Uluslararası Gazeteciler Konfederasyonu, Kuşadası’nda buluştu

Uluslararası Gazeteciler Konfederasyonu, Kuşadası’nda medya ve iletişim temalı programlara imza attı. Düzenlenen medya ve iletişim çalıştaylarının ardından Konfederasyon’un 2. Olağan Genel Kurulu da gerçekleştirildi.

Uluslararası Gazeteciler Konfederasyonu, Kuşadası’nda buluştu
  • A-
  • A
  • A+

Uluslararası Gazeteciler Konfederasyonu, Kuşadası’nda medya ve iletişim temalı programlara imza attı. Düzenlenen medya ve iletişim çalıştaylarının ardından Konfederasyon’un 2. Olağan Genel Kurulu da gerçekleştirildi. Konfederasyon Başkanı Şakir Gürel, medyada bağımsız bir çatı örgütlenmesine ihtiyaç duyulduğunu belirterek devlet ve kanun destekli bir yapının eksikliklerini vurguladı. 

Uluslararası Gazeteciler Konfederasyonu Başkanı Şakir Gürel, “Bağımsız, özerk bir kurum gazetecilerin akreditasyonunu sağlamalı. Basın kuruluşları Samsun’da Emlakçılar Odası, Kahramanmaraş’ta Aktarlar Odası, Bursa’da Elektronikçiler Odası, Ordu’da Madeni Eşya ve Sanatkârlar Odası, Balıkesir’de Tuhafiyeciler Odasının üyeleri oluyor. Zira Türkiye’de Basın mensuplarının üye olabilecekleri bir odaları veya benzer bir meslek kuruluşları yok. Bu, sektördeki itibarsızlığımızın bir göstergesi” dedi. 

"Medya STK Enflasyonunu Azaltmak ve Güçlü Bir Çatı Oluşturmak İstiyoruz" 

Şakir Gürel, 2012’de Ankara merkezli 7 kurucu dernekle federasyon olarak kurulan TİMEF’in, bugünkü Konfederasyon’un temellerini attığını belirtti. Gürel, “TİMEF’in temellerini attığı bu sivil toplum kuruluşu daha sonra 4 federasyonlu bir konfederasyona dönüştü. Şimdi ise bu genel kurul ile 4 federasyonlu yapı, 7 federasyonun üye olduğu bir konfederasyon haline geldi.” diye konuştu.

Üye aidatlarının sivil toplum kuruluşlarını ileri taşıyamayacağını ifade eden Gürel, “Biz sadece federasyon ya da konfederasyon olarak değil, derneklerimizin de projelerle faaliyetlerini yürütmesine önem veriyoruz. Medya STK enflasyonunu azaltmak ve güçlü bir çatı kuruluşu oluşturmak istiyoruz.” dedi. Gürel, medya alanında bir meslek birliği kurulmasının veya bir medya meslek yasasının çıkarılmasının zorunlu olduğunu da vurguladı. 

Medya Meslek Yasası Çağrısı 

Gürel, Türkiye’de medyanın bağımsız bir akreditasyon mekanizmasına sahip olmamasının kalıcı çözümler sağlamadığını belirtti. Çeşitli illerde düzenlenen Anadolu Medyası Çalıştayları’nın medya meslek yasası gibi yapısal düzenlemelere dikkat çekmek için gerçekleştirildiğini söyleyen Gürel, bu çalıştaylardan elde edilen raporların ilgili kurumlara iletildiğini belirtti.

Gürel, “Hazırladığımız raporları, siyasi partilerin genel başkanlarına, İletişim Başkanlığı’na, Cumhurbaşkanlığı’na ve ilgili gördüğümüz her yere ulaştırdık. Amacımız, gazetecilerin akreditasyonunu sağlayan veya iptal eden etkili bir medya sivil toplum kuruluşu oluşturmaktır. Bugün İletişim Başkanlığı bu görevi bir ölçüde yerine getiriyor; ancak sonuçta devletin resmi bir kurumudur ve bağımsız bir yapının sağladığı güveni tam olarak karşılayamaz. Devletin kurumları da işin içinde olabilir, ama gazetecilerin akreditasyonunu bağımsız bir kurum sağlamalı.” dedi. 

“Meslek Birliği Kurulmadan Medyanın İtibarı Sağlanamaz” 

Gürel, Türkiye’nin çeşitli illerindeki meslek odalarını örnek vererek medyanın da benzer bir yapıya ihtiyaç duyduğunu belirtti. “Gazeteciler Samsun’da Emlakçılar Odası, Kahramanmaraş’ta Aktarlar Odası, Bursa’da Elektronikçiler Odası, Ordu’da Madeni Eşya ve Sanatkârlar Odası, Balıkesir’de Tuhafiyeciler Odasına üye oluyor. Zira medya sektöründe benzer bir meslek kuruluşu yok. Bu, itibarımızın ne kadar zedelendiğinin bir göstergesi,” ifadeleriyle konuşmasını sonlandırdı. 

VIII. Anadolu Medyası Çalıştayı ve Diğer Projeler 

Konfederasyon, etkinlik kapsamında “Türk Dünyası Medya ve İletişim Birliği Bağlamında VIII. Anadolu Medyası Çalıştayı”nı düzenledi.

NTV Dış Haberler Editörü Ahmet Yeşiltepe’nin konuşmacı olarak katıldığı çalıştayda medya ve iletişim alanında derneklerin, federasyonların ve konfederasyonların önemi vurgulandı.

TİMEF Proje Etkinliği çerçevesinde “Medyanın Deprem ve Afet Dili Çalıştayı”da gerçekleştirildi. Kentsel Dönüşüm Uzmanı Dr. Mimar Nihat Şen, çalıştayda afetlere dair medyanın daha etkin bir dil geliştirmesi gerektiğini ifade etti. 

İnternet Gazeteciler Federasyonu (İGF), Orta Karadeniz Gazeteciler Federasyonu (ORKAR) ve İstanbul Gazeteciler Federasyonu (İGAFED)’nin katılımıyla, Uluslararası Gazeteciler Konfederasyonu’nun kurucu federasyon sayısı 7’ye ulaştı. Bu genişlemeyle Konfederasyon, medya sektöründe daha güçlü bir temsiliyet sağlamayı amaçlıyor. 

Genişleyen Konfederasyon’un yönetim kurulunda Şakir Gürel, başkan olarak yer alırken, Nizamettin Bilici, Menderes Demir, Bahtiyar Kahveci, Adil Koçalan, Mehmet Yazıcı, Mesut Demir, Erdoğan Erdoğdu, İsmail Kahraman, Sultan Tapdık, Ersin Bebek, Utku Demiröz, Hüseyin Kömür, Muradiye Ergin, Adnan Onay, Funda altaş, Hasan Eraslan, Burcu Akkaya, Mustafa Alyaz, Ümit Babacan ve Yavuz Yılmaz yönetim kurulu üyeleri olarak görevlendirildi.

Denetleme Kurulu’nda Şahin Özer (Başkan), Sefai Uzunyurt (Başkan Y.), Erkan Ayçam, Rıdvan Can, Şerife Türkeş isimleri yer aldı.

Disiplin Kurulu’nda ise Mehmet Dalgıç (Başkan), Adnan ufuk Bulut (Başkan Y.), İsrafil Avcı, Cihan Çakır, Alihan Erbaş isimleri yer aldı. 

Yorum Yazın

Rekabet Kurumu'ndan elektronik devi Dyson'a soruşturma

Adli emanetten 25 kilo altın ve 55 kilo gümüş sır oldu

'Gazzelilerin durumunu özleyecek hale geliriz'

Dr. İmdat Doğan, İnovoltis’in yeni İcra Kurulu Başkanı oldu

Üst düzey devlet görevlilerine 30 bin TL seyyanen zam

'Adalet, iktidarın keyfine bağlı olamaz'

'Özgürlüklerin herkese eşit uygulandığı Türkiye'yi herkes kabullenecek'

SGK'dan sahte emeklilik operasyonu

Zafer Çağlayan Burger King’i ENS Yapı Petrol Şirketi’ne devretti

Dilovası faciasında kamu kurumları yine ‘kusursuz’

'Sıkı para politikası uzuyor'

Gazeteci Furkan Karabay tahliye edildi

Toprakla bağ kuran bireyler yetiştirmek büyük önem taşıyor

İBB’nin 360° İletişim Modeli, Altın Pusula’da Ödüle Layık Görüldü

Be the Change Zirvesi Tokyo’da Genç Değişim Öncülerini Buluşturdu

Maduro Türkiye'ye mi sığınacak?

'TL'deki değer kaybı devam edecek'

Üç çocuğun beslenme maliyeti 28 bin TL’ye dayandı

'Ok yaydan çıktı, gemiler yakıldı'

Borsa İstanbul'da 'manipülasyon' operasyonu

Karadeniz Sahil Yolu çileye döndü

Otomotiv satışlarında kasım rakamları açıklandı

'Engelli Vatandaşlarımız İçin Her Gün Çalışıyoruz'

Sevinç Bakırcı'nın Sabiha Gökçen hakkında söylediklerine tepki yağdı

'Avrupa ülkelerinden daha iyi durumdayız'

Seçil Erzan’a 102 yıl hapis cezası

AYM'den vejetaryen hükümlüye hak ihlali kararı

Nüfusumuz artıyor, artış oranımız düşüyor

BYD Türkiye'yi oyalıyor mu?

Üç bal markası daha kirli çıktı

Yükleniyor

Maduro Türkiye'ye mi sığınacak?

ABD'li senatör Graham'dan Maduro'ya tehdit

Karadeniz'deki Rus tankerleri İHA'larla vuruldu

Suçla Mücadele Yerine “Hassasiyet” ve “Hoşgörü” Eğitimi

Zelenski bana hiç minnet etmedi

ABD’yi yöneten gizli dayanışma ağı ifşa oldu

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, insan avına katılan keskin nişancılardandı

İsrail, Lübnan’a hava saldırıları düzenledi

Tarihi Jeffrey Epstein tasarısı ABD Senatosu'ndan geçti

Trump Kaşıkçı cinayetinde Prens Selman'ı savundu

Derin Talu'nun o sözlerine tepki yağdı

Rabia Soytürk derin dekoltesi ile dikkat çekti!

Şevval Şahin fit kalma sırrını verdi!

'Saçımı 3 aydır yıkamadım'

Sümeyye Aydoğan aşkına bir şans daha verdi

Ece Erken, Kızılcık Şerbeti'ni yerden yere vurdu!

'Bu benim özel hayatımla alakalı bir durum değil'

Demet Şener'in olaylı aşkı yeniden başladı

Nesrin Cavadzade sevgili kriterini açıkladı

Emine Ün'ün dönüşü muhteşem oldu

Otomotiv satışlarında kasım rakamları açıklandı

BYD Türkiye'yi oyalıyor mu?

Danıştay, 10 yıllık 'bekleme şartı'nı durdurdu

Yeni Tonale ABD’de ilk kez sahneye çıktı!

Otomobil fiyatlarına büyük zam!

Tüketici parasını icra yoluyla aldı

Otomobil piyasasında yeni kriz endişesi

Mitsubishi Türkiye'den çekildi

Zorunlu trafik sigortasına da zam geldi

Tesla satışları Avrupa’da çakıldı

Üç çocuğun beslenme maliyeti 28 bin TL’ye dayandı

Üç bal markası daha kirli çıktı

Viral enfeksiyonlar acil servislerde yoğunluk yaratıyor

Sucuklu tost yiyen anne ile oğlu hastanelik oldu!

Üç firmadan biri ruhsatsız

Sıcaklığa bağlı ölüm oranı yüzde 63 arttı

CHP'den şehir hastaneleri için suç duyurusu

Şehir hastanesine kurayla alınan 12 personelden 5'i aynı soyadı taşıyor

İstanbul’da Kadınlara Özel VR Temelli Meme Sağlığı Eğitimi

Hava kirliliği ölüm nedenleri arasında üçüncü sırada

Gazeteci Furkan Karabay tahliye edildi

Türkiye'nin 'çakarlı gazetecileri' tek tek ifşa edildi

Basın ve ifade özgürlüğü raporunda çarpıcı tablo

YGD’den Gazetecilere Dijital Eğitim Atağı

Türkiye’de basın özgürlüğü alarm veriyor

Fatih Altaylı'ya 4 yıl 2 ay hapis cezası

'Milletleri Kurtaracak Olanlar Yalnız ve Ancak Öğretmenlerdir'

Hollywood yıldızı “25. Yıl İnternet Medyası Ödülleri” için Türkiye'de

Rekabet Kurumu'ndan 5 büyük reklam ajansına eş zamanlı baskın

'1600’den fazla içerik hakkında erişim engeli kararı verildi'

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 14 10 1 3 20 33
2.FENERBAHÇE A.Ş. 14 9 0 5 18 32
3.TRABZONSPOR A.Ş. 14 9 1 4 13 31
4.GÖZTEPE A.Ş. 14 7 2 5 10 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 14 6 1 7 7 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 14 5 6 3 -3 18
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 14 4 6 4 3 16
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 14 4 7 3 -4 15
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 14 3 6 5 -6 14
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 14 3 7 4 -7 13
15.İKAS EYÜPSPOR 14 3 8 3 -8 12
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 14 2 6 6 -17 12
17.GENÇLERBİRLİĞİ 14 3 9 2 -7 11
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 14 2 10 2 -13 8