SİYASET

SİYASET Haberleri

Yüzde 20'yi buluyoruz

Yüzde 20'yi buluyoruz

Yüzde 20
  • A-
  • A
  • A+

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Halk TV'de canlı olarak yayınlanan 'Liderler Özel' programının konuğu oldu. Programda gündeme ilişkin birçok değerlendirmede bulunan Akşener, partisinin oy oranına ilişkin de bilgi verdi.

Akşener'in açıklamaları şöyle:

'Sopalı seçimleri isteseler de hayata geçiremezler. İstenir, ancak bugünün Türkiye'sinde isteseler de bu milletin iradesi karşısında bunu gerçekleştiremezler. Bunu İstanbul seçimlerinde denediler, Osmanlı tokadını çift yediler.

Gitmemek için her türlü oyunbozanlığı yapmaya kalkışabilirler. Tüm hile ve hurdalar sandık başında yapılır. 27 yıldır şahitleriz biz. Sandığı iyi korursanız, başından ayrılmazsanız, ıslak imzalı tutanağı alıncaya kadar görevi yerine getirirseniz, seçim sonucunu tartışamazsınız.

'Cirleklik yapma' derler Anadolu'da. 'Oyunbozanlık' demektir. Bir de 'zır zır ağlama' anlamında söylenir. Bu iktidar bunlara tebessüm eder. Bize düşen bunları boşa çıkarmaktır.

'HAZİRAN SONU YÜZDE 20'Yİ NET GÖRECEĞİZ'

6 masadaki tüm partiler çalışıyor. Seçim ve sandık güvenliği için komisyon kuruldu. Siyasi partilerin eğittiği insanlar var. Sandık başkanları açısından eksiğimiz var ama özellikle büyükşehirleri hızla tamamlıyoruz.

Bizim insanımızın eksik kaldığı yerlerde diğer partilerin unsurları da yardım edecek. 6 partiyiz, sandığa tek kişi yerine en az 3 kişi koyacağız.

Özel bir çalışma yapmadığımız 7 şirkete aboneyiz. Abone olduğumuz şirketlerin ortalaması Nisan ayı için yüzde 18. Haziran sonu yüzde 20'yi net göreceğiz.

'Silivri soğuktur' diye korkutuyorlar, 'babanı işten atarlar' diye korkutuyor. Yolda yürürken abuk sabuk adamlar 'çıkar telefonunu' diyebiliyor. Bu arkadaşlar gidiyor. 'Gidiyor' diyerek rehavete kapılmaya gerek yok. Çalışmaya devam. AK Parti'den kopan seçmenlerden 6'lı masadaki bir partiye gitmesi mümkün.

'SEÇİME TEK ADAY İLE GİDİLMESİNİN DOĞRU OLACAĞINA İNANIYORUM'

Cahit Özkan'ın 'Yüzde 75 oy alacağız' sözünü hatırlatılması üzerine Akşener:

'Son zamanlarda AK Parti'ye ve Erdoğan'a verilen zararı kendi insanı oluşturuyor. Hukuk fakültesi mezunu bir arkadaş, üniversite mezunu; yüzde 75 diyor. İnsan biraz matematik bilir. Vatandaşa hakaret.'

Baskın seçim ihtimali üzerine Akşener: 'Önceden öyle öngörülerim vardı. Ancak Sayın Erdoğan'ın vatandaştan koptuğunu, atacağı adımı tahmin etmekte zorlandığını görüyorum. Kasım'da da hazırız, 2023'te de hazırız.' dedi.

Eylül ayında 'Cumhurbaşkanı adayı olmayacağım' dedim. Adaylık üzerine o kadar konuşuluyor ki bu ucube sistem unutuluyor. Sistemi değiştirme üzerine odaklanmamız gerekiyor. 24 Haziran'da millet ittifakının 3 partisinin adayı oldu. Heyecan birbirimizin üstünde toplandı ve seçmene yansıdı. Tek aday ile gidilmesinin doğru olacağına inanıyorum.

'DİNDAR KÜRT SEÇMEN AK PARTİ'DEN KOPMUŞ DURUMDA'

Masada uzlaştığımız, parlamenter sistem. Cumhurbaşkanlığı için konuşmadık. Seçim ve sandık güvenliğine dair komisyon kurduk. Siyasi komisyon kurduk. Son toplantımızda dört madde duyurduk. Onların da planlanmasına dair bir başka komisyon daha kurduk.

13. Cumhurbaşkanı, Millet İttifakı'nın adayı olacak. Meclis çoğunluğunu da almak için her türlü gayreti göstermemiz gerek. 'Hadi hadi' yaptığınız zaman olmaz. AK Parti geniş bir alandan seçmen devşiren siyasi parti. AK Parti Seçmeni katman katman. Bize geleni var; Saadet Partisi'ne, DEVA'ya, Gelecek Partisi'ne ve Demokrat Partisi'ne gideni var. Dindar Kürt seçmen AK Parti'den kopmuş durumda ancak şu an duruyor.

'BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLARI İÇİN BAŞLANGIÇ TASARRUFU KILIÇDAROĞLU'NUN'

Önceliğimiz egolarımız, nefsimiz değil; Türkiye. 6'lı masadaki arkadaşlarımızın 'seçime ayrı girebiliriz' söylemlerinin herhangi bir sakınca yok. Bunlar normal.

Ben muhalif seçmenimize diyorum ki, merak etmeyin. Bize zaman verin. Kimse pasta paylaşması yapmıyor. Öncelikle o pastayı oluşturmak gerek. Hem bu birlikteliğe hem de sindire sindire adıma ihtiyaç var.

İstanbul ve Ankara Belediye Başkanları ile ilgili bir şey konuşmadık. Bu arkadaşlarımız ile ilgili başlangıç tasarrufu CHP ve Kılıçdaroğlu'nundur. İncinmelerinin önüne geçmek isterim, itilip kakılmalarını istemem. Güzelce hizmetlerini yapmalarını isterim.

Kemal Bey bir öneride bulunacak mı gerçekten bilmiyorum. Onlar seçmenin gönlüne girdikçe Millet İttifakı'nın hem Cumhurbaşkanlığını alması hem de mecliste çoğunluğu alması garantileşiyor.

'ERDOĞAN HATAYA DÜŞERSE SIFIRIN ALTINA GİDER'

İmamoğlu'na siyasi yasak beklemiyorum. Bu kadar da kafa yenemez. İstanbul seçimlerini görmüş bir göz, bunu yaşamış bir siyasetçiden feraset beklerim ben. Sayın İmamoğlu'na ya da başka bir başkana bu manada bir adım atılması, Tayyip Erdoğan'ın oyunu sıfıra düşürür.

Erdoğan, sarayda paralel dünyada yaşıyor. Böyle bir hataya düşebilir. Düştüğü taktirde sıfırın altına gider.

'SANDIKLAR İLE İLGİLİ HİÇ KİMSEDEN KORKMUYORUM'

5'li çete diyoruz. Rekabet ortamından uzaklar. Korunup kollanıyorlar. Gençler tırnaklarıyla iş ararken bir kararnameyle vergiler siliniyor.

Benim gördüğüm SADAT eğitim fotoğraflarında, muhtemelen sivil, saç baş dağınık insanlara eğitim veriyorlar. Beni tanıyan insanlar dedi ki böyle bir şey var. Ben de kamuoyu ile paylaştım.

Sandıklar ile ilgili hiç kimseden korkmuyorum. Ondan kork bundan kork, o zaman bırakıp gidelim evimize. Böyle bir şey olacağına inanmıyorum, düşünmüyorum. Alınan tedbirler her şeyi ortadan kaldırır.

Cumhur ittifakının adayını AK Partililerin ağzından da Erdoğan'dan da duymadık. Sadece MHP'den duyduk. Erdoğan 'ben adayım' diye bir cümle sarf etmedi. Biz o sandığı koruyacağız. Seçmenimiz rahat olsun. Samimiyetle söylüyorum.

'GEZİ BİR RUH, İTİRAZ EDEN BİR RUH, ATATÜRK'Ü BURAYA GETİREN RUH'

Gezi'ye sahip çıktım. Sonra Tayyip Bey'in bozduğu bir dönem oldu. 28 Şubat'ta başörtülü kadınlara otoriter sistem üzerinden haksızlık yapıldı. Onların yanında her fikirden gençler vardı. Erkekler kızlar vardı. Gezi de aynı. Ağaç bir sembol. Anlamı nedir? Topçu Kışlası'nın yıkılması.

Geldiklerinden beri Atatürk ile yarışıyorlar. En son 'iki ayyaş' denince gençler kalktılar. Erdoğan sonra el attı, olaylar çıktı. Marmara Üniversitesi'nin kapısında içeri alınmadığı için başörtülü kadının yanında pek çok genç durdu.

O gençler oradaydı. O gençlerin orada oluşu, otoriterliğin sonunu getirdi. Buna karşı durduğunu söyleyen iş başına geldi. Onlardan beter çıktı. Gezi olaylarında çıktı. Gezi bir ruh, itiraz eden bir ruh. Atatürk'ü buraya getiren ruh.

Gezi de aynı ruh. Ağacına, kuşuna, iklimine karşı çıkma eylemi. Nombran tutuma karşı bir eylemdi. Türkiye 19 Mayıs'ı sadece spor bayramı olarak kutlanıyor. Atatürk yok spor var. 19 Mayıs 1919'daki ilk adımı atan nereye getirdi, Sivas Kongresi ve Cumhuriyet'in ilanı. Bayrak kime bırakıldı, gençlere. Cumhuriyetin ve demokrasinin değerlerinin, varlığının bekçisi gençlik. Bu gençlik Atatürk'ün evlatları.

'İSTANBUL HAVALİMANI'NIN ADINI, GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK HAVALİMANI YAPACAĞIZ'

'Atatürk Havalimanı'nın kapladığı alan bin 178 hektar, değeri 3.8 milyar dolar. Şu anda çalışıyor olsaydı 15 bin kişilik iş gücü sağlayacaktı. İstanbul deprem bölgesi. Avrupa ülkelerinde şehir merkezlerinde daha küçük havalimanları var.

Havalimanı tarifinden çıkarılmak üzere bir millet bahçesi konuluyor. AVM ve ranta açılıyor yani. Uyarıyorum. İyi Parti iktidarında buranın kırılmasında imza atan, buranın kırılması için görev alan, talimatı veren her kim varsa hesap sorulacak. 1 yıllık süreç içerisinde böyle hızlı bir iş yapılmaya karışılıyor, buraya dokunulmaması gerekiyor. İstanbul Havalimanı'nın adını, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Havalimanı yapacağız.'

 

Yorum Yazın

'24 yılın özeti yokluk ve yoksulluk'

Yeni imar yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı

Lindsay Graham'dan Türkiye'ye küstah tehdit

Haber sitelerine 'Google' darbesi

Buse Terim sevgilisiyle tatile çıktı!

'Su üzerinden CHP’li belediyelere algı operasyonu yapılıyor'

Dolar kuru 51 TL sınırına ilerliyor

Kamu emekçileri Türkiye genelinde bir günlüğüne iş bıraktı

Hakimi silahıyla vuran savcı tutuklandı

Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne yeni operasyon

Kokain ele geçirildi geminin sahibi Türkiye'den çıktı

'Biz, insanları ev ve araba sahibi olmaları için cesaretlendiriyoruz'

'Gerçek gelişim, bugünü onarırken yarını inşa edebilmek'

İstanbul'da işletmelere kamera zorunluluğu geldi

Kanal İstanbul güzergâhında inşaat faaliyetleri hız kazandı

İhracatta miktar endeksi azaldı

Karneden Atatürk'ü çıkarttılar

'Liderimiz Erdoğan, ben onun atadığı valiyim'

'Emekliye yapılan 1062 TL artış, çerez parası bile değil'

'Emekli sizden sadaka veya lütuf değil, hakkını geri istiyor'

Yetkim anayasa ya da mahkemelerle değil, kendi ahlakımla sınırlı

'Trump. ABD normlarını yok etmeye çalışıyor'

'Cumhuriyet tarihinin en ağır sefaletini yaşatıyorlar'

'Erken öten horozun başını keserler'

'Erdoğan, emekli kelimesini unuttu, ağzına almıyor'

Savcı, kadın hakimi odasında vurdu

'Emeklilerimizin üzerinden hiç kimse siyasi şov yapmasın'

Erdoğan'ın Başdanışmanından 'gümrük düzenlemesi' isyanı

'Evlatlarımız için her zaman en iyisini hedefliyoruz'

Başkan Kurt ve YGD Başkanı Yılmaz Bir Araya Geldi

Yükleniyor

Lindsay Graham'dan Türkiye'ye küstah tehdit

Yetkim anayasa ya da mahkemelerle değil, kendi ahlakımla sınırlı

'Trump. ABD normlarını yok etmeye çalışıyor'

Gürcistan eski Başbakanı Garibaşvili'ye 5 yıl hapis cezası

İran'da ölü sayısı 538'e yükseldi

Fed Başkanı Powell video çekip tehdit edildiğini açıkladı

Netanyahu'nun özel kalem müdürü gözaltına alındı

İran’daki protestolarda can kaybı 116’ya yükseldi

Gazze'de can kaybı 71 bin 412'ye yükseldi

Venezuela'nın yeni yönetimi istediğimiz her şeyi verdi

Buse Terim sevgilisiyle tatile çıktı!

Yatakta verdiği kareler olay oldu

Eski manken Deniz Akkaya hapse girecek!

Elle Fanning dekoltesiyle zor anlar yaşadı

Evangeline Lilly kayanın üstüne düştü!

Aslı Bekiroğlu'nun basit ameliyatı kâbusa döndü

Heidi Klum üstsüz güneşlendi

Afra Saraçoğlu annesini paylaştı!

Demet Özdemir 'En iyi kadın oyuncu' seçildi

Özgü Kaya kaçamağını paylaştı

Trafik sigortasında primler değişti

'Ürün gamımızı her geçen gün güçlendiriyoruz'

Türkiye'de Opel, Peugeot ve Citroen el değiştirdi!

Tunçmatik Avrupa Elektrikli Araç Şarj Altyapısı İçin Yeni Şirket Kurdu

Elektrikli araç piyasasının yeni lideri artık Çinli

'2025’in En Beğenilen Otomobili' Gazetecilerin Oylarıyla Seçildi

Arıcıoğlu Otomotiv konkordato talebinde bulundu

İkinci el araçta 6 ay ve 6 bin kilometre şartı uzatıldı

Bakan Bolat’tan "BYD'ye gümrük engeli" iddialarına cevap

Türkiye, Avrupa’nın en büyük 5’inci otomobil pazarı

Lahmacunda sakatat, peynirde natamisin çıktı

Pestisit ihlalinde dünya ikincisiyiz

Fast food kanseri tetikliyor

Sadece Hastaneyi Değil, Cebinizi de Düşünün

Fatih’te iki aylık bebek açlıktan öldü

Sofralardaki 6 süt ürünü markasında 'hile' tespit edildi

Siirt'de polis hastaneyi 2 ay takip etti, 30 kişi gözaltında

Tavşan kanı çay hilesi ortaya çıktı

Kalp sağlığını korumak için 8 öneri

Türkiye ekmek tüketiminde dünyanın en tepesinde

Haber sitelerine 'Google' darbesi

THY'den gazeteci Ali Kıdık'a uçuş yasağı

Burak Akburak İstanbul'da Gazetecilerle Buluştu

Ege TV kanalı icradan satışa çıkarıldı

'Özgür Basın, Güçlü Toplum Demektir'

Habertürk skandalında tanık ifadesi dengeleri değiştirdi

Ekol TV’ye “kara para aklama“ soruşturması

'Gazeteciliğin Vicdanı Olmaya Devam Edeceğiz'

GAİN Medya soruşturmasında Okan Karacan itirafçı oldu iddiası

YGD'den “Yılın Haber Ödülleri” için başvuru çağrısı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9