DÜNYA
DÜNYA HaberleriTrump'ın seçim paniği
Trump'ın seçim paniği
- A-
- A
- A+
ABD Başkanı Donald Trump, Twitter'ın hesabını kısıtlaması devam ederken yeni seçim kampanya yöneticisini Facebook üzerinden duyurdu. Trump Facebook üzerinden yayımladığı mesajında 'Benimle çok uzun süredir birlikte olan, muazzam dijital ve veri stratejilerimize öncülük eden Parsacale, kampanyaya kıdemli danışmanı olarak hizmet etmeye devam edecek' dedi.
Stepien yaptığı ilk açıklamada ise, 'Başkan Trump'a hizmet etmeye devam etmek bir onurdur. Böylece Amerika asıl gündemine ikinci dönemde de devam edebilir. Kampanyaya öncülük ederken, ülke çapındaki eyaletlerde bulunan tüm ortaklarımızla birlikte çalışacağım. Başkanın yeniden seçilmesini sağlamak için tüm çabalarımızı koordine edeceğim. Bu konuda Brad Parscale'i desteklemeye devam edeceğim' ifadelerini kullandı.
Eski New Jersey Valisi Chris Christie'nin başarılı 2009 kampanyasını yöneten Stepien, ABD'nin en iyi danışman ve siyasi operatörlerinden birisi olarak kabul ediliyor. Başkan Trump’ın, Oklahoma eyaletinin Tulsa kentinde Haziran ayında yapılan mitingine bir milyondan fazla kişinin katılması için kayıt yaptırdığını açıklayan Brad Parscale, salona 6 bin 200 kişinin geldiğini görünce hayal kırıklığı oluşturan katılım nedeniyle ülke genelinde yapılan Black Lives Matter protestolarını ve medyayı suçlamıştı.
POSTA YOLUYLA OY KULLANMA UYARISI YAPTI
ABD Başkanı Donald Trump, Georgia eyaletine bağlı Atlanta kentinde gerçekleştirdiği basın toplantısında altyapının hızla düzeltilmesi için aldığı kararları açıkladı. ABD'nin alt yapısının geliştirilmesi ile ilgili yapılan reformları açıklayan Başkan Trump, 'Modern altyapı ve ulaşım sisteminin gelişmesini kutluyoruz ve bugüne kadar eksik ve yanlış olan her şeyi bugün bitiriyoruz' dedi. Trump, trilyonlarca dolara mal olan bozuk ve uzun bir bürokratik süreç gerektiren federal altyapı onaylama sürecini 'başladığı her şeyi başarıyla bitiren bir ulus olarak' an itibari ile düzelttiklerini ifade etti. 25 bin sayfalık uygulama sınırlandırmalarını kaldırdıklarını ifade eden Trump, federal projelerde izin zamanını onlarca yıl geriye çektiklerini belirtti.
Bir projenin doğaya uygunluk sürecinin bazı durumlarda 20 yıldan 2 yıla çektiğini belirten kararları imzaladığını ifade eden Trump, daha önce otoyolların onay zamanının maliyetlerinin, inşaat maliyetlerinden daha çok olduğunu ifade etti. Yeni uygulamaya konan reformların isminin 'Bir Federal Onay' olduğunu söyleyen Trump, tek seferde projelerin evet veya hayır olarak karara bağlanacağını aktardı. Trump, 'Reformlar inşaat sürelerini en az yüzde 70 hızlandıracak' dedi. Trump, ABD'nin son 40 yılda en temiz hale geldiğini ve tüm reformların ABD’nin var olan çevre duyarlılığını gözettiğini ifade etti.
'7 YIL ÖNCE ÖLEN BİRİNE BİLE OY KAĞIDI GELDİ'
Konuşmasında yaklaşan seçimlerin sıra dışı olduğuna da değinen Trump, posta yoluyla oy kullanma konusunda yolsuzluğun olabileceği konusunda uyarıda bulundu. Yaklaşan seçimlerde posta yolu ile gönderilen oylara özel olarak dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Trump, bütün oyların valiler tarafından herkese gönderilmesini riskli bulduğunu ifade etti. Trump, '7 yıl önce ölen birine bile California'da oy kağıdı geldi' dedi. Salgın dönemini geçmişte yaşanan dünya savaşlarına benzeten Trump, 'O zaman dahi herkes giderek oy kullandı' şeklinde konuştu.
Türkiye Enflasyonda OECD’den koptu
'Bir ayda 195 bin 576 kişi daha işsiz kaldı'
İmamoğlu’nun 5’inci X hesabına da erişim engeli
'İran füzelerini S-400 neden vurmadı?'
İBB davasında itirafçının iddiasına Davut Gül'den cevap
Okul müdürü, mesajını beğenmeyen öğretmenleri resmî yazıyla uyardı!
İstanbul’da sahte belge şebekesine darbe
'Türkiye bir hukuk devleti' dedirten olay...
Türkiye'nin dış borcu son 10 yılın zirvesinde
Karayollarında vatandaşın cebinden 850 milyar lira çıktı
Milli parklar şirketlerin rant alanı oluyor
'Bahçeli göz göre göre Öcalan'ın postacılığını yapıyor'
İran'dan ateşkes için 3 şart
'Türkiye’de güven olmadan ekonomi düzelmez'
Emekliyi açlık sınırının altına düşürmek büyük bir insafsızlık
78 kişinin öldüğü Kartalkaya raporunda Bakanlık aklandı
Milletvekili Ramazan Kaşlı MHP'den ihraç edildi
Akaryakıta yeni zam
'Türkiye çatışmanın değil barışın tarafındadır'
İspanya'dan İsrail'e 'soykırım' resti
ABD Mahkemesinden Halkbank 'Bağımsız Denetçi' kararı
'86 milyonun vergisi TRT'ye haram zıkkım olsun'
'İsrail'e bomba' sevkiyatı yapan Repkon USA isim değiştirdi
Hiçbir ülkenin egemenliğinde, topraklarında gözümüz yok
Ergene'de 2 ton tehlikeli fıstık yakalandı
Emre Saltık, vefatının 9. yıl dönümünde anıldı
Ümraniye Belediyesi İftara Yolda Yakalananları Unutmuyor
'Canlı yayın için kanun değişikliği gerekir'
'Silivri'de verilen hukuk değil, haysiyet ve fazilet mücadelesidir'
Zorunlu eğitim yaşı öne çekiliyor
Yükleniyor







