'Türkiye, yolsuzluk, israf, rüşvet havzasına döndü'

'Türkiye, yolsuzluk, israf, rüşvet havzasına döndü'

  • A-
  • A
  • A+

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Saadet Partisi Genel Merkezi'nde düzenlenen partisinin İl Başkanları ve İl Müfettişleri toplantısında konuştu. Karamollaoğlu, 'Ruh oluyorlar. Kayboluyorlar. Eğer bir ülkede hakikaten geçim sıkıntısı artıyorsa, bir avuç azınlık kendi bulundukları bölgede bu ne demek diyor ya, nasıl azınlık, soframızda ne eksik. Doğru senin sofranda eksik yok fazlası var ama bir de git garibanın sofrasına bak bakayım.' dedi. AK Parti iktidarına yüklenen Karamollaoğlu, 'Ekonomide kendilerine göre sürekli prensipler değiştiriyorlar, insanlar değiştiriyorlar. Rakamlar doğru çıkmıyor mu, hatayı kendisinde arayıp rakamı düzelteceğine, o rakamı ilan eden adamları değiştiriyorlar. İşin ehlini aramıyor. İşin üç kağıtçılığını yapacak adam arıyor.' ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi Genel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve AK Parti iktidarını eleştirerek 'Son zamanlarda belki Cumhuriyetin kuruluşundan 1950’lerden sonra, tam demokratik hayata geçişten itibaren en gergin dönemi yaşıyoruz. Özellikle geriliyor Türkiye. Ya vatanseversin veya hainsin. Bulunduğun yere bağlı. İktidarda bulunanlar muhalefeti hainlikle suçluyor. Ülke böyle yönetilmez. Böyle davranmak kimseye fayda vermez. Yaptığınız hataların üzerini benzer tavırlarla örtemezsiniz. İktidara gelirken böyle demiyorlardı. Adalet arıyorlardı. İnsan Haklarına riayet edilmesini istiyorlardı. Avrupa Birliği’ni hedef olarak görmeleri, orayı benimsemeleri, güya Avrupa’daki insan haklarına gösterilen ihtimamın memleketimizde de gösterilmesi, oradaki adaletin burada da tecelli etmesiydi. Ama bugün Avrupa’da yaşananların 10’da birini bile burada görmem mümkün değil. ‘Orada verilen kararlara ben uymam’ diyor. Dün o kararlara muhtaçtı kendisi.' değerlendirmesinde bulundu.

Karamollaoğlu, 'Hükümetin işsizliğin bittiği memleketin problemleri, insanların hissettiği ile ortaya çıkar. İşsizlik bitiyor artık, ama işsiz sayısı artıyorsa senin bitiyor demen işsizliği ortadan kaldırmıyor. Halk yaşıyor. Çalışan insan adedi artarken, işsizlik azalır mı? İki rakamı birden veriyor. Çalışan da azalıyor, işsizlik de azalıyor. Nereye gidiyor bizimkiler. Ruh oluyorlar. Kayboluyorlar.' diye konuştu.

Karamollaoğlu, şunları söyledi:

DÜN O KARARLARA MUHTAÇTI: Zor bir dönemden geçiyoruz. Yani koronavirüs belası sanki tuz biber gibi oldu yaşadığımız sıkıntılara. Ama esas itibariyle, ülkemizi son 18 yıldır yöneten maalesef AK Parti ülkemizde görünür bir takım adımların atılmasına, sanki ülkemiz kalkınıyormuş gelişiyormuş gibi gösterilmesine rağmen her geçen gün insanımızın sıkıntıları arttı. Derdi büyüdü. Bir defa sosyal hayatta, son zamanlarda belki Cumhuriyetin kuruluşundan 1950’lerden sonra diyelim tam demokratik hayata geçişten itibaren en gergin dönemi yaşıyoruz. Özellikle geriliyor Türkiye. Ya vatanseversin veya hainsin. Bulunduğun yere bağlı. İktidarda bulunanlar muhalefeti hainlikle suçluyor. Ülke böyle yönetilmez. Böyle davranmak kimseye fayda vermez. Yaptığınız hataların üzerini benzer tavırlarla örtemezsiniz. İktidara gelirken böyle demiyorlardı. Adalet arıyorlardı. İnsan Haklarına riayet edilmesini istiyorlardı. Avrupa Birliği’ni hedef olarak görmeleri, orayı benimsemeleri güya Avrupa’daki insan haklarına gösterilen ihtimamın memleketimizde de gösterilmesi, oradaki adaletin burada da tecelli etmesiydi. Ama bugün Avrupa’da yaşananların 10’da birini bile burada görmem mümkün değil. ‘Orada verilen kararlara ben uymam’ diyor. Dün o kararlara muhtaçtı kendisi.

İSRAF, YOLSUZLUK HAVZASI: Öbür taraftan Türkiye bir yolsuzluk, israf, rüşvet havzasına döndü. Devlette işiniz varsa mutlaka bir şeyler ödemek mecburiyetindesiniz, resmi ödemelerin dışında. Rakamlar milyarlar, milyarlarca dolar ile ifade ediliyor. Onun içinde Türkiye’de artık yatırımlar durdu. Sadece devletin yaptığı, yapacağı hizmet yatırımları var. Onları da zaten kimin önceden alacağı belli. Şeffaflık denilen iş tarihe karıştı. Şimdi biz böyle bir ülkede yaşıyoruz. Allah’tan korkun. Bir memleketi bir ülkenin insanlarını özellikle sizin gibi düşünmedikleri için, sizi siyaseten artık tercih etmedikleri için ötekileştirmeye, itelemeye hakkınız var mı? Bundan dolayı da sürekli kan kaybediyorlar kan kaybettikleri için de hatalarını düzelteceklerine kabahati vatandaşa kesiyor. Arkasından da her geçen gün, biraz daha hukuksuz davranmaya ve insanları itham etmeye, ezmeye meylediyor.

İŞİN ÜÇ KAĞITÇILIĞINI YAPACAK ADAM ARIYOR: Ekonomide kendilerine göre sürekli prensipler değiştiriyorlar, insanlar değiştiriyorlar. Rakamlar doğru çıkmıyor mu, hatayı kendisinde arayıp rakamı düzelteceğine, o rakamı ilan eden adamları değiştiriyorlar. El insaf. TÜİK Başkanı oldu diye bir adam rakamları sizin istediğiniz gibi üretemez ki. ‘Onu üretemiyorsan sen beceriksizsin. Git yerine başka birisi gelsin beni tatmin edecek rakam istiyorum’ diyor. Nasıl yaparsan yap, o benim işim değil senin işin. İşin ehlini aramıyor. İşin üç kağıtçılığını yapacak adam arıyor. Böylece sen memleketi düzeltemezsin ki...

RUH OLUYOR, KAYBOLUYORLAR: Memleketin problemleri, insanların hissettiği ile ortaya çıkar. İşsizlik bitiyor artık, ama işsiz sayısı artıyorsa senin bitiyor demen işsizliği ortadan kaldırmıyor. Halk yaşıyor. Çalışan insan adedi artarken, işsizlik azalır mı? İki rakamı birden veriyor. Çalışan da azalıyor, işsizlik de azalıyor. Nereye gidiyor bizimkiler. Ruh oluyorlar. Kayboluyorlar. Eğer bir ülkede hakikaten geçim sıkıntısı artıyorsa, bir avuç azınlık kendi bulundukları bölgede ‘Bu ne demek diyor ya, nasıl azınlık, soframızda ne eksik’. Doğru senin sofranda eksik yok fazlası var ama bir de git garibanın sofrasına bak bakayım. Onun sofrasında ne var. Çöpten topladığı ekmek var. Bunu nasıl düzelteceğini de bilmiyor. Bu sefer yeni vergilere, bu sefer zamlara başlıyor ama bu da kesinlikle çözüm olmuyor.

 

Yorum Yazın

'Hukuk, siyasetin haysiyetini korumuştur'

'Biz ülkeye eser kazandırmanın peşindeyiz'

Hakkari’deki kayyumu durdurabilseydik İstanbul olmayacaktı

Fenerbahçe'de 8 oyuncu takıma veda ediyor

"Eğri cetvelden doğru çizgi çıkmaz"

'Neyin yasını tutacaksın bre inançsız, izansız!'

Et ve Süt Kurumu Müdürü kendi şirketinden devlete et satmış

KKTC'nin 42. kuruluş yıl dönümü törenlerle kutlandı

Ortaköy faciasında iki kişi daha hastanelik oldu!

İsyan ettiren Site aidatlarına düzenleme geliyor

'Türkiye tarihsel bir kırılmaya doğru sürükleniyor''

Benzine art arda dev zam

Türkiye asgari ücretli çalışan sayısında Avrupa zirvesinde

İnsan haklarını korumak, insanlığın vicdanına verilen sözdür!

'Derse Mola, Enerjiyi Depola' etkinlikleri Ümraniye’de gerçekleştirildi

Tekstilde bir yılda 132 bin kişi işsiz kaldı

Emekliler ev kirasını bölüşmek için birlikte yaşıyor

Batık krediler bir haftada 8,5 milyar lira arttı

Yaşar Güler şehit annesine böyle parmak salladı

Binlerce sığır 50 gündür Marmara'nın ortasında mahsur

Risklerle dolu bir dünya düzeni oluşuyor

Trump’tan tehtit: Benim dosyama bakarsanız Clinton’ı açtırırım

Taksim'de 1 Mayıs yasağı hukuksuz bulundu

Ahıska Türklerinin acısını paylaşıyorum

Otomobil piyasasında yeni kriz endişesi

Türk dizilerinin neden aynı konuyu işledikleri ortaya çıktı

Rus Ordusu Azerbaycan elçiliğini vurdu

Yeni nesil adalet arayışının öne çıkan ismi Enver Mutlu

Kentsel dönüşümÜmraniye'de hız kesmiyor

Ortaköy'de gıda zehirlenmesi bir aileyi yok etti

Yükleniyor

Trump’tan tehtit: Benim dosyama bakarsanız Clinton’ı açtırırım

Rus Ordusu Azerbaycan elçiliğini vurdu

'Çocukla fotoğrafını gönder, beni gülümset'

Donald Trump’a çocuk istismarı suçlaması!

Gazze’de ateşkesden bu yana can kaybı 245’e yükseldi

'Türkiye’nin desteği en net ve en kararlı olandı'

ABD Şam’da askeri üs kuracak

Nicolas Maduro'nun günleri sayılı

Fed, bu sene ikinci kez faiz indirimine gitti

Starmer’ın Ankara ziyaretine casusluk gölgesi

Şevval Şahin fit kalma sırrını verdi!

'Saçımı 3 aydır yıkamadım'

Sümeyye Aydoğan aşkına bir şans daha verdi

Ece Erken, Kızılcık Şerbeti'ni yerden yere vurdu!

'Bu benim özel hayatımla alakalı bir durum değil'

Demet Şener'in olaylı aşkı yeniden başladı

Nesrin Cavadzade sevgili kriterini açıkladı

Emine Ün'ün dönüşü muhteşem oldu

Jenna Ortega'nın önü ayrı arkası ayrı olay

Cemre Baysel Cannes'ı yıktı geçti!

Otomobil piyasasında yeni kriz endişesi

Mitsubishi Türkiye'den çekildi

Zorunlu trafik sigortasına da zam geldi

Tesla satışları Avrupa’da çakıldı

OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE SIFIR HATA DÖNEMİ

Otomobil fiyatları yeniden yükselişe geçebilir

FIAT “Grande Panda” Türkiye’de

YGD “Türkiye’nin En Beğenilen Otomobili”ni Seçiyor

BYD'de Türkiye yatırımını İspanya'ya yapıyor

120 klasik araç, tarihi güzelliklerde yarışacak

Şehir hastanesine kurayla alınan 12 personelden 5'i aynı soyadı taşıyor

İstanbul’da Kadınlara Özel VR Temelli Meme Sağlığı Eğitimi

Hava kirliliği ölüm nedenleri arasında üçüncü sırada

Doktorlara reklam içerikli paylaşımlar yasaklandı

Vertigo şikayetiyle gitti, saatlerce MR'da unutuldu

'Her bağış, birden fazla insanın yaşamını kurtarabilir'

MHP İl Başkanı'ndan sağlık isyanı

SGK borcu olan emeklilerin maaşından yüzde 25 kesinti yolda

Grip ve Nezleye Yakalanma Riskini Artıyor

Her üç kişiden biri ruhsal bir sorunla mücadele ediyor

Türkiye, internetin özgür olmadığı ülkeler arasında yer aldı

Gazetecilere yurt dışı çıkış yasağı getirildi

Merdan Yanardağ'ın tutuklanması hak ihlali

CHP'den Ekim Ayı Basın Özgürlüğü Raporu

'Cumhuriyet, Özgürlük ve Eşitlik İdeallerinin Simgesidir'

Ebubekir Şahin, koltuğu Mehmet Daniş'e devretti

Aydın'da 4 gazeteci darbedildi

Gazeteciler, bununla tek başına mücadele edemez

TV100 ve Gerçek Gündem'den toplu işten çıkarma

'Karamsarlığa sürükleyen içeriklere müsamaha gösterilmeyecek'

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7