TEGV, yüz yüze eğitimi dijitalle destekleyecek

TEGV, yüz yüze eğitimi dijitalle destekleyecek

TEGV, yüz yüze eğitimi dijitalle destekleyecek
  • A-
  • A
  • A+

Çocukların nitelikli eğitimle buluşması için çalışan ve bugüne kadar 3 milyona yakın çocuğun hayatına dokunan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) 26. doğum gününü kutluyor. Geçtiğimiz eylül ayında hayatını kaybeden Suna Kıraç’ın öncülüğünde eğitimin önemine inanan bir grup sanayici, yönetici ve akademisyenin girişimiyle 1995 yılında kurulan TEGV, uyguladığı özgün eğitim modeli sayesinde, Türkiye genelindeki etkinlik noktalarında çocukları nitelikli eğitim ile buluşturuyor.  

TEGV’in 26. doğum günü nedeniyle düzenlenen çevrimiçi basın buluşmasında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Özinci, “2020, tüm dünya için pek çok açıdan zorlu geçen bir yıl oldu. Biz de bu zorlukların etkisini sonuna kadar hissettik. Çocuklarımızdan, gönüllülerimizden ayrı düştük. Çocuk seslerini çok özledik. Ama her an bu zorlukları nasıl aşarız, nasıl daha iyisini yaparız diye düşündük. Uzun zamandır planladığımız TEGV’in dijital platformunu hayata geçirerek uzaktan eğitim vermeye başladık. Yüz yüze eğitim bizim temel felsefemiz; elbette bundan vazgeçmiyoruz. Ancak koşulların gerekliliğine uyarak uzaktan eğitime geçiş sürecini hızlandırdık. Çocuklarımızla fiziksel olarak bir arada olamasak bile, teknoloji sayesinde onlara nitelikli eğitim desteği vermeye devam edebiliyoruz. Hayalimiz, Türkiye’nin gelişmiş ülkeler arasında anılması. Bu hayalin gerçek olması için çocuklarımızın potansiyeli çok yüksek. Görevimiz, bu çocuklara nitelikli eğitim için katkı sağlamak” dedi.    

Pandemi sonrası ‘hibrit’ eğitim modeli

Genel Müdür Sait Tosyalı da Temmuz 2020’de pilot çalışması başlatılan TEGV Dijital Platformu kapsamında bugüne kadar, Türkiye’nin 65 farklı noktasında 30 şehirde, dezavantajlı bölgelerde okuyan ve pandemi nedeniyle örgün eğitime devam edemeyen toplam 8.374 çocukla buluştuklarını açıkladı. Bu çalışmalara, daha önceden temel gönüllü eğitimi almış ve etkinlik noktalarında en az bir etkinlik dönemi çocuklarla yüz yüze etkinlik yapmış 1.054 gönüllü destek verdi. 

 Tosyalı, “Çok hızlı bir organizasyonla hayata geçirdiğimiz TEGV Dijital Platformumuzla okullarından uzakta kalan çocuklarımıza faydalı bir katkıda bulunabildiğimiz için heyecan duyuyoruz” dedi. Tosyalı, pandemi sonrası dönemde yüz yüze eğitim ile çevrim içi eğitim çalışmalarını bir arada yürüten ‘hibrit’ bir model uygulamaya devam edeceklerini kaydetti.

TEGV Eğitim Direktörü Devrim Uygan ise “En büyük değerlerimiz gönüllülerimiz, çocuklarımız ve nitelikli eğitim programımız uzaktan eğitime taşındı. Yönetim, iletişim ve geri bildirim süreçlerini kapsayan bütünsel bir sistemi, geçici değil kalıcı çözüm olması hedefiyle planladık. Şu an Sivil Toplum dünyası için oldukça yenilikçi bir entegre sistem yazılımını gerçekleştiriyoruz. Tüm kullanıcı bilgi sistemi ihtiyaçlarımızı karşılayan, gönüllü yönetim, iletişim ve geri bildirim modüllerini kapsayan, Zoom entegrasyonu olan bir öğrenme yönetim sistemini de içinde bulunduran, tek şifreyle girilen büyük entegre bir sistem kuruyoruz. Bu sistemle geniş coğrafyamızda tüm eğitim planlamalarımızı, uygulamalarımız, gönüllü destek faaliyetlerimizi, etkinliklerimizi çok daha verimli olarak gerçekleştireceğiz” açıklamasını yaptı.  

‘Yeni Dünya’ ile çocuklara tablet desteği verildi

TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı, uzaktan eğitim nedeniyle ortaya çıkan tablet ihtiyacını karşılamak amacıyla Arçelik ve Eski Arçelikliler Derneği’nin desteğiyle yürütülen ‘Yeni Dünya’ kampanyası kapsamında bugüne kadar 2000’e yakın tablet bağışı yapıldığını söyledi. İstanbul/Beykoz, Van/Gevaş ve Erciş, Siirt/Kurtalan, Şanlıurfa, Gaziantep, Şırnak/Cizre ve Mardin/Savur’a bağlı köy okullarındaki 700 çocuğa tabletlerinin teslim edildiğini sözlerine ekleyen Sait Tosyalı, “Tüm eğitim dostlarımızın ve duyarlı kurumların katkılarıyla daha da büyüyeceğine inandığımız kampanyamızla başka köylerdeki çocuklarımızı da tabletleri ile buluşturarak, uzaktan eğitimlerinden geri kalmamaları için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Gaziantep, Şahinbey ilçesi Burç İlkokulu Müdür Yardımcısı Kasım Yıldırım da öğrencilerin tabletlere kavuştukları gün yaşadıkları büyük sevinci anlatırken, bu sayede ilk günden itibaren derslere katılımın arttığını söyledi.  Şanlıurfa Sevgi-Erdoğan Gönül Eğitim Parkı yöneticilerinden Utku Kaya, “Şanlıurfa’nın en ücra köylerindeki çocuklar tabletlerine kavuştuklarında, maskeleri yüzünden yüzlerinin tamamını göremesek de gözlerindeki gülüşleri görmemek imkansızdı” dedi. Gaziantep Eğitim Parkı Yöneticisi Tuğba Soydinç, tablet dağıtılan çocuklardan birinin rüyasında kendisine tablet verildiğini gördüğünü, TEGV’in verdiği tablet ile rüyasının gerçekleştiğini anlattığını söyledi. Mardin Savur Abdülgani Aras Öğrenim Birimi Yöneticisi Gülşen Kaya Tırpan, tablet verdikleri köyde yaşayanların, çocuklarına tablet verileceğini duyduklarında hemen evlerine internet bağlattıklarını, bu sayede köyün yarısından fazla hanesinde artık internet olduğunu belirtti.

Çorlu ve Van’da iki yeni eğitim birimi yolda

TEGV’in 2021 planları arasında iki yeni etkinlik noktasını hizmete açmak yer alıyor. Lila Group sponsorluğunda inşaatı tamamlanma aşamasında olan Çorlu Aysel Öğücü – Lila Öğrenim Birimi’nde yılda yaklaşık 3.500 çocuğa ulaşılması hedefleniyor. 2008 yılında hayatını kaybeden TEGV’in miras bağışçısı Nirun Şahingiray adına Van’da yaptırılacak eğitim parkının mimari proje seçimi tamamlandı; inşaat çalışmalarına en geç Mayıs ayında başlanması ve 2021 yılı sonundan önce çocuklara ev sahipliği yapması amaçlanıyor. Sürdürülebilir mimarisi, teknolojik altyapısı, spor alanları, açık alan düzenlemesi ve fonksiyonel iç mimarisiyle çocuk dostu mekan olarak yeniden tasarlanıp inşa edilecek Nirun Şahingiray Eğitim Parkı hizmete açıldığında, yılda 5.000 çocuğa nitelikli eğitim desteği sunabilecek.

 Gönüllülerin ve çocukların gözünden TEGV

Toplantıya katılan TEGV gönüllüleri ve öğrenciler de yaşamlarında meydana gelen değişimi aktarma fırsatı buldu. TEGV gönüllüsü Nida Esimek, toplantıda yaptığı konuşmada, vakıf ile yollarının nasıl kesiştiğini ve aktif gönüllük yaparken çocuklarının gözündeki ışıktan nasıl etkilendiğini anlattı. Sosyal ve duygusal öğrenme sayesinde sosyal becerilerinin nasıl geliştiğini, duygu ve düşüncelerini daha iyi ifade edebildiklerini aktardı. TEGV gönüllüsü İrem Nur Kırlı da bilişim programı kapsamında çocukların algoritma, yazılım ve kodlama ile tanıştığını, dijital vatandaşlık ve dijital sorumluluk öğrendiklerini belirtti. 

Toplantıya katılan öğrencilerden 5.sınıf öğrencisi Kübra Çebik, sosyal ve duygusal etkinlikler sonrasında kendini daha iyi tanıdığını ve özgüveninin arttığını söylerken, TEGV ve gönüllü ablalarına teşekkür etti. 4. sınıf öğrencisi Belinay Şenbaş, yeni bilgiler öğrenmenin yanı sıra zeka geliştirdiklerini dile getirdi, 3 ay boyunca her cumartesi katıldığı bilişim programı bittiğinde nasıl üzüldüklerini anlattı. 

 

Yorum Yazın

Ev sahiplerinin vergi yükü yüzde 100 artacak

FİLM-SAN 29 KATEGORİDE ÖDÜL VERECEK

Gümrük denetimlerinde 8,8 milyar TL’lik ceza

Ümraniye Belediyesi'nden “Evimde Güvendeyim” projesi

İBB iştiraklerinden 210 kişi ifadeye çağrıldı

Asgari ücret en az 55 bin lira olmalı

Konya Büyükşehir Belediyesi'ne ait fırında infial yaratan görüntü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt Emiri Sabah ile görüştü

İletişim Başkanı Duran'dan CHP Genel Başkanı Özel'e tepki

'Narko Kapan Mersin'le 3 organize suç örgütü çökerildi'

'Yeni bir 'Yassıada çetesi' kurmak istediğini ilan etmiş oldu'

'Halkın kendi adaletini sağlama içgüdüsünü tetikleyebilir'

TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ Asgari Ücret Tespit Komisyonu’na katılmayacak

Dünyaya Kuzey Kıbrıs'ı tanıyın diyorsanız önce kendiniz tanıyacaksınız

Her polis trafik cezası kesemeyecek

Brent petrol fiyatı 52 dolara gerileyecek

34. Yıllık ESGE Kongresi İstanbul’da Düzenlendi

Paribu ve Papara'ya yasa dışı bahis operasyonu

'Diyanet’in bütçesi üç bakanlığın toplamını aştı'

'KKTC Türkiye’ye katılmalıdır'

11 ilde lüks otomobil operasyonu

Eski Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy cezaevine giriyor

Fenerbahçe’nin durumu da tekstil gibi sıkıntılı ve sıkıntı giderek de artacak

Konut fiyatları enflasyon karşısında 20 aydır eriyor!

Hamdi Akın ve Vedat Aşçı İBB soruşturması kapsamında ifade verecek

Son on yılda yaşam memnuniyeti hızla düştü

'Adaletin zedelendiği yerde toplumsal barış da yara alır'

'Partimizi kumpasçılardan temizleyeceğiz'

İstanbul’da Trafik Çilesi Bitmiyor

İkametgâh kaydınız silinmiş olabilir

Yükleniyor

Eski Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy cezaevine giriyor

İsrail, bu kez Refah'ı vurdu

Kazakistan’da Benzin, su, elektrik ve doğalgaza zam yasaklandı

Madagaskar’da ordu yönetime el koydu

'İki devletli çözüm uygulanmazsa bölge mahvolur'

Netanyahu Trump’a Golan işgalini de onaylattı

'Kırmızı çizgiyi aşmayın'

MIT'den Trump yönetiminin "federal fon" anlaşmasına ret

Trump Çin'e köpürdü, ABD borsaları çakıldı

Çin, nadir toprak elementlerinin ihracatına kısıtlama getirdi

Emine Ün'ün dönüşü muhteşem oldu

Jenna Ortega'nın önü ayrı arkası ayrı olay

Cemre Baysel Cannes'ı yıktı geçti!

Melis Sezen’den sürpriz değişim!

'Hiçbir zaman böyle şeylerle bir ilgim olmadı'

Berrak Tüzünataç'tan yaza veda pozları

Sütyen alamıyorum

'İnsanların kafasını şişirmeyin'

Serra Arıtürk dantel elbisesiyle mest etti!

Salma Hayek, 59. yaşını kutladı!

Otomobil fiyatları yeniden yükselişe geçebilir

FIAT “Grande Panda” Türkiye’de

YGD “Türkiye’nin En Beğenilen Otomobili”ni Seçiyor

BYD'de Türkiye yatırımını İspanya'ya yapıyor

120 klasik araç, tarihi güzelliklerde yarışacak

Otomobil ithalatına yeni ek vergi

Motosiklet satışları rekor kırdı

Hyundai’nin fabrikasına şok baskın: 475 gözaltı

'Eğitim, ülkemizin geleceğine yapılacak en değerli yatırımdır'

Elektrikli otomobillerin pazar payı yüzde 18,5'e ulaştı

Diz yıpranmasının en önemli sebebi fazla kilolar!

Diyarbakır İl Sağlık Müdürü'ne 'makam aracı' soruşturması

'Yakında kalp damar ameliyatı yapacak hekim bulamayabiliriz'

İlaç krizi Meclis'e taşındı!

Sağlıkta yapay zeka hangi seviyede?

Borcunu ödemeyen sağlık hizmeti alamayacak

22 yılda özel hastane sayısı yüzde 103,7 arttı

Akademisyenlerden SGK'ya usulsüz tahsilat

Filtre kahve içerken bir daha düşünün

VR ile Meme Sağlığı Eğitimi İstanbul’da Farkındalık Buluşmasına Dönüştü

'Karamsarlığa sürükleyen içeriklere müsamaha gösterilmeyecek'

Abdulkadir Çay, Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğüne atandı

'Valiye şemsiye var, gazilere yok' haberine gözaltı

Elazığ'da gazeteciye pompalı tüfekli saldırı

Gazeteci Hakan Tosun'un beyin ölümü gerçekleşti

Yerel gazeteler birer birer kapanıyor!

UGASDER, Gazze İçin Üsküdar’da Bir Araya Geldi

Gazeteci Serkan Candaş’a Prestijli Ödül!

Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği’ne ‘En Aktif Gazetecilik Ödülü’

Ahmet Hakan, uçaktaki soru skandalını itiraf etti!

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 9 8 0 1 18 25
2.TRABZONSPOR A.Ş. 9 6 1 2 8 20
3.FENERBAHÇE A.Ş. 9 5 0 4 8 19
4.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 9 5 2 2 1 17
5.GÖZTEPE A.Ş. 9 4 1 4 8 16
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 9 4 1 4 4 16
7.BEŞİKTAŞ A.Ş. 8 4 3 1 2 13
8.CORENDON ALANYASPOR 9 3 2 4 2 13
9.TÜMOSAN KONYASPOR 8 3 3 2 3 11
10.HESAP.COM ANTALYASPOR 9 3 5 1 -5 10
11.KASIMPAŞA A.Ş. 9 2 4 3 -3 9
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 8 2 4 2 -3 8
13.GENÇLERBİRLİĞİ 9 2 5 2 -4 8
14.İKAS EYÜPSPOR 9 2 5 2 -5 8
15.KOCAELİSPOR 9 2 5 2 -6 8
16.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 8 1 4 3 -2 6
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 9 0 4 5 -14 5
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 9 1 8 0 -12 3