Türk Milleti’nin alnı açık, geçmişi lekesizdir

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, ABD Başkanı Trump’ın 1915 olaylarına ilişkin açıklamalarına sert tepki gösterdi. Yavaş, uluslararası çevreleri objektif olmaya davet etti.

Türk Milleti’nin alnı açık, geçmişi lekesizdir
  • A-
  • A
  • A+

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ABD Başkanı Donald Trump’ın 1915 olaylarıyla ilgili açıklamasına yönelik olarak sosyal medya üzerinden kapsamlı bir açıklamada bulundu. Türk milletinin geçmişiyle gurur duyduğunu vurgulayan Yavaş, üçüncü ülkelerin bu konuda söz hakkı olmadığını belirtti.

Yavaş, açıklamasında, geçmişte de reddedilen bu tür iddiaların bugün de reddedildiğini ve gelecekte de aynı duruşun sürdürüleceğini bildirdi. Başkan Yavaş’ın açıklamaları, özellikle “soykırım” ifadesi üzerinden dönen tartışmalara karşı açık bir tutum ortaya koydu.

Yavaş, ABD Başkanı Donald Trump'ın 1915 olaylarına ilişkin açıklamasına yönelik, "Türk Milletinin tarih önünde alnı açık, yüzü aktır ve geçmişten bugüne saklayacağı, üstünü örteceği veya hesabını veremeyeceği hiçbir konu yoktur. Geçmişleriyle asıl hesaplaşmaları gerekenler ise esasen Türk tarihine ve milletine bu tür ithamları yöneltmeye çalışanlardır. Bu güçler günün birinde insanlık önünde hesap vermekten hiçbir şekilde kaçamayacaklardır." ifadelerini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ABD Başkanı Trump'ın 1915 olaylarına ilişkin açıklamasına tepki gösterdi. Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“BU TÜR ASILSIZ İDDİALARI GEÇMİŞTE OLDUĞU GİBİ BUGÜN DE REDDEDİYORUZ”

"ABD Başkanı Trump, geçtiğimiz dönemde selefleri tarafından 1915 olaylarıyla ilgili dile getirilen iddiaları bugünkü açıklamasıyla tekrarlamış ancak Başkan Biden’ın aksine bu kez 'soykırım' ifadesini kullanmamıştır. Bu husus dikkat çekici olmakla birlikte 1915 dönemine ilişkin genel tutumunun ana hatlarıyla sürdürüldüğü görülmektedir. Bu şekilde Başkan Trump da tarihin saptırılması ve tahrif anlayışının paylaşımını sürdürmüş olmaktadır. Benzeri açıklamalar Kanada gibi diğer bazı çevrelerden de gelmiştir.

Türk Milletini hiçbir utanç ve karanlık sayfası bulunmayan tarihimizi hedef alan, tamamen ABD ve benzeri ülkelerin iç politika ve propaganda kaygılarıyla ve 'soykırım lobilerinin' yönlendirmeleriyle ileri sürülen ve hiçbir hukuki, tarihi temeli de bulunmayan bu tür asılsız iddiaları geçmişte olduğu gibi bugün de reddediyoruz ve gelecekte de bu çizgimizi kararlılıkla sürdüreceğiz.

19. ve 20. asır başlarında küresel ölçekte ve en başta ülkemize yönelik şiddetlenen emperyalizmin kışkırtıcı, teşvik edici ve yıkıcı politikalarının da bir sonucu olan bu trajik dönemin bütün yönleriyle ortaya çıkarılabilmesi, cesurca, açıkça ve samimiyetle tartışılabilmesi için Osmanlı Devleti’nin halefi ülkemiz bugüne kadar her türlü adımı atmış, öneriler geliştirmiştir. Zira, her şeyden önce, tarihin bu döneminde yaşamını yitirenler hangi inanç, etnik grubundan olursa olsun hepsi bizim vatandaşlarımızdı ve hepsini saygıyla anıyoruz.

Üçüncü ülkelerin bu konuda söz söyleme hakları esasen olmamakla birlikte, yapmayı düşünecekleri herhangi bir katkı; özetle, objektifliği, kışkırtıcılıktan uzak durmayı ve sadece ülkemizin Ermenistan’la ilişkilerin geleceğini değil, bölgesel ve küresel barış, huzur ve istikrara desteği hedeflemelidir.

“KIŞKIRTICI AÇIKLAMALAR TAM BİR İBRETLİK VE ÇELİŞKİLİ DURUM TEŞKİL ETMEKTEDİR”

Bugün gelinen aşamada, 1915 olaylarının mahiyeti ve arkasındaki sorumlu güçler Ermenistan’da bile son dönemlerde tartışılmaya ve sorgulanmaya başlanmış, hatta uluslararası düzeyde 'tanınması' Ermenistan’ın dış politika önceliklerinden çıkarılmışken, başta ABD ve diğer bazı çevrelerden gelen son kışkırtıcı açıklamalar tam bir ibretlik ve çelişkili durum teşkil etmektedir. Bu üçüncü aktörlerin bu tür kışkırtıcı yaklaşımları, arkalarındaki gerçek nedenlerin ikili ve bölgesel ölçekte barış, huzur ve istikrar olmadığı yönündeki kanaatlerimizi de güçlendirmekte ve desteklemektedir.

Türkiye’nin 1915 dönemine ilişkin bütün gerçekliklerin, bilhassa dış aktörlerin kışkırtıcı rollerinin ve dönemin terör gruplarına yıkıcı desteklerinin en açık şekilde ortaya çıkarılması yönünde bugüne kadar cevapsız kalan çağrılarına kulak verilmesi; Türkiye-Ermenistan ve buna paralel olarak Azerbaycan-Ermenistan arasındaki sorunların iyi komşuluk temelinde geleceği kucaklayan bir anlayışla kalıcı şekilde aşılması, bölge ülkelerinin ikili ve bölgesel barış, refah ve huzuru için değerli bir başlangıç olacaktır.

Bu vesileyle, başta ABD eski Başkanı Biden’ın ve diğerlerinin 24 Nisan 2021 tarihinde Türkiye’ye yönelik 'soykırım' ithamlarına cevaben gerekli adımların atılacağını söyleyen ülkemiz iktidarının bu konuda etkili bir siyaset izleyemediğini, nitekim bahse konu açıklama sonrasında ABD’nin çeşitli eyaletlerinde Ermeni tezlerini destekleyen çeşitli düzenlemelere gidildiğini endişeyle görüyoruz.

“İKTİDARIMIZIN SUSKUNLUĞU VE TEPKİSİZLİĞİ...”

Ülkemiz iktidarına sorumluluklarını ve söz konusu taahhütlerini tekrar hatırlatmak istiyoruz. Türkiye’nin 24 Nisan 2021 tarihinden bugüne hangi karşı adımları attığını Milletimiz bilmek istemektedir. Zira iktidarımızın suskunluğu ve tepkisizliği Ermeni çevrelerinin ve destekçilerinin ülkemize yönelik siyasetlerine cesaret vermekte ve yeni yıkıcı adımlar atmalarını teşvik etmektedir.

Türk Milletinin tarih önünde alnı açık, yüzü aktır ve geçmişten bugüne saklayacağı, üstünü örteceği veya hesabını veremeyeceği hiçbir konu yoktur. Geçmişleriyle asıl hesaplaşmaları gerekenler ise esasen Türk tarihine ve milletine bu tür ithamları yöneltmeye çalışanlardır. Bu güçler günün birinde insanlık önünde hesap vermekten hiçbir şekilde kaçamayacaklardır.

Bu anlayışımızla ABD Başkanı Trump’ın, bütün seleflerinin ve diğer Batılı liderlerin 24 Nisan açıklamalarını reddettiğimizi ve bu dönemde dış güçlerin desteğiyle işbirlikçi çetelerce katledilen Türk Milletinin aziz evlatlarının asla unutulmayacağını bir kez daha bütün dünyaya ilan ediyoruz."

 

Yorum Yazın

Resul Emrah Şahan açıklamıştı, İzni Bakanlık'tan almışlar

Galatasaray'ın eski başkanı Burak Elmas gözaltında

'ABD-İsrail'in İran savaşı felaket bir hata'

'Şirketler kapandı binlerce kişi işsiz kaldı'

Mahkeme kararına rağmen doktorluk görevine son verildi

'Türkiye ateş çemberinin ortasında'

'Baskıyla ifade verdim, 2 milyon dolar rüşvet istendi'

'Nevruzu bahane eden alçaklar cevabını alacak'

Akın Gürlek'in tapu kayıtlarını inceleyen şüpheli tutuklandı

Belgeleri bana değil AK Parti genel başkanına götürün

İran Türkiye'ye gaz akışını kesti

'Türkiye’de NATO kolordusunun ne işi var?'

135 milyar dolarlık altın rezervi satılacak

'Enflasyonda düşüş başka bahara kaldı'

Gününüzü ekranda değil, doğada geçirin

Siyonist emperyalist şebekesi mukaddes günlerimizi zindana çevirdi

Yenikapı’daki Nevruz kutlamalarına soruşturma

Zübeyde Hanım ilk kez tiyatro sahnesine taşınıyor

Enflasyonun düşeceğini bekleyenlerin oranı 4,7 puan geriledi

Natasa Theodoridou Harbiye Açıkhava Sahnesinde

Motorin 80 lira sınırını aştı

'Çamaşır Sepeti' filmi seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor

'İran'ı doğrudan vurmaya hazırız'

'Andımız'ın okunmasını isteyen veliye 'terör propagandası' suçlaması

Benzin ve motorine yine dev zam

'Tanıklar duruşmada dinlensin'

Fişekhane’de boy gösteren 06 plakaları yakalandı

Kapalıçarşı'da altın satışları durdu

ABD girmeyeceğine söz verdiği bataklığa battı

Murat Ertürk'ün TSK'dan ihraç edilme kararı iptal edildi

Yükleniyor

loading

'ABD-İsrail'in İran savaşı felaket bir hata'

ABD girmeyeceğine söz verdiği bataklığa battı

İran'dan 4000 Km ötedeki İngiltere üssüne füze saldırısı

İran, İsrail'in F-16'sını vurdu

NATO, ABD olmadan kağıttan kaplan

Emekliler zam talebiyle sokağa indi

'Utanç içinde hatırlanacak bir tarih'

Pentagon, İran için 200 milyar dolar bütçe talep etti

'Fransa Hürmüz Boğazı operasyonlarına asla katılmayacak'

'Bu savaşı İsrail'in baskısı nedeniyle başlattık'

Adriana Lima'nın ideal erkek kriteri tartışma yarattı

Aslıhan Karalar yangının çıkış sebebini açıkladı

Yağmur Yüksel'in son hali olay oldu

Yasmin Erbil'den Gülseren Ceylan kararı!

Güzel oyuncudan radikal karar

Derin Talu'dan çok konuşulacak itiraf

'Kalbim sevmeye de, sevilmeye de açık'

Şeyma Subaşı şaşırtmaya devam ediyor

Sydney Sweeney'den yürek hoplatan pozlar!

Sahra Şaş ödül törenine damga vurdu!

Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı yüzde 11 azaldı

Yerli Karea Fit Yollara Çıkıyor!

Kadınlar Günü’nde Klasik Otomobillerle Unutulmaz Yarış

Dacia Sandero tahtından indi

'Uzun ömürlü bir kullanım sunuyoruz'

TOGG'un 2025 yılı zararı belli oldu

Fiat Egea'nın üretim ise sona erecek

BYD Türkiye’de 4 modeli birden kaldırdı

İkinci elde yeni dolandırıcılık tuzağı

Çin malı otomobillere talep azaldı

Mahkeme kararına rağmen doktorluk görevine son verildi

SGK 36 ilacı daha geri ödeme listesine aldı

Vakıf üniversite hastanelerinde vergi muafiyeti kalkıyor

Ocakbaşında yemeğinden çıkan böcek dudağını ısırdı

Makak Punch ve Güven Arayışı

Yadigar Genç Kanseri Yenmeyi Başardığı Formulü Açıkladı

İşlenmiş gıdaların ultra tehlikeleri

Beyaz ekmek gidiyor, 'tam buğday' geliyor

Harran Üniversitesi Hastanesi'nde rüşvet iddiası

Hastanelerde ilaç operasyonu, 5 gözaltı

Gazeteci İsmail Arı yine tutuklandı

Gastrofill’den Boğaz’da Geleneksel İftar Buluşması

YGD’den İsrail’e Sert Tepki: Gazetecilik Suç Değildir

'Valiye şemsiye var, gazilere yok' haberine takipsizlik kararı

2025’te 129 basın mensubu öldürüldü

Yalova’nın Marka Değeri İçin Ortak Mesaj

'Mutluyuz, çünkü bu halka yalan söylemedik'

Bürokratın 'özel tuvaletini' yazan gazetecilere dava

Anadolu Medya Çalıştayı Ankara’da Toplandı

AYM, Anadolu Ajansı'nı kusurlu buldu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 27 18 3 6 24 60
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 27 15 5 7 18 52
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 27 12 8 7 14 43
6.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 27 9 12 6 -9 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.CORENDON ALANYASPOR 27 6 8 13 1 31
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
12.TÜMOSAN KONYASPOR 27 7 11 9 -8 30
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 27 6 14 7 -9 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 27 6 14 7 -18 25
15.KASIMPAŞA A.Ş. 27 5 13 9 -15 24
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 27 4 12 11 -27 23
17.İKAS EYÜPSPOR 27 5 15 7 -19 22
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 27 4 18 5 -23 17