Eski Ülkü Ocakları Başkanı Doç. Dr. Sinan Ateş'in Ankara'nın göbeğinde öldürülmesine ilişkin yürütülen hukuki süreçte önemli bir aşama kaydedildi. Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 5. Ceza Dairesi, Ateş'in öldürülmesiyle ilgili görülen ana dava ile suikast öncesinde Ateş hakkında bilgi temin etmekle suçlanan eski Ülkü Ocakları yöneticilerinin dosyasını birleştirmeye karar verdi.
Bu kararla birlikte, MHP’li avukat Serdar Öktem ve eski Cinayet Büro Amiri’nin yargılandığı ana dosya, suikast hazırlığı iddialarını içeren diğer dosya ile birlikte görülmeye başlanacak.
Kararın ardından yazılı bir açıklama yapan merhum Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, adaletin sadece tetikçilerle sınırlı kalmasına karşı çıktı. Ateş, soruşturmanın sadece suikast anına odaklanmasını eleştirerek şunları kaydetti:
"Sinan’ı katletmek için aylar süren kapsamlı bir çalışma yürüttükleri apaçık ortadayken yalnızca suikastin olduğu an itibarıyla şüpheli arayışına girişilip adaletin kılıcı bir tek o yöne sallanarak 'arada fiilî bir bağlantı yok' denilmesi kamuoyu vicdanında kabul görmedi. Bundan sonra da görmeyecektir.
Tetiği çekenler biliniyor. Çektirenler dışarıda geziyor. Çakal çukal ayakçı takımı da en hafif ceza ile kurtulmaya çalışıyor. Sinan’ın Ankara’nın göbeğinde katledilmesi bir dönüm noktasıydı. Ne yazık ki alçakça bir yöntemle işlenen bu cinayet henüz aydınlatılamadı. Şüphesiz ki Sinan’ı katlettirenler eksiksiz bir şekilde adalet önüne çıkarılıp hak ettikleri cezayı aldıkları gün de adalet sistemimiz için bir başka dönüm noktası olacaktır."
Ayşe Ateş, cinayeti azmettirenlerin eksiksiz bir şekilde adalet önüne çıkarılıp hak ettikleri cezayı almasının, adalet sistemi için bir başka dönüm noktası olacağını vurguladı. Ateş, cinayeti işleyenlerin aylar süren kapsamlı bir çalışma yürüttüğünün apaçık ortada olduğunu belirterek, suikast ile planlama arasındaki bağlantı yok denilmesinin kamuoyu vicdanında kabul görmeyeceğini söyledi.