TURİZM

TURİZM Haberleri

'Yüzde 50 büyüme hedefliyoruz'

'Yüzde 50 büyüme hedefliyoruz'

  • A-
  • A
  • A+

Küresel pandemi salgını, dünya turizmine ciddi zararlar verdi. Salgın süresince sektördeki birçok oyuncu ciddi doluluk sıkıntısı yaşarken, bazı istisnalar sektöre umut vermeye devam ediyor. YOTEL de bu umut verici istisnalardan biri olarak dikkat çekiyor. Dünya genelinde 17 aktif otel ile hizmet veren YOTEL, 2019 yılından bugüne İstanbul Havalimanı’nın hem kara hem de hava bölümlerinde YOTEL ve YOTEL Air markaları ile hizmet veriyor. 2020 yılında tüm dünya turizminin derinden etkilendiği bu süreçte, YOTEL İstanbul’daki doluluk oranları ve ciroları ile ayrışarak grubun yıldızı olmayı başardı. Üstelik YOTEL İstanbul Havalimanı Genel Müdürü Bora Göymen 2021 yılına da ciddi büyüme hedefleri ile giriyor.  

İstanbul Havalimanı, YOTEL İstanbul Havalimanı’nı grup içinde zirveye taşıdı

YOTEL İstanbul Havalimanı’nın 2020 yılındaki başarısında dünyanın en büyük transit merkezlerinden biri olan İstanbul Havalimanı’nın performansının payı büyük. Koronavirüs salgını nedeniyle havalimanlarındaki yolcu sayılarında düşüş yaşanmasına rağmen Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı olan İstanbul Havalimanı 2020 yılında 23,4 milyon yolcu ile Avrupa’nın zirvesinde yer aldı. Pandemi döneminde Avrupa’daki havalimanları arasında yapılan değerlendirmede 2020 yılında 23,4 milyon yolcuya hizmet veren İstanbul Havalimanı, Londra Heathrow ve Almanya’nın en büyük havalimanı Frankfurt Havalimanı’nı geride bıraktı. Havalimanında yer almanın avantajı ile 2020 yılını sektör ortalamasının üzerinde kapatan YOTEL yetkilileri 2021 yılında turizm sektöründe ciddi bir hareketlilik olacağı görüşünde. 

Uzun transit saatleri ve ertelemeler güvenli konaklamaya talebi arttırdı

Birinci sınıf lüks havayolu seyahati kavramını fonksiyonel, modern ve yüksek teknolojik alt yapı ile birleştirdikleri kendine özgü bir tasarım anlayışına sahip olduklarını söyleyen YOTEL İstanbul Havalimanı Genel Müdürü Bora Göymen, 2021 yılı için öngörülerini paylaştı.

2020 yılının zorluklarına rağmen müşteri memnuniyeti odaklı hizmet anlayışı, IGA’daki özel konumu ve farklı konseptleri ile yılı kötü kapatmadıklarını anlatan Göymen, “Pandemi süreci misafirlerimizde yeni alışkanlıklar ve beklentiler oluşmasına sebep oldu. Yolcular artık tanımadıkları kişiler ile temas etmek istemiyor ve en kısa sürede varmak istedikleri noktaya varmak istiyorlar. Uzun transit saatleri veya ertelenmeler sonucu misafirlerimizin yakında ve güven duyabilecekleri bir mekânda bekleme ihtiyaçları doğdu. YOTEL İstanbul’un da yolculara sunduğu avantaj burada devreye giriyor. Yolcular pandemi sürecinde Covid-19 salgını ile yüz yüze gelme riskini azaltmak amacı ile havalimanından dışarı çıkmak istemedikleri için YOTEL’i tercih ediyorlar. YOTEL İstanbul, İstanbul Havalimanı ile aynı tarihte açıldı ve 2019 senesinin ilk 3 ayında açık olmadığı için sadece 9 aylık bir operasyon dönemi geçirdi. 2020’de de karşımıza çıkan pandemiden dolayı yine 3 aylık bir kapanma süreci yaşayan otelimiz, bu zor şartlara rağmen 2020 senesinde hemen hemen bir sene önceki ile aynı geliri elde etti. Bununla beraber karlılıkta 2019 senesi rakamlarımızı geçmiş durumdayız.”

Pandemide Güvenli Turizm Sertifikasını almış olan ilk otellerden biri olduk

Misafirlerin ve çalışanlarının sağlığının çok önemli olduğunu vurgulayan Göymen, pandemi döneminde alınan önlemler konusunda da detaylı bilgi vererek şunları söyledi, “YOTEL olarak her zaman “güvenilirlik” sözümüzün altına imzamızı atıyoruz. Bu nedenle Covid-19 salgını döneminde YOTEL global olarak, hızlıca “SmartStay” operasyonunu başlattık. Misafirlerimizin içinin rahat olması adına, check-in'lerinden check-out'larına kadar hem kendilerini hem ekip arkadaşlarımızı korumak ve değerli hissettirmek amacıyla dünya çapındaki otellerimizin her birinde uygulanmaya başlatılan bu yeni standart, yeni önlemleri, kaynakları ve eğitimleri içeriyor. “Yeni Normal’” kavramı ile tanışılan pandemi sürecinde YOTEL İstanbul Havalimanı otelimizde de bizler hijyen ve mesafe kavramlarını tekrar gözden geçirerek otelimizin tüm gerekli alanlarında hem yeni önlemler aldık hem de yeni uygulamalar getirdik. Ayrıca otelin pek çok farklı alanlarında görevli ekip arkadaşlarımıza doğru uygulamalarda bulunabilmeleri ve tüm yeniliklerden haberdar olmaları amacı ile eğitimler düzenledik.”

Covid-19 salgını sürecinde en önemli akreditasyon mercii olan Turizm Bakanlığı’nın otellerden yerine getirmesini şart koştuğu tüm yeni uygulamalar ve önlemleri tamamlayarak YOTEL İstanbul Havalimanı Turizm Bakanlığı’ndan Güvenli Turizm Sertifikasını almış olan ilk otellerden biri oldu.” 

2021 yılında yüzde 50 büyüme hedefliyoruz

Öte yandan 2020 yılını beklentilerin üstünde geçiren Göymen’in 2021 yılı içinde hedefleri oldukça iddialı, “Bu yıl özellikle aşının da devreye girmesiyle turizm açısından hem dünya da hem de Türkiye’de turizm hareketliliğinin geçen yıla göre çok daha fazla olmasını öngörüyoruz. Bu hareketliliğin artmasında Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından devreye alınan ve büyük titizlikle uygulanan Güvenli Turizm Sertifikası Uygulamasının çok büyük etkisi olacak. 2021 senesi çok ümitli olduğumuz bir sene. Tabi ki ülkemizde ve dünyada aşıların başlamış olması ümitli olmamızın en önemli nedeni. Öncelikli amacımız hem kara hem hava tarafındaki otellerimizde misafir memnuniyeti odaklı, kendilerinin ihtiyaç ve beklentilerini karşılayan bir hizmet sunmak. Bu sene ciroda 2020 senesindeki başarımızın üstünde bir performans göstermeyi ve %50’lik bir artış elde etmeyi hedefliyoruz.”

2021 yılı büyüme hedeflerine ulaşmak için yapacakları yeniliklere değinen Göymen, “YOTEL’in hem kara tarafında hem hava tarafında hizmet vermeyi tercih etmesinin amacı farklı misafir profillerine hizmet etmekti. Bugüne kadar da potansiyeller göz önünde bulundurulduğunda her iki tarafta da gayet iyi bir ivme ve başarı elde etmiş durumdayız. Ancak transit yolcuların sayısının yoğunluğu sebebi ile hava tarafımızda daha verimli ve dinamik bir imkan yakalamış durumdayız. Ve bu sebeple yatırımcımız İGA sayesinde hava tarafının kapasitesini artırarak  daha çok yolcuya hitap edecek şekilde otelimizin kapasitesini genişleteceğiz. “ dedi.

 

Yorum Yazın

Hekimbaşı Mahallesi kentsel dönüşüm projesinde sona yaklaşıldı

'Sürdürülebilirlik, uzun vadeli dayanıklılık ve başarı için bir gereklilik'

'Düşman ceza hukuku kalkmalı'

16. AYD Alışveriş Ekonomisi Zirvesi, 9 Aralık’ta gerçekleştirilecek

Zeytinburnu Belediyesi iki sokağı SGK’ya 'satma' kararı aldı

Bahis soruşturmasında 2. dalga!

Epstein'in ''sapkınlık'' adasından yeni görüntüler yayınlandı

'Atatürk portresi ve tabloları gelir amaçlı gecelerde satılmasın'

İAFF Sergisi Renkli Görsellerle Sanatseverleri Buluşturdu

Kasım ayında dış ticaret açığı 7,8 milyar dolara çıktı

'Asgari ücret 45 bin TL olmalı'

TÜİK masal anlatıyor emekli can çekişiyor!

Türkiye 10 yıldır atık ithalatında zirvede

Kahvaltılık gevreklerde kimyasal tespit edildi

İBB soruşturmasında 19 kişiye tahliye

İmralı’da yapılan görüşme gizli kalmayacak

Gümüş tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü

Kasım ihracatı 22,7 milyar dolara çıktı

İsrail Gazze’de savaş suçu işliyor

Adliye emanet deposundan silahlar çalındı!

MHP, ‘duruşmalar yayınlansın’ önergesine neden hayır dedi?

Azerbaycanlı siyasetçi Gültekin Hacıbeyli İstanbul’da gözaltında

Asgari için hak edilen maaş 39, biz bunun altında yokuz

Karadeniz'deki saldırılar seyir güvenliğini ihlal ediyor!

Akaryakıta bir zam daha geliyor

Yerli kalp cihazı 2026'da kliniklerde

'İktidar, zamana ve konjonktüre göre yön değiştiriyor'

'Senin iktidarında Taybet Ana'nın cenazesi 7 gün yerde kaldı'

'Bu mirasa asla ihanet etmek istemiyoruz'

'Türkiye’yi Dünya Ekonomisinin Kalbine Taşıyoruz'

Yükleniyor

İsrail Gazze’de savaş suçu işliyor

İsrail’in Golan işgali yasa dışı

Maduro Türkiye'ye mi sığınacak?

ABD'li senatör Graham'dan Maduro'ya tehdit

Karadeniz'deki Rus tankerleri İHA'larla vuruldu

Suçla Mücadele Yerine “Hassasiyet” ve “Hoşgörü” Eğitimi

Zelenski bana hiç minnet etmedi

ABD’yi yöneten gizli dayanışma ağı ifşa oldu

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, insan avına katılan keskin nişancılardandı

İsrail, Lübnan’a hava saldırıları düzenledi

Derin Talu'nun o sözlerine tepki yağdı

Rabia Soytürk derin dekoltesi ile dikkat çekti!

Şevval Şahin fit kalma sırrını verdi!

'Saçımı 3 aydır yıkamadım'

Sümeyye Aydoğan aşkına bir şans daha verdi

Ece Erken, Kızılcık Şerbeti'ni yerden yere vurdu!

'Bu benim özel hayatımla alakalı bir durum değil'

Demet Şener'in olaylı aşkı yeniden başladı

Nesrin Cavadzade sevgili kriterini açıkladı

Emine Ün'ün dönüşü muhteşem oldu

Otomotiv satışlarında kasım rakamları açıklandı

BYD Türkiye'yi oyalıyor mu?

Danıştay, 10 yıllık 'bekleme şartı'nı durdurdu

Yeni Tonale ABD’de ilk kez sahneye çıktı!

Otomobil fiyatlarına büyük zam!

Tüketici parasını icra yoluyla aldı

Otomobil piyasasında yeni kriz endişesi

Mitsubishi Türkiye'den çekildi

Zorunlu trafik sigortasına da zam geldi

Tesla satışları Avrupa’da çakıldı

Kahvaltılık gevreklerde kimyasal tespit edildi

Yerli kalp cihazı 2026'da kliniklerde

Üç çocuğun beslenme maliyeti 28 bin TL’ye dayandı

Üç bal markası daha kirli çıktı

Viral enfeksiyonlar acil servislerde yoğunluk yaratıyor

Sucuklu tost yiyen anne ile oğlu hastanelik oldu!

Üç firmadan biri ruhsatsız

Sıcaklığa bağlı ölüm oranı yüzde 63 arttı

CHP'den şehir hastaneleri için suç duyurusu

Şehir hastanesine kurayla alınan 12 personelden 5'i aynı soyadı taşıyor

Gazeteci Furkan Karabay tahliye edildi

Türkiye'nin 'çakarlı gazetecileri' tek tek ifşa edildi

Basın ve ifade özgürlüğü raporunda çarpıcı tablo

YGD’den Gazetecilere Dijital Eğitim Atağı

Türkiye’de basın özgürlüğü alarm veriyor

Fatih Altaylı'ya 4 yıl 2 ay hapis cezası

'Milletleri Kurtaracak Olanlar Yalnız ve Ancak Öğretmenlerdir'

Hollywood yıldızı “25. Yıl İnternet Medyası Ödülleri” için Türkiye'de

Rekabet Kurumu'ndan 5 büyük reklam ajansına eş zamanlı baskın

'1600’den fazla içerik hakkında erişim engeli kararı verildi'

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 14 10 1 3 20 33
2.FENERBAHÇE A.Ş. 14 9 0 5 18 32
3.TRABZONSPOR A.Ş. 14 9 1 4 13 31
4.GÖZTEPE A.Ş. 14 7 2 5 10 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 14 6 1 7 7 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 14 5 6 3 -3 18
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 14 4 6 4 3 16
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 14 4 7 3 -4 15
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 14 3 6 5 -6 14
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 14 3 7 4 -7 13
15.İKAS EYÜPSPOR 14 3 8 3 -8 12
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 14 2 6 6 -17 12
17.GENÇLERBİRLİĞİ 14 3 9 2 -7 11
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 14 2 10 2 -13 8