Fehmi Koru


Millet İttifakı’nın dünkü son toplantısının ardından düşünceler…

Millet İttifakı’ndan beklenen -hiç değilse benim beklediğim-, rakibin tek kişi tarafından belirlenmiş adayının karşısına, daha geniş katılımlı ve halkın gözü önünde yürütülmüş bir süreç sonucu öne çıkmış bir ismi aday olarak belirlemeleriydi.


Millet İttifakı’nı oluşturan altı partinin genel başkanları dün bir kez daha bir araya geldiler. Toplantıları tam 9 saat sürdü. Toplantının sonrasında altı liderin imzalarını taşıyan bir ortak açıklama metni yayımlandı. Metinde, liderler, bir sonraki cumhurbaşkanının Millet İttifakı’nın göstereceği aday olacağını vurguluyorlar.

Zahmete katlanmadığım için iddialı olamıyorum, ancak adım gibi emin olduğum bir gerçek var: Daha önceki buluşmaların sonrasında yazdığım yazılara da yukarıdaki girişe benzer cümlelerle başlamış olabilirim.

Bugün başkalarının konuya ilişkin yazıları da yine aynı cümlelerle başlıyor olabilir.

Oysa ki, dün yapılan toplantı 6 liderin 11. buluşmasıydı.

Her biri önemli bir partinin genel başkanı olduğu için bir günün tam 9 saatini bir arada bulunmaya ayırmaları liderlerin başka programlarını mutlaka aksatmıştır.

İçlerinden bazısı daha önemli işlerini bırakıp diğer liderlerle buluşmayı tercih etmiş olduğu için hayıflanmış bile olabilir.

YAZININ DEVAMI