Systemair yüksek enerji verimliliği sağlıyor

Systemair yüksek enerji verimliliği sağlıyor

Systemair yüksek enerji verimliliği sağlıyor
  • A-
  • A
  • A+

2016 yılında havalandırma cihazları için Ecodesign Yönetmeliği’nin devreye girmesiyle birlikte yüksek verimli havalandırma cihazlarının kullanımı AB ülkelerinde yasal olarak da zorunlu hale geldi. En küçük kanal fanlarından dev klima santrallerine kadar tüm ürünlerini Ecodesign 2018’e uyumlu olarak üretebilen ve “Yeşil Havalandırma” (Green Ventilation) konseptiyle yüksek verimli havalandırma cihazları sunan Systemair, önümüzdeki yıllarda yürürlüğe girecek Ecodesign 2020 için de hazır şekilde faaliyetlerine devam ediyor.

Pandemi süreci taze havanın önemini gösterdi

Pandemi sürecinde en çok konuşulan konuların başında havalandırma sistemleri ve iç hava sağlığının geldiğini söyleyen Systemair HSK Genel Müdürü Ayça Eroğlu; yeni nesil şehircilik anlayışında soluduğumuz havayı ısıtan, soğutan, nemlendiren ve temizleyen sistemlere karşı büyük bir farkındalık olacağını vurguladı. Ekim ayındaki Dünya Mimarlık Günü ve Dünya Konut Günü ile Kasım ayındaki Dünya Şehircilik Günü kapsamında açıklamalarda bulunan Ayça Eroğlu şunları söyledi: “İçinde bulunduğumuz ‘yeni normal’ dönemde artık herkes evinde ve ofisinde temas ettiği eşyaları, mobilyaları, araçları dezenfekte edip hijyen kurallarına dikkat ederken solunan havanın içinden geçtiği sistemin doğru çalışmasının kritik öneme sahip olduğu bilinci de yerleşmeye başlıyor. Taze havanın ve sağlığın yanı sıra havalandırma sistemlerini en verimli ve en az enerji harcayan modlarda çalıştırmak da hem çevre hem de tasarruf açısından çok önemli. İlerleyen dönemde yenilenebilir enerjiler, hibrit sistemler ve düşük enerji tüketimli sistemlere doğru genel bir yönelim artacak. Bunun sonucunda tüketiciye, çevreye ve topluma duyarlı, yenilikçi ürünlere ilginin artmasını bekliyoruz. Systemair olarak biz de sektörün öncü şirketlerinden biri olarak inovatif ürün ve sistemlerimizle hem enerji verimliliğine hem de çevreye olumlu katkı sağlamaya devam ediyoruz.”

“Yüksek tasarruflu uygulamalarımızla dikkat çekiyoruz”

Systemair HSK olarak yeni projelerin yanı sıra yaşı ve modeli ne olursa olsun geçmişte satışı gerçekleştirilmiş tüm mekanik iklimlendirme cihazlarının daha verimli hale gelmesini sağladıklarını söyleyen Eroğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Sunduğumuz ücretsiz keşif ve projelendirme sonrasında yeni bir sistem kurulumu ile işletme giderlerini düşürerek yüksek tasarrufa imkân tanıyoruz. Enerji verimliliğine yönelik diğer çalışmalarımız arasında; soğutma gruplarına yönelik kış aylarında soğutma ihtiyacı halinde düşük dış hava sıcaklığından yararlanarak enerji tüketimlerinin düşürülmesi, endüstriyel veya konfor alanlarında kullanılan fanların elektrik tüketimleri düşük olan motorlarla değiştirilmesi, endüstriyel tesislerde açığa çıkan atık ısıların geri kazanılması, tesislerde sürekli açık kalan kapılara yerleştirilen hava perdeleriyle ısı kayıp ve kazançlarının önüne geçilmesi, özel bir soğutma teknolojisi sayesinde elektrik tüketmeden soğutma yapılması yer alıyor.”

Karbondioksit emisyonunu azaltmak için çalışıyor

İklimlendirme sistemlerinin evler, ofisler ve kamusal alanlar gibi yaşam alanlarında taze hava şartlarının sağlanması ve kontrolü için çok önemli olduğunu söyleyen Eroğlu; “Bu binalarda kullanılan iklimlendirme cihazlarının tükettiği enerji, toplam enerji tüketiminin yüzde 40’ını oluşturuyor. Systemair ürün ve çözümlerimiz de sıklıkla yüksek kalite, uzun ömür ve düşük enerji tüketimi sunmaları nedeniyle tercih ediliyor. Güneş enerjisiyle çalışan ürünler de geliştirerek karbondioksit emisyonlarını azaltmak konusunda çalışıyoruz” dedi.

Türkiye’nin LEED Gold Sertifikalı İlk Klima Santrali Fabrikası

2018 yılında açılan Dilovası’ndaki yeni nesil fabrikalarının “Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik” anlamına gelen LEED Gold Sertifikası’na sahip ilk klima santrali fabrikası olma özelliğini taşıdığını söyleyen Eroğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Yüksek verimli ürünlerimizle iş ortaklarımıza katkıda bulunurken kendi tesisimizde yağmur suyunun toplanması, su ve enerji tasarruflu ekipman kullanımı, verimli ısıtma ve soğutma sistemleri, ısı yalıtımı, atıktan ısı geri kazanım sistemleri gibi verimli kaynak uygulamalarımız mevcut. Fabrikamız aynı zamanda üretim giderlerini en aza indirgeyecek teknolojik yatırımlarıyla dikkat çekiyor. Ortam ışığına göre kendini ayarlayabilen otomasyonlu LED aydınlatmalar, binanın enerji sarfiyatını düşürmek için fabrikanın kapılarında ısınmış ve soğumuş havanın çıkışını engelleyen çift kapı sistemi ve Systemair markalı hava perdeleri fabrikadaki ekolojik uygulamaların başında geliyor. Bina yönetim sistemiyle tüm bu mekanik uygulamaları kontrol edebilecek altyapının da bulunduğu üretim tesisimiz, bu sayede Türkiye’de ‘Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik’ anlamına gelen LEED Gold sertifikasyonunu almayı başaran ilk klima santrali fabrikası oldu.”

 

Yorum Yazın

Lindsay Graham'dan Türkiye'ye küstah tehdit

Haber sitelerine 'Google' darbesi

Buse Terim sevgilisiyle tatile çıktı!

'Su üzerinden CHP’li belediyelere algı operasyonu yapılıyor'

Dolar kuru 51 TL sınırına ilerliyor

Kamu emekçileri Türkiye genelinde bir günlüğüne iş bıraktı

Hakimi silahıyla vuran savcı tutuklandı

Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne yeni operasyon

Kokain ele geçirildi geminin sahibi Türkiye'den çıktı

'Biz, insanları ev ve araba sahibi olmaları için cesaretlendiriyoruz'

'Gerçek gelişim, bugünü onarırken yarını inşa edebilmek'

İstanbul'da işletmelere kamera zorunluluğu geldi

Kanal İstanbul güzergâhında inşaat faaliyetleri hız kazandı

İhracatta miktar endeksi azaldı

Karneden Atatürk'ü çıkarttılar

'Liderimiz Erdoğan, ben onun atadığı valiyim'

'Emekliye yapılan 1062 TL artış, çerez parası bile değil'

'Emekli sizden sadaka veya lütuf değil, hakkını geri istiyor'

Yetkim anayasa ya da mahkemelerle değil, kendi ahlakımla sınırlı

'Trump. ABD normlarını yok etmeye çalışıyor'

'Cumhuriyet tarihinin en ağır sefaletini yaşatıyorlar'

'Erken öten horozun başını keserler'

'Erdoğan, emekli kelimesini unuttu, ağzına almıyor'

Savcı, kadın hakimi odasında vurdu

'Emeklilerimizin üzerinden hiç kimse siyasi şov yapmasın'

Erdoğan'ın Başdanışmanından 'gümrük düzenlemesi' isyanı

'Evlatlarımız için her zaman en iyisini hedefliyoruz'

Başkan Kurt ve YGD Başkanı Yılmaz Bir Araya Geldi

Emekliye bayram ikramiyesi için kötü haber!

'İran’ın iç barışı, Türkiye için 'hayat memat' meselesi'

Yükleniyor

Lindsay Graham'dan Türkiye'ye küstah tehdit

Yetkim anayasa ya da mahkemelerle değil, kendi ahlakımla sınırlı

'Trump. ABD normlarını yok etmeye çalışıyor'

Gürcistan eski Başbakanı Garibaşvili'ye 5 yıl hapis cezası

İran'da ölü sayısı 538'e yükseldi

Fed Başkanı Powell video çekip tehdit edildiğini açıkladı

Netanyahu'nun özel kalem müdürü gözaltına alındı

İran’daki protestolarda can kaybı 116’ya yükseldi

Gazze'de can kaybı 71 bin 412'ye yükseldi

Venezuela'nın yeni yönetimi istediğimiz her şeyi verdi

Buse Terim sevgilisiyle tatile çıktı!

Yatakta verdiği kareler olay oldu

Eski manken Deniz Akkaya hapse girecek!

Elle Fanning dekoltesiyle zor anlar yaşadı

Evangeline Lilly kayanın üstüne düştü!

Aslı Bekiroğlu'nun basit ameliyatı kâbusa döndü

Heidi Klum üstsüz güneşlendi

Afra Saraçoğlu annesini paylaştı!

Demet Özdemir 'En iyi kadın oyuncu' seçildi

Özgü Kaya kaçamağını paylaştı

Trafik sigortasında primler değişti

'Ürün gamımızı her geçen gün güçlendiriyoruz'

Türkiye'de Opel, Peugeot ve Citroen el değiştirdi!

Tunçmatik Avrupa Elektrikli Araç Şarj Altyapısı İçin Yeni Şirket Kurdu

Elektrikli araç piyasasının yeni lideri artık Çinli

'2025’in En Beğenilen Otomobili' Gazetecilerin Oylarıyla Seçildi

Arıcıoğlu Otomotiv konkordato talebinde bulundu

İkinci el araçta 6 ay ve 6 bin kilometre şartı uzatıldı

Bakan Bolat’tan "BYD'ye gümrük engeli" iddialarına cevap

Türkiye, Avrupa’nın en büyük 5’inci otomobil pazarı

Lahmacunda sakatat, peynirde natamisin çıktı

Pestisit ihlalinde dünya ikincisiyiz

Fast food kanseri tetikliyor

Sadece Hastaneyi Değil, Cebinizi de Düşünün

Fatih’te iki aylık bebek açlıktan öldü

Sofralardaki 6 süt ürünü markasında 'hile' tespit edildi

Siirt'de polis hastaneyi 2 ay takip etti, 30 kişi gözaltında

Tavşan kanı çay hilesi ortaya çıktı

Kalp sağlığını korumak için 8 öneri

Türkiye ekmek tüketiminde dünyanın en tepesinde

Haber sitelerine 'Google' darbesi

THY'den gazeteci Ali Kıdık'a uçuş yasağı

Burak Akburak İstanbul'da Gazetecilerle Buluştu

Ege TV kanalı icradan satışa çıkarıldı

'Özgür Basın, Güçlü Toplum Demektir'

Habertürk skandalında tanık ifadesi dengeleri değiştirdi

Ekol TV’ye “kara para aklama“ soruşturması

'Gazeteciliğin Vicdanı Olmaya Devam Edeceğiz'

GAİN Medya soruşturmasında Okan Karacan itirafçı oldu iddiası

YGD'den “Yılın Haber Ödülleri” için başvuru çağrısı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9