EKONOMİ
EKONOMİ Haberleri'Türkiye’de hayat pahalılığı problemi var'
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Türkiye’de hayat pahalılığı problemi var” itirafında bulundu. Şimşek, vergi politikasıyla ilgili eleştirileri kabul etmeyerek “Benden burjuva sermayeci çıkartamazsınız” dedi.
- A-
- A
- A+
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda soruları yanıtlayan Mehmet Şimşek, AKP döneminde vatandaşın zenginleştiğini iddia etti. Şimşek’e göre 2002’den beri dolar bazında memur maaşları yüzde 406, en düşük Bağ-Kur emekli aylığı yüzde 907, asgari ücret ise yüzde 369 oranında arttı. “Yani Türkiye zenginleşmiş, çalışanlarımızın da gelirleri artmış” sözlerini sarf eden Şimşek, “Ama bir hayat pahalılığı problemi de var. Zaten o nedenle bu hayat pahalılığı problemini de çözmek için çalışıyoruz” dedi.
“BENDEN BURJUVA SERMAYECİ ÇIKARTAMAZSINIZ”
Bu yıl çalışanların maaşından kesilen Gelir Vergisi’ndeki artış, Kurumlar Vergisi’ndeki büyümeyi 3’e katlamasına rağmen Bakan Şimşek, kendi politikalarına yöneltilen eleştirileri kabul etmedi. Şimşek, “Kurumlar Vergisi’ni ben artırdım. Asgari Kurumlar Vergisi’ni ben getirdim. Kur Korumalı Mevduat’a (KKM) vergiyi ben getirdim. Kâr payına stopajı, fon ve mevduat faizinin vergisini ben artırdım. Benden burjuva sermayeci çıkartamazsınız” dedi.
CHP'Lİ AĞBABA: YOLDAŞ ŞİMŞEK
CHP’li Veli Ağbaba bu yanıta, ‘Yoldaş Şimşek’ sözleriyle karşılık verdi. Mehmet Şimşek’in çizdiği pembe tabloya rağmen 2026 bütçesinde yaklaşık 3.6 trilyon liralık vergi istisnası ve teşvik uygulanması tepki çekiyor.
BOŞ MUTFAK TÜPÜYLE KARŞILANDI
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar TBMM’de boş mutfak tüpüyle karşılandı. Meclis’e getirdiği boş tüpü Bayraktar’a uzatan CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, “Bu tüp boş Sayın Bakan, halk tüpü dolduramıyor. Mutfaktaki yangını söndürün” dedi. Bayraktar yemeğini tüple pişiren milyonlarca vatandaşı görmezden gelip “Halk doğalgaz kullanıyor da ondan boş” yanıtını verdi. CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal ise “Doğalgazı bulduk diyorsunuz, doğalgaza zam geliyor. Petrolü bulduk diyorsunuz, akaryakıta zam geliyor. Artık bulmayın” dedi.
Gastrofill’den Boğaz’da Geleneksel İftar Buluşması
Avrupa'dan Trump'a soğuk duş
Adriana Lima'nın ideal erkek kriteri tartışma yarattı
Kaymakamlık binasındaki silah seslerinin sebebi belli oldu!
Mahkemeden İBB davalarına CHP'liler alınmasın talebi
'AKP seçimi kaybedeceği için bunları yaşıyoruz'
'Hukuk ve demokrasi düzelmeden ekonomi düzelmez'
'Kısa sürede yüksek kazanç vadedenlere karşı dikkatli olunmalı'
İBB davasında 5. celse başlamadan bitti
İlber Ortaylı son yolculuğuna uğurlanıyor
'İran'a karşı kazanmıyoruz, dünyaya aptal olduğumuzu gösteriyoruz'
Oscar Ödülleri sahiplerini buldu
Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı yüzde 11 azaldı
'Maddi sıkıntı çekiyoruz'
Kurtardığımız her bir canlının hayatı moral kaynağı
'Türkiye'yi zor günler bekliyor'
Türkiye'de şeriat isteyenler yüzde 10 çıkar mı şüpheliyim
Mine Tozlu dahil 5 kişi gözaltına alındı
DHMİ Daire Başkanı Mehmet Cemil Acar, Aksaray'da yakalandı
'Delilsiz ispat tahminden ibarettir'
'Anlama özürlü herhalde bu arkadaş'
'Bu işin altında hükümetin enkazıyla birlikte Numan Kurtulmuş kalacak'
Yaşar Kaba’nın Araştırma Kitapları Okurla Buluştu
'Ramazan, Birlik ve Kardeşliğin En Güçlü Zamanıdır'
'Ülkemizde milyonlar yoksullukla savaşıyor'
Köpek sahibi olmak, kalp hastalığına bağlı ölüm riskini azaltıyor
'Erdoğan içerideki baskıyı gizlemek için jeopolitik kozunu kullanıyor'
Manavgat Belediyesi'nde gözaltı sayısı 40’a yükseldi
HAKMAR'ın sahibi Zeki Doruk hakkında yeniden tutuklama kararı
3,5 milyon vatandaş faturasını ödeyemediği için kömüre mahkum oldu
Yükleniyor






