK GERÇEĞİ GÖRÜN'

Bu CHP kalkıyor dinimize malesef sövüyor. Bunları hala CHP'ye gönül veren kardeşlerimiz savunuyorlar. Gerçeği görün. Sizlere bunları delilleri ile ispatlıyoruz. CHP dün de buydu, bugün de bu. Bu kafa ile giderse yarın da böyle olacak.

'ELİ SİLAHLI SEVGİLİLERDEN GELECEK İCAZETİ BEKLİYORLAR'

PKK'nın güdümündeki parti ne söyleyeceğini belirlemek için milletvekillerinin dağdaki eli silahlı sevgililerinden gelecek icazeti bekliyor.

Bu teröre sırtını dayamak veya karşı durmak meselesidir. Gerisi lafıgüzaftır.

 

Yorum Yazın

İSPARK ücretlerine rekor zam

'Adalet, şeffaflık ve liyakat olmadan ekonomi olmaz'

'Rusya'nın bir sonraki hedefi biziz'

Bulgaristan Başbakanı Jelyazkov istifa etti

Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması

İzmir'de su kesintileri artık her gün uygulanacak

''Bu bütçeden sadece bankalar ve kankalar kârlı çıkacak''

Elektrik'te devlet desteği bir kez daha azalıyor

'Emekliler AKP gelmeden önce, bir buçuk asgari ücret alıyorlardı'

İstanbul'da mezarlık ücretine yüzde 200 zam talebi

Silivri'ye 3 bin kişilik duruşma salonu

“Dijital Kalkan” ile Yetkisiz Erişime Son

Uluslararası Afet Film Festivali’nin jüri üyeleri belli oldu

14 Dernekten Kronik Hastalıklarda Önemli Mesaj

Film-Yön Akademi 10. Yılında Ustalarla Genç Sinemacıları Buluşturdu

'2027 “Türkiye İnanç Turizmi Yılı” Olmalı'

Reebok ve Angel Reese’ten İlham Veren İş Birliği

2025’te 34 bin yolcuya 1,2 milyon garanti

Türkiye, AB’nin gıda güvenliği listesinde zirvede

Hiçbir makam, merci yargıya talimat veremez

'Türkiye güçlü orduya sahip güçlü bir ülke'

Tutuklama bir ceza değil, geçici bir araçtır

Vatandaşın, kira, konut ve sağlık gideri arttı

Mehmet Akif Ersoy gözaltına alındı

Güllü'nün kızı ve arkadaşı gözaltına alındı

'İhanetin zaman aşımı yoktur!'

Zeray GYO’da halka arz için geri sayım başladı

'Merkez Bankası’nın elinde bir tane araç var faiz ve kur'

Murat Sancak'ı zora sokan '153 milyon euro' sorusu

Öğretmen, polis, doktor, vaiz! Memurlar için 2 zam senaryosu ortaya çıktı

Yükleniyor

'Rusya'nın bir sonraki hedefi biziz'

Bulgaristan Başbakanı Jelyazkov istifa etti

Kilise tarihinin en büyük çocuk istismarı dosyalarından biri arabuluculukta

Suudi Arabistan'da zenginlere alkol izni!

ABD'nin müdahil olduğu 93 darbe veya rejim değişikliği yaşandı

Epstein seks ticareti tutanakları yayınlanacak

Brüksel’de 17 Aydır Hükümet Krizi

Azerbaycan yine hayal kırıklığı yarattı

İsrail Gazze’de savaş suçu işliyor

İsrail’in Golan işgali yasa dışı

Bonnie Blue 17 erkekle birlikte gözaltına alındı

Helin Kandemir'in mutluluğu yarım kaldı

Sydney Sweeney'in göğüslerini elleriyle kapadı

Asena Keskinci yatak sahnesiyle gündemde

Derin Talu'nun o sözlerine tepki yağdı

Rabia Soytürk derin dekoltesi ile dikkat çekti!

Şevval Şahin fit kalma sırrını verdi!

'Saçımı 3 aydır yıkamadım'

Sümeyye Aydoğan aşkına bir şans daha verdi

Ece Erken, Kızılcık Şerbeti'ni yerden yere vurdu!

Otomotiv satışlarında kasım rakamları açıklandı

BYD Türkiye'yi oyalıyor mu?

Danıştay, 10 yıllık 'bekleme şartı'nı durdurdu

Yeni Tonale ABD’de ilk kez sahneye çıktı!

Otomobil fiyatlarına büyük zam!

Tüketici parasını icra yoluyla aldı

Otomobil piyasasında yeni kriz endişesi

Mitsubishi Türkiye'den çekildi

Zorunlu trafik sigortasına da zam geldi

Tesla satışları Avrupa’da çakıldı

14 Dernekten Kronik Hastalıklarda Önemli Mesaj

20'nin üzerinde doktor gözaltına alındı

Türkiye, et tüketiminde Avrupa'nın gerisinde

Nadir hastalıkların doktoru Prof. Kaymaz için imza kampanyası

Kahvaltılık gevreklerde kimyasal tespit edildi

Yerli kalp cihazı 2026'da kliniklerde

Üç çocuğun beslenme maliyeti 28 bin TL’ye dayandı

Üç bal markası daha kirli çıktı

Viral enfeksiyonlar acil servislerde yoğunluk yaratıyor

Sucuklu tost yiyen anne ile oğlu hastanelik oldu!

Mehmet Akif Ersoy gözaltına alındı

Ahmet Hakan süreci eleştiren polise 'provokatör' dedi!

Dışarıya çıktığımda iş dünyasının içinden geçeceğim

Arif Kocabıyık da tutuklandı!

Gazeteci Furkan Karabay tahliye edildi

Türkiye'nin 'çakarlı gazetecileri' tek tek ifşa edildi

Basın ve ifade özgürlüğü raporunda çarpıcı tablo

YGD’den Gazetecilere Dijital Eğitim Atağı

Türkiye’de basın özgürlüğü alarm veriyor

Fatih Altaylı'ya 4 yıl 2 ay hapis cezası

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
14.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
15.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8