EKONOMİ
EKONOMİ HaberleriVakıfbank’ın başına bankacı geldi
Vakıfbank’ın başına bankacı geldi
- A-
- A
- A+
Devlet bankalarından Vakıfbank da yönetim değişti. Yerinde, gecikmiş bir tayin oldu. 2 senedir bankanın yönetim kurulu başkanı olan eski emniyet müdürü, vali, içişleri bakanı Aksu, yapılan olağan genel kurulda başkanlıktan ayrıldı. Yerine Saydam geldi.
Eski emniyetçi Aksu, yönetim kurulu üyesi oldu. 2 senedir neden bankanın başında bir bankacı değilde, eski polis var diye, banka camiası konuşuyordu. Asayişi bilen kişinin, asayişin başında olması lazım deniyordu.
Star TV E. Haber Müdürü Dursun Boran’ın haberine göre, Saydam uzun yıllar İstanbul Bahçelievler Vakıfbank şube müdürlüğü yaptı. Para saymayıda, defter yazdırmayı da, kredi vermeyide, ipotek koydurmayı da, havale yaptırmayıda, müşteri ziyaretinide bilen, tam bankacı.
VAKIFBANK'IN YENİ YÖNETİMİ
VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih yerini korudu. Yeni yönetimi şu isimlerden oluştu: Mustafa Saydam, Abdülkadir Aksu, Cemil Ragıp Ertem, Abdi Serdar Üstünsalih, Adnan Ertem, Şahin Uğur, Serdar Tunçbilek, Dilek Yüksek ve Sadık Yakut.
Banka personeli, Saydam’ın içerden biri olarak yönetim kurulu başkanı olmasına çok sevindi. Bankacı olmamayan diğer üyelerinde görevden alınması, yerlerine bankacıların tayin edilmesi bekleniyor. Ekonomi ve bankacılık şu sıralar hareketli zamanlar geçiriyor.
Yönetim Kurulu Üyeleri (vakifbank.com.tr)
Mustafa SAYDAM - Yönetim Kurulu Başkanı
1966 yılında Ağrı’da doğan Mustafa Saydam,1990 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. 1993 yılında VakıfBank’ta Müfettiş Yardımcısı unvanıyla göreve başladı.
1996-1999 yılları arasında Müfettiş olarak görev yaptıktan sonra çeşitli şube ve birimlerde Müdür Yardımcısı ve Müdür olarak görev yaptı. 2005-2010 yılları arasında VakıfBank’ta İnsan Kaynakları Başkanlığı’nda,
2010-2013 yılları arasında ise Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda Başkan unvanıyla görevini yürüttü. 2013 yılı Ekim ayında VakıfBank Genel Müdür Yardımcı olarak atanan Saydam, bu görevini 2019 yılı Ocak ayına kadar sürdürdü.
Vakıf Emeklilik’te Genel Müdür Yardımcılığı ve Vakıf Pazarlama’da Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde de bulunan Saydam, 26 Mart 2021’de toplanan VakıfBank 67. Olağan Genel Kurulu’nda Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı gün toplanan Yönetim Kurulu Toplantısı’nda da Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçildi.
Evli ve iki çocuk babası olan Mustafa Saydam, İngilizce biliyor.
Resimde M. Saydam görülüyor.
'İran'ı doğrudan vurmaya hazırız'
'Andımız'ın okunmasını isteyen veliye 'terör propagandası' suçlaması
Benzin ve motorine yine dev zam
'Tanıklar duruşmada dinlensin'
Fişekhane’de boy gösteren 06 plakaları yakalandı
Kapalıçarşı'da altın satışları durdu
ABD girmeyeceğine söz verdiği bataklığa battı
Murat Ertürk'ün TSK'dan ihraç edilme kararı iptal edildi
Türkiye gıda enflasyonunda dünya 3'üncüsü
Bedelli askerlik ücreti ve ÖTV oranları yükseliyor
Haribo, Rekabet Kurumu’nun radarına girdi
'Keyfi kısıtlamalar yargılamaya duyulan güveni sarsıyor'
Ankara’da 'bayat ekmek' 6 liraya satılıyor!
Gazeteci İsmail Arı yine tutuklandı
Tağşiş listesine at ve eşek eti skandalı
Maliye'den lüks harcama denetimi
Bilirkişi rapor süresi 110 günden 29 güne düşürüldü
'İmamoğlu'nun hapiste olması kabul edilemez!'
Konkordato başvuruları rekor tazeliyor
Fiyatlar kontrolden çıktı!
Gazetecilik faaliyeti, birilerinin hoşuna gitmedi diye suç olmaz!
Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde gözaltı sayısı 10'a yükseldi
'400 bin şehit veririz ama İsrail yok olur'
İmamoğlu tutuklanınca Sazlıdere bir yılda betondere oldu
Mehmet Şimşek memleketinde yuhalandı
Katar'da helikopter düştü 3 şehidimiz var
Konut piyasasının gözdesi Dubai'de satışlar çakıldı
Fatih'te iki bina çöktü
'İktidardaki küçük bir azınlık millete, Cumhuriyete savaş açmış durumda'
Bu bayram öncekilere göre daha kötü
Yükleniyor






