Tarih: 12.01.2024 20:53

Trump'ın yeniden seçilmesi Avrupa için bir tehdit olur

Facebook Twitter Linked-in

ABD'nin eski başkanı ve Cumhuriyetçi Parti'nin başkan aday adayı Donald Trump'ın yeniden seçilme olasılığını değerlendiren Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde önemli açıklamalarda bulundu.

Reuters'ta yer alan habere göre, Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde yaptığı açıklamada, Donald Trump'ın ABD başkanlığına yeniden seçilmesinin Avrupa için bir 'tehdit' oluşturacağını söyledi.

Lagarde, "Tarihten ders çıkarırsak yani ticaret tarifelerine, NATO ile ilgili taahhütlerine, iklim değişikliğiyle mücadele konusundaki tutumuna bakılırsa Trump'ın görev süresinin ilk dört yılını kastediyorum, bu açıkça bir tehdittir" dedi.

The Financial Times gazetesinde yer alan habere göre, Rusya ve Ukrayna arasında Şubat 2022'den bu yana devam eden savaşa atıfla Trump'ın seçilmesinin Ukrayna'ya destek konusunda Avrupa'yı yalnız bırakıp bırakmayacağı sorusuna da yanıt veren Lagarde bunun olası olmadığını 'çünkü ABD Kongresi'nde Rusya'nın Ukrayna'ya karşı yürüttüğü savaşa derinden karşı çıkan, Ukrayna'yı finanse etmeye ve desteklemeye devam edecek pek çok seçilmiş üye olduğunu' söyledi.

Öte yandan Lagarde, Trump'ın Beyaz Saray'a dönmesinin ABD ve Avrupa'yı ticari korumacılık, NATO'ya askeri destek ve iklim değişikliği gibi pek çok konuda karşı karşıya getirebileceğini söyledi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-DT9JLG88B3