'Umut yok, yarınlar yok, sadece korku var'

'Umut yok, yarınlar yok, sadece korku var'

  • A-
  • A
  • A+

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin 1. Olağan Iğdır İl Kongresi’nde konuştu. Babacan konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

‘Asgari ücret açlık sınırının altında’

“Bugünkü asgari ücret, açlık sınırının altında bir tutar. Türk-İş’e göre dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 2.517 lira. Dört kişilik bir ailenin bu ücretle geçinebilmesi mümkün mü? Çalışanların neredeyse yarısının aldığı ücret bu. Yine Türk-İş’e göre yoksulluk sınırı da 8.198 lira. Soruyorum, kaç ailenin eline aylık 8.000 lira geçiyor? Cumhurbaşkanlığının bütçesini yüzde 28 arttıranlar bunların farkında değil.

Ülkeyi ‘çalışan yoksullar topluluğuna’ çevirdiler. Vatandaşımız çalışıyor, çabalıyor, gecesini gündüzüne katıyor. Çalışmaktan çocuğunun yüzünü bile göremiyor ama eline geçen para ile yine yoksulluk sınırının altında. Bugünkü iktidara bakıyoruz. “Ekonomi yukarı doğru pik yapıyor” diyorlar…”

‘Deva Partisi engelli kotası olan tek parti’

“Deva Partisi, engelli kotası olan tek parti. Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayatta ve siyasette olmaları önemli. Her birinin kendi güçlü yönüyle topluma katkısını sağlamasını ve engelli politikalarının oluşumunda fiilen yer almalarını çok önemsiyoruz. Biz engelsiz hayat ve engelsiz siyaset için çalışmaktan vazgeçmeyeceğiz. Biz, her gün büyüyen ailemizle birlikte çok çalışıyoruz, daha da çok çalışacağız. Çocuklarımıza daha adil, daha özgür, daha eşit bir Türkiye bırakmak için çalışacağız. Biz hazırız.”

‘Çok abarttınız!’

“Etraflarındaki yandaş kalabalığından, konvoylardaki araçlardan halkı göremez oldular. Biliyorsunuz 'bir sokağa çıkalım’ dediler, Malatya’ya gittiler. Orada bir vatandaşımız 'ekmek alamıyoruz’ deyince Sayın Erdoğan 'abartma’ dedi.

Abartmak ne demek? Aşırıya kaçmak demek. Aslında abartan kendileri. Aşırıya kaçan kendileri. Ben buradan onlara sesleniyorum: Adaletsizliği abarttınız. Yoksulluğu abarttınız. Fakirliği abarttınız. Akraba kayırmacılığını abarttınız. Torpili abarttınız. Çok ama çok abarttınız!

Bizdeki asgari ücret, tüm dünyanın ‘ucuz işçilik’ gözüyle baktığı Çin’in bile gerisine düştü. Çin’de bile çoğu şehirde asgari ücret daha yüksek. Bu yoksulluk bu halka hak değil, reva değil. İşte o yüzden biz her vatandaşımızın hak ettiği seviyede gelir elde etmesi için buradayız. Türkiye sahipsiz değil arkadaşlar! Ben ve arkadaşlarım emaneti teslim almaya hazırız!”

‘Halkı muhtaç duruma getirip, kendilerine bağlı kılmaya çalışıyorlar‘

“Anayasamızda açıkça bu devletin 'sosyal bir devlet’ olduğu yazıyor. Devletin sosyal yardım programları çok önemli. Ancak bakıyoruz ki, her gün daha fazla sayıda vatandaşımız bu sosyal yardımlara muhtaç hale geliyor. Bir de yaptıkları sosyal yardımları lütuf gibi, parti bağışı gibi yapıyorlar. O yardımların hepsi vatandaşın ödediği vergiler! Vatandaşın vergileriyle sosyal yardım yapılıyor. Paketlerin üzerine yapıştırdıkları parti logosu bile vergilerle ödeniyor! Hem yönetemiyorlar, hem de halkımızın onuruyla oynuyorlar. Bir de bu yardımlar dağıtılırken, objektif kriterlere göre değil, siyasi tercihlere göre dağıtılabiliyor.

Biz Deva Partisi olarak, sosyal yardımları aile bazlı olarak yapacağız. Aile gelirinin belli bir düzeyin altında olduğunu tespit ettiğimizde, ailelere bu düzeye ulaşmalarını temin etmek amacıyla ‘asgari gelir desteği’ sağlayacağız. Biz, halkımızı sadece sosyal yardımlarla yönetme gayesinde olanlardan değiliz. Halkı muhtaç duruma getirip, açlık sınırının altındaki paralarla kendilerine bağlı kılmaya çalışanlardan değiliz.”

‘İşsizliğin nedeni iktidarın kötü yönetimi’

“Iğdır’a yatırım gelmiyor. Iğdır desteklenmiyor. Iğdırlı gençler işsizlikten yakınıyor, duyuyoruz. Kalkıp bir de ‘halkımız iş beğenmiyor’ diyorlar. İşsizlik bu iktidarın kötü yönetiminden, yeni istihdam alanı açılmamasından kaynaklanıyor.

Kamuda büyük ortak veya küçük ortağın partisinden bir tanıdık bulamazsanız, sınavdan 98 de alsanız atanamıyorsunuz. Bir de adını mülakat diye uydurdukları bir sistem var; tanıdık, onun akrabası, bunun torpillisi olmadan bunu aşabilmek çok zor. İşte o yüzden biz kamuda işe alımlarda mülakat sistemine son vereceğiz. Hak eden hak ettiği işi elde edecek… Özel sektörde de sorun yine ülkenin kötü yönetiminden kaynaklanıyor. Öyle bir hale getirdiler ki ülkeyi, yatırımcı gelmiyor, korkuyor. Kendi vatandaşımız bile bu iktidara güvenip parasını ülkede tutmuyor, götürüyor.

Önce güveni tesis edeceğiz. Hukuku inşa edeceğiz. Bu ülkeyi yeniden ‘yatırım yapılabilir’ konuma yükselteceğiz. Doğru kadrolarla hareket ederek, işsizlik sorununu çözeceğiz.”

 

Yorum Yazın

Dünyayı taşıyacak olan güç artık gelişmekte olan ülkeler

Yalova Cumhuriyet Başsavcısı'ndan Güllü açıklaması

100 çalışandan 27'si kayıt dışı

Kayyum krizi AYM’de

'Soruşturmalar 'adil değil' diyenlerin oranı yüzde 63'

Erdoğan'ın başdanışmanı Göksel Aşan 'affını' istedi

'Adrese teslim ihale iptal edildi'

Kira getirisi en yüksek iller belli oldu

'Tutuklu kişi tahliye edilerek ihlale son verilebilir'

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, insan avına katılan keskin nişancılardandı

Bir zehirlenme vakası da Fatih'te

Barış için Rusya ile konuşmaya hazırız

CHP'den şehir hastaneleri için suç duyurusu

Arınç’la görüşen Demirtaş’tan Erdoğan’a mesaj...

'Erdoğan derenin derinliğini MHP’ye ölçtürmek istiyor'

Tüm işletmelere 24 saat kesintisiz takip

İsrail, Lübnan’a hava saldırıları düzenledi

Eski TCMB Başkan Yardımcısı Emrah Şener serbest

'Motivasyon Buluşmaları' öğrencilerinin katılımıyla başladı

Vatandaş pahalı diye ürünü alamıyor

'Neymiş Araplar bizi sırtımızdan vurdu, hadi oradan'

Türkiye İngilizce’de Avrupa’da sondan ikinci

'Anlaşılan Bahçeli, Erdoğan’dan izin alamadı'

İsrail için dikensiz gül bahçesi oluşturma planı

Türkiye’de milyoner sayısı 2,7 milyonu aştı

MHP'den İmralı heyeti için çağrı

Net UYP açığı 327,1 milyar dolara ulaştı

Polislerin ikinci şark görevi olmayacak

2026'da asgari ücret yine açlık sınırı altında kalır mı?

Motorine dev zam yolda

Yükleniyor

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, insan avına katılan keskin nişancılardandı

İsrail, Lübnan’a hava saldırıları düzenledi

Tarihi Jeffrey Epstein tasarısı ABD Senatosu'ndan geçti

Trump Kaşıkçı cinayetinde Prens Selman'ı savundu

Suudi Veliaht Prensi Selman Beyaz Saray'da

Avrupa’nın Ukrayna planı çıkmazda

Bangladeş’te eski Başbakanı için idam kararı

Özbekistan'da yükselen 'Medeniyet Merkezi'

Donald Trump Venezuela'ya 15 bin asker sevk etti

Trump’tan tehtit: Benim dosyama bakarsanız Clinton’ı açtırırım

Rabia Soytürk derin dekoltesi ile dikkat çekti!

Şevval Şahin fit kalma sırrını verdi!

'Saçımı 3 aydır yıkamadım'

Sümeyye Aydoğan aşkına bir şans daha verdi

Ece Erken, Kızılcık Şerbeti'ni yerden yere vurdu!

'Bu benim özel hayatımla alakalı bir durum değil'

Demet Şener'in olaylı aşkı yeniden başladı

Nesrin Cavadzade sevgili kriterini açıkladı

Emine Ün'ün dönüşü muhteşem oldu

Jenna Ortega'nın önü ayrı arkası ayrı olay

Otomobil piyasasında yeni kriz endişesi

Mitsubishi Türkiye'den çekildi

Zorunlu trafik sigortasına da zam geldi

Tesla satışları Avrupa’da çakıldı

OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE SIFIR HATA DÖNEMİ

Otomobil fiyatları yeniden yükselişe geçebilir

FIAT “Grande Panda” Türkiye’de

YGD “Türkiye’nin En Beğenilen Otomobili”ni Seçiyor

BYD'de Türkiye yatırımını İspanya'ya yapıyor

120 klasik araç, tarihi güzelliklerde yarışacak

CHP'den şehir hastaneleri için suç duyurusu

Şehir hastanesine kurayla alınan 12 personelden 5'i aynı soyadı taşıyor

İstanbul’da Kadınlara Özel VR Temelli Meme Sağlığı Eğitimi

Hava kirliliği ölüm nedenleri arasında üçüncü sırada

Doktorlara reklam içerikli paylaşımlar yasaklandı

Vertigo şikayetiyle gitti, saatlerce MR'da unutuldu

'Her bağış, birden fazla insanın yaşamını kurtarabilir'

MHP İl Başkanı'ndan sağlık isyanı

SGK borcu olan emeklilerin maaşından yüzde 25 kesinti yolda

Grip ve Nezleye Yakalanma Riskini Artıyor

'1600’den fazla içerik hakkında erişim engeli kararı verildi'

Nagehan Alçı'dan 'otel odası' yanıtı

Türkiye, internetin özgür olmadığı ülkeler arasında yer aldı

Gazetecilere yurt dışı çıkış yasağı getirildi

Merdan Yanardağ'ın tutuklanması hak ihlali

CHP'den Ekim Ayı Basın Özgürlüğü Raporu

'Cumhuriyet, Özgürlük ve Eşitlik İdeallerinin Simgesidir'

Ebubekir Şahin, koltuğu Mehmet Daniş'e devretti

Aydın'da 4 gazeteci darbedildi

Gazeteciler, bununla tek başına mücadele edemez

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7