İbrahim Kahveci


Kim hapiste: Gökçek mi İmamoğlu mu?

Önceki gün ABB Başkanı Mansur Yavaş önemli iddialarda bulundu: Önceki Başkan Melih Gökçek halen Belediye’nin evinde kalıyormuş… Evinin mobilyalarını bile Milletin parası ile Belediye’ye aldırmış.


Devlet gücüyle mahkemeler hapis cezası verebilir. Lakin o cezaların Millet gözünde ne değer ifade ettiği daha önemlidir.

Erdoğan şiir okudu diye hapse atıldığında bunu yaşadık. Şimdi benzer bir süreci İmamoğlu yaşıyor.

Bazen de dışardasınızdır ama aslında hapishaneden daha ağır koşullarda yaşarsınız. Mesela sokağa çıkmak, Millet ile karşılaşmak sizi korkutabilir.

Hayatınız adeta zindandaymış gibi geçer.

Önceki gün ABB Başkanı Mansur Yavaş önemli iddialarda bulundu: Önceki Başkan Melih Gökçek halen Belediye’nin evinde kalıyormuş… Evinin mobilyalarını bile Milletin parası ile Belediye’ye aldırmış.

Aslında saymakla bitmeyecek iddialar… Mesela bir mankene bugünün parası ile 41 milyon liraya gonk çaldırmış. Ama diğer taraftan eşi vs yine Milletin parası ile umreye gitmiş.

Manken ve umre işi bir bakış açısı veriyor mu?

Burada sayamayacağım daha nice iddialar. Mansur Yavaş’ın sosyal medya hesabında hepsi var….

Melih Gökçek’in oğluna bu iddialar soruluyor ama oğlu muhataplığı kabul etmiyor. “Bu soruları bana sormayın” diyor…

Şimdi bir başka tarafa bakalım:

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yine mahkemeye çıkacak. Artık hangi dava diye bakmıyoruz... Zaten 19 Mart sabahı evinden alındıktan sonra sadece kendisi içeri atılmadı… Sokaklardan sesi ve resimleri de kaldırıldı.

Neden dersiniz?

Bakınız bir tarafta mankene 41 milyon liraya gonk çaldıran, evini ve eşyalarını belediyeye aldıran, belediyesini milyarlarca liralık şaibeli işlerle zarar uğratan bir örnek var.

Diğer tarafta ise Kent Lokantası, kreşler, süt ve yeni doğan desteği veren bir Başkan var. Kızlar okusun diye yurt kuran; öğrenciler sokaklarda kalmasın diye yurt açan bir Başkan var. Genç Üniversiteli desteği, Anne Kart Hizmeti, Emekli Pazar Desteği gibi sosyal yardımları hayata geçiren bir Başkan var.

Şimdi soralım kendimize… Kim hapiste?

Milletin gönlüne girenin hapse atılması ne ifade eder? Ya da Milletin içine çıkma sorunu yaşayacak duruma gelmek?

Gerçekten kimi hapse atıyoruz biz…?

Ya da gerçekte kim hapiste?

Milletin gönlünde yaşadıktan sonra parmaklıklar ne yazar?

https://www.karar.com/yazarlar/ibrahim-kahveci/kim-hapiste-gokcek-mi-imamoglu-mu-1605327

YAZARLAR