'Türkiye, yolsuzluk, israf, rüşvet havzasına döndü'

'Türkiye, yolsuzluk, israf, rüşvet havzasına döndü'

  • A-
  • A
  • A+

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Saadet Partisi Genel Merkezi'nde düzenlenen partisinin İl Başkanları ve İl Müfettişleri toplantısında konuştu. Karamollaoğlu, 'Ruh oluyorlar. Kayboluyorlar. Eğer bir ülkede hakikaten geçim sıkıntısı artıyorsa, bir avuç azınlık kendi bulundukları bölgede bu ne demek diyor ya, nasıl azınlık, soframızda ne eksik. Doğru senin sofranda eksik yok fazlası var ama bir de git garibanın sofrasına bak bakayım.' dedi. AK Parti iktidarına yüklenen Karamollaoğlu, 'Ekonomide kendilerine göre sürekli prensipler değiştiriyorlar, insanlar değiştiriyorlar. Rakamlar doğru çıkmıyor mu, hatayı kendisinde arayıp rakamı düzelteceğine, o rakamı ilan eden adamları değiştiriyorlar. İşin ehlini aramıyor. İşin üç kağıtçılığını yapacak adam arıyor.' ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi Genel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve AK Parti iktidarını eleştirerek 'Son zamanlarda belki Cumhuriyetin kuruluşundan 1950’lerden sonra, tam demokratik hayata geçişten itibaren en gergin dönemi yaşıyoruz. Özellikle geriliyor Türkiye. Ya vatanseversin veya hainsin. Bulunduğun yere bağlı. İktidarda bulunanlar muhalefeti hainlikle suçluyor. Ülke böyle yönetilmez. Böyle davranmak kimseye fayda vermez. Yaptığınız hataların üzerini benzer tavırlarla örtemezsiniz. İktidara gelirken böyle demiyorlardı. Adalet arıyorlardı. İnsan Haklarına riayet edilmesini istiyorlardı. Avrupa Birliği’ni hedef olarak görmeleri, orayı benimsemeleri, güya Avrupa’daki insan haklarına gösterilen ihtimamın memleketimizde de gösterilmesi, oradaki adaletin burada da tecelli etmesiydi. Ama bugün Avrupa’da yaşananların 10’da birini bile burada görmem mümkün değil. ‘Orada verilen kararlara ben uymam’ diyor. Dün o kararlara muhtaçtı kendisi.' değerlendirmesinde bulundu.

Karamollaoğlu, 'Hükümetin işsizliğin bittiği memleketin problemleri, insanların hissettiği ile ortaya çıkar. İşsizlik bitiyor artık, ama işsiz sayısı artıyorsa senin bitiyor demen işsizliği ortadan kaldırmıyor. Halk yaşıyor. Çalışan insan adedi artarken, işsizlik azalır mı? İki rakamı birden veriyor. Çalışan da azalıyor, işsizlik de azalıyor. Nereye gidiyor bizimkiler. Ruh oluyorlar. Kayboluyorlar.' diye konuştu.

Karamollaoğlu, şunları söyledi:

DÜN O KARARLARA MUHTAÇTI: Zor bir dönemden geçiyoruz. Yani koronavirüs belası sanki tuz biber gibi oldu yaşadığımız sıkıntılara. Ama esas itibariyle, ülkemizi son 18 yıldır yöneten maalesef AK Parti ülkemizde görünür bir takım adımların atılmasına, sanki ülkemiz kalkınıyormuş gelişiyormuş gibi gösterilmesine rağmen her geçen gün insanımızın sıkıntıları arttı. Derdi büyüdü. Bir defa sosyal hayatta, son zamanlarda belki Cumhuriyetin kuruluşundan 1950’lerden sonra diyelim tam demokratik hayata geçişten itibaren en gergin dönemi yaşıyoruz. Özellikle geriliyor Türkiye. Ya vatanseversin veya hainsin. Bulunduğun yere bağlı. İktidarda bulunanlar muhalefeti hainlikle suçluyor. Ülke böyle yönetilmez. Böyle davranmak kimseye fayda vermez. Yaptığınız hataların üzerini benzer tavırlarla örtemezsiniz. İktidara gelirken böyle demiyorlardı. Adalet arıyorlardı. İnsan Haklarına riayet edilmesini istiyorlardı. Avrupa Birliği’ni hedef olarak görmeleri, orayı benimsemeleri güya Avrupa’daki insan haklarına gösterilen ihtimamın memleketimizde de gösterilmesi, oradaki adaletin burada da tecelli etmesiydi. Ama bugün Avrupa’da yaşananların 10’da birini bile burada görmem mümkün değil. ‘Orada verilen kararlara ben uymam’ diyor. Dün o kararlara muhtaçtı kendisi.

İSRAF, YOLSUZLUK HAVZASI: Öbür taraftan Türkiye bir yolsuzluk, israf, rüşvet havzasına döndü. Devlette işiniz varsa mutlaka bir şeyler ödemek mecburiyetindesiniz, resmi ödemelerin dışında. Rakamlar milyarlar, milyarlarca dolar ile ifade ediliyor. Onun içinde Türkiye’de artık yatırımlar durdu. Sadece devletin yaptığı, yapacağı hizmet yatırımları var. Onları da zaten kimin önceden alacağı belli. Şeffaflık denilen iş tarihe karıştı. Şimdi biz böyle bir ülkede yaşıyoruz. Allah’tan korkun. Bir memleketi bir ülkenin insanlarını özellikle sizin gibi düşünmedikleri için, sizi siyaseten artık tercih etmedikleri için ötekileştirmeye, itelemeye hakkınız var mı? Bundan dolayı da sürekli kan kaybediyorlar kan kaybettikleri için de hatalarını düzelteceklerine kabahati vatandaşa kesiyor. Arkasından da her geçen gün, biraz daha hukuksuz davranmaya ve insanları itham etmeye, ezmeye meylediyor.

İŞİN ÜÇ KAĞITÇILIĞINI YAPACAK ADAM ARIYOR: Ekonomide kendilerine göre sürekli prensipler değiştiriyorlar, insanlar değiştiriyorlar. Rakamlar doğru çıkmıyor mu, hatayı kendisinde arayıp rakamı düzelteceğine, o rakamı ilan eden adamları değiştiriyorlar. El insaf. TÜİK Başkanı oldu diye bir adam rakamları sizin istediğiniz gibi üretemez ki. ‘Onu üretemiyorsan sen beceriksizsin. Git yerine başka birisi gelsin beni tatmin edecek rakam istiyorum’ diyor. Nasıl yaparsan yap, o benim işim değil senin işin. İşin ehlini aramıyor. İşin üç kağıtçılığını yapacak adam arıyor. Böylece sen memleketi düzeltemezsin ki...

RUH OLUYOR, KAYBOLUYORLAR: Memleketin problemleri, insanların hissettiği ile ortaya çıkar. İşsizlik bitiyor artık, ama işsiz sayısı artıyorsa senin bitiyor demen işsizliği ortadan kaldırmıyor. Halk yaşıyor. Çalışan insan adedi artarken, işsizlik azalır mı? İki rakamı birden veriyor. Çalışan da azalıyor, işsizlik de azalıyor. Nereye gidiyor bizimkiler. Ruh oluyorlar. Kayboluyorlar. Eğer bir ülkede hakikaten geçim sıkıntısı artıyorsa, bir avuç azınlık kendi bulundukları bölgede ‘Bu ne demek diyor ya, nasıl azınlık, soframızda ne eksik’. Doğru senin sofranda eksik yok fazlası var ama bir de git garibanın sofrasına bak bakayım. Onun sofrasında ne var. Çöpten topladığı ekmek var. Bunu nasıl düzelteceğini de bilmiyor. Bu sefer yeni vergilere, bu sefer zamlara başlıyor ama bu da kesinlikle çözüm olmuyor.

 

Yorum Yazın

'Sancaktepe’nin Hakkı Çiğnendi'

Gazeteci Zihni Çakır tutuklandı

İzmir'de emeklilerden 'bütçe' protestosu

Hamsi Karadeniz’i terk etti, fiyatlar uçuşa geçti

'Gazetecilik hiçbir ahlaksızlığın vesilesi olamaz'

Karadeniz ve Kocaeli'nin ardından Balıkesir'de de İHA düştü

Sadettin Saran yurtdışı yasağıyla serbest kaldı

'İhtiyaç olursa gerekeni kimseye sormadan yaparız'

Vatandaşı en çok kira ve gıda harcaması zorluyor

'Tek kuruş harcanmadı, çamur atanın eline bulaşır'

'Epstein, 14 yaşındayken beni Trump'ın evine götürdü'

'Hiçbir ülke ile gerilim istemiyoruz'

'Bütün dünyaya haksızlığı anlatacağım'

'Bütün güçlerin bir yerde toplanmasına da çok karşıyım'

Odak Yangın Sonrası Değil, Yangın Öncesi

'İnsanı merkeze alan ahlaki mirasın yeniden hatırlanması gerekiyor'

Ofis Kapıları Evcil Hayvanlara Açılıyor

'Türkiye artık ucuz iş gücüyle rekabet etme dönemini geride bıraktı'

Küfür etmek fiziksel performansınızı artırıyor, sağlığa iyi geliyor!

Acil gelen hasta'dan 120 bin lira istediler

Kasım Garipoğlu'nun mal varlığına el konuldu

CHP'li belediye meclis üyeleri AK Parti'ye geçti

İstanbul'da kentsel dönüşüm felaketi

Uyuşturucu soruşturmasında Sadettin Saran ifade verecek

'Kısa zamanda ülkeme döneceğim'

Çelik'ten 'Suriye'de dönüm noktası' mesajı

Danla Bilic gözaltı sonrası sessizliğini bozdu

Emekli simite muhtaçken, mutlu bir azınlık tropikal meyve tüketiyor

'Erdoğan istese sanal bahis işi biter'

Tüketici güveni son 5 ayın en kötüsü

Yükleniyor

'Epstein, 14 yaşındayken beni Trump'ın evine götürdü'

İsrail gazı dünyaya Mısır üzerinden satılacak

Bulgaristan'da hükümet istifa etti

Epstein’in istismar ağı ingiltere’ye de uzandı

Gazze’de can kaybı 70 bin 654’e yükseldi

'10 Mart Anlaşması, Yeni Suriye’nin temelidir'

AB ülkelerinden Rusya'nın varlıklarını dondurma kararı

'Rusya'nın bir sonraki hedefi biziz'

Bulgaristan Başbakanı Jelyazkov istifa etti

Kilise tarihinin en büyük çocuk istismarı dosyalarından biri arabuluculukta

'Kısa zamanda ülkeme döneceğim'

Danla Bilic gözaltı sonrası sessizliğini bozdu

Pelin Akil hakkında bomba iddia!

İpek Filiz Yazıcı'nın kombinine yorum yağdı

'Bir an önce anne olmak istiyorum'

Bonnie Blue 17 erkekle birlikte gözaltına alındı

Helin Kandemir'in mutluluğu yarım kaldı

Sydney Sweeney'in göğüslerini elleriyle kapadı

Asena Keskinci yatak sahnesiyle gündemde

Derin Talu'nun o sözlerine tepki yağdı

Otomotiv satışlarında kasım rakamları açıklandı

BYD Türkiye'yi oyalıyor mu?

Danıştay, 10 yıllık 'bekleme şartı'nı durdurdu

Yeni Tonale ABD’de ilk kez sahneye çıktı!

Otomobil fiyatlarına büyük zam!

Tüketici parasını icra yoluyla aldı

Otomobil piyasasında yeni kriz endişesi

Mitsubishi Türkiye'den çekildi

Zorunlu trafik sigortasına da zam geldi

Tesla satışları Avrupa’da çakıldı

Küfür etmek fiziksel performansınızı artırıyor, sağlığa iyi geliyor!

Acil gelen hasta'dan 120 bin lira istediler

Türkiye diyabette de Avrupa’nın zirvesinde

Mutasyona uğrayan H3N2 virüsü Türkiye'ye giriş yaptı

'Sağlık sistemi bir kültürdür; piyasanın görevi değil, Bakanlığın görevidir'

14 Dernekten Kronik Hastalıklarda Önemli Mesaj

20'nin üzerinde doktor gözaltına alındı

Türkiye, et tüketiminde Avrupa'nın gerisinde

Nadir hastalıkların doktoru Prof. Kaymaz için imza kampanyası

Kahvaltılık gevreklerde kimyasal tespit edildi

Gazeteci Zihni Çakır tutuklandı

'Gazetecilik hiçbir ahlaksızlığın vesilesi olamaz'

Rümeysa Cebeci 'uyuşturucu' soruşturmasında tutuklandı

Ela Rümeysa Cebeci, Hamza Cebeci'nin yeğeni çıktı

Medya devi GAİN'e operasyon!

Mehmet Akif Ersoy'un uyuşturucu testi pozitif

Akit TV ekranlarında asgari ücretli ve emekli isyanı!

Mehmet Akif Ersoy'dan 'siyasi operasyon' açıklaması

Mehmet Akif Ersoy gözaltına alındı

Ahmet Hakan süreci eleştiren polise 'provokatör' dedi!

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
2.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9