Turizm yatırımcıları istanbul da buluştu

Turizm yatırımcıları istanbul da buluştu

Turizm yatırımcıları istanbul da buluştu
  • A-
  • A
  • A+

Turizm sektörünün önde gelen markalarını ve liderlerini bünyesinde toplayan Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği’nin (TTYD), Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi desteğiyle düzenlediği ‘Tourism Investments Forum – TIF 2020 (Turizm Yatırımcıları Forumu), bugün gazeteci ve ekonomist Cem Seymen moderatörlüğünde İstanbul Raffles Hotel’de hayata geçirildi. Forum, ilk gününde ulusal ve uluslararası katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü.

Forumun ilk gününde, TTYD Başkanı Oya Narin’in ardından T.C. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Turizm sektörünün Türkiye’nin yükselen yıldızı olduğunun altını çizdi ve 2023 yılına kadar beklenen gelişim ve dönüşümleri aktardı. T.C. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Arda Ermut, turizm sektörüne destek ve yatırımların kapsamlı bir şekilde yapılacağını vurguladı. Forumda ayrıca, Yeni Turizm Yatırım Trendleri, Markalar, Mega Projeler, 2030 Yatırımcıları İçin İpuçları, Konaklama Endüstrisine Yeni Trendler, Sağlık Turizmi ve Fırsatları, Otel Tasarımında Yeni Trendler, Sanat, Kültür ve Müzelerin Turizm Yatırımları Üzerindeki Etkisi alanında ehil kişilerce tartışıldı.

Turizmdeki büyüme potansiyeli çerçevesinde 2033 yılına gelindiğinde gelen turist sayısının 100 milyonu aşacağı, turizm gelirinin ise 119 milyar ABD dolarına ulaşacağı, kişi başına turist harcamasının 1.150 ABD dolarına yükseleceği ve işsizliğin düşeceği öngörülüyor. Bu çerçevede TTYD, devlet ve özel sektörü buluşturduğu TIF 2020 vesilesiyle, hem kısa hem de uzun vadede Türk ve yabancı yatırımcılar arasındaki etkileşimin ve işbirliklerinin artmasını ve potansiyelin maksimum seviyede ortaya çıkarılmasını hedefliyor. Forum, her yıl düzenli olarak gerçekleştirilecek.

“Bu forum Türkiye ekonomisi ve turizm sektörü için önemli bir kilometre taşı olacak”

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Oya Narin, Türkiye’de ulusal ve uluslararası turizm yatırımcılarını ve fikir önderlerini bir araya getiren ve TTYD’nin imza etkinliği olan Turizm Yatırımları Forumu ile ilgili şunları söyledi:

“1990’lı yıllarda başladığımız ve başarıyla düzenlediğimiz, daha sonra da yabancı ortaklı olarak uyguladığımız Turizm Yatırımları Forumu organizasyonunu 2020’de yeniden hayata geçiriyoruz. Turizm sektörümüzün yeniden ivme kazandığı ve yeni hedeflere doğru yelken açtığı bu dönemde, ihtiyaç duyduğumuz dönüşüme ve sıçrayışa zemin sağlayacak yeni işbirliklerini bu Forum’la sektörümüze getirmek istiyoruz.

TTYD olarak Turizm Yatırım Forumu’nda bir yandan yeni ve güçlü finans ve marka işbirlikleri ve networkler geliştirirken diğer yandan sektörel ihtiyaçları belirleyerek turizm yatırımlarımıza yeni bir yön vereceğiz. Bu organizasyonun Türkiye ekonomisi ve turizm sektörü için önemli bir kilometre taşı olacağına inanıyorum.”

T.C. Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, “Türkiye’de 32,3 milyonu aşkın işgücü bulunuyor ve nitelikleri gelecek yıllarda artacaktır. Şuanda Türkiye dünya ekonomi sıralamasında on dokuzuncu sırada, Avrupa’da ise beşinci sırada bulunuyor. Ekonomideki istikrarlı performansımız 6,4 oranında büyüdü. Ulaşım, telekomünikasyon, enerji ve IT sektörlerinde ülkemiz güçlü altyapı ve teknik donanıma sahip. 2020 yılı ve yakın vadede büyüme olacak. 2033 vizyonumuz çerçevesinde geliştirilecek yapısal dönüşüm ile turizmin ekonomiye daha çok katkı sağlayacak. Hükümet, turizm sektörünün her türlü ihtiyacına cevap vermekte kararlı bir şekilde, önümüzdeki dönemde turizmin çeşitlendirilmesi, hizmet kalitesinin yükseltilmesi, konaklama dışı harcamaların artırılması ve üçüncü yaş turizmine dair pek çok hedef ve politikalar yürütecektir” açıklamasında bulundu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB olarak yurtdışında da geniş bir iletişim ağına sahibiz. Turizmi, ülkemizin altın sektörü olarak görüyoruz. Dolayısıyla Türkiye turizminin gelişmesi için büyük bir gayret içindeyiz. Sektörün sorunlarına çözümler üretmek için Türkiye Turizm Meclisini kurduk. Turizm Meclisimizde, Türkiye'nin en büyük turizm şirketlerinin yanı sıra, Turizm Bakanlığımız ve ilgili diğer kamu kurumlarımız yer alıyor. Mutfak çalışmalarımızın katkısıyla finansa erişimde, vergi ve gümrüklerde, inşaat izinleri ve tapu işlemlerinde bürokrasi ve prosedürler azaltıldı. Artık buralardaki işler, çok daha hızlı sonuçlanıyor. Kamu kurumlarıyla birlikte yoğun bir mesaiye başladık. Birliğimizin, reel sektöre ve Türk turizmine katkısı artarak devam edecektir. Bu noktada küresel marka olmuş otel yatırımlarının, Anadolu'ya yayılmasını sağlamalıyız. Zira özellikle yüksek harcama potansiyeline sahip yabancı turistler, böyle oteller arıyor ve bu otellerin bulunduğu yerlere gidiyor” dedi.

 

Yorum Yazın

AVM’lerde yeme-içme satışları geriledi

Türkiye sıradan bir Avrupa veya Asya ülkesi değil

Bankacılık sektörünün net kârı 9 ayda yüzde 45 arttı

MHP'den AK Parti'ye 'Refah payını verin' çıkışı!

Beşiktaş Camiası Cumhuriyetin 102. Yılında Bodrum’da

Sümeyye Aydoğan aşkına bir şans daha verdi

Emekli promosyonu için bankalarda yarış kızıştı!

Biçen Market 34. şubesini Silivri’de hizmete açtı

Türkiye Petrolleri'ne operasyon!

MSB, 20 Eurofighter uçağının maliyetini açıkladı

Tesla satışları Avrupa’da çakıldı

Alman Başbakan bavulu laptopu elinde Türkiye'ye indi!

Türkiye'nin yerli burger markası da Konkordato kervana katıldı

SGK borcu olan emeklilerin maaşından yüzde 25 kesinti yolda

Gold3: Rap benim sesim, susmam!

MB'nin enflasyon anketinde beklenti yüzde 54,4’e çıktı

Karadağ, Türk vatandaşlarına vize uygulamasını başlattı

Cumhuriyeti kuranlar bütçe açığı vermedi

Bu ülkede 23 yılda neler geri tepti

'23 yıldır en önemli dayanağımız milletimizin sarsılmaz iradesidir'

Fed, bu sene ikinci kez faiz indirimine gitti

Cumhuriyet Bayramı Çınarcık’ta Coşkuyla Kutlandı

Özlem Çerçioğlu Aydın Gençlik Festivali'nde yuhalandı!

Emekli ve ücretliye yüzde 20 zam tehdidi!

Karadeniz Rüzgârı Başkent’te Esti

'Türkiye’yi evlatlarımıza emanet edeceğiz'

Tüketici borcu 5,1 trilyon TL’ye çıktı

Fethiye Uluslararası Film Festivali Sinemaseverleri Buluşturacak

Kesimler artıyor, fiyatlar yükselecek

Atatürk'ün Cumhuriyet planı adım adım gerçekleşti

Yükleniyor

Fed, bu sene ikinci kez faiz indirimine gitti

Starmer’ın Ankara ziyaretine casusluk gölgesi

Gazze'de can kaybı 68 bin 527’ye yükseldi

Pentagon'un asker maaşlarını ödeyebilmek için bağış kabul etmesi tartışılıyor

ABD, Venezuela’da savaşa hazırlanıyor!

AB, Rusya'ya karşı 19. yaptırım paketini onayladı

Trump Çin vergisini yüzde 155'e çıkardı

Eski Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy cezaevine giriyor

İsrail, bu kez Refah'ı vurdu

Kazakistan’da Benzin, su, elektrik ve doğalgaza zam yasaklandı

Sümeyye Aydoğan aşkına bir şans daha verdi

Ece Erken, Kızılcık Şerbeti'ni yerden yere vurdu!

'Bu benim özel hayatımla alakalı bir durum değil'

Demet Şener'in olaylı aşkı yeniden başladı

Nesrin Cavadzade sevgili kriterini açıkladı

Emine Ün'ün dönüşü muhteşem oldu

Jenna Ortega'nın önü ayrı arkası ayrı olay

Cemre Baysel Cannes'ı yıktı geçti!

Melis Sezen’den sürpriz değişim!

'Hiçbir zaman böyle şeylerle bir ilgim olmadı'

Tesla satışları Avrupa’da çakıldı

OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE SIFIR HATA DÖNEMİ

Otomobil fiyatları yeniden yükselişe geçebilir

FIAT “Grande Panda” Türkiye’de

YGD “Türkiye’nin En Beğenilen Otomobili”ni Seçiyor

BYD'de Türkiye yatırımını İspanya'ya yapıyor

120 klasik araç, tarihi güzelliklerde yarışacak

Otomobil ithalatına yeni ek vergi

Motosiklet satışları rekor kırdı

Hyundai’nin fabrikasına şok baskın: 475 gözaltı

SGK borcu olan emeklilerin maaşından yüzde 25 kesinti yolda

Grip ve Nezleye Yakalanma Riskini Artıyor

Her üç kişiden biri ruhsal bir sorunla mücadele ediyor

Selda Öktem’den Şifalanma Enstitüsü

Diz yıpranmasının en önemli sebebi fazla kilolar!

Diyarbakır İl Sağlık Müdürü'ne 'makam aracı' soruşturması

'Yakında kalp damar ameliyatı yapacak hekim bulamayabiliriz'

İlaç krizi Meclis'e taşındı!

Sağlıkta yapay zeka hangi seviyede?

Borcunu ödemeyen sağlık hizmeti alamayacak

'Cumhuriyet, Özgürlük ve Eşitlik İdeallerinin Simgesidir'

Ebubekir Şahin, koltuğu Mehmet Daniş'e devretti

Aydın'da 4 gazeteci darbedildi

Gazeteciler, bununla tek başına mücadele edemez

TV100 ve Gerçek Gündem'den toplu işten çıkarma

'Karamsarlığa sürükleyen içeriklere müsamaha gösterilmeyecek'

Abdulkadir Çay, Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğüne atandı

'Valiye şemsiye var, gazilere yok' haberine gözaltı

Elazığ'da gazeteciye pompalı tüfekli saldırı

Gazeteci Hakan Tosun'un beyin ölümü gerçekleşti

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 10 9 0 1 20 28
2.TRABZONSPOR A.Ş. 10 7 1 2 10 23
3.FENERBAHÇE A.Ş. 10 6 0 4 12 22
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 10 5 3 2 4 17
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 10 4 1 5 4 17
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 10 5 3 2 -3 17
7.GÖZTEPE A.Ş. 10 4 2 4 6 16
8.TÜMOSAN KONYASPOR 10 4 4 2 2 14
9.CORENDON ALANYASPOR 10 3 3 4 0 13
10.KOCAELİSPOR 10 3 5 2 -4 11
11.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 10 2 4 4 2 10
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
13.KASIMPAŞA A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 10 3 6 1 -9 10
15.GENÇLERBİRLİĞİ 10 2 6 2 -5 8
16.İKAS EYÜPSPOR 10 2 6 2 -7 8
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 10 0 4 6 -14 6
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 10 1 8 1 -12 4