Tarih: 29.02.2024 19:10

"Ukrayna'nın AB üyeliği engellenecek"

Facebook Twitter Linked-in

Polonyalı çiftçiler Ukrayna sınırını kapatmaya devam ediyor ve ülkemizden AB'ye giden tırların geçişine neredeyse izin vermiyor. Ukrayna Devlet Sınır Teşkilatının temsilcisi Andrey Demchenko; 9 Şubat sabahı, "Durum değişmedi. Polonyalı çiftçiler altı kontrol noktasını kapatmaya devam ediyor, bu da kargo araçlarının her iki yönde hareketini zorlaştırıyor" dedi. 

Önceki gün Polonya Başbakanı Donald Tusk, çiftçilerle bir araya gelerek Ukrayna ile ticarete sınırın geçici olarak kapatılması konusunu görüşmeyi planladığını duyurdu. Böyle bir kararın her iki taraf için de "acı verici" olduğunu söyledi. Başbakan, "Ukrayna sınırına gelince zor kararlar almaya hazırım, her zaman Kiev'le istişare halindeyim, böylece gereksiz gerginlik olmaz. Ancak uzun vadeli bir çözüm bulmalıyız" diye vurguladı.

Aynı zamanda Ukrayna'nın Yeniden İnşasından Sorumlu Başbakan Yardımcısı Alexander Kubrakov, Ukrayna'nın Polonya ile sınırların kapatılması konusunda müzakere yapmadığını, çünkü böyle bir kararın Rusya dışında kimseye faydası olmayacağını söyledi. Sözleri Ukrayna Ticaret Temsilcisi Taras Kachka tarafından da doğrulandı. Ukrayna ve Polonya'nın, Polonyalı çiftçilere yönelik ablukaya çözüm olarak sınırların kapatılmasını tartışmadığını kaydetti.

"Ortak bir dil bulmayı başardık ve sınır blokajının nasıl kaldırılacağı, Polonya ve Ukrayna'daki çiftçilerin çıkarlarının nasıl dikkate alınacağı konusunda yapıcı bir çözüm üzerinde çalışıyoruz. Kolay değil ama olabilir. Başbakan'ın bu yaklaşımları Kachka, “Ukrayna'dan Denis Shmigal, Polonya-Ukrayna sınırıyla ilgili konuşmasında olası bir anlayış oluşturmak için önemli bir öneride bulundu” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-DT9JLG88B3