MEDYA
MEDYA HaberleriTürk dizileri dünyayı etkisi altına alıyor
Türk dizileri dünyayı etkisi altına alıyor
- A-
- A
- A+
Sektörün yurt dışında yaptığı ilk organizasyon olan Dizi-Film, Animasyon Sektörü Dubai Ticaret Heyeti, Ticaret Bakanlığı desteği ve HİB organizasyonu ile 24-27 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirildi. Ticaret Bakanlığı Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdürlüğü Kültürel Hizmetler ve Yaratıcı Endüstriler Daire Başkanı Duygu Yaygır, HİB Genel Sekreter Yardımcısı Üzeyir Işık, Dubai Ticaret Ataşeleri Ersoy Erbay ve Hacı Hasan Kaygısız’ın da katılım sağladığı Ticaret heyetinde sektörden 12 Türk firması yer aldı.
ABD’den sonra en fazla dizi ihracatı gerçekleştiren ülkemizin dizileri dünyanın birçok ülkesinde primetimeda yarışıyor. TCMB verilerine göre 2021 yılında bir önceki yıla oranla ihracatını yüzde 181 artırarak 503 Milyon dolara ulaşan Kişisel, Kültürel ve Eğlence Hizmetleri sektörü, 2022 yılı ocak-mart döneminde ise gerçekleştirdiği yüzde 78’ik ihracat artışı ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Sektör ihracatının ekonomiye katkısı 500 milyon doları aşarken, oyunculuk, özgün senaryo, müzikler, yapım kalitesi ve Türkiye’nin doğal güzellikleri en beğenilen kriterler olarak öne çıkıyor. Doğu batı sentezi oluşturan dizilerimizde izleyiciler kendilerine yakın kültürel değerler bulabiliyor.
Son dönemde BAE ile Türkiye arasındaki ekonomik ve siyasal ilişkilerin gelişmesi, sektörün yeniden bu ülkeyi radarına almasında en büyük etken oldu. Daha önce BAE pazarında var olan sektör hacminin daha da geliştirilebileceği ciddi bir potansiyelin olduğu görüldü. Çalışmalarına 25 Mayıs’ta T.C. Dubai Başkonsolosu İlker Kılıç’ı makamında ziyaret ederek başlayan heyet, ardından Dubai hükümetine bağlı Film and TV Commission’ı üyeleriyle bir araya gelerek sektörü anlattı ve pazar hakkında bilgi aldı. Heyet daha sonra Dubai’nin önde gelen kanallarından MBC TV stüdyosunu ziyaret etti.
Heyetin ikinci günü ise bölgedeki potansiyel alıcılar ile heyet katılımcısı firmalarımız arasındaki ikili iş görüşmelerine ayrıldı. HİB Genel Sekreter Yardımcısı Üzeyir Işık, Dubai Ticaret Ataşesi Ersoy Erbay ve Ticaret Bakanlığı Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdürlüğü Kültürel Hizmetler ve Yaratıcı Endüstriler Daire Başkanı Duygu Yaygır’ın açılış konuşmalarıyla başlayan görüşmelerde firmalarımız, toplantıya yoğun ilgi gösteren bölgedeki alıcılarla yüz yüze görüşme fırsatı buldular.
İçişleri Bakanına dert anlatan çiftçiyi apar topar götürdüler
Özgür Özel hakkında yeni soruşturma başlatıldı
'Hodri meydan, gel Uşak'ta seçime gidelim'
Peynire yüzde 600 zam geldi
Hanelerin yüzde 57’sinde çocuk yok
Epstein mankenleri cinsel ilişkiye zorladı
Operatör değişikliği e-Devlet’e taşınacak
Rus uyduları İran için Türkiye'yi gözetliyor
Trump yönetimine karşı 'Krallara Hayır' protestosu
'Savaşı İran kazanıyor'
'On yıllar sürecek çatışmanın zemini hazırlanıyor'
Mutlu Işıksu AK Parti’den istifa etti
'Bilge Lideri ve MHP’yi örseleyecek davranışlardan kaçınmak gerek'
Yüzde 5 harcamayan, NATO'da söz hakkını kaybedecek!
Bahçeli'den İzzet Ulvi Yönter'in istifasına ilişkin ilk açıklama
'Polis kamerasından paparazi çıkaran düşmüşlüğe lanet olsun!'
Erdoğan, BlackRock CEO’su Larry Fink ile görüştü
Asırlık Türk devi Fişek Hırdavat resmen iflas etti
File Market, yüzde 280 kazançla satmış
'Pamuktan teknolojiye uzanan bir ekosistem kurduk'
UEFA Kupası İstanbul’daki Final Öncesinde Görücüye Çıktı!
SANAT VE BASIN EL ELE: ÜSKÜDAR SANATLA BULUŞTU
Uşak Belediye Başkanı gözaltına alındı
Marmaris Belediyesi’ne gece yarısı polis baskını
Şaban Kazdal Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi
Kocaeli’de eğlence mekanına kurşun yağmuru
Mehmet Arı, YSK üyeliğine seçildi
A Milli Takımı Play-off finaline yükseldi
Pestisit oranı en yüksek meyve ve sebzeler
'Geçici olarak bazı zorluklar yaşayabiliriz'
Yükleniyor






