Taciz, yaralama, uyuşturucu ve insan kaçakçılığından sabıkalılar

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, partisinin haftalık grup toplantısında konuştu. Geçtiğimiz günlerde Kayseri'de meydana gelen provokasyonlar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Taciz, yaralama, uyuşturucu ve insan kaçakçılığından sabıkalılar

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin haftalık grup toplantısında konuştu. Davutoğlu'nun gündem konusu 15 Temmuz Darbe Girişimi ve geçtiğimiz hafta Kayseri'de Suriyelilerin mülklerinin yakıp yıkılması oldu.

15 Temmuz Şehitlerine Meclis'in borçlu olduğunu ifade eden Davutoğlu, niçin şehitlere borçlu olunduğunu dört madde ile açıkladı. Kayseri'de geçtiğimiz hafta bir Suriyeli şahsın bir çocuğa cinsel saldırıda bulunması sonrası çıkan olaylarla ilgili de konuşan Davutoğlu, protestolar esnasında tutuklanan kişilerin geçmişlerine değindi. Olaylar esnasında tutuklanan 474 kişinin 284'ünün cinsel tacizden, yaralamadan, uyuşturucudan ve insan kaçakçılığından sabıkalı olduğunu belirten Davutoğlu, "Bu sabıkalılar nasıl örgütlendi orada?" dedi.

Davutoğlu'nun cümlelerinin satırbaşları şöyle:

"'Hamas terör örgütüdür' diyenlere Fransa'ya ve İngiltere'ye bakmalarını tavsiye ediyorum. Bütün Filistin şehitlerini saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

Avrupa'da seçimler oldu. Kaygımı azaltan bir gelişmeyi paylaşmak isterim. Hem İngiltere'de hem Fransa'da soykırıma destek verenler ağır bir yenilgi aldılar.

Bu televizyonlarda konuşan akademisyenlere meydan okuyorum.

'251 ŞEHİDİMİZE MECLİS'İN BORCU VAR'

251 şehidimize hepimizin borcu var. Ama en çok 251 şehidin kanı üzerinde iktidarlarını tahkim edenlerin borcu var. Ve TBMM'nin borcu var. Meclis o gece bombalandı. Ve Meclis hala hakkıyla değerlendirme yapamadı. Erdoğan'ın talimatıyla Darbe Araştırmaları Komisyonu kuruldu. Benim dışımda o sorulara cevap veren tek bir siyasi isim olmadı. Ve sonra onu kitaplaştırdım. Titiz bir şekilde her soruya cevap verdim. Bana, 'O cevaplar üzerine sorguya çekilirsin' dediler.

'O GECEYLE İLGİLİ NEDEN İFADE VERMEDİNİZ?'

Yapılması gerekenler var: Numan Kurtulmuş o gün sen de görevdeydin. Komisyonun yaptığı bütün çalışmalar yayınlanmalıdır. Basına kapalı yapılan oturum olmadı. Niye sunmuyorsunuz, neden çekiniyorsunuz. O geceyle ilgili neden ifade vermediniz?

O gece devlet görevini üstlenmiş sayın Başbakan bir tünele gizlenmişken, uluslararası kanallarda konuşan tek yetkili bendim. yetkili de değildim aslında. Cumhurbaşkanımızı sadece Türk kanallarına hitap ederken gördünüz. Ben sadece milletvekiliydim. Derhal bu rapor açıklansın.

İkinci borcumuz ise bu ülkede gerçek bir demokrasiyi inşa etmektir. 251 şehidimiz neden şehit oldu? Hükümet Sistemi için mi?

'SONUNA KADAR SİNAN ATEŞ DAVASI'NIN ARKASINDAYIZ'

Sinan Ateş Davası'nda olduğu gibi insanların sokak ortasında öldürülüp mahkemelerde katillerin neredeyse tezahürat tutup avukatları alkışladığı bir ülke için ölmedi onlar. Akademisyen eşinin gözü önünde sanıklar alay ediyorlar. Bu mudur Türk yargısı?

O gün görüşmelere katıldığımda, Ayşe Ateş Hanımefendiye de söyledim, son güne kadar yanlarındayız. Amacımız gerçek demokrasiyi inşa etmek. İki gün önce Sultanbeyli'den bir telefon aldık. Bu bir ihbar kabul edilsin. Sultanbeyli'de kuyumcular tek tek aranarak, "Biz bu sokakları kontrol edenleriz, sizden sokak hakkı istiyoruz" diye tehdit ediliyorlar. 'Sokak Hakkı' diye bir kavram türemiş. Atina'daki Türk mafya çetelerinin hesaplaştığı çetelerden biri, adam mesaj yazıyor; "Biz sizi tanıyoruz, sizinle iyi geçinmek istiyoruz ama bizimle iyi geçinmenizi istiyoruz bizim sokak hakkımız var" diyor. Devletin olduğu bir yerde sokak hakkı olabilir mi? Sokakları kimlere emanet ettiniz İçişleri Bakanı? İstanbul sokakları güvenli olsun diye 15 Temmuz günü kanlarını döktüler.

Üçüncüsü; darbenin arkasındaki güçler açıklanmalı. Bir İçleri Bakanı vardı gitti. Ama hala devleti ben yönetiyorum havasında dolaşıyor ya... Demişti ki; "Arkasında Birleşik Arap Emirlikleri var." Benim ağzımdan hiçbir zaman böyle bir cümle çıkmadı. Çünkü elimde bir belge yok. Ama İçişleri bunu söyledi. Bundan birkaç ay sonra da çıkıp birlikte pasta kestiler. O pastada şehitlerin kanı var. Çıkıp diyecektiniz ki, "Bizdeki istihbarat yanlışmış, hem milletimizden hem de BAE'den özür dileriz." Ya da BAE ile pasta kesmeyecektiniz. Türk insanının kanı bu kadar ucuz olmamalı.

Dört; 15 Temmuz sonrası adalet... O insanların kanı üzerinde zengin olan siyasiler oldu. İsim vermiyim herkes biliyor FETÖ borsasının arkasında kimler var. Bu Meclis'te Darbe Araştırmaları Komisyonu Raporu açıklansın. Sonra 15 Temmuz sonrasındaki FETÖ borsası ile ilgili bir başlıkla araştırma komisyonu kurulsun. Kim rant temin etmişse onlardan da hesap sorulsun. Birinci derecen darbede suçlu olanlar dışarıda, burada fakir olduğu için çocuğunu vermiş yedi sülalesiyle cezalandırılan insanlar var. KHK konusunda grup kuran ilk parti biziz.

'DARBECİ GENERALİN KARDEŞİNİ HOLLANDA'YA BÜYÜKELÇİ NEDEN YAPTINIZ?'

Bu darbenin bir numaralı askeri sorumlusu olarak görülen bir generalin kardeşini Hollanda'ya Büyükelçi neden yaptınız? Arkasındaki sır nedir?

'KAYSERİ OLAYLARI HAKKINDA ÇOK CİDDİ BİLGİLER GELİYOR'

Akli dengesi olmayan birin yapmış olduğu cinsel taciz sebebiyle harekete geçen 474 tutuklunun 284'ü cinsel tacizden, yaralamadan, uyuşturucudan, insan kaçakçılığından sabıkalı. Yani gidiyor olaylarla alakasız birinin evini, arabasını yakıyor. Kendisi bu arada cinsel tacizden yargılanıyor. Bu sabıkalılar nasıl örgütlendi orada?

Şimdi size tehlikeyi söyleyeyim; Kriminalize unsurların kaos çıkarmada kabiliyeti vardır. Ve dikkat edin herhangi bir yerde kriminal unsurlar kullanılmışsa mutlaka planlıdır. Bu 284 sabıkalı nasıl örgütlendi bir anda. Yani her biriyle aralarında WhatsApp grubu mu var? Çok ciddi bilgiler geliyor.

Kahramanmaraş olaylarının nasıl çıktığını biliriz; Türk halkı için dinamit koyulan olaylar daha sonraki darbenin hazırlık çabalarıydı. 'Bu Kur'an Kursu Türklere ait' diye bir levha asmak bizim için utançtır.

Bana ve partimize yönelik çok kapsamlı bir operasyon var. Açık söylüyorum. Türkiye'de bir sığınmacı sorunu vardır. Bir göç sorunu vardır. Bütün dünyada barış diplomasisi yapmış birine dönüp, "Suçlu sensin" diyor." Bunların matematiği de yok. Vicdanı da yok. Kimisi iktidar yanlısı, Kimisi sadece saldırayım düşüncesinde. Bu olayların sorumlusu sekiz yıldır hiçbir şey yapmayan iktidardır.

Afganlar benim dönemimde mi geldi? 2021'den sonra geldi. 250 bin dolarla vatandaşlık satmak benim dönemimde mi? Hesabını verecek olan versin? Ben hesabımı vermekten korkmayan bir devlet adamıyım.

 

'Pahalılık' ve 'enflasyon' her kesimin ortak endişesi

İstanbul'da korkutan deprem

İki Komşu, Tek Sahne, Argiros İstanbul'da!

Türkiye'yi şahlandıracak, ülkemize yeni rekorlar yaşatacağız

Akaryakıta cep yakan çifte zam!

PKK'nın feshinin altında yatan gerçekleri tek tek açıkladı

RTÜK Başkanı'ndan medyaya PKK uyarısı!

Erzurum Valisi sokak hayvanı savunucularına kızdı

Teröristlere güvenlik garantisi verilerek dağ boşaltılacak

Tahminen anayasada Kürtlerin adı geçecek, PKK'nın bazı talepleri karşılanacak

Bahçeli Demirtaş'la görüşmek istedi...

Ödüllü müzeler öğrencilere kapılarını indirimli açıyor

Terör bitecek ama demokrasi beklemeyin

Takipteki ticari kredi artış hızı bireyseli geçti

CHP birinci parti, AK Parti üç büyük kentte geride

Kurbanlık fiyatı yüzde 35 arttı

Yolsuzluk ve hukuksuzluk ayrılığın kök sebepleri

Mevduatın yüzde 78’i sadece yüzde 1’lik kesime ait

Çeşme'deki tuvalet fiyatını gören gözlerine inanamadı

ABD'li yeni Papa teknolojiye savaş açtı!

Beşiktaş'ta Serdal Adalı yeniden başkan seçildi

Bu sadece bir eylem değil, bir var oluş mücadelesidir

Ateşkes olmadan müzakere olmaz

İstanbul'daki sebzelerde yasaklı pestisit kalıntısı tespit edildi

Gençler evlenmiyor değil, evlenemiyor

CHP PM üyesi Berkay Gezgin’in de X hesabı kapatıldı

Otomotiv sektörü ihracatta rekor tazeledi

Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, açılıştaki talebiyle tartışma yarattı

Cem Küçük'ün ayakkabı şirketi de vergi beyanında bulunmamış

Bağış bulursan engelli tuvaleti yaparız

Yükleniyor

ABD'li yeni Papa teknolojiye savaş açtı!

Ateşkes olmadan müzakere olmaz

Yeni Papa Robert Prevost oldu

Jerome Powell hiçbir fikri olmayan bir aptal

Macron ve Şara'nın görüşmesi muhalefeti kızdırdı

Filistinliler başka ülkelere sürülecek...

Romanya seçimlerinde aşırı sağcı aday açık ara önde

Gazze'de 3 bin 500 çocuk açlığa terk edildi

İran'dan petrol alan ülkelere yaptırım uygulanacak

Hem ülkeyi hem de dünyayı yönetiyorum

Büşra Develi aşk orucunu bozdu

Pelin Akil New York pozlarıyla sosyal medyayı salladı

Rabia Soytürk'ten en kötü partner itirafı

Ezgi Eyüboğlu göğüs dekoltesiyle dikkat çekti

Derin Talu'dan yatak pozu

Irina Shayk'ın paylaşımı sosyal medyayı salladı!

Ölmek istemiyoruz, duyan var mı?

Hepsi Türkiye’nin iyiliğini istiyor

Gönül Dağı'nın Asuman'ı son pozlarıyla olay oldu!

Beren Saat’ten gözaltılara tepki

Otomotiv sektörü ihracatta rekor tazeledi

Kur hareketlendi, zam gecikmedi

Otomotiv üretimi yüzde 9 azaldı

Taşıtlara yeni vergi gündemde

Yabancı şirketler Türkiye'den çıkış hazırlığında

Türkiye elektrikli otomobil üssü oluyor

Avrupa'da Tesla satışları sert düştü

Araç kiralarken dolabdırılmayın!

Otomotiv üretimi şubat ayında yüzde 13,3 azaldı

Kırmızı et fiyatlarında fark iki katına çıktı

İstanbul'daki sebzelerde yasaklı pestisit kalıntısı tespit edildi

LÖSEV Aile Buluşması ile Aileleri Bir Araya Geldi

Bal ve kaşar peyniri markalarında hile

BTP Kongresi'nde 'Yukarıdan talimat var' krizi

Hastaneler ticarethane, yöneticiler rant aracı değil

Planlı sezaryenlere yasak getirildi

Doktorların Whatsapp grubu ifşa oldu

33 yıllık Özel Göztepe Hastanesi iflasın eşiğinde!

Kötülüğün bir nedeni de konformist normlar

Her 10 kişiden 1’i kanser ölümüyle karşı karşıya

RTÜK Başkanı'ndan medyaya PKK uyarısı!

Terör bitecek ama demokrasi beklemeyin

19 Mart darbesinden sonra Erdoğan için en düşündürücü sonuç; yüzde 67

TRT'den 'Cumhurbaşkanı ayrı AK Parti genel başkanı ayrı' savunması

RTÜK Başkanı Enver Aysever'i hedef aldı!

YGD, Gazetecilere 12 Kategoride Ödüller Verecek

Basın Özgürlüğünü Savunmak Hepimizin Görevi

Türkiye, basın özgürlüğünde 159. sıraya geriledi

Candaş, YGD Yerel Medya ve Temsilciler Komisyonu Başkanı Oldu!

Sokak röportajı denetimleri sıklaşacak...

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 27 1 5 53 86
2.Fenerbahçe 33 24 3 6 51 78
3.Beşiktaş 33 16 7 10 20 58
4.Samsunspor 33 17 10 6 12 57
5.İstanbul Başakşehir 33 15 12 6 6 51
6.Eyüpspor 34 14 12 8 5 50
7.Göztepe 33 12 10 11 13 47
8.Trabzonspor 33 12 11 10 11 46
9.Kasımpaşa 33 11 9 13 1 46
10.Konyaspor 34 13 14 7 -3 46
11.Antalyaspor 32 12 13 7 -20 43
12.Gazişehir Gaziantep 33 12 15 6 -5 42
13.Kayserispor 32 10 11 11 -10 41
14.Rizespor 33 12 17 4 -13 40
15.Alanyaspor 33 10 15 8 -10 38
16.Sivasspor 34 9 17 8 -13 35
17.Bodrum FK 33 9 16 8 -13 35
18.Hatayspor 33 4 21 8 -31 20
19.Adana Demirspor 33 2 27 4 -54