GÜNCEL
GÜNCEL HaberleriTavan fiyatlara da zam geldi
Tavan fiyatlara da zam geldi
- A-
- A
- A+
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK),18 Mart 2021 tarihinde, akaryakıt fiyatlarındaki haksız kar artışı nedeniyle tavan fiyat uygulanması kararı almıştı.
EPDK tarafından açıklamada, tüketicileri korumak, sektörün sürdürülebilir ve rekabetçi yapısını devam ettirebilmek ve ortaya çıkan 'kar oyunlarının' tekrarlanmaması amacıyla tavan fiyat uygulanması kararı alındığı duyurulmuş, bu çerçevede il bazında benzin ve motorinin fiyatları kurumun resmi internet sitesinde yayımlanmıştı.
TAVAN FİYATLARA ZAM GELDİ
Tavan fiyat uygulamasında belirlenen rakamlara bugünden itibaren zam geldi. Bazı illerde benzinin litre fiyatına 3 kuruşa kadar zam gelirken bazı illerde ise değişiklik yapılmadı. Aynı şekilde motorinin litre fiyatına gelen zam da bazı illerde 3 kuruşu buldu.
ANKARA VE İSTANBUL'DA ARTTI, İZMİR'DE SABİT KALDI
Uygulamanın başladığı 18 Mart’ta İstanbul Anadolu yakasında benzinin litresi için belirlenen 7.08 TL’lik fiyat bugünden itibaren 7.09 TL’ye çıktı. Motorinin litre fiyatı ise 6.44 TL’den 6.45 TL’ye çıktı. Avrupa yakasında ise benzin ve motorin fiyatları değişmedi.
İzmir’de benzin ve motorin fiyatlarında bir değişiklik olmadı. Benzinin litresi 18 Mart’ta açıklandığı gibi 7.16 TL’den satılırken, motorinin litresi de 6.52 TL’den satılıyor.
Ankara’da ise benzin ve motorinin litresine 2 kuruş zam yapıldı. Benzin fiyatları Ankara’da 7.13 TL’den 7.15 TL’ye, motorin fiyatları ise 6.49 TL’den 6.51 TL’ye çıkarıldı.
Öte yandan tavan fiyat uygulaması 2 ay geçerli olacak.
GÜNCEL FİYAT LİSTESİ
81 ilin bugünden itibaren geçerli olan güncel fiyat listesi EPDK’nın internet sitesinden yayımlandı.


'Tanıklar duruşmada dinlensin'
Fişekhane’de boy gösteren 06 plakaları yakalandı
Kapalıçarşı'da altın satışları durdu
ABD girmeyeceğine söz verdiği bataklığa battı
Murat Ertürk'ün TSK'dan ihraç edilme kararı iptal edildi
Türkiye gıda enflasyonunda dünya 3'üncüsü
Bedelli askerlik ücreti ve ÖTV oranları yükseliyor
Haribo, Rekabet Kurumu’nun radarına girdi
'Keyfi kısıtlamalar yargılamaya duyulan güveni sarsıyor'
Ankara’da 'bayat ekmek' 6 liraya satılıyor!
Gazeteci İsmail Arı yine tutuklandı
Tağşiş listesine at ve eşek eti skandalı
Maliye'den lüks harcama denetimi
Bilirkişi rapor süresi 110 günden 29 güne düşürüldü
'İmamoğlu'nun hapiste olması kabul edilemez!'
Konkordato başvuruları rekor tazeliyor
Fiyatlar kontrolden çıktı!
Gazetecilik faaliyeti, birilerinin hoşuna gitmedi diye suç olmaz!
Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde gözaltı sayısı 10'a yükseldi
'400 bin şehit veririz ama İsrail yok olur'
İmamoğlu tutuklanınca Sazlıdere bir yılda betondere oldu
Mehmet Şimşek memleketinde yuhalandı
Katar'da helikopter düştü 3 şehidimiz var
Konut piyasasının gözdesi Dubai'de satışlar çakıldı
Fatih'te iki bina çöktü
'İktidardaki küçük bir azınlık millete, Cumhuriyete savaş açmış durumda'
Bu bayram öncekilere göre daha kötü
Bayramda yola çıkmak lüks oldu
Hürmüz Boğazı kapandı, Trump faturayı NATO’ya kesti!
İran'dan 4000 Km ötedeki İngiltere üssüne füze saldırısı
Yükleniyor






