SİYASET

SİYASET Haberleri

'Yazı yazanları hapse atıyor'

'Yazı yazanları hapse atıyor'

  • A-
  • A
  • A+

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partinin Eğitim Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu darbe tartışmalarını değerlendirerek, böyle bir ihtimal görmediğini söyledi ve “Birileri kimlerin hakkından geleceğimizin listesini çıkardık demesi gibi bir anlayış olmaz. İktidar tek bir adım atmadı. Hemen sorgulama başlatılmalı” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a 28 Şubat sürecini hatırlatan Karamollaoğlu, “Şimdi ne oldu da dün şiir söylediği için hapse girenler, bugün yazı yazdıkları için insanları hapse atıyorlar” ifadelerini kullandı.

SOMA'YI ANDI

Karamollaoğlu, Soma’da 301 madenciyi anarak başladığı konuşmasında “Gerekli tedbirler alınarak faciaların önüne geçilebilir, tedbirler alınmazsa yetkili kişiler sorumludur” dedi.

Karamollaoğlu koronavirüs salgınına karşı ciddi mücadele verildiğini söyleyerek, “Bütün dünyada normale dönmek için adımlar atılıyor ancak endişe de peşinden geliyor. Kurallara dikkat etmezsek, o zaman pişmanlık duymak fayda getirmez” diye konuştu. AVM’lerin açıldığını hatırlatan Karamollaoğlu, bunun ticareti canlandıracağını ancak bu açılışın neye neden olacağının ileride görüleceğini vurgulayarak, “AVM’lerden önce mahkemelerin açılması gerekir… Özellikle Bilim Kurulu’nun daha bir taraf ve gerçekçi hazırlıklar hazırlamasına imkan tanımaktı. Ben yaptım oldu mantığı ülkemizi beklenmedik sıkıntılara sürükleyebilir” dedi.

'CUMA NAMAZI EDA EDİLEMEDİĞİ İÇİN HÜZÜN VAR'

İbadethanelerin açılması konusunda dikkatli davranılması gerektiğini kaydeden Karamollaoğlu, camilerin durumunun de ciddi şekilde ele alınarak, gerekli adımların atılması gerektiğini ifade etti: “Cuma namazları eda edilemediği için vatandaşlarımızda hüzün var.”

Türkiye’nin en önemli konusunun gerginlik olduğunu vurgulayan Karamollaoğlu, şunları söyledi: “Gerginlik bilerek arttırılıyor ve iktidar mensupları fayda temin etme peşine düşmüşler. Husumetler insanların birlikte projeler üretmesine engel oluyor. Böyle giderse ekonomide gidişat iç açıcı değil. Dolar artıyor. Türkiye’nin yurt dışında itibarı kalmadı. 450 milyar dolarlık borç, artıyor. 170 milyar dolar taksit var ödenmesi gereken.”

'YOL IMF'Yİ GÖSTERİYOR'

“Yol hep IMF’yi gösteriyor. Hükümet IMF’ye gitmeyi düşünmüyor, neden itibarı sarsılır. Giderse ne alır onu bilmiyoruz. IMF’nin bizim nazarımızda en tehlikeli tarafı, bir ülkeye IMF elini uzattığı zaman ülkenin mali politikalarını da kendisi belirlemek istemesidir.”

Şehir hastanelerinin Türkiye üzerine mali yük getirdiğini belirten Karamollaoğlu, belediyelerin engellenen yardımlarını da değinerek, “Siz Biz Bize Yeteriz diye kampanya başlattınız, belediyelerin yardımını engelliyorsunuz. AK Partili belediyelerin başarısız olsalar da önleri açılıyor, diğer belediyelerin maaşlarını ödemesine bile fırsat verilmiyor. Borçları var. Nereden kalmış, önceki iktidar partisinden olan başkanlardan. Hepsine çifte standart uygulanıyor. Gıda yardımı bile verilmiyor” ifadelerini kullandı.

'VATANDAŞA BANKANIN YOLUNU GÖSTERDİLER'

Ekonominin gidişinin kötü olduğunu söyleyen Karamollaoğlu, işsizlik verilerini de hatırlatarak, iktidarın yaptığı yardımları da kendi taraftarlarına yaptığını kaydetti: “Esnafa ve bireysel kredi isteyen vatandaşa bankanın yolunu gösterdiler. Banka da yıllık yüzde 13-14 bireysel kredi almaya zorluyor insanları. Esnafa da aynı şekilde. Esnaf kredi borcu bile alamıyor çoğunlukla.”

Yap-işlet-devret modelinin ülkeyi sıkıntı içine soktuğunu açıklayan Karamollaoğlu, bu modelle yapılan projelere 3.5 milyar lira para ödendiğini ekledi: “Milletten IBAN numarası isteyeceğinize, IBAN numarası verirseniz bu ekonomiyi düzeltemezsiniz.”

'HEMEN SORGULAMA BAŞLATILMALI'

Darbe tartışmalarının ortaya atıldığını hatırlatan Karamollaoğlu, darbenin konuşularak önlenemeyeceğini belirterek, şunları kaydetti: “Böyle bir şeyin olma ihtimalini şahsen görmüyorum. Birileri kimlerin hakkından geleceğimizin listesini çıkardık demesi gibi bir anlayış olmaz. İktidar tek bir adım atmadı. Hemen sorgulama başlatılmalı. Katliamdan bahsediyoruz. Liste yaptık, kimleri katledeceğimizi biliyoruz diyor. Bu ne biçim memleket sevgisi, insanlık. Bizim savcılarımız elleri kolları bağlı bekliyor. Kazara bunun aksine bir iddia ortaya çıksaydı, ipliğini pazara çıkarırlardı. Bu çifte standartla ülkeye huzur getiremezsiniz.”

“Şu anda mazlumlar çile çekiyor, iktidar bu tip şayialardan (yayın söylenti) beslenerek kendi yerini pekiştirme yoluna gidiyor. Biz buna rıza gösteremeyiz.”

'ŞİİR SÖYLEDİĞİ İÇİN HAPSE GİRENLER YAZI YAZANLARI HAPSE ATIYOR'

 “28 Şubat’ı yaşadık. Biz mağdur olduk, hapse girdik. Düştüğümüz yerden kalkmayı başardık. Bugünkü arkadaşlar da bunları yaşadılar. Şimdi ne oldu da dün şiir söylediği için hapse girenler, bugün yazı yazdıkları için insanları hapse atıyor.'

 

Yorum Yazın

'Türkiye'nin AİHM'e aykırı hareket etmesi kabul edilemez'

"AİHM kararlarına uyulması Türkiye'nin lehinedir"

'Bahçeli'nin kararlı duruşu ile hedeflerimize ilerliyoruz'

17.8 milyon vatandaş temel gelirden yoksun

AB Komisyonu: Yargı bağımsızlığına ilişkin endişelerimiz sürüyor

'Seçimle gelen seçimle gider'

AİHM Türkiye'nin Selahattin Demirtaş itirazını reddetti!

İBB veri sızıntısı soruşturmasına Ali Yerlikaya 'zafiyet yok' demiş!

Asgari ücret enflasyon karşısında erimeye devam ediyor

'İktidar ve ittifak olarak bunu gerçekleştireceğiz'

4 Kasım demokrasinin askıya alınma tarihidir!

'Türkiye de riskler genel olarak yukarı yönlü'

Bolvadin Belediyesi'nde müfettişler inceleme başlattı

'Emekli çürük domates seçerken enflasyon kontrol altında diyemezsiniz'

Menzil'de kardeşi kardeşe düşüren miras ne kadar?

Nicolas Maduro'nun günleri sayılı

Merdan Yanardağ'ın tutuklanması hak ihlali

Vatandaşların içi ısınırken dayanışma ruhu da güçleniyor

Konkordato alan firmaların sayısı yüzde 72 yükseldi!

'Adaletin Terazisi Yapay Olmamalı!'

Üretimde yavaşlama 19. aya girdi

'Kıbrıs Türk halkını asla yalnız bırakmayacağız'

'Saçımı 3 aydır yıkamadım'

Enflasyonda hedef 2027'de tek hane

Pasaport, harç ve IMEI kayıt ücretlerine zam

Gıda ve kira problemi için TCMB’nin elinden hiçbir şey gelmez

ENAG, Ekim ayı enflasyonunu yüzde 60,00 olarak açıkladı

Yargıtay'dan işçi haklarını kökten değiştiren karar!

Elif Naz Ertuğrul’dan yeni single

Beşiktaş kongresi mahkemelik oluyor

Yükleniyor

Nicolas Maduro'nun günleri sayılı

Fed, bu sene ikinci kez faiz indirimine gitti

Starmer’ın Ankara ziyaretine casusluk gölgesi

Gazze'de can kaybı 68 bin 527’ye yükseldi

Pentagon'un asker maaşlarını ödeyebilmek için bağış kabul etmesi tartışılıyor

ABD, Venezuela’da savaşa hazırlanıyor!

AB, Rusya'ya karşı 19. yaptırım paketini onayladı

Trump Çin vergisini yüzde 155'e çıkardı

Eski Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy cezaevine giriyor

İsrail, bu kez Refah'ı vurdu

'Saçımı 3 aydır yıkamadım'

Sümeyye Aydoğan aşkına bir şans daha verdi

Ece Erken, Kızılcık Şerbeti'ni yerden yere vurdu!

'Bu benim özel hayatımla alakalı bir durum değil'

Demet Şener'in olaylı aşkı yeniden başladı

Nesrin Cavadzade sevgili kriterini açıkladı

Emine Ün'ün dönüşü muhteşem oldu

Jenna Ortega'nın önü ayrı arkası ayrı olay

Cemre Baysel Cannes'ı yıktı geçti!

Melis Sezen’den sürpriz değişim!

Tesla satışları Avrupa’da çakıldı

OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE SIFIR HATA DÖNEMİ

Otomobil fiyatları yeniden yükselişe geçebilir

FIAT “Grande Panda” Türkiye’de

YGD “Türkiye’nin En Beğenilen Otomobili”ni Seçiyor

BYD'de Türkiye yatırımını İspanya'ya yapıyor

120 klasik araç, tarihi güzelliklerde yarışacak

Otomobil ithalatına yeni ek vergi

Motosiklet satışları rekor kırdı

Hyundai’nin fabrikasına şok baskın: 475 gözaltı

MHP İl Başkanı'ndan sağlık isyanı

SGK borcu olan emeklilerin maaşından yüzde 25 kesinti yolda

Grip ve Nezleye Yakalanma Riskini Artıyor

Her üç kişiden biri ruhsal bir sorunla mücadele ediyor

Selda Öktem’den Şifalanma Enstitüsü

Diz yıpranmasının en önemli sebebi fazla kilolar!

Diyarbakır İl Sağlık Müdürü'ne 'makam aracı' soruşturması

'Yakında kalp damar ameliyatı yapacak hekim bulamayabiliriz'

İlaç krizi Meclis'e taşındı!

Sağlıkta yapay zeka hangi seviyede?

Merdan Yanardağ'ın tutuklanması hak ihlali

CHP'den Ekim Ayı Basın Özgürlüğü Raporu

'Cumhuriyet, Özgürlük ve Eşitlik İdeallerinin Simgesidir'

Ebubekir Şahin, koltuğu Mehmet Daniş'e devretti

Aydın'da 4 gazeteci darbedildi

Gazeteciler, bununla tek başına mücadele edemez

TV100 ve Gerçek Gündem'den toplu işten çıkarma

'Karamsarlığa sürükleyen içeriklere müsamaha gösterilmeyecek'

Abdulkadir Çay, Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğüne atandı

'Valiye şemsiye var, gazilere yok' haberine gözaltı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 11 9 0 2 20 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 11 7 0 4 13 25
3.TRABZONSPOR A.Ş. 11 7 1 3 10 24
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 11 5 1 5 6 20
5.GÖZTEPE A.Ş. 11 5 2 4 7 19
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 11 5 3 3 -3 18
7.BEŞİKTAŞ A.Ş. 11 5 4 2 3 17
8.TÜMOSAN KONYASPOR 11 4 5 2 0 14
9.CORENDON ALANYASPOR 11 3 3 5 0 14
10.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 11 3 4 4 3 13
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 11 3 4 4 -2 13
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 11 4 6 1 -8 13
13.KOCAELİSPOR 11 3 6 2 -5 11
14.KASIMPAŞA A.Ş. 11 2 5 4 -4 10
15.ZECORNER KAYSERİSPOR 11 1 4 6 -13 9
16.GENÇLERBİRLİĞİ 11 2 7 2 -6 8
17.İKAS EYÜPSPOR 11 2 7 2 -8 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 11 1 9 1 -13 4