Tarih: 25.01.2024 11:24

YGD’li gazeteciler Başhekim Prof. Dr. Gürhan Baş’ı ziyaret etti

Facebook Twitter Linked-in

Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği (YGD) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Yılmaz ile başkan yardımcıları Özner Berber ve Hikmet Aydoğan Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Gürhan Baş’ ziyaret etti 

Misafirlerini makamında kabul eden Prof. Dr. Gürhan Baş, son 4 yılı ultra-modern özelliklere sahip yeni binasında olmak üzere yarım asırdır hizmet veren hastaneyle ilgili bilgiler verdi. 

İstanbul'un en büyük şehir hastanelerinden biri olarak kentin sağlık sistemine önemli katkılarda bulunduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Gürhan Baş hastanenin; yılda 1 milyon 650 bin ayakta olmak üzere 50 bin yatan hastaya hizmet verme kapasitesiyle Avrupa’da bile örnekleri az bulunan ultra-modern özelliklere sahip olduğuna dikkat çekti. 

Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği (YGD) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Yılmaz ise derneğin kuruluş amacını ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi. 

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılına ithafen, Türk basınının İstanbul Anadolu Yakasındaki saygın ve kıdemli gazeteciler tarafından kurulan Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği’nin (YGD) şimdiden Türkiye'nin önde gelen gazetecilik kuruluşları arasında yerini aldığına dikkat çekti.

Prof.Dr. Gürhan Baş Kimdir? 

Prof. Dr. Gürhan Baş 1969 tarihinde doğdu.

Aslen Ordu Perşembe’li olup; ilk, orta, lise ve üniversite eğitimini İstanbul’da tamamladı.

1988 yılında Galatasaray Lisesi’nden, 1994 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesinden mezun oldu.

Fransızca ve İngilizce dillerini bilmektedir.

1994-1995 tarihleri arasında Erzurum Süt Evler Sağlık Ocağında görev yaptı.

Tıpta uzmanlık eğitimini 1995-1999 yılları arasında Bezmialem Valide Sultan Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi 1. Genel Cerrahi Kliniğinde tamamladı. 

1999-2010 tarihleri arasında aynı hastanede Genel Cerrahi Uzmanı olarak görev yaptı ve 2010 yılında Genel Cerrahi Doçenti oldu.

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Kliniğine 2010 yılında Merkezi Sınav ile Klinik Şef Yardımcısı olarak atandı ve 2012 yılına kadar bu görevini sürdürdü.

2012-2016 tarihleri arasında aynı klinikte İdari ve Eğitim Sorumlusu olarak görev yaptı.

2016 yılında İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalında göreve başladı.

Görev süresi içinde: 2005 yılında Güney Paris Üniversitesi Hepato-Pankreatiko-Bilier Cerrahi ve Transplantasyon Merkezinde, 2006’da Paris Saint-Antoine Gastrointestinal Sistem Cerrahisi Merkezinde çalıştı.  

Çeşitli tıbbi dernek üyelikleri, çok sayıda kongre katılımı, uluslararası ve ulusal dergilerde yayımlanmış makale ve bildirileri mevcuttur.
Araştırma alanları Hepato-Pankreatiko-Bilier Cerrahi, Onkolojik Cerrahi, Endoskopi ve Laparoskopik Cerrahidir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-DT9JLG88B3