EKONOMİ

EKONOMİ Haberleri

'Uçtan Uca Dijital Hazine Yönetimi'

'Uçtan Uca Dijital Hazine Yönetimi'

  • A-
  • A
  • A+

Cam ve kimyasallar iş kollarında küresel bir oyuncu olan Şişecam Topluluğu, ana faaliyet alanları dışında da ilklere imza atmaya devam diyor. Geçtiğimiz günlerde Türkiye’de blockchain teknolojisiyle dış ticaret işlemi gerçekleştiren ilk şirket olan Şişecam, “Uçtan Uca Dijital Hazine Yönetimi” hedefi doğrultusunda hayata geçirdiği ilklere bir yenisini daha ekledi. Şişecam bankalar aracılığıyla yapılan ödemeler için Dijital Dolandırıcılık Tespit ve Kontrol Sistemi’ni (Digital Fraud Detection and Control System) Türkiye’de kurup uygulayan ilk şirket oldu.

Bankacılık işlemlerini küresel para transferi ve finansal haberleşme sistemi olan SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication) üzerinden, alanında en etkin yazılım çözümlerinden “Kyriba” aracılığıyla yöneten Şişecam, Türkiye’de ilk kez bir banka ödeme talimatını, online dolandırıcılık denetimi ve yasaklı şirket listeleri taramalarının ardından yüksek güvenlikli bir şekilde ve manuel herhangi bir sürece gerek duyulmadan iletme başarısını gösterdi. Şişecam dünyadaki en yaygın dolandırıcılık senaryolarından yola çıkılarak devreye aldığı Dijital Dolandırıcılık Tespit ve Kontrol Sistemi sayesinde kurumsal şirketlere yönelik artış gösteren ödemelerde yaşanan dolandırıcılık olaylarını engellemeyi amaçlıyor. Ödemelerin dijital olarak onaylandığı sistem kapsamında, “kişi bazlı ödeme onay limitleri”, “ödeme bilgilerinde hassas değişiklikler”, “ilk kez ödeme yapılan banka hesapları” ve “yaptırım listelerinde yer alan ülkelere yapılan ödemeler” gibi ana kurallar çerçevesinde incelenen ödemeler bir kural ihlali olması halinde otomatik olarak durduruluyor.

“Faaliyet alanlarımız dışındaki yetkinliklerimizle de öncü olma başarısını gösteriyoruz”

Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, günümüzde kurumlar için başarının yolunun teknolojiyi kullanarak iş yapış biçimlerinde yeniliklere götürecek dijitalleşme yol haritalarını oluşturmaktan geçtiğine dikkat çekerek, şöyle devam etti: “Bugün dört kıtada 14 ülkede üretim faaliyeti gösteren, ürünlerini 150’den fazla ülkede müşterisiyle buluşturan Şişecam olarak, bu bakış açısıyla dijitalleşme olgusunu sadece üretim hattının dijital yetkinliklerle donatılması gibi dar bir kapsamda değil, toplam tedarik zincirinden müşteri deneyimine kadar değer zincirinin tamamının dijitalleşmesini kapsayan 360 derece bütünleşik bir kavram olarak ele alıyoruz. Tüm dijital dönüşüm projelerimizin yayılımının faaliyet gösterdiğimiz coğrafyalarda ve entegre bir şekilde uçtan uca gerçekleştirilmesi önceliklerimiz arasında görüyoruz. Hızlı ve doğru karar almanın öneminin giderek arttığı bir ortamda veriye dayalı karar alma yetkinliklerimizi güçlendiren ve verimliliği arttıran uygulamaları devreye alıyor; Hazine Yönetimi gibi ana faaliyet alanlarımız dışındaki yetkinliklerimizle de öncü olma başarısını gösteriyoruz. Dijital yol haritamız kapsamında, blockchain teknolojisiyle dış ticaret işlemi ve Dijital Dolandırıcılık Tespit ve Kontrol Sistemi gibi örnek uygulamaları bu kapsamda hayata geçiriyoruz.”

Dijital dönüşümü sonu olmayan ve sürekli devam edecek bir yolculuk olarak ele aldıklarını ifade eden Kırman, “Uçtan Uca Dijital Hazine Yönetimi hedefimiz doğrultusunda ekosistemimizin önemli bir parçası olan tedarikçilerimizi desteklemek amacıyla yine bir ilk olarak, Küresel Tedarikçi Finansmanı Sistemi’ni yakında devreye alacağız. Çalışmalarımızın Türkiye bacağını tamamlamak üzereyiz. Sunacağımız sistem sayesinde dünya genelindeki tedarikçilerimiz, farklı coğrafyalarda faaliyet gösteren Şişecam Topluluğu’na yapmış oldukları satışlara ait finansman imkanlarına küresel tek bir platform üzerinden ulaşabilecek. Böylece tüm dünyadaki tedarikçilerin tek bir platformu kullanımını sağlayarak, bu alanda da Türkiye’de bir ilke imza atmış olacağız” diye konuştu.

Yorum Yazın

Tavuk etine üst üste zam

SGK 36 ilacı daha geri ödeme listesine aldı

Motorinin litre fiyatı 75 TL sınırına dayandı

Takipteki alacaklar 660 milyar liraya dayandı

'Türkiye, yeni bir iktidarı karşılamak üzere doğum sancıları çekiyor'

'Utanç içinde hatırlanacak bir tarih'

'Savaşın sebebi İsrail’dir'

Yeşil erik açılışı 4 bin TL'den yaptı!

Bodrum'a gelenleri kaymakam karşıladı

Ayhan Bora Kaplan'ın avukatı tahliye edildi

'Türkiye Ada'nın tamamının garantörüdür'

İstanbul’da 27 CHP’li başkanın 12’si görevden uzaklaştırıldı

Türkiye kira artışında dünya lideri

'Kazanan ithalatçı, kaybeden çiftçi olur'

'İmamoğlu 1 yıldır hapiste, Avrupa buna sessiz kalmamalı'

MGK’da 3 başkanlık kuruldu

İran’a 'saldırıları derhal durdur' çağrısı

'Donald Trump için 'azil' çanları çalıyor'

Pentagon, İran için 200 milyar dolar bütçe talep etti

Danıştay, MEB’den 'Ramazan Genelgesi' savunması istedi

İki Kardeşin Sıra Dışı ve Mizah Dolu Hikâyesi

'Kahrolsun Amerikan emperyalizmi!'

Vatandaş ekonomiden umutsuz

'İddianame ortadayken başkanlarımız hala neden tutuklu?'

Motorine 5.70 TL zam geliyor

Elektrik ve doğal gaza zammını değerlendireceğiz

İhracat miktarında düşüş

'Belgeler sahte, üzerime kayıtlı 4 taşınmaz var'

Kemal Memişoğlu iftara askeri helikopterle indi

'İsrail bölgeyi felakete sürüklüyor'

Yükleniyor

loading

'Utanç içinde hatırlanacak bir tarih'

Pentagon, İran için 200 milyar dolar bütçe talep etti

'Fransa Hürmüz Boğazı operasyonlarına asla katılmayacak'

'Bu savaşı İsrail'in baskısı nedeniyle başlattık'

'Hürmüz Boğazı Amerikayı bitirmek üzere'

Avrupa'dan Trump'a soğuk duş

'İran'a karşı kazanmıyoruz, dünyaya aptal olduğumuzu gösteriyoruz'

Irak'ta Bağdat havalimanına İHA saldırısı

İran'dan ateşkes için 3 şart

'Bu savaşın tek kazananı Rusya'

Adriana Lima'nın ideal erkek kriteri tartışma yarattı

Aslıhan Karalar yangının çıkış sebebini açıkladı

Yağmur Yüksel'in son hali olay oldu

Yasmin Erbil'den Gülseren Ceylan kararı!

Güzel oyuncudan radikal karar

Derin Talu'dan çok konuşulacak itiraf

'Kalbim sevmeye de, sevilmeye de açık'

Şeyma Subaşı şaşırtmaya devam ediyor

Sydney Sweeney'den yürek hoplatan pozlar!

Sahra Şaş ödül törenine damga vurdu!

Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı yüzde 11 azaldı

Yerli Karea Fit Yollara Çıkıyor!

Kadınlar Günü’nde Klasik Otomobillerle Unutulmaz Yarış

Dacia Sandero tahtından indi

'Uzun ömürlü bir kullanım sunuyoruz'

TOGG'un 2025 yılı zararı belli oldu

Fiat Egea'nın üretim ise sona erecek

BYD Türkiye’de 4 modeli birden kaldırdı

İkinci elde yeni dolandırıcılık tuzağı

Çin malı otomobillere talep azaldı

SGK 36 ilacı daha geri ödeme listesine aldı

Vakıf üniversite hastanelerinde vergi muafiyeti kalkıyor

Ocakbaşında yemeğinden çıkan böcek dudağını ısırdı

Makak Punch ve Güven Arayışı

Yadigar Genç Kanseri Yenmeyi Başardığı Formulü Açıkladı

İşlenmiş gıdaların ultra tehlikeleri

Beyaz ekmek gidiyor, 'tam buğday' geliyor

Harran Üniversitesi Hastanesi'nde rüşvet iddiası

Hastanelerde ilaç operasyonu, 5 gözaltı

Kamu hastanelerinde erişim krizi

Gastrofill’den Boğaz’da Geleneksel İftar Buluşması

YGD’den İsrail’e Sert Tepki: Gazetecilik Suç Değildir

'Valiye şemsiye var, gazilere yok' haberine takipsizlik kararı

2025’te 129 basın mensubu öldürüldü

Yalova’nın Marka Değeri İçin Ortak Mesaj

'Mutluyuz, çünkü bu halka yalan söylemedik'

Bürokratın 'özel tuvaletini' yazan gazetecilere dava

Anadolu Medya Çalıştayı Ankara’da Toplandı

AYM, Anadolu Ajansı'nı kusurlu buldu

Ekol TV'ye "kara para aklama" soruşturmasında yeni gelişme

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 27 18 3 6 24 60
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 27 15 5 7 18 52
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 27 12 8 7 14 43
6.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 27 9 12 6 -9 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.CORENDON ALANYASPOR 27 6 8 13 1 31
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
12.TÜMOSAN KONYASPOR 27 7 11 9 -8 30
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 27 6 14 7 -9 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 27 6 14 7 -18 25
15.KASIMPAŞA A.Ş. 27 5 13 9 -15 24
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 27 4 12 11 -27 23
17.İKAS EYÜPSPOR 27 5 15 7 -19 22
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 27 4 18 5 -23 17