'Umut yok, yarınlar yok, sadece korku var'

'Umut yok, yarınlar yok, sadece korku var'

  • A-
  • A
  • A+

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin 1. Olağan Iğdır İl Kongresi’nde konuştu. Babacan konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

‘Asgari ücret açlık sınırının altında’

“Bugünkü asgari ücret, açlık sınırının altında bir tutar. Türk-İş’e göre dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 2.517 lira. Dört kişilik bir ailenin bu ücretle geçinebilmesi mümkün mü? Çalışanların neredeyse yarısının aldığı ücret bu. Yine Türk-İş’e göre yoksulluk sınırı da 8.198 lira. Soruyorum, kaç ailenin eline aylık 8.000 lira geçiyor? Cumhurbaşkanlığının bütçesini yüzde 28 arttıranlar bunların farkında değil.

Ülkeyi ‘çalışan yoksullar topluluğuna’ çevirdiler. Vatandaşımız çalışıyor, çabalıyor, gecesini gündüzüne katıyor. Çalışmaktan çocuğunun yüzünü bile göremiyor ama eline geçen para ile yine yoksulluk sınırının altında. Bugünkü iktidara bakıyoruz. “Ekonomi yukarı doğru pik yapıyor” diyorlar…”

‘Deva Partisi engelli kotası olan tek parti’

“Deva Partisi, engelli kotası olan tek parti. Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayatta ve siyasette olmaları önemli. Her birinin kendi güçlü yönüyle topluma katkısını sağlamasını ve engelli politikalarının oluşumunda fiilen yer almalarını çok önemsiyoruz. Biz engelsiz hayat ve engelsiz siyaset için çalışmaktan vazgeçmeyeceğiz. Biz, her gün büyüyen ailemizle birlikte çok çalışıyoruz, daha da çok çalışacağız. Çocuklarımıza daha adil, daha özgür, daha eşit bir Türkiye bırakmak için çalışacağız. Biz hazırız.”

‘Çok abarttınız!’

“Etraflarındaki yandaş kalabalığından, konvoylardaki araçlardan halkı göremez oldular. Biliyorsunuz 'bir sokağa çıkalım’ dediler, Malatya’ya gittiler. Orada bir vatandaşımız 'ekmek alamıyoruz’ deyince Sayın Erdoğan 'abartma’ dedi.

Abartmak ne demek? Aşırıya kaçmak demek. Aslında abartan kendileri. Aşırıya kaçan kendileri. Ben buradan onlara sesleniyorum: Adaletsizliği abarttınız. Yoksulluğu abarttınız. Fakirliği abarttınız. Akraba kayırmacılığını abarttınız. Torpili abarttınız. Çok ama çok abarttınız!

Bizdeki asgari ücret, tüm dünyanın ‘ucuz işçilik’ gözüyle baktığı Çin’in bile gerisine düştü. Çin’de bile çoğu şehirde asgari ücret daha yüksek. Bu yoksulluk bu halka hak değil, reva değil. İşte o yüzden biz her vatandaşımızın hak ettiği seviyede gelir elde etmesi için buradayız. Türkiye sahipsiz değil arkadaşlar! Ben ve arkadaşlarım emaneti teslim almaya hazırız!”

‘Halkı muhtaç duruma getirip, kendilerine bağlı kılmaya çalışıyorlar‘

“Anayasamızda açıkça bu devletin 'sosyal bir devlet’ olduğu yazıyor. Devletin sosyal yardım programları çok önemli. Ancak bakıyoruz ki, her gün daha fazla sayıda vatandaşımız bu sosyal yardımlara muhtaç hale geliyor. Bir de yaptıkları sosyal yardımları lütuf gibi, parti bağışı gibi yapıyorlar. O yardımların hepsi vatandaşın ödediği vergiler! Vatandaşın vergileriyle sosyal yardım yapılıyor. Paketlerin üzerine yapıştırdıkları parti logosu bile vergilerle ödeniyor! Hem yönetemiyorlar, hem de halkımızın onuruyla oynuyorlar. Bir de bu yardımlar dağıtılırken, objektif kriterlere göre değil, siyasi tercihlere göre dağıtılabiliyor.

Biz Deva Partisi olarak, sosyal yardımları aile bazlı olarak yapacağız. Aile gelirinin belli bir düzeyin altında olduğunu tespit ettiğimizde, ailelere bu düzeye ulaşmalarını temin etmek amacıyla ‘asgari gelir desteği’ sağlayacağız. Biz, halkımızı sadece sosyal yardımlarla yönetme gayesinde olanlardan değiliz. Halkı muhtaç duruma getirip, açlık sınırının altındaki paralarla kendilerine bağlı kılmaya çalışanlardan değiliz.”

‘İşsizliğin nedeni iktidarın kötü yönetimi’

“Iğdır’a yatırım gelmiyor. Iğdır desteklenmiyor. Iğdırlı gençler işsizlikten yakınıyor, duyuyoruz. Kalkıp bir de ‘halkımız iş beğenmiyor’ diyorlar. İşsizlik bu iktidarın kötü yönetiminden, yeni istihdam alanı açılmamasından kaynaklanıyor.

Kamuda büyük ortak veya küçük ortağın partisinden bir tanıdık bulamazsanız, sınavdan 98 de alsanız atanamıyorsunuz. Bir de adını mülakat diye uydurdukları bir sistem var; tanıdık, onun akrabası, bunun torpillisi olmadan bunu aşabilmek çok zor. İşte o yüzden biz kamuda işe alımlarda mülakat sistemine son vereceğiz. Hak eden hak ettiği işi elde edecek… Özel sektörde de sorun yine ülkenin kötü yönetiminden kaynaklanıyor. Öyle bir hale getirdiler ki ülkeyi, yatırımcı gelmiyor, korkuyor. Kendi vatandaşımız bile bu iktidara güvenip parasını ülkede tutmuyor, götürüyor.

Önce güveni tesis edeceğiz. Hukuku inşa edeceğiz. Bu ülkeyi yeniden ‘yatırım yapılabilir’ konuma yükselteceğiz. Doğru kadrolarla hareket ederek, işsizlik sorununu çözeceğiz.”

 

Yorum Yazın

Red Bull’a rekabet soruşturması

İmamoğlu’nun ikinci X hesabına da erişim engeli getirildi

102 futbolcuya hak mahrumiyeti cezası

'Selahattin Demirtaş bir dakika dahi tutuklu kalmamalı'

'Türkiye Uygurlar için artık güvenli ülke değil'

Vergi borcunda faiz indirimi

'Rüşvet olarak vermedim, hayır olur düşüncesiyle verdim'

El Bebek Gül Bebek Derneği’nden “Sıfır Ayrılık” çağrısı

Hava kirliliği ölüm nedenleri arasında üçüncü sırada

Belediyeler SGK’ya 234,2 milyar lira borçlu

'Çocukla fotoğrafını gönder, beni gülümset'

Tayfun Kahraman'ın tahliyesine yine ret kararı!

Akaryakıta bir zam daha geliyor

Akören Belediye Başkanı İsmail Arslan tutuklandı!

Balıkçı Kenan’ın yıkılan dükkanı 'kaçak' çıktı

Donald Trump’a çocuk istismarı suçlaması!

Dilovası Katliamı'nın altından kokain sanığı iş insanı çıktı!

Okul müdür yardımcısı, "Satranç şeytan icadı" dedi

Türk Futbolunun Yol Haritası” Konferansı Gerçekleştirildi

Emekliye refah payı ve ek zam sürprizi mi geliyor?

'6 Şubat depremleri bu bölgeye stres yükledi'

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bahçeli görüşmesi sona erdi

Polis memuru, eşi ve 2 çocuğunu öldürdü

Muazzez Abacı hayatını kaybetti

Emekli Albay Orkun Özeller'e ilk duruşmada tahliye!

'Allah Akın Gürlek’ten gani gani razı olsun'

Afyonkarahisar'da yağ fabrikasında patlama!

Tarım ve Orman Bakanlığı 11 sucuk markasını daha ifşa etti

Akaryakıt devi Türkiye Petrolleri konkordato ilan etti

Aziz İhsan Aktaş'ın bir taciz sabıkası daha çıktı

Yükleniyor

'Çocukla fotoğrafını gönder, beni gülümset'

Donald Trump’a çocuk istismarı suçlaması!

Gazze’de ateşkesden bu yana can kaybı 245’e yükseldi

'Türkiye’nin desteği en net ve en kararlı olandı'

ABD Şam’da askeri üs kuracak

Nicolas Maduro'nun günleri sayılı

Fed, bu sene ikinci kez faiz indirimine gitti

Starmer’ın Ankara ziyaretine casusluk gölgesi

Gazze'de can kaybı 68 bin 527’ye yükseldi

Pentagon'un asker maaşlarını ödeyebilmek için bağış kabul etmesi tartışılıyor

Şevval Şahin fit kalma sırrını verdi!

'Saçımı 3 aydır yıkamadım'

Sümeyye Aydoğan aşkına bir şans daha verdi

Ece Erken, Kızılcık Şerbeti'ni yerden yere vurdu!

'Bu benim özel hayatımla alakalı bir durum değil'

Demet Şener'in olaylı aşkı yeniden başladı

Nesrin Cavadzade sevgili kriterini açıkladı

Emine Ün'ün dönüşü muhteşem oldu

Jenna Ortega'nın önü ayrı arkası ayrı olay

Cemre Baysel Cannes'ı yıktı geçti!

Zorunlu trafik sigortasına da zam geldi

Tesla satışları Avrupa’da çakıldı

OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE SIFIR HATA DÖNEMİ

Otomobil fiyatları yeniden yükselişe geçebilir

FIAT “Grande Panda” Türkiye’de

YGD “Türkiye’nin En Beğenilen Otomobili”ni Seçiyor

BYD'de Türkiye yatırımını İspanya'ya yapıyor

120 klasik araç, tarihi güzelliklerde yarışacak

Otomobil ithalatına yeni ek vergi

Motosiklet satışları rekor kırdı

Hava kirliliği ölüm nedenleri arasında üçüncü sırada

Doktorlara reklam içerikli paylaşımlar yasaklandı

Vertigo şikayetiyle gitti, saatlerce MR'da unutuldu

'Her bağış, birden fazla insanın yaşamını kurtarabilir'

MHP İl Başkanı'ndan sağlık isyanı

SGK borcu olan emeklilerin maaşından yüzde 25 kesinti yolda

Grip ve Nezleye Yakalanma Riskini Artıyor

Her üç kişiden biri ruhsal bir sorunla mücadele ediyor

Selda Öktem’den Şifalanma Enstitüsü

Diz yıpranmasının en önemli sebebi fazla kilolar!

Gazetecilere yurt dışı çıkış yasağı getirildi

Merdan Yanardağ'ın tutuklanması hak ihlali

CHP'den Ekim Ayı Basın Özgürlüğü Raporu

'Cumhuriyet, Özgürlük ve Eşitlik İdeallerinin Simgesidir'

Ebubekir Şahin, koltuğu Mehmet Daniş'e devretti

Aydın'da 4 gazeteci darbedildi

Gazeteciler, bununla tek başına mücadele edemez

TV100 ve Gerçek Gündem'den toplu işten çıkarma

'Karamsarlığa sürükleyen içeriklere müsamaha gösterilmeyecek'

Abdulkadir Çay, Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğüne atandı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7