EKONOMİ
EKONOMİ HaberleriVatandaşın borcu 4 trilyona dayandı
Bireysel borç krizi derinleşiyor. Tüketici kredileri ve kredi kartı borçları 4 trilyon TL’ye yaklaşırken, takipteki alacaklar 304,9 milyar TL'ye ulaştı. Kredi kartlarındaki takipteki borçlar son bir yılda yüzde 258 oranında arttı.
- A-
- A
- A+
Türkiye’de bireysel borçlanma rekor seviyelere ulaşırken, tüketici kredileri ve kredi kartı borçları toplamda 4 trilyon TL sınırına dayandı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) 24 Ocak 2025 tarihli verilerine göre, bankacılık sektöründe tüketici kredileri 2 trilyon TL'yi, kredi kartı borçları ise 1,8 trilyon TL’yi aştı. Vatandaşlar, yüzde 70’e yaklaşan ihtiyaç kredisi faiz oranlarına rağmen harcamalarını karşılayabilmek için borçlanmaya devam ediyor.
BORÇ BAKİYESİ VE TAKİPTEKİ ALACAKLAR HIZLA ARTIYOR
Sözcü'nün haberine göre, son bir ayda tüketici kredileri ve kredi kartı borçları toplamda 159 milyar TL arttı. Yıllık bazda ise bireysel borç yükü 1,2 trilyon TL’lik artış kaydetti. Bankacılık sistemindeki toplam kredilerin yaklaşık yüzde 24’ünü tüketici kredileri ve kredi kartı borçları oluşturuyor.
Ödenemeyen borçlar ise kritik bir seviyeye ulaştı. 24 Ocak itibarıyla bankacılık sektöründeki takipteki alacaklar 304,9 milyar TL’ye yükselirken, kredi kartlarından kaynaklanan takipteki borçlar son bir yılda yüzde 258 oranında arttı.
BORÇLARINI ÖDEYEMEYENLERİN SAYISI ARTIYOR
Türkiye Bankalar Birliği (TBB) verileri, bireysel borç krizinin derinleştiğini ortaya koyuyor. Ocak-Kasım 2024 döneminde 1,7 milyon kişi borcunu ödeyemez hale geldi. Bu sayı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 39 oranında artış gösterdi.
Ekonomistler, yüksek faiz oranları ve artan borç yükü nedeniyle hane halkının mali dengelerinin daha da bozulabileceği uyarısında bulunuyor.
Elektrik ve doğal gaza zammını değerlendireceğiz
İhracat miktarında düşüş
'Belgeler sahte, üzerime kayıtlı 4 taşınmaz var'
Kemal Memişoğlu iftara askeri helikopterle indi
'İsrail bölgeyi felakete sürüklüyor'
'Hiç kimseyle düşmanlık istemiyoruz'
'12 tapu var, hepsi Akın Gürlek’in; sahte desene'
'Fransa Hürmüz Boğazı operasyonlarına asla katılmayacak'
Etiket ve kasa fiyatlarını karşılaştırın
'7 ay yattım 7 yıl daha yatarım kimseye iftira atmam'
'Bu savaşı İsrail'in baskısı nedeniyle başlattık'
'Bu iftiralar karşısında yasal süreçleri derhal başlatıyorum'
Akın Gürlek'in mal varlığının toplam değeri 452 milyon lira
İran’da savaş gölgesinde asgari ücrete yüzde 60 zam
AYM’den Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'yle kadro ihdasına iptal
Anayasa Mahkemesi’nden seyyanen zam kararı
'Hürmüz Boğazı Amerikayı bitirmek üzere'
Emniyet amiri Birson Ergene canına kıydı
Fatih Camii’nde Kadir Gecesi’nde Mescid-i Aksa protestosu
Dünya Tiyatro Günü Üsküdar’da Etkinliklerle Kutlanacak
Gastrofill’den Boğaz’da Geleneksel İftar Buluşması
Avrupa'dan Trump'a soğuk duş
Adriana Lima'nın ideal erkek kriteri tartışma yarattı
Kaymakamlık binasındaki silah seslerinin sebebi belli oldu!
Mahkemeden İBB davalarına CHP'liler alınmasın talebi
'AKP seçimi kaybedeceği için bunları yaşıyoruz'
'Hukuk ve demokrasi düzelmeden ekonomi düzelmez'
'Kısa sürede yüksek kazanç vadedenlere karşı dikkatli olunmalı'
İBB davasında 5. celse başlamadan bitti
İlber Ortaylı son yolculuğuna uğurlanıyor
Yükleniyor





