GÜNCEL
GÜNCEL HaberleriVatandaş yine ucuz et kuyruğunda
Vatandaş yine ucuz et kuyruğunda
- A-
- A
- A+
AK Parti iktidarının kötü ekonomi politikaları vatandaşı fakirleştirdikçe fakirleştiriyor. Enflasyonun Temmuz ayında yüzde 80'e dayanması vatandaşın alım gücünü giderek azalttı. Kurban Bayramından sonra ucuzlaması beklenen et fiyatına zam gelmesinin ardından Et ve Süt Kurumu dün kuzu eti fiyatlarında yüzde 25 indirim yapıldığını açıklamasının ardından, ucuz et almak isteyen vatandaşlar 20 TL daha az vermek için sabaha karşı kuyruğa girdi.
Sabah 8.30'da açılan mağaza önünde saatler öncesinde kuyruğa giren bekleyen bir vatandaş 'Beş saattir ayaktayım, gecenin üçünden beri. Çoluk çocuk kandırıyorlar, bir kilodan fazla vermiyorlar' dedi.
Sözcü'de yer alan habere göre, başka bir vatandaş, 'Devamlı geliyorum buraya, ucuz et almak için. Burada da bayağı bir zam oldu bir anda, 30-40 liralık. Ama marketle epey bir fark var. Ekonomi çöktü, ekonomi diye bir şey yok. Türkiye bitti. Böyle bir şey yok. Marketten bir şey alıyorsunuz, iki gün sonra fiyatı değişiyor. Olmaz böyle bir şey. Yediğimiz şeylerin miktarında da değişiklik oluyor. Bir kilo şeker, 27 lira. Toz şeker ya. Olur mu böyle bir şey?' diye konuştu.
Bir vatandaş ise, 'Bu indirim kararı iyi bir olay fakat ekonominin başındaki insan bu ekonomiyi yürütemiyor. Durum bundan ibaret. Bir kilodan fazla et alamıyoruz. Burada kuyruk bekliyoruz saatlerdir. Alacak durumu olmayanlar dahi var.' diye belirtti.
Bodrum'da fiyatlar çakıldı, turist Avrupa'ya kaçıyor
İçişleri Bakanına dert anlatan çiftçiyi apar topar götürdüler
Özgür Özel hakkında yeni soruşturma başlatıldı
'Hodri meydan, gel Uşak'ta seçime gidelim'
Peynire yüzde 600 zam geldi
Hanelerin yüzde 57’sinde çocuk yok
Epstein mankenleri cinsel ilişkiye zorladı
Operatör değişikliği e-Devlet’e taşınacak
Rus uyduları İran için Türkiye'yi gözetliyor
Trump yönetimine karşı 'Krallara Hayır' protestosu
'Savaşı İran kazanıyor'
'On yıllar sürecek çatışmanın zemini hazırlanıyor'
Mutlu Işıksu AK Parti’den istifa etti
'Bilge Lideri ve MHP’yi örseleyecek davranışlardan kaçınmak gerek'
Yüzde 5 harcamayan, NATO'da söz hakkını kaybedecek!
Bahçeli'den İzzet Ulvi Yönter'in istifasına ilişkin ilk açıklama
'Polis kamerasından paparazi çıkaran düşmüşlüğe lanet olsun!'
Erdoğan, BlackRock CEO’su Larry Fink ile görüştü
Asırlık Türk devi Fişek Hırdavat resmen iflas etti
File Market, yüzde 280 kazançla satmış
'Pamuktan teknolojiye uzanan bir ekosistem kurduk'
UEFA Kupası İstanbul’daki Final Öncesinde Görücüye Çıktı!
SANAT VE BASIN EL ELE: ÜSKÜDAR SANATLA BULUŞTU
Uşak Belediye Başkanı gözaltına alındı
Marmaris Belediyesi’ne gece yarısı polis baskını
Şaban Kazdal Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi
Kocaeli’de eğlence mekanına kurşun yağmuru
Mehmet Arı, YSK üyeliğine seçildi
A Milli Takımı Play-off finaline yükseldi
Pestisit oranı en yüksek meyve ve sebzeler
Yükleniyor






