Teğmenlerle ilgili Yüksek Disiplin Kurulu kararları onayda!

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri ve Bakanlık Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk, Bakanlık Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Salonu’nda haftalık bilgilendirme toplantısı yaptı.

Teğmenlerle ilgili Yüksek Disiplin Kurulu kararları onayda!
  • A-
  • A
  • A+

Millî Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) ayırma cezasıyla Yüksek Disiplin Kuruluna (YDK) sevk edilen 5 teğmen ve idareciler ile ilgili karara ilişkin olarak, "16 Ocak’ta toplanan YDK’nın gerekçeli kararını 10 iş günü içerisinde yazıp onaya sunacağını bildirmiştik. YDK gerekçeli kararlarının bugün mesai bitimine kadar tamamlanması ve onaya sunulmasını bekliyoruz. YDK kararları, onay sürecini müteakip en kısa sürede kamuoyuyla paylaşılacaktır" ifadesini kullandı.

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri ve Bakanlık Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk, Bakanlık Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Salonu’nda haftalık bilgilendirme toplantısı yaptı. Aktürk terörle mücadeleye ilişkin olarak, "Son bir haftada 57 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Böylece, bu yıl içerisinde etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 278 (Irak 87 / Suriye 191) olmuştur. Yine, geçtiğimiz hafta içerisinde 3 PKK’lı terörist daha teslim olmuştur. Teröristler için tek çıkış yolunun Türk adaletine teslim olmak olduğunu bir kez daha vurguluyoruz. Ayrıca, Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde devam eden arama-tarama faaliyetleri kapsamında teröristlerin kullandığı çok sayıda bölümü bulunan bir mağara tespit edilmiş, ele geçirilen muhtelif malzeme kullanılamaz hâle getirilmiştir” bilgisini verdi. Aktürk, 23 Ocak’ta Pençe-Kaplan Operasyonu bölgesinde şehit olan İstihkam Astsubay Üstçavuş Ufuk Akıncı’ya başsağlığı diledi.

“Son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 95 şahıs yakalandı”

Kaçakçılığın, yasa dışı geçişlerin engellenmesi ve terörle mücadele etkinliğinin artırılması kapsamında alınan etkin ve yüksek emniyet tedbirleriyle sınırlarda güvenliğin tesis edildiğini belirten Tuğamiral Aktürk, "Son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 1’i terör örgütü mensubu olmak üzere 95 şahıs yakalanmış, 817 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir. Böylelikle, 1 Ocak’tan bugüne kadar hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 415, hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 5 bin 947 olmuştur” dedi.

Türk askerinin Kore Savaşı’nda elde ettiği zaferin 74. yıl dönümünde şehit ve gazileri anan Aktürk, 29 Ocak Millî Direniş ve Toplumsal Dayanışma Günü dolayısıyla Sadık Ahmet’i de andı.

“Bakanlığımızdan bir heyet, dün Suriye’ye ziyaret gerçekleştirdi”

Suriye’nin uzun yıllar baskı ve zulüm yönetimi altında kaldığı ve halen topraklarının bir kısmının terör örgütleri tarafından işgal edildiğini ifade eden Aktürk, "Suriye’nin idari ve coğrafi bütünlüğü ile ülkemiz ve bölgemizin barış ve huzuruna kasteden başta PKK/PYD/YPG/SDG ve DEAŞ olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı önleyici ve yok edici tedbirler almaya devam edeceğimizi, bölgede hiçbir terör oluşumuna ve oldubittiye izin vermeyeceğimizi, Suriye'nin savunma ve güvenlik kapasitesinin artırılması ile Suriyelilerin gönüllü, güvenli ve saygın bir şekilde dönüşlerinin sağlanmasına yönelik çalışmalarımızı yeni yönetimle yakın iş birliği içerisinde sürdüreceğimizi bir kez daha ifade ediyoruz. Bu kapsamda, Bakanlığımızdan bir heyet, dün teknik görüşmelerde bulunmak üzere Suriye’ye ziyaret gerçekleştirmiştir. Türkiye olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Suriye halkının yanında olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

“Ateşkesin tüm aşamalarının hayata geçirilmesi gerekmektedir”

Aktürk, Lübnan’da ateşkesin uzatılmasından duyulan memnuniyeti ifade ederek, ateşkesin uygulanması ve İsrail’in ateşkes kapsamındaki sorumluluklarını yerine getirmesinin beklendiğinin altını çizdi. Aktürk devamında, “Hamas ile İsrail arasında varılan ateşkesin tüm aşamalarının hayata geçirilmesi, Gazze halkının evlerine rahat ve güvenli bir şekilde dönüşlerinin sağlanması ve insani yardımların Gazze’ye kesintisiz olarak ulaştırılması gerekmektedir. Her fırsatta vurguladığımız gibi bölge istikrarı için ateşkesin kalıcı hâle gelmesi ve 1967 sınırları temelinde başkenti Doğu Kudüs olan egemen, bağımsız ve coğrafya bütünlüğüne sahip Filistin Devleti’nin kurulması şarttır” dedi.

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler’in temaslarına ilişkin bilgi veren Tuğamiral Aktürk, "Sayın Bakanımız, 23 Ocak’ta, Sayın Genelkurmay Başkanımızın resmi davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Libya Genelkurmay Başkanı’nı ve IKBY Peşmerge Özel Kuvvetler Komutanı’nı, 24 Ocak’ta Pakistan’ın Ankara Savunma ve Hava Ataşesi ile Umman’ın Ankara Büyükelçisi’ni, 25 Ocak’ta ise Kara Kuvvetleri Komutanımızın resmi davetlisi olarak Ankara’ya gelen Azerbaycan Kara Kuvvetleri Komutanı’nı kabul etmiştir. 27 Ocak’ta Jandarma Genel Komutanımızı ve Jandarma Genel Komutan Yardımcımızı ziyaret eden Sayın Bakanımız, dün de Mozambik Büyükelçimizi kabul etmiştir” bilgilerini paylaştı.

“Pirireis denizaltımız ilk defa NATO faaliyetine katıldı”

Tatbikat ve faaliyetlere ilişkin konuşan Aktürk, denizde durumsal farkındalık, denizde terörizmle mücadelenin desteklenmesi ve denizde bölgesel güvenlik kapasite inşasına katkı sağlanması görevlerinin yapıldığı NATO Deniz Muhafızı Odak Harekâtı’na TCG Salihreis fırkateyni, TCG Pirireis denizaltı ve bir deniz karakol uçağının katıldığını belirtti. Aktürk, “PİRİREİS denizaltımız ilk defa NATO faaliyetine iştirak etmektedir” dedi.

MSB kaynakları: Ortaya konulacak ihtiyaçlar çerçevesinde görüşmelerimiz devam edecek

Bakanlık kaynakları, Kara Harp Okulu mezuniyet töreninden sonra kılıç çatarak “Mustafa Kemal'in askerleriyiz” sloganı attıkları için TSK’dan ayırma cezasıyla YDK’ya sevk edilen teğmenler ile idareciler hakkındaki kararın ne zaman açıklanacağına ilişkin soru üzerine, "16 Ocak’ta toplanan YDK’nın gerekçeli kararını 10 iş günü içerisinde yazıp onaya sunacağını bildirmiştik. Söz konusu YDK gerekçeli kararlarının bugün mesai bitimine kadar tamamlanması ve onaya sunulmasını bekliyoruz. YDK kararları, onay sürecini müteakip en kısa sürede kamuoyuyla paylaşılacaktır" dedi.

Kaynaklar, Suriye’ye giden MSB heyetiyle ilgili sorular üzerine şu bilgileri paylaştı:

"Suriye’deki devlet organlarının işler hale gelmesi sonrasında, savunma ve güvenlik konusunda işbirliği tesis edilmesine yönelik muhataplarımızla görüşeceğimizi ve sonrasında hazırlanacak yol haritasına göre gerekli desteği vereceğimizi açıklamıştık. Yeni Suriye Yönetimi ile Suriye sahasında görev yapan birlik komutanlarımızın teması en başından beri devam etmekteydi. Dün yapılan ziyaret ise Bakanlık karargâhımızdan Suriye’ye giden ilk heyet ve ilk temas olması açısından önemlidir.

Dünkü görüşmede hem Suriye hem de Türkiye için tehdit oluşturan terör örgütleri ile ortak mücadele başta olmak üzere savunma ve güvenlik konularında neler yapılabileceğine ilişkin karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Önümüzdeki dönemde ortaya konulacak ihtiyaçlar çerçevesinde görüşmelerimiz devam edecektir."

"40 adet Eurofighter tedariki için İhtiyaç Tanımı Dokümanı Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı ve ilgili firmaya iletildi"

F-16 ve Eurofighter tedarikinde son durumun sorulması üzerine MSB kaynakları, şu değerlendirmede bulundu:

“Her zaman söylediğimiz gibi bizim önceliğimiz yerli ve Millî silah sistemlerimiz ile bu ihtiyaçlarımızın karşılanmasıdır. Kaan, Hürjet, Kızılelma ve Anka-3 gibi silah sistemlerimiz kullanıma hazır hale gelinceye kadar Hava Kuvvetlerimizin ihtiyacı olan F-16 ve Eurofighter alımı konusunda çalışmalarımız devam etmektedir. Bu kapsamda 40 adet Eurofighter Typhoon Uçağının tedariki kapsamında hazırlanan İhtiyaç Tanımı Dokümanı Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı ve ilgili firmaya gönderilmiştir. Önümüzdeki günlerde fiyat teklifinin tarafımıza ulaşmasını bekliyoruz. F-16 konusundaki teknik görüşmelerimiz de olumlu şekilde devam etmektedir."

Yorum Yazın

Suudi Arabistan'da zenginlere alkol izni!

Cumhur İttifakı’nda vergi krizi!

'Türkiye vergi adaletsizliğinde de Avrupa birincisi'

Bahçeli, Tuncer Bakırhan’ı çaya davet etti

Bonnie Blue 17 erkekle birlikte gözaltına alındı

“Toplumun Sessiz Çığlığına Kulak Vermeliyiz”

Alevi Sinema Günleri Atlas Sineması'nda başlıyor

'AK Parti bütçe açığını normalleştirdi'

Yıl sonu kişi başına gelir 17 bin 748 dolara ulaşacak!

Mahkeme heyeti idare mahkemesinin kararını bekleyecek

Emekli maaşlarında kesinti dönemi

Ceza kesen zabıta müdürü jet hızıyla görevden alındı

Asgari ücret GSYH’nin en az yüzde 60’ı olmalı

Türkiye, üniversite mezunu işsizliğinde Avrupa’da zirvede

Tapu da harç 360 bin liraya çıkacak

Çekmeköy'deki uyuşturucu operasyonunda çatışma çıktı

Türkiye'nin Dört Büyük Seyyahı Aydın'da Buluştu

Helin Kandemir'in mutluluğu yarım kaldı

Sydney Sweeney'in göğüslerini elleriyle kapadı

'Tutuklama ceza değil geçici tedbirdir'

Yavuz Ağıralioğlu cumhurbaşkanlığına adaylığını açıkladı

Washington'daki gelişmeler Erdoğan hükümetine cesaret verir gibi oldu

Kemer’de yolcu midibüsü devrildi

Araç, İSKİ'nin kazıp bıraktığı çukura düştü

'Asgari ücret 33 bin lira olmalı'

Bayrakçı: MHP 25 yılın en dip seviyesinde

'En düşük emekli maaşı 45 bin lira olmalı'

Beykoz Belediyesi 26 işçiyi işten çıkardı!

Kardeşine özel ilanı haberleştiren medyaya 'kafir' dedi

Atatürk’ün yolunda güçlü bir ülke inşa etmek için yola çıkıyoruz

Yükleniyor

Suudi Arabistan'da zenginlere alkol izni!

ABD'nin müdahil olduğu 93 darbe veya rejim değişikliği yaşandı

Epstein seks ticareti tutanakları yayınlanacak

Brüksel’de 17 Aydır Hükümet Krizi

Azerbaycan yine hayal kırıklığı yarattı

İsrail Gazze’de savaş suçu işliyor

İsrail’in Golan işgali yasa dışı

Maduro Türkiye'ye mi sığınacak?

ABD'li senatör Graham'dan Maduro'ya tehdit

Karadeniz'deki Rus tankerleri İHA'larla vuruldu

Bonnie Blue 17 erkekle birlikte gözaltına alındı

Helin Kandemir'in mutluluğu yarım kaldı

Sydney Sweeney'in göğüslerini elleriyle kapadı

Asena Keskinci yatak sahnesiyle gündemde

Derin Talu'nun o sözlerine tepki yağdı

Rabia Soytürk derin dekoltesi ile dikkat çekti!

Şevval Şahin fit kalma sırrını verdi!

'Saçımı 3 aydır yıkamadım'

Sümeyye Aydoğan aşkına bir şans daha verdi

Ece Erken, Kızılcık Şerbeti'ni yerden yere vurdu!

Otomotiv satışlarında kasım rakamları açıklandı

BYD Türkiye'yi oyalıyor mu?

Danıştay, 10 yıllık 'bekleme şartı'nı durdurdu

Yeni Tonale ABD’de ilk kez sahneye çıktı!

Otomobil fiyatlarına büyük zam!

Tüketici parasını icra yoluyla aldı

Otomobil piyasasında yeni kriz endişesi

Mitsubishi Türkiye'den çekildi

Zorunlu trafik sigortasına da zam geldi

Tesla satışları Avrupa’da çakıldı

20'nin üzerinde doktor gözaltına alındı

Türkiye, et tüketiminde Avrupa'nın gerisinde

Nadir hastalıkların doktoru Prof. Kaymaz için imza kampanyası

Kahvaltılık gevreklerde kimyasal tespit edildi

Yerli kalp cihazı 2026'da kliniklerde

Üç çocuğun beslenme maliyeti 28 bin TL’ye dayandı

Üç bal markası daha kirli çıktı

Viral enfeksiyonlar acil servislerde yoğunluk yaratıyor

Sucuklu tost yiyen anne ile oğlu hastanelik oldu!

Üç firmadan biri ruhsatsız

Ahmet Hakan süreci eleştiren polise 'provokatör' dedi!

Dışarıya çıktığımda iş dünyasının içinden geçeceğim

Arif Kocabıyık da tutuklandı!

Gazeteci Furkan Karabay tahliye edildi

Türkiye'nin 'çakarlı gazetecileri' tek tek ifşa edildi

Basın ve ifade özgürlüğü raporunda çarpıcı tablo

YGD’den Gazetecilere Dijital Eğitim Atağı

Türkiye’de basın özgürlüğü alarm veriyor

Fatih Altaylı'ya 4 yıl 2 ay hapis cezası

'Milletleri Kurtaracak Olanlar Yalnız ve Ancak Öğretmenlerdir'

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
14.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
15.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8