SUSZ’20 Sosyal Uygunluk ve Sürdürülebilirlik Zirvesi

SUSZ’20 Sosyal Uygunluk ve Sürdürülebilirlik Zirvesi

SUSZ’20 Sosyal Uygunluk ve Sürdürülebilirlik Zirvesi
  • A-
  • A
  • A+

İlginin oldukça yüksek olduğu zirveye farklı sektörlerden birçok profesyonel katılırken; her biri alanında uzman konuşmacılar, sosyal uygunluk ve sürdürülebilirlikle ilgili farklı konular hakkında bilgilendirici açıklamalarda bulundu.

SUSZ’20, halihazırda ihracat yapan veya ihracat hedefi bulunan firmaların sosyal uygunluk denetimleri hakkında çalışmalar yürüten kişi ve kurumları bir araya getirdi. Zirve, denetim süreçlerinin anlaşılması için her sektörden firmanın doğru bilgilere ulaşmasını sağladı. Katılımcılar; ECOVADIS, BSCI, SEDEX, WRAP, URSA, INDITEX, FAMA ve diğer sosyal uygunluk ve marka/etik denetim programlarının gereklilikleri hakkındaki açıklamaları konunun uzmanlarından dinleme fırsatı buldu. SUSZ’20 böylelikle, sosyal uygunluk ve kurumsal sürdürülebilirlik kavramlarının yaygınlaşmasına; ülkemizde gerçekleştirilen iş süreçlerinin kalitesinin ve performansının artırılmasına katkıda bulundu.

SUSZ’20, etkinliğin organizatörü olan Taksim Danışmanlık Hizmetleri’nin kurucu genel müdürü ve aynı zaman global raporlama uzmanı olan Dilek Aşan’ın “Kurumsal Sürdürülebilirlik ve Ecovadis Ödülleri” ve “Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleri” hakkındaki konuşması ile başladı. Dilek Aşan, Taksim Danışmanlık Hizmetleri’nin 2020 yılında kurumsal sosyal sorumluluk uygulamaları kapsamında 'Askıda Eğitim' projesiyle öğrenci ve iş arayan yeni mezunlara ücretsiz olarak eğitimler verdiğini ve 2021 yılında da 'Askıda Eğitim' projesine devam edeceğini duyurdu. Ayrıca bir diğer kurumsal sosyal sorumluluk projesinden bahseden Dilek Aşan, Taksim Danışmanlık Hizmetleri olarak ekolojik ayak izlerini arttırmak amacıyla kurak arazileri ağaçlandırılmasıyla ilgili proje kapsamında 2021 yılında yeşillendirilecek alanları ve dikecekleri ağaç sayısını vurguladı. Sadece Taksim Danışmanlık Hizmetleri değil tüm firmaların kurumsal sosyal sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini hatırlatan Dilek Aşan bu konuda firmalara gerekli bilgi desteğini sağlayabileceklerini de dile getirdi.

Katılımcılar, daha sonra kurumsal sosyal sorumluluk kıdemli danışmanı ve eğitmen Ayça Aksoy’un “Sosyal Uygunluk Denetimlerinin Sürdürülebilir Yönetim Sistemlerine Katkıları” konulu konuşmasını dinlediler. Bir sonraki konuşmacı ise Taksim Danışmanlık Hizmetleri bünyesinde çalışan ve A sınıfı iş güvenliği uzmanı olan Fatma Sönmezler idi. Sönmezler, konuşmasında “Sürdürülebilir İş Etiği İlkeleri ve Emeğin Değerlileştirilmesi” konusunu ele aldı.

Fatma Sönmezler’ den sonra söz alan ARMA Çevre Genel Müdürü Orkun Gümüştekin, “Sürdürülebilir Çevre ve Eko-Verimlilik” ile ilgili bilgiler aktardı. Çevresel sürdürülebilirliğin geçmişten bugüne yolculuğunu ve neden bu kadar önemli olduğunu anlatan Gümüştekin, yaptığı sunumda temiz üretim, karbon ayak izi, su ayak izi, biyoçeşitlilik gibi önemli konulara değindi.

Zirvenin birinci oturumunda son konuşmacı ise Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Afrika Masası Başkanı Tarık Bozbey oldu. Konuşmasında kurumsal sürdürülebilirlik ve sosyal uygunluk için en önemli ilkelerden biri olan hesap verebilirlik ve şeffaf yönetim konularına değinen Bozbey, bu konuların pratikteki karşılığının nasıl olmasını gerektiğini örnekler ile açıkladı.

Sosyal Uygunluk ve Sürdürülebilirlik Zirvesi’nin ikinci oturumu INNOSA Bilişim Teknolojileri şirketinde İş Geliştirme ve İnsan Kaynakları Yöneticiliği görevlerini yürüten ve aynı zamanda Sürdürülebilir Kentsel Gelişim Ağı İzmir Kurul Üyesi olan Dr. Ladin Yıldıran’ın konuşması ile başladı. Yıldıran, konuşmasında genel olarak “Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar” konusuna değindi ve bu konuyla ilgili çeşitli örnekler verdi.

Zirvenin ikinci oturumundaki ikinci konuşmacı ise araştırmacı-yazar Dr. Aslı Varol oldu. Katılımcılara “Kurumsal Sosyal Raporlama” konusunda ayrıntılı açıklamalarda bulunan Varol, yaptığı sunumda; raporlamanın önemine, tarihsel sürecine, raporlamada dikkat edilmesi gereken hususlara ve bu konudaki yeni trendlere değindi. Varol ayrıca, Küresel Raporlama Girişimi (GRI), AA1000, SA8000 ve ISO 14001 standartları, Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi (DJSI), FTSE4Good Endeksi ve ISO 26000 Sosyal Sorumluluk Standardı gibi kurumsal sosyal raporlama araçlarını anlattı.

Sağlık ve Medikal Baş Denetçisi Teoman Alpay, Aslı Varol’dan sonra konuşan isimdi. Sağlık alanında sürdürülebilirliğin nasıl sağlanması gerektiğini tüm yönleriyle anlatan Alpay, halk sağlığında benimsenmesi gereken temel ilkelerden bahsetti. Tıbbi cihazlar için sürdürülebilirlik uygulamalarına da değinen Alpay, katılımcılara sağlık alanındaki sürdürülebilir kalkınma hedefleri ve Kalkınma Bakanlığı’nın “Sağlık Hizmet Kalitesi ve Mali Sürdürülebilirlik” konulu 11. Kalkınma Planı ile ilgili bilgiler aktardı.

Zirvenin bir sonraki konuşmacısı Polisan Holding Yönetim Sistemleri ve Sürdürülebilirlik Müdürü Dilek Sarıaslan oldu. Polisan’ın kurumsal sürdürülebilirlik çalışmalarından bahseden Sarıaslan, şirketin ürettiği çevre dostu ürünlerin tanıtımını yaptı. Polisan’ın Ecovadis sürdürülebilirlik değerlendirmeleri sonucu aldığı ödüllere ve ödüllerin kazanılmasına giden sürece de değinen Sarıaslan, sürdürülebilir tedarikçi zinciri faaliyetlerini ve tedarikçilerden beklentilerini anlatarak konuşmasını tamamladı.

Taksim Danışmanlık’ın bu sene ikincisini organize ettiği Sosyal Uygunluk ve Sürdürülebilirlik Zirvesi’nin son konuşmacısı, ülkemizin önemli tekstil şirketlerinden biri olan Bossa’da strateji ve iş geliştirme direktörü olarak görev yapan Besim Özek oldu. Konuşmasında genel olarak sürdürülebilirlik, şeffaflık ve izlenebilirlik konularından bahseden Özek, özellikle tekstil sektöründeki sürdürülebilirlik çalışmalarının nasıl olması gerektiğini anlattı. Geri dönüştürülmüş ürün kullanımı ve organik pamuk izlenebilirliği konularını ele alan Özek, Bossa’nın sürdürülebilirlik çalışmalarından ve şeffaflık ilkelerinden bahsetti.

Katılımcıların sosyal uygunluk ve sürdürülebilirlik konularıyla ilgili farklı sektördeki çalışmaları, doğrudan konunun uzmanlarından dinleme şansı bulduğu etkinlik, zirve ile ilgili görüş ve önerilerin paylaşılması ve sorulan soruların yanıtlanması ile son buldu.

 

Yorum Yazın

'Ramazan, Birlik ve Kardeşliğin En Güçlü Zamanıdır'

'Ülkemizde milyonlar yoksullukla savaşıyor'

Köpek sahibi olmak, kalp hastalığına bağlı ölüm riskini azaltıyor

'Erdoğan içerideki baskıyı gizlemek için jeopolitik kozunu kullanıyor'

Manavgat Belediyesi'nde gözaltı sayısı 40’a yükseldi

HAKMAR'ın sahibi Zeki Doruk hakkında yeniden tutuklama kararı

3,5 milyon vatandaş faturasını ödeyemediği için kömüre mahkum oldu

Yerli Karea Fit Yollara Çıkıyor!

'Normalleşme süreci geride kaldı'

'Türk milletinin İran halkı için ettiği dualar moral kaynağı'

HSK’den Yargıtay’a yeni atamalar

Murat Tüzel’den Prof. Dr. İlber Ortaylı İçin Taziye Mesajı

'Bizim en büyük kalkanımız kardeşliğimizdir'

Aslıhan Karalar yangının çıkış sebebini açıkladı

Yağmur Yüksel'in son hali olay oldu

'İstiklal Marşı’nın Arapça okunması sapkınlıktır'

İflas eden Yeşil GYO’ya kayyum atandı

'Her türlü tehdide karşı hazırlıklıyız'

Ali Koç, İmam Hatip öğrencilerine iftar verdi

Irak'ta Bağdat havalimanına İHA saldırısı

Bu pazar seçim olsa hangi parti ne kadar oy alır

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti

'Kanal İstanbul birincil önceliğimiz değil'

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel gözaltına alındı

Cumartesi motorine ve benzine yeniden dev zam

'Kanunsuz emre uyarak silah almak suçtur'

Türkiye Enflasyonda OECD’den koptu

'Bir ayda 195 bin 576 kişi daha işsiz kaldı'

İmamoğlu’nun 5’inci X hesabına da erişim engeli

'İran füzelerini S-400 neden vurmadı?'

Yükleniyor

loading

Irak'ta Bağdat havalimanına İHA saldırısı

İran'dan ateşkes için 3 şart

'Bu savaşın tek kazananı Rusya'

'Amacımız, İran halkının boyunduruğu kırması'

'Bence savaş büyük ölçüde bitti'

'ABD ile anlaşma istiyorsanız İran'ı vuracaksınız'

Birleşik Arap Emirlikleri İran’a saldırdı

'Diplomasiyi sosyal medyadan yapmıyoruz'

İran savaşı Trump’ı köşeye sıkıştırdı

Amerikan borsaları çöküşe geçti

Aslıhan Karalar yangının çıkış sebebini açıkladı

Yağmur Yüksel'in son hali olay oldu

Yasmin Erbil'den Gülseren Ceylan kararı!

Güzel oyuncudan radikal karar

Derin Talu'dan çok konuşulacak itiraf

'Kalbim sevmeye de, sevilmeye de açık'

Şeyma Subaşı şaşırtmaya devam ediyor

Sydney Sweeney'den yürek hoplatan pozlar!

Sahra Şaş ödül törenine damga vurdu!

Nefise Karatay'ın son hali gündem oldu

Yerli Karea Fit Yollara Çıkıyor!

Kadınlar Günü’nde Klasik Otomobillerle Unutulmaz Yarış

Dacia Sandero tahtından indi

'Uzun ömürlü bir kullanım sunuyoruz'

TOGG'un 2025 yılı zararı belli oldu

Fiat Egea'nın üretim ise sona erecek

BYD Türkiye’de 4 modeli birden kaldırdı

İkinci elde yeni dolandırıcılık tuzağı

Çin malı otomobillere talep azaldı

MG’nin HS ve ZS Modelleri Türkiye’de!

Vakıf üniversite hastanelerinde vergi muafiyeti kalkıyor

Ocakbaşında yemeğinden çıkan böcek dudağını ısırdı

Makak Punch ve Güven Arayışı

Yadigar Genç Kanseri Yenmeyi Başardığı Formulü Açıkladı

İşlenmiş gıdaların ultra tehlikeleri

Beyaz ekmek gidiyor, 'tam buğday' geliyor

Harran Üniversitesi Hastanesi'nde rüşvet iddiası

Hastanelerde ilaç operasyonu, 5 gözaltı

Kamu hastanelerinde erişim krizi

Yanlış tercih metabolizmayı yıkıyor…

YGD’den İsrail’e Sert Tepki: Gazetecilik Suç Değildir

'Valiye şemsiye var, gazilere yok' haberine takipsizlik kararı

2025’te 129 basın mensubu öldürüldü

Yalova’nın Marka Değeri İçin Ortak Mesaj

'Mutluyuz, çünkü bu halka yalan söylemedik'

Bürokratın 'özel tuvaletini' yazan gazetecilere dava

Anadolu Medya Çalıştayı Ankara’da Toplandı

AYM, Anadolu Ajansı'nı kusurlu buldu

Ekol TV'ye "kara para aklama" soruşturmasında yeni gelişme

Hrant Dink'in öldürülmesinin üzerinden 19 yıl geçti

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 26 16 1 9 30 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 26 17 3 6 23 57
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 26 12 8 6 14 42
7.KOCAELİSPOR 26 9 11 6 -4 33
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 26 8 9 9 -7 33
9.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
11.CORENDON ALANYASPOR 26 5 8 13 -4 28
12.TÜMOSAN KONYASPOR 26 6 11 9 -9 27
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 26 6 14 6 -18 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 26 4 17 5 -22 17