Uluslararası Dijital Medya Derneği ve Kanal 34 Yönetim Kurulu Başkanı Adil Koçalan, Ufuk Bulut'un ziyaretinden duyduğu memnunıyeti ifade etmesinin ardında sözlerine devam etti. “Gazetecilik kutsal bir görevdir. Gazetecilik mesleği ile toplum yararına hizmet etmek günlük hayatımın bir parçası. Basın medya çalışanlarının ufkunu açmak sektör yöneticilerinin görevi. Önemli gün ve haftalarda gazeteciler ile biraya gelerek, dayanışma ve kaynaşmayı sağlamak adına güzel çalışmalar ortaya koymalıyız. Örgütsüz hiçbir başarı sağlanamaz düşüncesiyle çıktığımız bu yolda sektörün menfaatlerini korumaya devam edeceğiz' dedi.
Uluslararası Dijital Medya Derneği Başkan Yardımcısı ve Haberturk Gazetesi Koordinatörü Yavuz Yılmaz, Bağımsız Medya ve Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Ufuk Bulut ile yapacakları işbirlikleri hakkında bilgi vermesinin ardından 'Gazetecilik mesleği Türkiye’de çok büyük sıkıntılar içindedir, gazetecilik zor ve meşakkatli bir iştir. Mesleğin ve sektörün çok ciddi sıkıntıları ve sorunları var. Bu sorunlar arasında öncelikli olarak, Dijital medya ve yerel basın çalışanlarının özlük hakları, dernekleşme, sendikalaşma, özgürlükleri alanlarında sıkıntıları vardır. Özellikle kısıtlı imkanlarla yayın yapan gazete, televizyon, radyo, internet gazeteleri ve bunların bünyelerinde çalışan emekçilerin sosyal hakları gibi bir dizi problemlerimiz ve sorunlarımız var. Bu sorunları aşmanın ve çözmenin yolu da iyi örgütlenmelerden ve birlik olmaktan geçiyor” dedi.
Bağımsız Medya ve Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Ufuk Bulut, Uluslararası Dijital Medya Derneği ile çıktıkları yolda, federasyon ve konfedarasyon çalışmalarına hız vereceklerini ve sektörün kalkınması için sürekli çalışacaklarını belirtmesinin ardından şöyle devam etti. “Basın kuruluşları ne yazık ki ticaret ile uğraşan medya patronlarının elinde. Mesleğin yaşadığı en büyük sorunlardan biri bu. Gazeteciler olarak daha sağlam örgütlenmeli ve gücümüzü ortaya koymalıyız. Gazetecilik mesleği, elinden alınan itibara yeniden kavuşturulmalıdır. Halkın sağduyusu ile birlikte bu karanlık ortamı aşacağımızı düşünüyorum. Bu ülkenin ne kadar zor şartlarda kurulduğunu düşündükçe mücadele veren gazetecileri hatırlayarak umudumuzu kaybetmiyoruz.”
Meslekteki sorunların sebebine farklı bir bakış açısıyla yaklaşan Genel Başkanı UfukBulut Türkiye’de basının sermaye sahiplerinin eline geçmiş olmasının sebebi teknolojinin gelişmiş olması oldu ne yazık ki. Teknolojinin olanaklarını kullanmak gerektiğinde işin içine sermaye girdi. Sermaye girince iş insanları da girdi dedi.
Basının günün koşullarına uyum sağlaması gerektiğini vurgulayan Bulut sözlerini şöyle sürdürdü:
“Son 20 yıldır gazetecilerin yaşadığı zorluklar arttı, yandaş basın kavramı mesleğin gücüne zarar verdi. Tüm baskı ve yıldırma politikalarına rağmen umudumuzu kaybetmiyoruz. Medyanın teknolojiye ayak uydurması lazım. Gücümüz azalıyor olabilir ama direnmeye devam ettikçe umudumuz artıyor. Sular bulanmadan durulmaz ve inanıyoruz ki, bizi bu bulanıklıktan gençler kurtaracak. Mücadeleye devam edeceğiz.
Bağımsız Medya ve Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Ufuk Bulut Türkiye“nin son 20 yılda özgürlük ve demokraside gerilediği süreci düşünürsek gazeteciler için bugün gelinen nokta sürpriz değil. Gazetecilerin düşünceleri ve haberleri sebebiyle baskı görmediği hapse atılmadığı şiddet görmediği güzel günler diliyorum. Biz, tutkunu olduğumuz mesleği bütün zorlamalara rağmen yapmaktan, yazmaktan, mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz.