Türkiye’de ciddi bir devlet krizi var

Türkiye’de ciddi bir devlet krizi var

Türkiye’de ciddi bir devlet krizi var
  • A-
  • A
  • A+

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, orman yangınlarının nedeniyle zor zamanlar geçiren ve hala yaralarını sarmaya çalışan Muğla'ya ziyarette bulundu, vatandaşların sıkıntılarını dinledi. Burada açıklama yapan Akşener, yangın felaketlerinden dış politikaya kadar birçok başlıkta değerlendirmelerde bulundu.

'ALINLARIMIZA ASARIZ'

Afgan göç dalgası sonrası kamuoyunu ve siyaset arenasında sıcak tartışmalara neden olurken geçtiğimiz gün İstanbul'un farklı noktalarına 'Hudut namustur' pankartı asıldı. Pankartı asanlar gözaltına alındıktan sonra Çağlayan Adliyesi'ne çıkarıldı ve buradan serbest bırakıldı. İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu da pankartı asanları ziyaret etti. CHP Genel Merkez Binası'na 'Sınır namustur' pankartı astı. İYİ Parti İstanbul İl Binası'na da 'Hudut namustur' pankartı astı. Aynı şekilde farklı il ve ilçe binalarına da pankart asıldı. Kavuncu ise dün yaptığı açıklamada emniyetin 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik' gerekçesiyle pankartın indirilmesini istediğini belirtti.

Bugün konuya ilişkin konuşan Akşener, 'Biz duvarları yıka yıka, engelleri aşa aşa bu noktaya gelmiş bir siyasi hareketiz. İlçe binalarımıza astırmazlarsa biz alınlarımıza asarız' dedi.

“Türkiye’de bir devlet krizi var. 9’ncu köyde gördüğümüz eksiklerin, köylünün kurduğu cümle birbirinin aynı. Yani komplo teorilerine kadar giden bir mantık oluşmuş ama arka safhada beceriksizlik hat safhada' diyen Akşener, 'Devlet nedir?' diye sorarak şunları söyledi:

'Devlet, vatandır eşittir toprak, toprağın üstündeki her şey. Devlet millettir eşittir nüfus. Devlet üç bileşenden oluşur bir diğeri de egemenliktir. Yani bir kişinin bunların tamamını temsil ettiği bir sistem ve tamamına yön verecek sistem hiçbir yerde yoktur bir bizde var bir de Kuzey Kore’de var. Çok derin bir devlet krizi var. Vatan eşittir toprak. İki gündür gördüklerimiz vatan toprağını kupon arazi görmenin sonuçlarıdır bu. Doğrusunu konuşmak zorundayız.'

'MİLLET EŞİTTİR NÜFUS'

Göçmenler üzerinden toplumun çok gergin olduğu sırada özellikle durumu tahrik etmemek için 'tek kelime' etmediğini belirten Akşener, 'Millet eşittir nüfus. Ben Suriyeliler ya da Afganlar üzerinden insanların burnundan soluduğu dönemde bunu tahrik edecek tek bir kelime etmedim, bilerek etmedim. Ama siz nüfusunuzu bir toplumsal sözleşme ile millet ederseniz. Biz ne zaman millet ettik, istiklal savaşından sonra. Yani 1920 ile 1924 arasındaki toplumsal sözleşme ile Türk milleti tesis oldu. Bu misak-ı milli sınırları içinde kimlerin yaşadığı yazıldı çizildi belli' dedi.

'NÜFUS DENGESİNİ DEĞİŞTİRMEK İÇİN YETKİYİ KİMDEN ALDIN?'

'Bu arkadaşların döneminde ne oldu?' diye soran Akşener, ülkede 10 milyon göçmen ve sığınmacı olduğunu belirterek 'Bu nüfus dengesini değiştirmek için bu yetkiyi kimden aldın. O sözleşmeyi yırtmak için kimden imza aldın. Buradaki sorumlu Sayın Erdoğan’dır. Açarsan kapıları o millet olma sözleşmesini, nüfusu değiştirmek üzere yırtarsan aha da size beka sorunu' ifadelerini kullandı.

'BIDEN İLE NE KONUŞTUN?'

Akşener açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

'Üçüncü bileşeni devlet olmanın egemenliktir. Sayın Erdoğan sana soruyorum. Biden ile ne konuştun Afganlar üzerinden ne yapıyorsun? Egemenliğini niye paylaşıyorsun kardeşim? Almanya ile Avrupa Birliği ile Suriyeliler üzerinden ne konuşuyorsun egemenliğini niye paylaşıyorsun, bunu yapmaya yetkin var mı senin? Elbette bir devlet başkanı bir yabancı devletin başkanı ile o masaya oturduğunda her şeyi bilemeyeceği için Dışişlerinin mensuplarının o bilen insanların, teknik adamların elinde belgesi bilgisi ve arkasında onlar oturur. Genç bir kız orada egosuna yenildi orada ne konuşulduğunu söyledi. Türkiye bunu nasıl kaldırır böyle bir ciddiyetsizlik olur mu?

'TÜRKİYE'DE DEVLET KRİZİ VAR'

Dönüyorum şahsım devletine. Hayır Sayın Erdoğan Şahsının devleti değil, bu devlet Türk Devleti, bu millet Türk milleti. Bu milletin devletini yönetiyorsun. O taşlar bizim kafamıza düşsün razıyız. Türkiye’nin kafasına taş düşürüyorsun, bu milletin kafasına taş düşürüyorsun. Derhal behemehal bu ciddi devlet krizinin ortadan kaldırılması lazım. Onun için ne yapıp edip bugün biz bu şanssız dönemde bu ucube sistemi değiştirmek zorundayız. Sayın Erdoğan kafasında o kadar içselleştirmiş ki herkesin teki olduğunu, Varlık Fonu Başkanımı çağırdım diyor, gözden kaçtı. Varlık Fonu Başkanı kendisi, kendisini mi çağırdı aynada konuştu. Bu bir şuur altıdır. Dolayısıyla Türkiye’de çok derin ciddi bir devlet krizi var.

Akşener açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Akşener’in sorulara verdiği yanıtlar şöyle:

Askerlerin hala Afganistan’da kalmaya devam edeceği kararını nasıl yorumluyorsunuz?

Afganistan diye bir ülke kalmadı, bir devlet kalmadı Türk askerinin orada işi yoktur. Sayın Erdoğan’ın Taliban ile ilgili bugün yaptığı açıklamayı yarın değiştirebileceğini bildiğimiz için dün başka evvelsi gün başka konuştuğu için bu konudaki son kararını da bilemiyoruz. Türk askerinin Afganistan’da kalmasının bir önemi yok Afganistan diye bir devlet kalmadı.

Kastamonu ve Sinop’taki selden sonra bir IBAN paylaşıldı tepkilerle karşılanmıştı. Bu konuyla ilgili Sayın Cumhurbaşkanı “Senden kimse gelip gırtlağını sıkarak para vermeni istemiyor buraya hayırda bulunmak isteyen verir istemeyen de vermez” dedi bununla ilgili değerlendirmeleriniz nedir?

Somali’ye 30 milyon dolar gönderiliyor, her bir afette sıkışıklıkta vatandaşa IBAN gönderiliyor. Nasıl görünüyor ki, insanlar boğazına çökmüyorum, ümüğünü sıkmıyorum gibi bir cümleyi bu ülkeyi yönetenler, seçilmiş olduğunun altını ha bire çizdiler bizim de kabul ettiğimiz bir cumhurbaşkanı bunları söylüyorsa vah benim ülkeme.

Selde yıkılan evler için müteahhit tutuklandı ama Belediye başkanına bir yaptırım uygulanmadı neden siyasilere dava açılmıyor, selde veya depremde?

Onlarda şöyle oluyor yandaşsa alınıyor çıkarılıyor rol icabı. Sonra da böyle herkes elini yıkayıp çıkıyor. Türkiye’de bir ciddi devlet krizi var. Dolayısıyla adalet krizi var, hukuk krizi var bütün bunlara baktığınız zaman da haksızlık yapma krizi var.

Cumhurbaşkanı, Etiyopya Cumhurbaşkanı’nı kabul etti buna ilişkin ne söylemek istersiniz?

Bitmedi bu şuur altındaki Atatürk düşmanlığı, kıskançlığı. Bilmeyenler için söyleyeyim bir kabul var o kabulde Etiyopya’nın Başbakanı Atatürk’ü övüyor devlet adamlığını, karizmasını, vizyonunu övüyor. Tercümanın çevirmesi Atatürk’ü kaldırıyor, Sayın Erdoğan’ın karizması, Sayın Erdoğan’ın vizyonu, Sayın Erdoğan’ın liderliği şeklinde çevreliyor bu da hoş görülüyor asıl vahim olanı budur.”

 

Yorum Yazın

Emeklinin bayram ikramiyesi eridi

Faruk Gökkuş: Köprüleri özelleştireceğiz

Ümraniye TEM Otoyolu'nda 8 araç birbirine girdi

'AK Parti yargı eliyle iktidar koltuğunda kalmaya çalışıyor'

Cezaevinden izinli çıktı katliam yaptı

'Mesut Özarslan hakkında verilmiş bir karar yok'

Aykut Çakmaklı, TÜGİAD'da güven tazeledi

Anadolu Medya Çalıştayı Ankara’da Toplandı

Hazine, 105,9 milyar lira daha borçlandı

Köprü ve otoyollar için 33 milyar dolarlık rant iddiası

Türkiye'nin yüzde 70’i şiddetli kuraklıkla karşı karşıya

'Açıklamalar değerli ama pratikte adım yok'

ABB'ye PORTAŞ müfettiş görevlendirmesi

'Cumhuriyet'in kuruluş ilkelerini tartışmaya açmayın'

Turgay Ciner hakkındaki yakalama kararı kaldırıldı

THF 50. Yılı Gala Gecesi Düzenlendi

'Halkın iradesine yapılmış açık bir saygısızlık'

Kumluca-Kemer kara yolunda göçük

Düzce’de üç gündür kayıp olan H.E.’nin eşyaları bulundu

İBB, emeklilere 10 bin lira verecek

Keçiören Belediye Başkanı CHP'den istifa etti!

Sistem hatası bedava ev sahibi yaptı!

Eyüp Aksu yönetimi ibra edilmedi

Tavuğa Ramazan öncesi zam kararı

'Kalbim sevmeye de, sevilmeye de açık'

Devletin valisi belediye başkanını yok saydı!

Refah için iktidar değişikliği gerekli mi?

Emekli maaşı alanlara 'yasal hırsız' dedi

Güneş'in kıyafetiyle dalga geçen İYİ Partili gözaltına alındı

3 kamu bankası resmen harekete geçti

Yükleniyor

'ABD saldırırsa, bölgedeki üslerini hedef alırız!'

İran'la ticaret yapan ülkelere ikinci ek vergi

Bill Gates'ten Epstein itirafı

ABD-İran zirvesi iptal

Muammer Kaddafi'nin büyük oğlu Seyfulislam öldürüldü

Oval Ofis'te Epstein sorusu gerilimi

Venezuela'dan ABD'ye ilk LPG sevkiyatı yolda

'Türkiye F-35 alamayacak'

3 milyon sayfa Epstein arşivi erişime açıldı

SDG orduya katılıyor, petrol sahaları Şam'a devrediliyor

'Kalbim sevmeye de, sevilmeye de açık'

Şeyma Subaşı şaşırtmaya devam ediyor

Sydney Sweeney'den yürek hoplatan pozlar!

Sahra Şaş ödül törenine damga vurdu!

Nefise Karatay'ın son hali gündem oldu

'Tramvaya asılmak gibi bana da asılmak yasaktır'

'Her kapı çaldığında polis geldi sanıyordum'

Yaren Güldiken kırmızı elbisesiyle sosyal medyayı salladı

Sörften sonra çok daha iyi bir insan oldum

Melisa Döngel'den dikkat çeken paylaşım

Otomotiv sektöründe kârlılık baskı altında

Tesla verimlilikte zirvede, BYD sınıfta kaldı, menzil kralı Audi

MG’nin Hybrid+ Teknolojisi Yakında Türkiye’de!

Alfa Romeo’dan takas desteği avantajı

Volvo EX60, yılın ikinci yarısında Türkiye’de

Dijital kanallara güven arttı, kullanıcı sayısı yükseldi

Elektrikli otomobil sayısı 370 bini aştı

2. el otomotiv satışı 2025'te rekor kırdı

Trafik sigortasında primler değişti

'Ürün gamımızı her geçen gün güçlendiriyoruz'

Harran Üniversitesi Hastanesi'nde rüşvet iddiası

Hastanelerde ilaç operasyonu, 5 gözaltı

Kamu hastanelerinde erişim krizi

Yanlış tercih metabolizmayı yıkıyor…

Vicdansız hemşire Bağrıyanık tutuklandı!

Huzurevi fiyatlarında rekor artış

Eczane eczane dolaşmaya son!

ABD, Dünya Sağlık Örgütü'nden resmen ayrıldı

Bütçeyi yutan şehir hastanelerine 6 tane daha ekleniyor

Sıra numarası ekranında "Cübbeli Ahmet" sohbeti açıldı

Anadolu Medya Çalıştayı Ankara’da Toplandı

AYM, Anadolu Ajansı'nı kusurlu buldu

Ekol TV'ye "kara para aklama" soruşturmasında yeni gelişme

Hrant Dink'in öldürülmesinin üzerinden 19 yıl geçti

Acun Ilıcalı satış planını KAP'a bildirdi

RTÜK’ten TV kanalları ve dijital platformlara ceza

Haber sitelerine 'Google' darbesi

THY'den gazeteci Ali Kıdık'a uçuş yasağı

Burak Akburak İstanbul'da Gazetecilerle Buluştu

Ege TV kanalı icradan satışa çıkarıldı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 21 16 1 4 36 52
2.FENERBAHÇE A.Ş. 21 14 0 7 30 49
3.TRABZONSPOR A.Ş. 21 13 2 6 18 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 21 7 5 9 0 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 21 4 6 11 -2 23
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 21 6 11 4 -5 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 21 4 9 8 -9 20
13.TÜMOSAN KONYASPOR 21 4 9 8 -9 20
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 21 5 11 5 -15 20
15.İKAS EYÜPSPOR 21 4 11 6 -13 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12