Valilikten Kurban Bayramı tedbirleri açıklaması

Valilikten Kurban Bayramı tedbirleri açıklaması

Valilikten Kurban Bayramı tedbirleri açıklaması
  • A-
  • A
  • A+

Valilikten yapılan açıklamada, Kurban Bayramı dolayısıyla vatandaşların dini vecibelerini huzur içinde yerine getirmeleri, iller arası muhtemel salgın hastalık riskinin bertaraf edilmesi ve diğer hususlarla ilgili gerekli önlemlerin planlandığı ve uygulanmaya devam edildiği bildirildi.

Açıklamada, vatandaşların, Kurban Bayramı'nı huzur ve güven ortamı içinde geçirmelerini temin etmek için; yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele tedbirlerinin hassasiyetle uygulandığı kontrollü sosyal hayat sürecinde, Cumhurbaşkanı'nın talimatları ile Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu önerileri çerçevesinde temizlik, maske ve mesafe tedbirlerine en üst düzeyde riayet edilmesinin büyük önem arz ettiği vurgulandı.

ALINAN VE UYULMASI GEREKEN TEDBİRLER

Açıklamada, Kurban Bayramı'nın kontrollü sosyal hayat sürecine uygun olarak geçirilmesini sağlamak amacıyla İstanbul'da alınan tedbirlerler şöyle sıralandı:

'- Kovid-19 salgını ile mücadelede halihazırda uygulanan sosyal mesafenin korunması, maske takılması, temizlik, sağlık ve izolasyon kurallarına azami özen gösterilmesi gerekmektedir.

  • Kaymakamlıklar tarafından ilçelerimizde yapılacak bayramlaşma programlarının zorunlu haller dışında açık alanlarda gerçekleştirilmesi, kapalı alanlarda gerçekleştirilmesi durumunda oturma düzeninin fiziki mesafe kuralına uygun olması, temizlik ve maske kurallarına riayet edilmesi, katılımcı sayısının kısıtlı ve program süresinin kısa tutulması gerekmektedir.

  • Arife günü ve bayram süresince yapılacak kabir ziyaretlerinde, bayram ve cuma namazlarında vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu AVM, alışveriş merkezleri ve pazar yerlerinde, gar, otogar, liman, havalimanı ve toplu taşıma araçlarında, piknik, mesire alanları, sahil ve plajlarda, ceza infaz kurumlarındaki açık görüşlerde, Kovid-19 tedbirleri kapsamında faaliyetine izin verilen bütün iş yerlerinde ilgili kurumlarımızca gerekli güvenlik ve sağlık önlemleri alınacak ve herhangi bir aksaklığa meydan verilmeyecektir.

  • Vatandaşlarımızın sağlıklı bir şekilde kurban ibadetlerini ifa edebilmeleri için 01.07.2020 tarih ve 57522 sayılı yazımız ile duyurulan Bakanlığımız genelgesinde getirilen kurallar çerçevesinde kurban satış ve kesim yerlerinde kontrol ve denetimlere ağırlık verilecektir.

  • İstanbul'a kurbanlık hayvan girişleriyle başlatılan denetimler titizlikle uygulanmaya devam edilecektir.

  • İl ve 39 İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerince görevlendirilen personel ile Acil Müdahale Ekipleri oluşturulmuş, 7 gün 24 saat esasına göre çalışmaya devam edecektir.

  • İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Sahil Güvenlik ve Belediye Zabıta ekipleriyle koordineli çalışmalar yoğunlaştırılmıştır.

  • Riva ve Çamlıca Canlı Hayvan Sevk Kontrol Noktasında tam zamanlı denetim yapılmakta, gerekli şartları taşımayan sevklere izin verilmeyecektir.

  • İstanbul'a kara ve deniz yoluyla hayvan giriş çıkışlarını kontrol altına alan İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince, kurban satış ve kesim yerlerinde denetim çalışmaları aralıksız sürdürülecektir.

  • İstanbul genelinde izinli 322 satış yeri ve 869 kesim yerinde bayram süresince İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinde tam zamanlı veteriner hekimler görevlendirilmiştir. Bu görevliler tarafından sürekli olarak kurbanlık hayvanların yaş, kulak küpe ve belge kontrolleri yapılacaktır.

  • Trakya Bölgesi'nin şap hastalığına karşı arilik statüsünün korunması amacıyla Trakya Bölgesi'ne gidecek büyükbaş ve küçükbaş hayvanların, Tarım ve Orman Bakanlığınca yayımlanan genelge şartlarını yerine getirmeleri kaydıyla sevklerine izin verilecektir.

  • Ayrıca 'HaySag' adlı mobil telefon uygulaması geliştirilmiş, bu yazılım sayesinde vatandaşlarımıza satın aldıkları hayvana ait bilgileri takip edebilme imkanı sunularak, bildirim ve şikayetlerini anlık olarak iletmeleri sağlanmıştır.

  • Kurbanlık satışlarında vatandaşlarımızın dolandırıcılık ve sahte para kullanımına karşı dikkatli olmaları, vatandaşlarımızın kurbanlıklarını, belirlenen izinli kurbanlık satış yerlerinden almaları ve kesim yerlerinde kestirmeleri, cadde, sokak ve park yeri gibi kamuya açık alanlarda kesim yapmamaları, aldıkları hayvanların kulak küpelerini, pasaportlarını ve doğum tarihlerini kontrol etmeleri, satış ve kesim yerlerinde hayvanların sağlık durumuyla ilgili bir tereddüt halinde veteriner hekime danışmaları önem arz etmektedir.

  • İl Sağlık Müdürlüğünce, sağlık kurumlarında yeteri kadar personel görevlendirilerek eksiksiz sağlık hizmeti verilmesi sağlanacaktır.

  • İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığınca (İtfaiye Daire Başkanlığı) yangın ve benzeri tehlikelere karşı her türlü hazırlık yapılacak ve teyakkuz halinde bulunulacaktır.

  • İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı tarafından; kara yolu, raylı sistem, deniz ve hava yolu ile yapılacak ulaşımın güvenli şekilde sağlanması amacıyla belirlenen denetim noktaları ile kara, deniz ve havadan 7/24 esasına göre denetim ve kontroller yapılacaktır.

  • Belediye ve güvenlik birimlerimizin personelince bayram nedeniyle görevlerin aksamaması için gerekli tedbirler alınarak, nöbet hizmetleri aksatılmadan yürütülecektir.

  • Trafik, belediye zabıta ve vergi denetim elemanları ekipler halinde denetim ve kontrollerini etkin bir şekilde gerçekleştireceklerdir.

  • Bayram süresince, İl Emniyet Müdürlüğümüzce 581 trafik, 1529 asayiş, 188 motorize, 3 helikopter ekibi ve 17 bin 500 personel, İl Jandarma Komutanlığımızca 42 trafik, 101 asayiş, 11 motorize, 1 helikopter ekibi ve 4 bin 692 personel, Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığımızca 5 dalış timi, 4 bot, 1 radar timi ve 1 helikopter görev yapacaktır.

  • Elektrik, su, doğalgaz kesinti ve arızalarına karşı ilgili kurumlarca gerekli önlemler alınacaktır.

  • Vatandaşlarımızın acil durumlarda 110- İtfaiye, 112- İlk Yardım ve Acil Sağlık, 122- AFAD Çağrı Merkezi, 153- İBB Beyaz Masa, 155- Polis İmdat, 156- Jandarma İmdat, 158- Sahil Güvenlik, 174- Gıda Hattı, 185- Su Arıza, 186- Elektrik Arıza, 187- Doğalgaz Arıza numaraları vasıtasıyla ilgili kurumlara başvurmaları gerekmektedir.'
Yorum Yazın

'Güçlü Türkiye'nin yolu güçlü tarımdan geçer'

Gençlerin en çok sevdiği siyasetçiler

'Hukuk ve demokrasi, güvenli gelecek garantisidir'

'Mutluyuz, çünkü bu halka yalan söylemedik'

'Türkiye'nin son 23 yılda eğitimde sağladığı çıkış dünyada eşsiz’

'Ankara artık Kürtlere parmak sallamaktan vazgeçsin'

Takipteki borçta alarm zilleri

Demirören’in ödemediği kredi ‘ticari sır’ oldu

'Terörsüz Türkiye Raporu Türkiye için hayati eşik'

Fenerbahçe'de Olağanüstü Genel Kurul tarihi belli oldu

MG’nin HS ve ZS Modelleri Türkiye’de!

Şişli Belediyesi’nden Kuştepe’de Hizmet Seferberliği

Güzel oyuncudan radikal karar

Tesla'dan 657 bin TL'lik indirim sürprizi!

Ramazan tatlısı güllaca rekor zam

'Türkiye’de kırmızı et 22 dolar, savaşdaki ülkede 7 dolar'

13 futbol kulübü küme düşebilir

Doğal gazda faturalardan aboneliğe her şey değişti

Türkiye'nin en büyük banknotuyla 1 kilo salatalık alınıyor

'Garanti aşılmasına rağmen milyarlık ödeme'

Avrupa'dan 'İran'ı acilen terk edin' uyarısı

MHP İlçe Başkanı komşusunun köpeğine kurşun yağdırdı

İstanbul Barosu'ndan gazeteci Uludağ'ın tutuklanmasına tepki

Mahkemeden Donald Trump'a tarife şoku

Gazze'de pazar da Coca-Cola kolileri dikkat çekti

Tercan kaymakamı için sokağa çıktılar

PKK'nın silah bırakmadığı açıkça itiraf ediliyor

Motorine tüm zamanların en büyük zammı

Öztürkmen: Etlerin yüzde 95'lik kısmı baronlara!

Mansur Yavaş’tan Alican Uludağ’ın tutuklanmasına tepki

Yükleniyor

Avrupa'dan 'İran'ı acilen terk edin' uyarısı

Mahkemeden Donald Trump'a tarife şoku

'İran ile anlaşamazsak çok kötü şeyler olacak'

Epstein soruşturmasında Prens Andrew gözaltına alındı

'En güçlü ordu bile tokat yiyebilir'

Tom Barrack: Beni uşağın olarak işe al

Trump yönetimi Epstein dosyalarını örtbas ediyor

'Yerel bir Kürt yönetimi istiyoruz'

Navalny’nin ölümünden Rusya sorumlu

'ABD ve Avrupa birbirine ait ama kendinizi savunmalısınız'

Güzel oyuncudan radikal karar

Derin Talu'dan çok konuşulacak itiraf

'Kalbim sevmeye de, sevilmeye de açık'

Şeyma Subaşı şaşırtmaya devam ediyor

Sydney Sweeney'den yürek hoplatan pozlar!

Sahra Şaş ödül törenine damga vurdu!

Nefise Karatay'ın son hali gündem oldu

'Tramvaya asılmak gibi bana da asılmak yasaktır'

'Her kapı çaldığında polis geldi sanıyordum'

Yaren Güldiken kırmızı elbisesiyle sosyal medyayı salladı

MG’nin HS ve ZS Modelleri Türkiye’de!

Tesla'dan 657 bin TL'lik indirim sürprizi!

Fiat Scudo Kamyonet, Yollara Çıkıyor

Sürdürülebilir Gelecek İçin Güçlü İş Birliği

Türkiye’nin En Beğenilen Otomobili Seçildi

Otomotiv sektöründe kârlılık baskı altında

Tesla verimlilikte zirvede, BYD sınıfta kaldı, menzil kralı Audi

MG’nin Hybrid+ Teknolojisi Yakında Türkiye’de!

Alfa Romeo’dan takas desteği avantajı

Volvo EX60, yılın ikinci yarısında Türkiye’de

Beyaz ekmek gidiyor, 'tam buğday' geliyor

Harran Üniversitesi Hastanesi'nde rüşvet iddiası

Hastanelerde ilaç operasyonu, 5 gözaltı

Kamu hastanelerinde erişim krizi

Yanlış tercih metabolizmayı yıkıyor…

Vicdansız hemşire Bağrıyanık tutuklandı!

Huzurevi fiyatlarında rekor artış

Eczane eczane dolaşmaya son!

ABD, Dünya Sağlık Örgütü'nden resmen ayrıldı

Bütçeyi yutan şehir hastanelerine 6 tane daha ekleniyor

'Mutluyuz, çünkü bu halka yalan söylemedik'

Bürokratın 'özel tuvaletini' yazan gazetecilere dava

Anadolu Medya Çalıştayı Ankara’da Toplandı

AYM, Anadolu Ajansı'nı kusurlu buldu

Ekol TV'ye "kara para aklama" soruşturmasında yeni gelişme

Hrant Dink'in öldürülmesinin üzerinden 19 yıl geçti

Acun Ilıcalı satış planını KAP'a bildirdi

RTÜK’ten TV kanalları ve dijital platformlara ceza

Haber sitelerine 'Google' darbesi

THY'den gazeteci Ali Kıdık'a uçuş yasağı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 23 17 2 4 38 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 22 15 0 7 31 52
3.TRABZONSPOR A.Ş. 22 13 3 6 17 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 22 11 3 8 15 41
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 22 11 4 7 11 40
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 23 10 7 6 14 36
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 22 7 6 9 -2 30
8.KOCAELİSPOR 23 8 9 6 -3 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 22 7 8 7 -9 28
10.CORENDON ALANYASPOR 23 5 7 11 -2 26
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 23 5 9 9 -7 24
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 23 6 12 5 -6 23
13.TÜMOSAN KONYASPOR 23 5 10 8 -8 23
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 22 6 11 5 -13 23
15.İKAS EYÜPSPOR 23 5 12 6 -16 21
16.KASIMPAŞA A.Ş. 22 4 11 7 -12 19
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 22 2 10 10 -26 16
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 22 3 16 3 -22 12