Türkiye’nin milli Tesla’sı olmak için yola çıktık

Yeni nesil tarıma dayalı bir geleceği bugünden inşa etme vizyonuyla yola çıkan Agrotech Grup, geçtiğimiz Kasım ayında tamamlanan halka arz sürecinin ardından önemli bir teknolojik yatırım hamlesine daha imza attı.

Türkiye’nin milli Tesla’sı olmak için yola çıktık

İleri teknolojiyle yükselen ve yeni nesil tarıma dayalı bir geleceği bugünden inşa etme vizyonuyla yola çıkan Agrotech Grup, geçtiğimiz Kasım ayında tamamlanan halka arz sürecinin ardından önemli bir teknolojik yatırım hamlesine daha imza attı.

Gerek yurt içi, gerekse yurt dışında hayata geçirdiği işbirlikleriyle yerli ve milli üretimi destekleyen Agrotech Grup, sürdürülebilir ve çevre dostu teknolojilere odaklanan Joyce Teknoloji'nin yüzde 75'ini satın alarak yeni hedef pazarlarda büyümesini sürdürüyor. Joyce Teknoloji ile gerçekleştirilen güçbirliğiyle geleceğin teknolojilerini bugünden dünyaya sunmaya hazırlanan Agrotech, bu önemli yatırımın detaylarını Mandarin Oriental Bosphorus'ta düzenlenen lansmanla kamuoyuyla paylaştı.

Yurt içi ve yurt dışında hayata geçirdiği işbirlikleriyle yerli üretimi destekleyen ve dünya geneline ulaşmayı hedefleyen Agrotech Grup'un düzenlediği toplantıda ev sahipliğini Yönetim Kurulu Başkanı Hümeyra Gökçen Keskin, İcra Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Demiröz, Agrotech Global Teknoloji ve Ar-Ge Başkanı Murat Teksöz ile Agrotech Otomotiv Grup Başkanı Bahadır Gören ve Joyce Teknoloji Elektrikli Araçlar Ceo'su Eren Efe Erkan yaptı.

TÜRK TEKNOLOJİSİ AMERİKADAN DÜNYAYA YAYILACAK

Kısa süre önce bünyelerine kattıkları Joyce Teknoloji ile elektrikli araç sektörüne de giriş yaptıklarını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Hümeyra Gökçen Keskin: “Agrotech’in Agro tarafında vizyon ve misyonumuza uygun yerli ve milli gübre ve salça fabrikalarımızı, sözleşmeli tarım anlaşmalarımızı ve son kullanıcıya ulaşan Hünnap’ı bünyemize katarken, Tech tarafında ise Grid Teknoloji ile dünya çapında yaptığımız çok sayıda yeni anlaşma ve iş birliklerini hayata geçirdik. Ülkemizden kazandıklarımızı yine ülkemize yatırmaya devam edeceğiz diye çıktığımız bu yolda, bizimle “Türkiye'nin teknolojik bağımsızlığını güçlendirmek ve dışa bağımlılığını azaltmak” gibi önemli bir vizyonu ve “Geleceği şekillendirmeye katkı sağlamak” gibi değerli bir misyonu paylaşan Joyce Teknoloji Elektrikli Araçlar artık Agrotech ailesinin bir ferdi. Joyce Teknoloji, bugüne kadar Türk mühendisler tarafından geliştirilen ürünleriyle ülkemizi gururlandıran bir şirket oldu. Biz de bundan sonra geleceği inşa eden, çevre dostu teknolojilere odaklanan bu başarılı şirketle aynı yolu yürüyecek olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Joyce Teknoloji ile birlikte gücümüze güç katarken; Silikon Vadisi'nde faaliyet gösterecek Agrotech USA şirketimizin de kuruluş süreçlerini tamamlamış ve Amerika'dan dünyaya teknoloji ihracatı için düğmeye basmış durumdayız. Bu yeni işbirliği de her birlikteliğimiz gibi bizler ve ülkemiz adına çok önemli bir kilometre taşı olacak” diye konuştu.

SİLİKON VADİSİNDE TÜRK İMZASI

Apple, Google, Facebook ve Tesla gibi dünya devi firmaların hizmet verdiği Kaliforniya'daki silikon vadisinde çalışmalarını sürdüreceklerini belirten Hümeyra Gökçen Keskin, Agrotech USA LLC ismiyle onaylanarak tüm kuruluş ve lisans işlemleri tamamlanan şirketleriyle, 3 yıllık stratejik planlama dahilinde teknoloji ihracat programı gerçekleştireceklerini kaydetti. Keskin, “ Hayata geçirdiğimiz tüm projeleri yazılım, donanım, inovasyon ve ar-ge çalışmaları ile destekleyerek kurumlara özel ve yüksek teknolojiye dayanan çözümler üretiyoruz. Geçtiğimiz Kasım ayında tamamlanan halka arz sürecinin ardından 2024 yılının ilk çeyreğini hem tarım sektöründe hem de teknoloji alanında yaptığımız yatırımlarla başarılı bir şekilde geride bıraktık” dedi.

FARKLI ENDÜSTRİLER İÇİN DE ARAÇLAR ÜRETECEĞİZ

Agrotech Grup Global Teknoloji ve Ar-Ge Başkanı Murat Teksöz ise “Agrotech olarak 15 yılı aşkın süredir teknoloji alanında dünyanın birçok coğrafyasında bayrağımızı gururla dalgalandırdık. ABD’den Türkmenistan’a Rusya’dan Suudi Arabistan’a kadar 20’den fazla ülkede, kritik projelere imza attık. Hedeflerimize ilk günkü heyecanla emin adımlarla ilerliyoruz, Amerika’dan sonra dünyanın diğer teknoloji üssü olan Hong Kong’a yapay zeka yazılımlarımızı ihraç ettik. Tarımda insansız kara araçları ürettik ve robotik faaliyetlerimizi güçlendirdik. Agrotech ailesi olarak dünyadaki teknoloji ihtiyaçlarını yakından takip ederek yatırımlarımızı buna göre şekillendiriyoruz. Özellikle yeni yüzyılın en önemli ihtiyaçlarından biri olan enerji konusunu göz önünde bulundurarak yaptığımız araştırmalar sonucunda Joyce Teknoloji'yi ailemize katmış olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Geçtiğimiz yüzyılda sanayi devrimini tam olarak yakalayamasak da yeni yüzyılda teknoloji devriminde emin adımlarla ilerliyoruz. Bu doğrultuda otomotiv sadece başlangıç. Farklı sınıflarda yapacağımız üretimin ardından gelecek dönemde farklı endüstrilere özel araçlar üretmeyi hedefliyoruz. Ülkemizde ve bölgede çok önemli projelere imza atmış olan Joyce Teknoloji'yi bünyemize katarak yeni bir teknoloji hamlesi başlatmış olduk” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'NİN AYAĞINI YERDEN KESECEĞİZ

Toplantıda konuşan Joyce Teknoloji Elektrikli Araçlar Ceo'su Eren Efe Erkan da, Joyce Teknoloji'nin, tamamı Türk mühendislerden kurulu bir şirket olduğuna dikkat çekerek, “Ekip olarak bu işe iddialı başladık ve kısa sürede hedeflerimize ulaştık. Birleşmiş Milletler sürdürülebilir kalkınma programları doğrultusunda yeni nesil teknoloji evrimine ulaşmak için önemli adımlar attık. Türk teknolojisinin öncüsü olmayı ve tüm dünyayla bu teknolojileri buluşturmayı hedefledik. Bu süreçte aynı zamanda tüm dünyada yaşanan pandemi, iç savaşlar ve ambargolara da şahit olduk. Ülkemiz için kritik teknolojilerin ne kadar önemli olduğunu da öğrendik. Kendi kendine yeten ülkelerin bir adım öne geçebildiğini çok iyi gördük. Beyin göçünü tersine çevirmek ve özellikle gençlerimizi ülkemize kazandırmak için çalışıyoruz. Şirketimiz, kısa sürede büyük işler başardı. Bunu ekiplerimizi takımlara bölerek, sektördeki güçlü altyapımız ve deneyim sahibi ekip liderleriyle başardık. Agrotech - Joyce ortaklığıyla seri üretime geçmeye başlayacağımız ürünlerimiz yerli motor batarya ve kontrol sistemlerimizi Amerika üzerinden tüm dünyaya satmaya hazırlanıyoruz. 30 bayi ve servis ağımızla Türkiye'nin ayağını yerden keseceğiz” diye konuştu.

TÜRKİYE’NİN TESLA’SI OLMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK

Agrotech Otomotiv Grup Başkanı Bahadır Gören de gerçekleştirilen güçbirliğinin ülkemiz için önemli know how ve katmadeğer sağlayacağını vurguladı.

Gören, “Yerli ve milli elektrikli araç, motosiklet, sağlık sektörü için geliştirilmiş Kar Aslanı, tarım için özel tasarlanmış ZIKA (İnsansız Zirai Araç) robotik akıllı tarım çözümleri, ileri arama kurtarma teknoloji robotları ve birçok robotik çözüm geliştiren; dünyada sadece üç ülke tarafından üretilebilen ve suya dayanıklı yerli BLDC Motor, % 100 yerli batarya ve yapay zekâ sürücü yazılım çözümlerini geliştiren Joyce Teknoloji, Agrotech Grup şirketi olarak yoluna devam edecek” diye konuştu.

Amaçlarının herkesin alabileceği, her keseye uygun elektrikli araçlar üretmek olduğunu vurgulayan Bahadır Gören şöyle devam etti: “Joyce Elektrikli Araçlar Teknolojileri markası altında ilk elektrikli aracımızı ürettik. Şimdi yeni bir heyecanı birlikte yaşıyoruz. Biz Joyce Teknoloji ekibi olarak, motor, batarya ve yazılım dahil araçlarımızın tüm parçalarını yerli ve milli olarak üretiyoruz. Bu serüven 2 yıllık çalışmalarımızın eseri. Hayalimizi gerçekleştirmek için uzun süren müzakereler neticesinde, Agrotech ile yola devam etmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Türkiye’nin milli Tesla’sı olmak için yola çıktık. Biz tasarlayalım, geliştirelim, üretelim başkaları gelsin bizden teknolojimizi alsın. Bu sebeple Silikon Vadisi’nde kurduğumuz şirket ile teknoloji ihracatı yapacağız. 2025 yılı içinde binek araçlarda 28 bin, ticari araçlarda ise 3 bin adetlik bir üretim gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Öncelikli olarak Avrupa ülkeleri ve Türki Cumhuriyetleri hedef pazar olarak belirledik. Amacımız tüm dünyaya hitap eden bir Türk markası olmak”

ELEKTRİKLİ ARACIN FİYATI 699 BİN TL OLACAK

Satın alma kararıyla birlikte yerli motor, yerli batarya, yerli elektronik sistemlere sahip L7 sınıfı yerli elektrikli araç çalışmalarının hızlandırılması amaçlanırken; üretilecek aracın ise bu yıl 29 Ekim’de tarihinde 699 bin TL tüketici fiyatı ile öncelikle Türkiye’de satışa sunulması amaçlanıyor. Elektrikli araçların, insansız kara araçlarının, insansız kurtarma araçlarının, sağlık ve birçok sektöre özelleştirilmiş elektrik vasıtaların üretim kapasitesinin ise 2024 yılı içinde yüzde 400 artırılarak iç piyasa haricinde, 14 farklı ülkeye ihraç edilmesi hedefleniyor. Ar-Ge ve üretim hakları Agrotech’e ait olan BLDC motor teknolojisi ile sadece üretilecek elektrikli araçlar değil; sağlık ve savunma sanayi, komuta kontrol merkezleri, deniz araçları, ağır iş ve sanayi makineleri, elektrikli ev aletleri gibi 20'nin üzerinde sektörde kullanılan farklı motorlar için üretim yapabilmek adına kapasite artırımı yapılacağı da kaydedildi.

Resimaltı ayakta soldan sağa : Agrotech Global Teknoloji ve Ar-Ge BaşkanıMurat Teksöz, Agrotech İcra Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Demiröz, Agrotech Yönetim Kurulu Başkanı Hümeyra Gökçen Keskin, Joyce Teknoloji Elektrikli Araçlar CEO'su Eren Efe Erkan ve Agrotech Otomotiv Grup Başkanı Bahadır Gören


Uçak bileti tavan fiyatına yüzde 30 zam

SGK vurgunun altından Mehmet Müezzinoğlu'nun hastanesi çıktı

Tek adamlığı kökleştirecek bir revizyon arayışına izin vermeyiz

Erdoğan, Anıtkabir’e gitmek yerine tarikat mensubunun cenaze törenine katıldı

İkizköy'de termik santral yüzünden 3 gündür sular kesik

Muhafazakarlık yerini modernliğe bırakıyor

Enflasyon rekor kıracak!

Yabancı ev almıyor satıyor

1 Mayıs Taksim Meydanı’nda kutlanmalı

Ekonomik güven nisan ayında geriledi

441 çocuk gelin oldu!

Nihal Candan cezaevi günlerini anlattı

Togg için dua eden Ali Erbaş 15 milyon liralık Audi istedi

25 maddelik 'Ahlaklı Belediyecilik Protokolü'

İşbirlikçi iktidar istemiyoruz

Enflasyon 2026'da tek haneye düşecek

Hamas'ı terör örgütü olarak değerlendiriyoruz

'Milliyet farkı ücreti' alan otele soruşturma

İsmail Keskin’in resim sergisi SASAV’da açıldı

Tereyağının süt yağı oranı en az yüzde 82 olacak

Sinan Ateş cinayetinde kuryeden ‘görev tamam’ pozu

Sophia Bush eşcinsel olduğunu açıkladı

Hazır olun büyük çöküş olacak

Emekli ve asgari ücretli enflasyona yenildi

İsraf ve tasarruf genelgesi yayınlayacağız

Polis memuru mesai arkadaşlarına kurşun yağdırdı

İYİ Parti'de yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu

Ali Erbaş'a, Audi A8 marka yeni bir makam arabası

2024 yılı emekli yılı olacaktı, başlamadan bitti

Rakı ve şaraba zam geldi

Yükleniyor

İsrail'den İran'a misilleme saldırısı

İsrail'i savunmak için eşi benzeri görülmemiş bir askeri çaba gösterdik

İran'ın saldırısına yanıt vereceğiz

İran izole oldu

Vali, 'Kalp kırdım' dedi istifa etti

AB liderleri dondurulan Rus varlıklarını Ukrayna'ya verecek

Trump Rahip Brunson'u nasıl geri aldığını açıkladı

Doğu Türkistan'da oruç ve namaz yasağı sürüyor

Yunanistan'da çiftçiler yeniden sokağa çıktı

İngiltere Rus varlıklarının tamamını Ukrayna'ya vermeye hazır

Sophia Bush eşcinsel olduğunu açıkladı

Kylie Jenner hamile mi?

Maldivler pozu sosyal medyayı salladı!

Kayınvalidemin yırtık tangasını buldum

Melisa Döngel, sezonu bir açtı pir açtı

Tuba Ekinci'den eleştirilere sert yanıt

Oyunculukta bedeller ödedim

Ebru Polat'ın başörtülü pozları gündem oldu!

Hafsanur Sancaktutan ceketinin içine hiçbir şey giymedi

İnşallah Suriyeliler ülkeyi terk eder

Nissan Türkiye’den bahar kampanyası

Türkiye’nin milli Tesla’sı olmak için yola çıktık

Otomotiv sektörü üretimde rekabetçiliğini kaybediyor!

Macera motosikleti Stelvio Türkiye’de

Chery TIGGO 7 SUV’un yıldızı olmayı başardı!

Nebi Erbaş, OYDER’in yeni genel sekreteri oldu

Arazi maceralarını sürücü için kolaylaştırıyor

Hyundai iki ucuz spor modelden vazgeçiyor

Mahkemeye gitmeye gerek kalmayacak

Citroën Jumper yeni bir döneme adım atıyor

SGK vurgunun altından Mehmet Müezzinoğlu'nun hastanesi çıktı

Glutensiz ürünlerin çoğu işlenmiş unlardan yapılıyor

Randevu sorununu kalıcı şekilde çözeceğiz

Bal diye mısır şurubu almayın!

Evcil hayvanlar, kalbe iyi geliyor, stresi azaltıyor, mutlu ediyor...

Türk doktor Yadigar Genç kanseri bitirecek

Akdeniz Üniversitesi'nde 100'den fazla hemşire istifa etti

Diş Hekimliği Fakültesi'ne de ilahiyatçı dekan

MHRS randevularına düzenleme geliyor

Vatandaş ilacı kendi cebinden ödüyor

Süleyman Soylu haddini bilsin, tepemin tasını attırmasın

Seçim maratonu sonrası gazeteciler yorgunluk attı

Kübra Par, nasıl "kazıklandığını" anlattı

Gaziantep'te yerel gazetenin ofisi kurşunlandı

YGD Başkanı Yavuz Yılmaz’dan Ramazan Bayramı mesajı

İnsanların hak ve özgürlüklerine saygı gösterilmeli

Mehmet Zahid Sobacı, seçimden sonra gidiyor

Gazeteciler belediye başkan adaylarını iftar da buluşturdu

Bir gazeteci daha hapis cezasına çarptırıldı

Erdoğan, İstanbul seçiminde ciddi risk görüyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 34 18 12 4 15 58
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Rizespor 34 14 13 7 -6 49
8.Alanyaspor 34 12 10 12 3 48
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Kayserispor 34 11 13 10 -9 40
13.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
14.Ankaragücü 34 8 12 14 -3 38
15.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
16.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 34 4 23 7 -41 16