EĞİTİM
EĞİTİM HaberleriYeni nesil eğitim içerikleri oluşturulmalı
Yeni nesil eğitim içerikleri oluşturulmalı
- A-
- A
- A+
Reklamcılık sektöründen alanında uzman isimler ve akademisyenler, İstanbul Aydın Üniversitesi Reklamcılık Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Gonca Yıldırım’ın ev sahipliğinde ve İLAD’ın katkılarıyla organize edilen Dış Paydaş Toplantısı’nda bir araya geldi. Sektörün akademiye olan bakış açısının yakından tanınması ve mesleki ihtiyaçlar çerçevesinde eğitim süreçlerinin değerlendirilmesi amacıyla düzenlenen toplantıya, Mitsubishi Electric Türkiye Reklam ve Halkla İlişkiler Müdür Yardımcısı Savaş Ceneviz de katılım sağladı. İstanbul Aydın Üniversitesi’nin reklamcılık sektörüne nitelikli çalışanlar yetiştirmek amacıyla oluşturduğu eğitim süreçlerinin masaya yatırıldığı, yerinde uygulamalı dersler ile ilgili bilgilerin aktarıldığı, sektördeki meslek örgütleri ile kurumların beklentilerinin tartışıldığı toplantıda, reklamcılık ve iletişim eğitiminin sektörle paralel yürümesi için mevcut derslerin işlenme ve aktarılma biçimleri konuşuldu. Aynı zamanda reklamcılık sektöründe yaşanan değişimler ve gelişmeler derinlemesine ele alındı.
Değişime ayak uydurmak şart
Teknolojinin pek çok sektörü olduğu gibi dijital medya, reklamcılık ve dijital pazarlama alanlarını da şekillendirdiğini ifade eden Savaş Ceneviz, toplantıda dijital mecraların doğru analiz edilmesi ve stratejik iletişim araçlarının yeni dünyanın gerekliliklerine uygun şekilde kurgulanması gerektiğine dikkat çekti. Ceneviz; “Pek çok sektörde işletmeler ve markalar çağı yakalamaya çalışıyor. Mobil kullanım ve e-ticarette de artış söz konusu. Her şeyi çok hızlı eskittiğimiz bu dönemi, “değişime zamanında ayak uydurmayan yok olur” şeklinde özetleyebiliriz. Bu süreçte markaların pazarlama, reklam ve konumlanma stratejileri eskiden olduğundan çok daha hızlı değişiyor. İletişim disiplinlerinin ve eğitim sistemlerinin de bu değişim sürecine adapte olarak geleceğin iletişim profesyonellerini dijital çağa uygun donanımda yetiştirmeleri gerekiyor.’’ dedi.
Yeni nesil eğitim içerikleri oluşturulmalı
Yeni iletişim modelleriyle birlikte yakın gelecekte dijiPR, dijital kriz ve gündem yönetiminin daha da önemli hale gelmesinin beklendiğini söyleyen Ceneviz, bu doğrultuda müfredata kriz yönetiminin eklenmesi gerektiğine dikkat çekti. Sunum yeteneğinin kazandırılması ve kişinin kendini doğru ifade etmesi için yaratıcı drama eğitiminin de olması gerektiğini ifade eden Ceneviz, ‘’Gelişen teknolojiyle birlikte yeni nesil derslerin müfredata kazandırılması ve öğrencilerin CRM, yazılım, kodlama gibi konularda fikir sahibi olması için temel bazda da olsa eğitim alması lazım. Ayrıca üniversitelerin reklam kampanyalarını öğrencileriyle birlikte planlaması ve tüm süreçlerde doğrudan işin içinde olmalarına fırsat tanıması gerekiyor.’’ dedi.
Reklamcılık sektörünün önemli isimleri buluştu
Düzenlenen toplantıya iletişim fakültelerinin geliştirilmesi ve bölümlerdeki akreditasyonun sağlanması için faaliyet gösteren İLAD’ın Genel Sekreteri Füsun Özbilgen’in yanı sıra Arvak Açıkhava Reklamcıları Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Tezcan, Havaş Cerative Group Türkiye Entegre Strateji Direktörü Ayça Çınar, Yeni Yüzyıl Üniversitesi Reklamcılık Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Sevgi Nur Sadedil ve İstanbul Aydın Üniversitesi Reklamcılık Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Gonca Yıldırım katıldı.
Avrupa'dan Trump'a soğuk duş
Adriana Lima'nın ideal erkek kriteri tartışma yarattı
Kaymakamlık binasındaki silah seslerinin sebebi belli oldu!
Mahkemeden İBB davalarına CHP'liler alınmasın talebi
'AKP seçimi kaybedeceği için bunları yaşıyoruz'
'Hukuk ve demokrasi düzelmeden ekonomi düzelmez'
'Kısa sürede yüksek kazanç vadedenlere karşı dikkatli olunmalı'
İBB davasında 5. celse başlamadan bitti
İlber Ortaylı son yolculuğuna uğurlanıyor
'İran'a karşı kazanmıyoruz, dünyaya aptal olduğumuzu gösteriyoruz'
Oscar Ödülleri sahiplerini buldu
Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı yüzde 11 azaldı
'Maddi sıkıntı çekiyoruz'
Kurtardığımız her bir canlının hayatı moral kaynağı
'Türkiye'yi zor günler bekliyor'
Türkiye'de şeriat isteyenler yüzde 10 çıkar mı şüpheliyim
Mine Tozlu dahil 5 kişi gözaltına alındı
DHMİ Daire Başkanı Mehmet Cemil Acar, Aksaray'da yakalandı
'Delilsiz ispat tahminden ibarettir'
'Anlama özürlü herhalde bu arkadaş'
'Bu işin altında hükümetin enkazıyla birlikte Numan Kurtulmuş kalacak'
Yaşar Kaba’nın Araştırma Kitapları Okurla Buluştu
'Ramazan, Birlik ve Kardeşliğin En Güçlü Zamanıdır'
'Ülkemizde milyonlar yoksullukla savaşıyor'
Köpek sahibi olmak, kalp hastalığına bağlı ölüm riskini azaltıyor
'Erdoğan içerideki baskıyı gizlemek için jeopolitik kozunu kullanıyor'
Manavgat Belediyesi'nde gözaltı sayısı 40’a yükseldi
HAKMAR'ın sahibi Zeki Doruk hakkında yeniden tutuklama kararı
3,5 milyon vatandaş faturasını ödeyemediği için kömüre mahkum oldu
Yerli Karea Fit Yollara Çıkıyor!
Yükleniyor





