BELEDİYE
BELEDİYE Haberleri'Yaptıklarımız bugüne nefes yarına umut olacak'
'Yaptıklarımız bugüne nefes yarına umut olacak'
- A-
- A
- A+
Beylikdüzü Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı’nın 1.oturumu, Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi Trakya Salonu’nda gerçekleşti. Meclis konuşmasına, Gara’da şehit düşen vatandaşlara rahmet dileyerek başlayan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Mart ayı içerisinde gerçekleşecek önemli gün ve haftalara da değindi. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü sebebiyle meclis salonuna girişte mor renkli maskeler dağıtılırken önemli günle ilgili Başkan Çalık, “Kadınları nasıl koruyacağımızı değil kadınların korumaya ihtiyaç duymayacağı, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlandığı bir dünya düzenini nasıl kuracağımızı düşünmeliyiz. Biz Beylikdüzü’nde bir yandan kadına şiddetle mücadele ederken bir yandan da kadının hayata katılımının önündeki engelleri kaldırmak için var gücümüzle çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
Başkan Çalık: Var gücümüzle çalışıyoruz
Konuşmasının devamında meclis yetkisi alınan projelerin tüm detaylarını meclisin ve kamuoyunun bilgisine sunan Başkan Çalık, “Beylikdüzümüzü geleceğe daha emin adımlarla ilerleyen bir kent haline getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Dayanışma ruhuyla yardımlarımızı 168 bin haneye ulaştırdık. İBB işbirliğiyle bu kentte 30 yıllık alt yapı sorununu çözdük, çözüyoruz. 390 bin metrekare yeni yeşil alanlar ilave ettik. 2 yılda toplam 40 yeni parkı vatandaşlarımızın kullanımına açtık” dedi. Sunumunda yapımı devam eden ve yapılması planlanan toplamda 17 projeyi sunan Başkan Çalık, sosyal kullanım alanlarından kentsel tasarım projelerine, otopark ve çarşı düzenlemelerinden kamusal alan, kreş, kütüphane ve spor alanlarına kadar pek çok projeyi paylaştı.
“Gelin hepiniz bu sürece destek verin”
Meclis toplantısında Gürpınar Siteler Bölgesi kentsel dönüşüm süreciyle ilgili de son durumu değerlendiren Başkan Çalık, “Bizim hassasiyetimiz bu işe siyasetin bulaşmaması. Siyaset girmeden vatandaşımızın gecikmemesi gibi bir arzu ve isteğimiz var. 2016 yılında Beylikdüzü Belediye Meclisi oy çokluğuyla plan notu değişikliğini geçirdi. Bu plan notu olmasa şu an orada dönüşüm konuşulamazdı. Burada insan hayatı söz konusu ve inanın bu işi dert ediniyorum. 2016 yılında oy birliği çıkmış olsaydı bugün Siteler Bölgesi’ndeki vatandaşlarımızın evine çay içmeye giderdik. İnsanlara metrekareleri küçülmeden dairelerini teslim edeceğiz ama her şeyden önemlisi güvenli dairelerde oturacaklar. Gelin hepiniz bu sürece destek verin” şeklinde konuştu. Mart Ayı Meclis Toplantısı’nın 2. Oturumunun, 4 Mart Perşembe günü saat 10.00’da yapılması kararlaştırıldı.
'İsrail bölgeyi felakete sürüklüyor'
'Hiç kimseyle düşmanlık istemiyoruz'
'12 tapu var, hepsi Akın Gürlek’in; sahte desene'
'Fransa Hürmüz Boğazı operasyonlarına asla katılmayacak'
Etiket ve kasa fiyatlarını karşılaştırın
'7 ay yattım 7 yıl daha yatarım kimseye iftira atmam'
'Bu savaşı İsrail'in baskısı nedeniyle başlattık'
'Bu iftiralar karşısında yasal süreçleri derhal başlatıyorum'
Akın Gürlek'in mal varlığının toplam değeri 452 milyon lira
İran’da savaş gölgesinde asgari ücrete yüzde 60 zam
AYM’den Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'yle kadro ihdasına iptal
Anayasa Mahkemesi’nden seyyanen zam kararı
'Hürmüz Boğazı Amerikayı bitirmek üzere'
Emniyet amiri Birson Ergene canına kıydı
Fatih Camii’nde Kadir Gecesi’nde Mescid-i Aksa protestosu
Dünya Tiyatro Günü Üsküdar’da Etkinliklerle Kutlanacak
Gastrofill’den Boğaz’da Geleneksel İftar Buluşması
Avrupa'dan Trump'a soğuk duş
Adriana Lima'nın ideal erkek kriteri tartışma yarattı
Kaymakamlık binasındaki silah seslerinin sebebi belli oldu!
Mahkemeden İBB davalarına CHP'liler alınmasın talebi
'AKP seçimi kaybedeceği için bunları yaşıyoruz'
'Hukuk ve demokrasi düzelmeden ekonomi düzelmez'
'Kısa sürede yüksek kazanç vadedenlere karşı dikkatli olunmalı'
İBB davasında 5. celse başlamadan bitti
İlber Ortaylı son yolculuğuna uğurlanıyor
'İran'a karşı kazanmıyoruz, dünyaya aptal olduğumuzu gösteriyoruz'
Oscar Ödülleri sahiplerini buldu
Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı yüzde 11 azaldı
'Maddi sıkıntı çekiyoruz'
Yükleniyor






