Suçun her türlüsüyle mücadelede kararlıyız

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Polis Akademisi 2025-2026 Akademik Yılı Açılış Töreni'nde konuştu, suçun her türlüsüyle mücadelede kararlı olduklarını belirtti.

Suçun her türlüsüyle mücadelede kararlıyız
  • A-
  • A
  • A+

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Polis Akademisi Ali Birinci Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Polis Akademisi Başkanlığı 2025-2026 Akademik Yılı Açılış Töreni'ne katıldı. İlk dersi vererek bir konuşma yapan Yerlikaya, yeni eğitim öğretim yılının Polis Teşkilatına, millete ve devlete hayırlar getirmesini diledi.

Polis Akademisi Ali Birinci Kültür Merkezi'nde gerçekleşen Polis Akademisi Başkanlığı 2025-2026 Akademik Yılı Açılış Töreni'ne katılan Yerlikaya, ilk dersi vererek, konuşma yaptı.

Polis Akademisi Başkanlığının 2025-2026 eğitim öğretim yılının, Polis Teşkilatına, millete ve devlete hayırlar getirmesini dileyen Yerlikaya, polislik mesleğinin önemine işaret etti.

Yerlikaya, Polis Akademisinin, yetkinliklerle donatılmış, çok özel vasıflara sahip bir eğitim kurumu olduğunu belirterek, bu okulun, Türkiye'de güvenlik bilimlerinin kalbi, polisliğin aklı ve vicdanı olduğunu söyledi.

Akademinin bugün ulaştığı kapasitenin, hem Türkiye'nin güvenlik vizyonunu hem de kurumun uluslararası cazibesini gösterdiğini ifade eden Yerlikaya, "İç Güvenlik Fakültemizde 19 ülkeden 224 uluslararası öğrenci ile 565 Türk öğrenci birlikte eğitim görüyorlar. Polis Amirleri Eğitimi Merkezimizde bu yıl 13 ülkeden 90 uluslararası öğrenci ve 1039 Türk öğrenci olmak üzere 1129 öğrenciye eğitim veriliyor" diye konuştu.

Polis Meslek Eğitim Merkezlerinin 23 merkezde 11 bin 206 öğrencisiyle temel polislik eğitimini 6 Ekim itibarıyla başlattığını anımsatan Yerlikaya, "7 ayrı polis meslek yüksekokullarımızda da toplam 4 bin 949 öğrencimiz var. Bütün birimlerimizin mezuniyet takvimi ile birlikte toplam öğrenci sayımız 18 bin 73'e ulaşıyor. Bu tablo, insan kaynağımızın gücünü ve planlamamızın disiplinini yansıtıyor." dedi.

Bakan Yerlikaya, Polis Akademisinin misyonunun yalnızca personel yetiştirmek olmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu çatı, medeniyet değerlerimize bağlı, bilimin ışığında, hukukun çizgisinde, insan haklarına saygılı, teknolojiye hakim, analiz gücü yüksek bir güvenlik ekosistemi inşa ediyor. Bu ekosistemin her halkası nitelikli eğitim, sürekli gelişim ve kurumsal kalite kültürüyle birlikte yürüyor. Bugün suç, klasik biçimlerle sınırlı değildir. Dijital dolandırıcılıklar, siber saldırılar, veri hırsızlıkları, yapay zeka destekli dezenformasyon kampanyaları, deepfake manipülasyonları, kripto suçlar, çevrim içi çocuk istismarı, dijital şantaj ve uyuşturucunun sanal ağlar üzerinden yayılımı gibi yeni suç tipleri artık sahadaki maalesef yeni gerçeklerdir."

"ASIL GÖREVİMİZ SUÇU DOĞMADAN ÖNLEMEKTİR"

Bu nedenle, önleyici polisliğin artık bir tercih değil, bir zorunluluk olduğuna dikkati çeken Yerlikaya, "Görevimiz, bir suç işlendikten sonra çözmektir. Ama asıl görevimiz o suçu doğmadan önlemektir. Bunun yolu, bilgi temelli analiz, bilimsel araştırmalar, veri istihbaratı, psikolojik farkındalık, mahalle temelli sosyal etkileşim ve teknolojik kabiliyetin birlikte yürütülmesidir. Polis Akademisi işte bu anlayışın laboratuvarıdır" ifadelerini kullandı.

Bakan Yerlikaya, Türkiye Yüzyılı'nın her satırında, her paragrafında, her cümlesinde polisin emeği, gayreti ve alın terinin olacağını vurguladı.

Türkiye'nin huzuru için kendilerine büyük görev ve sorumluluk düştüğünü dile getiren Yerlikaya, "Suçun her türlüsüyle mücadelede kararlıyız. Ancak daha mühimi, suçu doğmadan önlemek için akıl teri döken, veriye dayalı, analiz gücü yüksek, mahalleyi bilen, toplumu tanıyan bir anlayışla çalışacağız. Biz biliyoruz ki Türkiye'nin huzuru için çalışmak yalnızca bugünün değil, yarının suçlarına karşı da hazırlıklı olmaktır" dedi.

"İŞİNİZDE İNSAN ONURUNU MERKEZE ALACAKSINIZ"

Bakan Yerlikaya, öğrencilere seslenerek, şunları kaydetti:

"Sizlerden üç temel ilkeye dikkat etmenizi istiyorum, hukuk, liyakat, vicdan. Hukuk, yetkinizi kanundan alacak, gücünüzü hukuka uygun kullanacaksınız. Unutmayın, gücü meşru kılan tek şey hukuktur. Liyakat, üniforma saygı doğurur ama saygınlık liyakatle taçlanır. Bilginizi sürekli güncelleyecek, dil, teknoloji ve iletişim becerilerinizi her yıl daha da yukarıya taşıyacaksınız. Vicdan, kanunun ruhu adalettir, adaletin ruhu vicdandır. İşinizde insan onurunu merkeze alacaksınız. Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ifade ettikleri gibi, 'Herkesin polisi kendi vicdanıdır. Fakat polis, vicdanı olmayanların karşısındadır.' Kimliğiniz önemlidir. Kim olduğunuzu unutmayın. Siz, devletin vakarını temsil ediyorsunuz. İletişiminize dikkat edin. Bazen kuracağınız bir cümle bir çatışmayı önler. Sükunetinizi daima koruyun. Panik, alacağınız kararın düşmanıdır."

İçişleri Bakanlığı olarak, polis, jandarma ve sahil güvenlik teşkilatlarıyla hakkı gözeten, hukuku merkeze alan, liyakati esas kılan bir insan yönetimi kültürünü uyguladıklarını dile getiren Yerlikaya, "Adil, şeffaf ve ölçülebilir bir insan kaynakları sistemi yalnızca bir idari tercih değildir, kurumsal sürdürülebilirliğin teminatıdır. Bu anlayışla atama, tayin, terfi ve özlük süreçlerinde veri temelli, performans esaslı ve denetlenebilir bir düzen kuruyor, her mensubumuzun emeğini güvence altına alıyoruz" dedi.

Emniyet Genel Müdürü Mahmut Demirtaş ile Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Murat Balcı'nın da konuşma yaptığı törene, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Sağlam ve Sahil Güvenlik Komutanı Koramiral Ahmet Kendir de katıldı.

Yorum Yazın

Binlerce sığır 50 gündür Marmara'nın ortasında mahsur

Risklerle dolu bir dünya düzeni oluşuyor

Trump’tan tehtit: Benim dosyama bakarsanız Clinton’ı açtırırım

Taksim'de 1 Mayıs yasağı hukuksuz bulundu

Ahıska Türklerinin acısını paylaşıyorum

Otomobil piyasasında yeni kriz endişesi

Türk dizilerinin neden aynı konuyu işledikleri ortaya çıktı

Rus Ordusu Azerbaycan elçiliğini vurdu

Yeni nesil adalet arayışının öne çıkan ismi Enver Mutlu

Kentsel dönüşümÜmraniye'de hız kesmiyor

Ortaköy'de gıda zehirlenmesi bir aileyi yok etti

'Mutsuz bir ülkede ben niye mutlu olayım ki'

22 ilde 'Orkinos' operasyonu, 138 gözaltı

'Kuzey Marmara’da iki deprem bekliyoruz'

Dolar rekor tazeledi

Şehir hastanesine kurayla alınan 12 personelden 5'i aynı soyadı taşıyor

'Türkiye ekonomisi 'sert fren' yapmayacak'

Ekim’de konut satışları geriledi

Ahmet Ağırman, İBB soruşturmasında şüpheli

Investco Holding'in 20 şirketine kayyım atandı

COINO Kripto Varlık Platformu'na kayyım atandı

'Sıkmam bu adamın elini'

Merkez Bankası’nın enflasyon beklentisi yine değişti

Orman Genel Müdürlüğü'ne ait uçak Hırvatistan'da kayboldu

9 bin PKK’lıya ne olacak?

Kıbrıs’ta kalıcı çözüm iki devletle mümkün

İstanbul’da Kadınlara Özel VR Temelli Meme Sağlığı Eğitimi

Türkiye, internetin özgür olmadığı ülkeler arasında yer aldı

'Süreçte ilerleme Erdoğan'ın oyun planına bağlı'

Mitsubishi Türkiye'den çekildi

Yükleniyor

Trump’tan tehtit: Benim dosyama bakarsanız Clinton’ı açtırırım

Rus Ordusu Azerbaycan elçiliğini vurdu

'Çocukla fotoğrafını gönder, beni gülümset'

Donald Trump’a çocuk istismarı suçlaması!

Gazze’de ateşkesden bu yana can kaybı 245’e yükseldi

'Türkiye’nin desteği en net ve en kararlı olandı'

ABD Şam’da askeri üs kuracak

Nicolas Maduro'nun günleri sayılı

Fed, bu sene ikinci kez faiz indirimine gitti

Starmer’ın Ankara ziyaretine casusluk gölgesi

Şevval Şahin fit kalma sırrını verdi!

'Saçımı 3 aydır yıkamadım'

Sümeyye Aydoğan aşkına bir şans daha verdi

Ece Erken, Kızılcık Şerbeti'ni yerden yere vurdu!

'Bu benim özel hayatımla alakalı bir durum değil'

Demet Şener'in olaylı aşkı yeniden başladı

Nesrin Cavadzade sevgili kriterini açıkladı

Emine Ün'ün dönüşü muhteşem oldu

Jenna Ortega'nın önü ayrı arkası ayrı olay

Cemre Baysel Cannes'ı yıktı geçti!

Otomobil piyasasında yeni kriz endişesi

Mitsubishi Türkiye'den çekildi

Zorunlu trafik sigortasına da zam geldi

Tesla satışları Avrupa’da çakıldı

OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE SIFIR HATA DÖNEMİ

Otomobil fiyatları yeniden yükselişe geçebilir

FIAT “Grande Panda” Türkiye’de

YGD “Türkiye’nin En Beğenilen Otomobili”ni Seçiyor

BYD'de Türkiye yatırımını İspanya'ya yapıyor

120 klasik araç, tarihi güzelliklerde yarışacak

Şehir hastanesine kurayla alınan 12 personelden 5'i aynı soyadı taşıyor

İstanbul’da Kadınlara Özel VR Temelli Meme Sağlığı Eğitimi

Hava kirliliği ölüm nedenleri arasında üçüncü sırada

Doktorlara reklam içerikli paylaşımlar yasaklandı

Vertigo şikayetiyle gitti, saatlerce MR'da unutuldu

'Her bağış, birden fazla insanın yaşamını kurtarabilir'

MHP İl Başkanı'ndan sağlık isyanı

SGK borcu olan emeklilerin maaşından yüzde 25 kesinti yolda

Grip ve Nezleye Yakalanma Riskini Artıyor

Her üç kişiden biri ruhsal bir sorunla mücadele ediyor

Türkiye, internetin özgür olmadığı ülkeler arasında yer aldı

Gazetecilere yurt dışı çıkış yasağı getirildi

Merdan Yanardağ'ın tutuklanması hak ihlali

CHP'den Ekim Ayı Basın Özgürlüğü Raporu

'Cumhuriyet, Özgürlük ve Eşitlik İdeallerinin Simgesidir'

Ebubekir Şahin, koltuğu Mehmet Daniş'e devretti

Aydın'da 4 gazeteci darbedildi

Gazeteciler, bununla tek başına mücadele edemez

TV100 ve Gerçek Gündem'den toplu işten çıkarma

'Karamsarlığa sürükleyen içeriklere müsamaha gösterilmeyecek'

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7