Pek çok il, ilçe belediye, turizm acentaları, hotellerin, THY’nın stant açtığı fuarda Balıkesir bölgesinden katılan, kurumlar değişik zeytinler, peynirler ikram ettiler. Satışlar yaptılar.
Star TV E. Haber Müdürü Dursun BORAN ‘ın, haberine göre, Kosovo adı altında stant açan, turizmciler hafta sonları İstanbul’luları, yeni evlenen çiftleri balayına, doğum günü, evlililk yıldönümü kutlamaları için, Kosovo ve Prizen, Priştine ye bekliyorlar. 15 bin Euroya kiralanan stand ziyaretçi akınına uğradı.
Shtak Kata kuruluşu CEO su Baki Hoti, Tika başkanı ile görüşüp http://www.thinkkosova.com/ programının cep telefonlarına yüklenerek, Kosovo hakkında her türlü bilginin, resminin alınabilmesini tavsiye etti.
Hotel Bushati idarecilerinden Edi Bushati, her hafta çok sayıda İstanbul ve Trakya bölgesinden Türki misaifir ettiklerini, daha çok misaifir beklediklerini söyledi.
TÜRK GAZETECİLER VE TV’LER KOSOVA’DA HABER TOPLANTISI YAPSIN
Gazete ve Televizyonlara teklif götüreceklerini, her basın kuruluşunun bir haber toplantısını ata toprakları Prishtine, Prizen şehirlerinde yaparak Kosova’nın dünyaya ve Türkiye’ye tanıtılamasına destek vermelerini istediler.
İlk toplantıyı TRT HABER’in yapmasını isteyen Baki Hoti, Show, Star, NTV; CnnTürk, ATV, A Haber, A.A, DHA, İHA nın bir haber toplantısı ve ana haberi Kosova da yapmasını istiyor. Hoti, Türk medya kuruluşlarına her türlü kolaylığı sağlayacaklarını anlatıyor.
https://www.facebook.com/ShtakKata
https://www.booking.com/hotel/xk/hostel-bushati.tr.html
Resim'de, Star TV E. Haber Müdürü ve İstanbul Milletvekili Adayı Dursun BORAN, Kosova standını ziyaret edip, turizmcilerin dilek ve şikayetlerini dinledi.