GÜNCEL
GÜNCEL HaberleriValilik, milli yüzücü Sunaçoğlu'na izin vermedi
Milli yüzücü Alper Sunaçoğlu, sokak hayvanlarına "ötanazi"yi öngören yasaya karşı yapmak istediği 160 kilometrelik solo yüzme ve rekor denemesine İstanbul Valiliği'nin izin vermediğini açıkladı.
- A-
- A
- A+
Milli yüzücü Alper Sunaçoğlu, sokak hayvanlarına "ötanazi"yi öngören yasaya karşı yapmak istediği 160 kilometrelik solo yüzme ve rekor denemesine İstanbul Valiliği'nin izin vermediğini açıkladı. Sunaçoğlu, "Yüzmeme engel olabilirler şaşırmadım ama açlık grevime kimse engel olamayacak" dedi.
Valiliğin kendisine gönderdiği tebligatı sosyal medya hesabından paylaşan Sunaçoğlu, "Yüzmeme engel olabilirler şaşırmadım ama açlık grevime kimse engel olamayacak" dedi.
Valiliğin Sunaçoğlu'na gönderdiği yazıda "Fenerbahçe Sahilinden Sivriada yüzme etkinliği ve sokak hayvanları yasasına farkındalık oluşturmak amacıyla açlık grevi yapmak isteğiniz, Valiliğimize sunulan dilekçeden anlaşılmıştır" ifadeleri yer aldı.

Valilik, rekor denemesi ile ilgili gerekli prosedürlerin yerine getirilmediğini de belirtti.
Alper Sunaçoğlu, paylaşımında "Dünya milletleri duyana kadar devam. Umarım gücüm nefesim bitmeden sesimi dünyaya duyurabilirim" dedi.
Sokak hayvanları için açlık grevinde
Öte yandan Alper Sunaçoğlu, sokak hayvanları yasasına karşı açlık grevinde. Grevini "Komisyondakilerin kedi, köpek ya da ‘it’ olarak ifade edilen canlıları bizler ‘evlat’ diyoruz. İnsan evladı için her şeyi yapar. Bu nedenle bu yasa geçti, oldu, bitti denileceğini zannetmiyorum. Üzücü olaylar yaşanacak gibi öngörüyorum." sözleriyle anlatan Sunaçoğlu, sosyal medya hesabından grevinin 4. gününde olduğunu yazdı.
Milli yüzücü Sunaçoğlu, grevden netice alamaması durumunda TBMM’nin önünde "ölüm orucuna" başlayacağını söylemişti.

'Ülkemizde milyonlar yoksullukla savaşıyor'
Köpek sahibi olmak, kalp hastalığına bağlı ölüm riskini azaltıyor
'Erdoğan içerideki baskıyı gizlemek için jeopolitik kozunu kullanıyor'
Manavgat Belediyesi'nde gözaltı sayısı 40’a yükseldi
HAKMAR'ın sahibi Zeki Doruk hakkında yeniden tutuklama kararı
3,5 milyon vatandaş faturasını ödeyemediği için kömüre mahkum oldu
Yerli Karea Fit Yollara Çıkıyor!
'Normalleşme süreci geride kaldı'
'Türk milletinin İran halkı için ettiği dualar moral kaynağı'
HSK’den Yargıtay’a yeni atamalar
Murat Tüzel’den Prof. Dr. İlber Ortaylı İçin Taziye Mesajı
'Bizim en büyük kalkanımız kardeşliğimizdir'
Aslıhan Karalar yangının çıkış sebebini açıkladı
Yağmur Yüksel'in son hali olay oldu
'İstiklal Marşı’nın Arapça okunması sapkınlıktır'
İflas eden Yeşil GYO’ya kayyum atandı
'Her türlü tehdide karşı hazırlıklıyız'
Ali Koç, İmam Hatip öğrencilerine iftar verdi
Irak'ta Bağdat havalimanına İHA saldırısı
Bu pazar seçim olsa hangi parti ne kadar oy alır
Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti
'Kanal İstanbul birincil önceliğimiz değil'
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel gözaltına alındı
Cumartesi motorine ve benzine yeniden dev zam
'Kanunsuz emre uyarak silah almak suçtur'
Türkiye Enflasyonda OECD’den koptu
'Bir ayda 195 bin 576 kişi daha işsiz kaldı'
İmamoğlu’nun 5’inci X hesabına da erişim engeli
'İran füzelerini S-400 neden vurmadı?'
İBB davasında itirafçının iddiasına Davut Gül'den cevap
Yükleniyor






