Trabzonspor 38 yıl sonra şampiyon

Trabzonspor 38 yıl sonra şampiyon

Trabzonspor 38 yıl sonra şampiyon
  • A-
  • A
  • A+

Spor Toto Süper Lig'in 35. haftasında sahasında Fraport TAV Antalyaspor ile 2-2 berabere kalan Trabzonspor, 2021-2022 futbol sezonunda bitime 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Ligde puanını 77'ye yükselten bordo-mavililer, 68 puanla en yakın takipçisi Fenerbahçe'nin 9 puan önünde şampiyonluğu matematiksel olarak garantiledi.

41 bin 461 kapasiteli Medical Park Stadı'nda taraftarının büyük desteğiyle oynadığı karşılaşmada Karadeniz ekibine şampiyonluğu getiren golleri 3. dakikada Cornelius, 63. dakikada Dorukhan Toköz kaydetti. Konuk takımın gollerini 52. dakikada Ndao ve 80. dakikada Wright attı.

Maç son anlarda durdu

2-2 berabere devam eden karşılaşmanın 90+5. dakikasında maçın bittiğini düşünen taraftarlar, sahaya girdi.

Statta yapılan anonsun ardından taraftarlar sahadan tekrar tribünlere döndü. Fraport TAV Antalyasporlu futbolcular da çıkış tünelinden oyuna geri döndüler.

Karşılaşma yaklaşık 5 dakika durduktan sonra tekrar başladı.

Maç sonunda büyük sevinç

Karşılaşmanın bitiş düdüğünün ardından Trabzonspor'da büyük sevinç yaşandı.

Bordo-mavili takımın teknik heyeti ve futbolcuları, 37 sezon sonra gelen şampiyonluk sonrasında sahada büyük sevinç yaşadı.

Karşılaşmanın ardından taraftarlar, tribünlerden ayrılarak yoğun güvenlik önlemlerine karşın sahaya girdi. Futbolcularla sevinçlerini yaşamak isteyen taraftarlar, sahanın tamamını doldurdu.

Taraftarlar, ellerinde meşaleleri yakarken horon oynayarak şampiyonluğu kutladı. Bazı taraftarlar kale fileleri ve korner direklerini anı olarak söktü.

7. şampiyonluk

Süper Lig'de Galatasaray'ın 22, Fenerbahçe'nin 19, Beşiktaş 16, Trabzonspor 7, Bursaspor ve Medipol Başakşehir de 1 kez şampiyonluğu elde etti.

Öte yandan 1959 yılından itibaren başladığı kabul edilen lig 62. kez oynanırken, Beşiktaş 2002 yılında Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu kararıyla 1956-1957 ve 1957-1958 sezonlarındaki deplasmanlı lig şampiyonluklarını da toplam şampiyonluk sayısına ekletti.

TFF Tahkim Kurulu kararıyla 1959'dan önceki 2 şampiyonluğunun da ilave edilmesiyle Beşiktaş'ın toplam şampiyonluk sayısı 16'ya ulaştı.

İlk şampiyon Fenerbahçe, son şampiyon Trabzonspor

1959 yılında ilk kez düzenlenen Türkiye 1. Futbol Ligi'nde ilk şampiyonluğu Fenerbahçe kazandı.

İki ayrı grupta birinciliği elde eden Fenerbahçe ile Galatasaray, o zamanki statü gereği final maçlarında karşı karşıya geldi. İlk maçta rakibine 1-0 yenilen sarı-lacivertliler, rövanş maçını 4-0 kazanarak 64 sezonun ilk şampiyonu oldu.

Lig tarihinde son şampiyonluğu Trabzonspor elde etti.

Beşiktaş 14, Galatasaray da 13 sezon hasret çekti

Süper Lig tarihinde Beşiktaş 14, Galatasaray ise 13 sezon şampiyonluğa hasret kaldı.

Beşiktaş, 1966-1967'de elde ettiği şampiyonluğun ardından 14 sezon şampiyonluk özlemi çekti. 1981-1982 sezonunda Dorde Milic yönetiminde şampiyon olan siyah-beyazlılar, taraftarlarının uzun süren hasretini sonlandırdı.

Galatasaray ise 1972-1973'te ligi ilk sırada tamamladıktan sonra 13 sezon boyunca şampiyonluk sevinci yaşayamadı. Sarı-kırmızılı takım, 1986-1987 sezonunda Jupp Derwall yönetiminde şampiyonluk kupasını kaldırarak bu özlemi dindirdi.

Fenerbahçe ise ligde 8 sezondur şampiyonluk hasreti çekiyor.

Trabzonspor, 37 sezonluk büyük özlemi sonlandırdı

Lig şampiyonluğunu İstanbul dışına taşıyan ilk Anadolu takımı olan Trabzonspor, bu başarıyı uzun zaman sonra tekrar elde etti.

Son lig şampiyonluğunu 1983-1984'te Ahmet Suat Özyazıcı döneminde yaşayan bordo-mavililer, o tarihten bu yana geçen 37 sezondur zirvede yer alamamıştı.

En erken şampiyon Fenerbahçe ve Trabzonspor

Trabzonspor, Fenerbahçe'nin Türkiye'nin en üst kademe liginde şampiyonluğu en erken ilan eden takım unvanını da egale etti.

Sarı-lacivertli ekip, 1967-1968, 1969-1970 ve 2013-2014 sezonlarında bitime 3 hafta kala mutlu sona ulaşmıştı.

Maçtan önemli anlar

GOL | Trabzonspor maça golle başladı. Ceza sahasının solunda topla birlikte sıfıra inen Abdülkadir Ömür, yerden içeriye pasını attı. Kaleci Boffin'i geçen topa Cornelius dokundu ve topu filelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

23' Antalyaspor etkili geldi. Güray Vural orta alanda topla buluşup ceza sahasına yerden pasını gönderdi. Haji Wright ceza sahası dışındaki arkadaşı Adriano'ya pasını attı. Brezilyalı futbolcu şutunu attı ancak top üstten auta çıktı.

30' Antalyaspor, Haji Wright'ın golüyle durumu 1-1'e getirdi ancak yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırdı. VAR'dan yapılan inceleme sonrasında gol ofsayt gerekçesiyle geçerli sayılmadı.

42' Antalyaspor gole çok yaklaştı. Sağ kanattan paslaşmalarla ceza sahası içine giren Akdeniz ekibinde topla son buluşan Ndao, Puchacz'ı çalımladıktan sonra çaprazdan şutunu attı kaleci Uğurcan gole izin vermedi.

45+2' Akdeniz ekibi bir kez daha gol aradı. Paslaşarak yine Trabzonspor ceza alanına giren Antalyaspor'da Haji Wright, sol çaprazdan şutunu attı ancak kaleci Uğurcan gole izin vermedi.

GOL | 51' Antalyaspor Ndao'nun golüyle durumu 1-1 getirdi. Ghacha topla birlikte sol kanatta rakiplerini geçerek pasını attı. Luiz Adriano topu alıp ceza sahası yayının oradaki Fernando'ya pasını atmak istedi ancak Trabzonsporlu futbolcuya çarpan top savunma arkasındaki Ghacha'nın önünde kaldı. Cezayirli futbolcu boş pozisyondaki Ndao'ya topu gönderdi. Senegalli futbolcu topu filelere gönderdi ve maç 1-1'e geldi.

56' Antalyaspor Fredy'nin kullandığı penaltıyı gole çeviremedi. Uğurcan Çakır topu çıkardı.

GOL | 62' Trabzonspor Dorukhan Toköz'ün golüyle skoru 2-1 yaptı. Dorukhan, topla birlikte sağ kanattan ceza sahasına kadar ilerledi. Abdülkadir Ömür'e pasını gönderdi. Milli futbolcu ara pasıyla yeniden Dorukhan'ı hareketlendirdi. Dorukhan ceza sahasına girdi, şutunu attı ve takımına üstünlüğü getiren golü kaydetti.

 GOL | 80. Antalyaspor, Haji Wright'ın golüyle yeniden eşitliği yakaladı: 2-2. Sağ taraftar kullanılan kornerde ceza sahasına gelen topu Cornelius uzaklaştırdı. Dışarıya çıkan topa gelişine Güray vurdu, kaleye giden topu Wright kontrol edip şutunu attı ve takımına eşitliği getiren golü kaydetti.

Yorum Yazın

Sanayi geriledi, inşaat büyüdü

Sizin her başarınız çocuklarımıza örnek ve ilham kaynağı oluyor

Öğrencilerimizi üretken bireyler olarak yetiştirmek önceliğimiz

BBP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Çiçek’e Hayırlı Olsun Ziyaretleri Devam Ediyor

MİSİAD Ailesi Uşak’ta Buluşuyor: Kültür, Sanat ve Tanıtım Festivali Başlıyor

DİYARBAKIR'DA "KIŞLIK " HEYECANI 'FİYATLAR UYGUN, İLGİ YOĞUN "

Yeni proje çok konuşulacak !!!

Başkan Turizmciymiş Ya Olmasaydı

'İktidar, yargı eliyle CHP'yi parçalama operasyonu yürütüyor'

CHP Kurultay davasının ertelenmesi piyasaları rahatlattı

İsrail'le 1.5 senedir ticari ilişkileri durdurduk

AHMET CEMAL PEKER: TÜRKİYE’DEN DÜNYAYA YÜKSELEN GAZETECİLİK VİZYONU

Sahnenin efsanesi Tünzalə Ağayeva bu kez kovboy tarzında !!

Antalya’da Tamirat ve Dekorasyon İşlerinde Mağduriyet Uyarısı

'Bu meydanda senden korkmayanlar var!'

'Gökçek'ler Ailecek Ankara'ya çökmüşler'

Bulduğunuz ilçe başkanları size hayırlı olsun!

İsrail, Suriye'nin güneyindeki yerleşim bölgelerine girdi

Marmara Üniversitesi’nde öğrencilere ek 400 lira borç çıkarıldı

'Artan yalnızca enflasyondur'

Z kuşağı protestoları Nepal’in ilk kadın başbakanını getiriyor

Vatandaşın kredi ve kredi kartı borcu 5 trilyona dayandı!

'Haysiyetin varsa Gezi'de görüntüleri yayınla'

'Fenerbahçe'yi mumyaya döndürdüler'

Yusuf Tekin, velilerin yüksek fiyat eleştirilerine tepki gösterdi

Konya'da silah fabrikasında yangın!

'Mesleğimizi Güçlendirecek Yeni Adımlar Atıyoruz'

'Bu topraklarda Müslüman bir İsrail kurmak istiyorlar'

Yoksulluk sınırı 90 bin lirayı aştı

Türkiye 22 yılda 2,5 milyon hektar tarım arazisi kaybetti

Yükleniyor

İsrail, Suriye'nin güneyindeki yerleşim bölgelerine girdi

Z kuşağı protestoları Nepal’in ilk kadın başbakanını getiriyor

AB İsrail'e kapıyı kapattı

Fransa'da Macron karşıtları sokağa indi

İsrail, bu kez de Sana'yı vurdu

Trump, Fed Guvernörü Lisa Cook'u görevden alamadı

Manifest'in konser görüntülerine erişim engeli

İsrail Katar’daki Hamas yöneticilerini vurdu

8. ayında ABD’de halkın yüzde 56’sı Trump’tan memnun değil

'Rusya’ya yeni yaptırımlar uygulamaya hazırım'

'İnsanların kafasını şişirmeyin'

Serra Arıtürk dantel elbisesiyle mest etti!

Salma Hayek, 59. yaşını kutladı!

Bikinili pozlarıyla mankenlere meydan okudu

Deren Talu, Ibiza'yı salladı

Ünlü mankenlerin ağzı açık kaldı

Nesrin Cavadzade fiziğiyle meydan okudu

Burcu Özberk tarzıyla tam not aldı

Aslı Sümen pozlarıyla sosyal medyayı salladı

'Evli oyuncunun tacizine uğradım'

Motosiklet satışları rekor kırdı

Hyundai’nin fabrikasına şok baskın: 475 gözaltı

'Eğitim, ülkemizin geleceğine yapılacak en değerli yatırımdır'

Elektrikli otomobillerin pazar payı yüzde 18,5'e ulaştı

Renault, Ağustos ayında en çok satan marka oldu

Volkswagen, Brezilya'da 30 milyon dolar ceza yedi

Tesla Avrupa pazarında çakıldı

Milyonlarca sürücüyü etkileyecek kararlar

Şarj şirketlerine büyük ceza

Sıfır km olarak aldığı araç kabusu oldu

Sağlık Parkı’nda Farkındalık Rüzgarı: 2025’in Başarılı Hekimleri Ödüllendirildi

14 bin 905 hekimin görev yeri belirlendi

Bakanlığın son listesi gündem oldu

Lahmacunda kanatlı ve sakatat çıktı

Kimse yorgun bir pilotun uçağına binmek istemez

Pestisitlerde reçete uygulaması başlıyor

SGK'dan malullük aylığı almak için dört şart

Kadına Değer Atölyesi İstanbul’da

Ücretsiz kanser taramasında 'SMS' dönemi

'Her 10 üründen 6'sında pestisit kalıntısı var'

'Mesleğimizi Güçlendirecek Yeni Adımlar Atıyoruz'

'O tek parti rejimi 4 yıl dayanmıştı, bu tek parti rejimi kaç yıl dayanır?'

Yılmaz Özdil sinirden deliye döndü

Tolga Şardan'a sessiz sedasız gözaltı!

Gazeteci Erkin Erk ve Berna Akkaya Dünyaevine Girdi

Gazeteci Güngör Arslan cinayetinde yeni gelişme

‘Haraç listesi’ haberini yapan gazeteci tutuklandı

RTÜK Başkanı Şahin'den TELE1 eleştirilerine cevap

İflaslar ve konkordatolar bitmiyor

30 Ağustos, Cumhuriyetimizin Temelidir

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 14 15
2.Fenerbahçe 4 3 0 1 5 10
3.Trabzonspor 5 3 1 1 2 10
4.Göztepe 5 2 0 3 5 9
5.Antalyaspor 5 3 2 0 1 9
6.Gazişehir Gaziantep 5 3 2 0 -2 9
7.Konyaspor 4 2 1 1 5 7
8.Alanyaspor 4 2 1 1 2 7
9.Samsunspor 4 2 1 1 1 7
10.Beşiktaş 3 2 1 0 0 6
11.Rizespor 4 1 2 1 -4 4
12.Eyüpspor 5 1 3 1 -5 4
13.Kasımpaşa 4 1 3 0 -2 3
14.Kayserispor 4 0 1 3 -4 3
15.Fatih Karagümrük 4 1 3 0 -5 3
16.İstanbul Başakşehir 3 0 1 2 -1 2
17.Kocaelispor 5 0 4 1 -6 1
18.Gençlerbirliği 5 0 5 0 -6 0