BELEDİYE
BELEDİYE HaberleriTemiz İstanbul için 'yerinde çözüm'
Temiz İstanbul için 'yerinde çözüm'
- A-
- A
- A+
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın talimatlarıyla temiz bir İstanbul için “yerinde çözüm” çalışmaları başladı. Halkın yoğun olarak kullandığı meydanlar ve ana arterler her gece Katı Atık Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ekipleri tarafından deterjanlı su ile yıkanıyor. Genel Sekreter ve Genel Sekreter yardımcıları, Daire Başkanları ve şube müdürlerinin de katıldığı 'Yerinde denetim, sorunların tespiti ve yerinde çözüm' programı gece saat 24.00’te başlıyor sabaha kadar devam ediyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi; 758 personel ile 24 saat boyunca Avrupa Yakasında 4, Anadolu Yakasında ise 2 bölge olmak üzere toplam 6 bölgede çalışma yapıyor. Ana arterler, caddeler, meydanlar, bariyerler, tüneller, oto bariyer sistemleri, demir korkuluklar süpürme ve yıkama araçları ile yıkanıyor. Duvar yazıları, kâğıt afişler, izinsiz ve süresi geçen bez afişler kaldırılarak çevre ve görüntü kirliliğine sebebiyet veren unsurlar ortadan kaldırılıyor.
Aydınlatma, ulaşım, asfalt, mazgal kapakları, yağmur suyu kanalları kontrol ediliyor, iş takibi için fotoğraflar çekilip eksiklikler tespit ediliyor. Meydan ve ana arter temizleme çalışmalarında 195 yıkama, 130 süpürme aracı, 5 mobil büfe ile hizmet veriyor.
“Yerinde Çözüm” çalışmalarına; Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, İtfaiye Daire Başkanlığı, Zabıta Daire Başkanlığı, Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı, Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, Etüd ve Projeler Daire Başkanlığı, Emlak Yönetimi Daire Başkanlığı, İSKİ Genel Müdürlüğü, İETT Genel Müdürlüğü, Atık Yönetimi Müdürlüğü, Trafik Müdürlüğü, Halkla İlişkiler Müdürlüğü, İSTAÇ A.Ş ve İstanbul Enerji A.Ş'den toplam 758 personel katılıyor.
Aslıhan Karalar yangının çıkış sebebini açıkladı
Yağmur Yüksel'in son hali olay oldu
'İstiklal Marşı’nın Arapça okunması sapkınlıktır'
İflas eden Yeşil GYO’ya kayyum atandı
'Her türlü tehdide karşı hazırlıklıyız'
Ali Koç, İmam Hatip öğrencilerine iftar verdi
Irak'ta Bağdat havalimanına İHA saldırısı
Bu pazar seçim olsa hangi parti ne kadar oy alır
Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti
'Kanal İstanbul birincil önceliğimiz değil'
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel gözaltına alındı
Cumartesi motorine ve benzine yeniden dev zam
'Kanunsuz emre uyarak silah almak suçtur'
Türkiye Enflasyonda OECD’den koptu
'Bir ayda 195 bin 576 kişi daha işsiz kaldı'
İmamoğlu’nun 5’inci X hesabına da erişim engeli
'İran füzelerini S-400 neden vurmadı?'
İBB davasında itirafçının iddiasına Davut Gül'den cevap
Okul müdürü, mesajını beğenmeyen öğretmenleri resmî yazıyla uyardı!
İstanbul’da sahte belge şebekesine darbe
'Türkiye bir hukuk devleti' dedirten olay...
Türkiye'nin dış borcu son 10 yılın zirvesinde
Karayollarında vatandaşın cebinden 850 milyar lira çıktı
Milli parklar şirketlerin rant alanı oluyor
'Bahçeli göz göre göre Öcalan'ın postacılığını yapıyor'
İran'dan ateşkes için 3 şart
'Türkiye’de güven olmadan ekonomi düzelmez'
Emekliyi açlık sınırının altına düşürmek büyük bir insafsızlık
78 kişinin öldüğü Kartalkaya raporunda Bakanlık aklandı
Milletvekili Ramazan Kaşlı MHP'den ihraç edildi
Yükleniyor






